Mijavček
|
Ja, jest sem tist "veleum" k je zanč ena rekla, k prošnje bere in izbira kadre. Vodim tud razgovore in ponavadi mi direktor tok zaupa, da se sploh ne umešava. Sam to je tok različno.... kaj so vse men pravli naši zaposleni, kaj so jih vse sprašval na razgovorih . Sto ljudi, sto čudi. Pa tud odvisno od delovnega mesta. No, če strnem najpomemnejše: - bodi točna!!!! Nikakor ne smeš zamudit. Pa tudi več kot 10 min prej ni fajn če prideš. Če si prezgodaj, raje pred formo malo počakaj. Če pa pride kaj res nujnega vmes, da boš zamudila, pa pokliči in se opraviči in se zmeni, če je v redu, da prideš kasneje. - glej sogovornika v oči, poskušaj delovati čimbolj samozavestno - jaz povadi najprej povem kaj o firmi potem pa pustim, da kandidat sam pove kaj o sebi, potem pa še vprašam, kar me zanima - čimbolj podrobno opiši delovne izkušnje, če te po njih vprašajo... točno kaj si že delala.... pa ni treba preveč olepševat (npr. ne maram, če tajnica reče: koordinirala sem telefonske klice. Rečeš: dvigovala sem telefone. - Na razgovoru te ne smejo vprašat, če imaš otroke oz kdaj in kok jih nameravaš met. Če te slučajno to vprašajo, se poskusi vljudno zmazat. - tudi ti kaj vprašaj.... o dejavnosti, o konkretno delu, ki bi te čakalo.... Ne vem no, lahko bi cel roman napisala... sam ne vem če ma kakšen smisel... kaj pa vem na koga boš naletela. Aja sam še to; enkrat sem dobila enga modela na razgovor za prodajalca, ki me je skoz cel razgovor lepo podučil, kaj v firmah ponavad delamo narobe, pa kakšen sistem bi mogli met, pa da naj gremo mal v Nemčijo pogledat,... Nisem vedla, al naj se začnem kar smejat ... bil je pa še mlajši od mene precej in z eno levo poklicno šolo.... No sej, važno, da on ve, kakšen sistem bi mogu bit . Službe seveda ni dobil.
|