|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vaše mnenje
9.1.2012 10:12:04   
marinčica
Pozdravljeni

sem v zvezi, katera je zelo lepa in se super razumeva (skupaj sva okoli 8 mesecev) tudi težave rešujeva sproti, tako da ne prihaja do kakšnih zamer ali podobno. Res je da je moški mlašji od mene 8 let, star je 26 let, kar zaenkrat ni predstavljalo kakšnih ovir ali zelo različnih pogledov na svet. Zaključuje enega izmed dolgotrajnih študijev in v tem letu bo zaključil ter se zaposlil, najprej prakso, potem pa redno zaposlitev. Je zelo razgledan, duhovit, pozoren, zna se obrniti kadar je treba, dober prijatelj in ljubimec, vse v enem in seveda tak, kakršnega sem si sama vedno želela. Zaenkrat živi vsak po svoje in v let. letu se bom selila na svoje. Malo sem mu že omenila, da želim da je del te zgodbice. Kar je rekel je bilo, da je njegov cilj zaenkrat da doštudira in da dobi pripravništvo. Vse lepo in prav. Tudi jz še dodatno hodim v šolo in imam obveznosti še dobrih pol leta, potem pa se mi malo sprosti čas. O otroku se še nisva pogovarjala, ker sem bila pred njim v dolgi vezi, katere interesi so si bili zelo različni in vse skupaj ni bilo tako kot naj bi bilo in sem to misel seveda opustila. Ve pa, da si jih že počasi želim, ko se pogovarjam s kakšno mojo sovrstnico... Nekako pa sem opazila, da ko sem ga peljala domov, mi je rekel da ga naj kar odložim sredi ulice... Tudi če je na kosilu s starši me ne pokliče vpričo njih ampak mi mi polje sms, ali pa reče da me pokliče nazaj... Ima brata, ki je starejši od njega in živi že s punco, s katero se dobro poznava in večkrat se vsi zberejo in imajo skupno kosilo, ali pa praznovanje rojstnega dne,.... Tudi ko sem napeljala na to, da bi rada, da bi spoznal moje starše, ni nič rekel. Rekel je le to, da se mu to ne zdi pomembno za vezo. Jz mislim da ima to nek smisel, saj
nisem več najsnica da bi nekaj ovinkarila ali kaj pdb.. Nekako sem malo žalostna zaradi tega. Naj rečem še to, da tudi njegova mama je 7 let starejša od njegovega očeta. Rekel je da sta se z mamo pogovarjala o teh razlikah v letih in da kar je rekla je to da je ne moti le da sta starša imela z okolico in sprejemljivost okolice s starostjo v preteklosti težave.
Zanima me ali ima kdo podobne izkušnje ali kakšen nasvet zame. Hvala za vse.
LP
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: vaše mnenje
9.1.2012 10:21:30   
3jeMi
marinčica... ne bom preveč dolgovezila... jaz menim, da po 8 mesecih preveč pričakuješ od njega... res ni ne full mlad, ni pa tudi že toliko star, da bi imel jasno začrtane cilje v življenju, ti jih pač že imaš... ipak si stara 34 let in je čisto razumljivo, da razmišljaš o družini...

spoznavanje staršev... jaz sem mamo (oče je žal pokojen) in brata svojega moža (sva razlike 11 let, sem jaz tamala) spoznala šele po 4 letih... pa me to ni čisto nič motilo, pač sem kmalu ugotovila, da je človek, ki za zanj pomembne korake potrebuje čas...

glede razlik v letih... ja, v preteklosti je bilo že lahko tako, sedanjost je pa nekaj drugega, predvsem smo drugačni ljudje, bolj odprti... konec koncev je pa to vajina stvar ne od drugih, in se na mnjenje drugih glede tega nimaš kaj ozirat...

srečno, punca... user posted image

(odgovor članu marinčica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
9.1.2012 14:16:16   
phelps
Razlika v starosti ni problem, star si toliko kot si zrel in obratno.

Meni se 8 mesecev za kakšen resen pogovor ne zdi tako malo. Ne v smislu, da bi od jutri naprej živela skupaj, ampak, da položita karte na mizo. Če prav razumem tvoj post, si želiš skupnega življenja in otrok, glede tvoje starosti niti ne moreš več kaj dosti odlašat. Korektno ga povprašaj glede tega v smislu, da je fer do tebe oz. do vaju ipd. in da ne upaš oz. planiraš preveč glede vajine prihodnosti in obratno.

Na svetu si, da gledaš sonce. Na svetu si, da greš za soncem. Na svetu si, da sam si sonce in da s sveta odganjaš - sence.

(odgovor članu 3jeMi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
9.1.2012 16:22:23   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu phelps)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
9.1.2012 16:55:20   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: marinčica
...(skupaj sva okoli 8 mesecev) ...., ker sem bila pred njim v dolgi vezi, ... Nekako pa sem opazila, da ko sem ga peljala domov, mi je rekel da ga naj kar odložim sredi ulice... Tudi če je na kosilu s starši me ne pokliče vpričo njih ampak mi mi polje sms, ali pa reče da me pokliče nazaj... , da bi rada, da bi spoznal moje starše, ni nič rekel. Rekel je le to, da se mu to ne zdi pomembno za vezo. ...

Ti si njega uporabila za tolažbo.
On je tebe uporabil za zabavo med študijem.

Sedaj so se interesi spremenili (vsaj pri tebi). Kolikor lahko iz napisanega razberem (ti pa to dobro čutiš) ti ne daje nobenih znakov, da si zanj "nekaj več" od lahke zveze.

Kakorkoli že, če te ljubi potem se mora njegovo ravnanje kaj kmalu spremeniti, saj 8 mesecev niti ni tako malo. Sicer je odvisno tudi od tega koliko efektivnega časa sta preživela skupaj. Vseeno pa se ne morem otresiti občutka, da si mu zaenkrat le razvedrilo kot "starejša ženska".

Predlagam, da sama sebi odgovoriš kaj točno hočeš iz svojega življenja in da izbiraš res tiste odločitve, ki te bodo peljate k tvojemu cilju. Vseh stranpoti (nezreli fantje, poročeni moški, ...) , ki so le izgubljanje časa, pa se izogneš.

Neposredna povezava do sporočila: 5
9.1.2012 16:55:30   
lily32
IZVIRNO SPOROČILO: phelps

Razlika v starosti ni problem, star si toliko kot si zrel in obratno.

Meni se 8 mesecev za kakšen resen pogovor ne zdi tako malo. Ne v smislu, da bi od jutri naprej živela skupaj, ampak, da položita karte na mizo. Če prav razumem tvoj post, si želiš skupnega življenja in otrok, glede tvoje starosti niti ne moreš več kaj dosti odlašat. Korektno ga povprašaj glede tega v smislu, da je fer do tebe oz. do vaju ipd. in da ne upaš oz. planiraš preveč glede vajine prihodnosti in obratno.

Se v celoti strinjam in osebno imam podobno izkušnjo iz preteklosti, ki se ni končala dobro. Mogoče nekateri res rabijo nekaj več časa kar se tiče spoznavanja staršev, lahko pa hoče s tem tudi pokazati, da te ima raje na varni oddeljenosti, če iz veze ne bo nič. Pri meni je bilo tako. 

(odgovor članu phelps)
Neposredna povezava do sporočila: 6
9.1.2012 16:57:42   
lily32
IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil

Vseeno pa se ne morem otresiti občutka, da si mu zaenkrat le razvedrilo kot "starejša ženska".

Se bojim, da bo držalo. user posted image

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
9.1.2012 17:26:19   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu lily32)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
9.1.2012 18:06:48   
LuLu
januarja lani si pisala, da imaš pa 4 leta mlajšega... bi mogoče probala vezo s fantom - moškim tvoje starosti ali pa starejšim, če se ti kakšni problemi ponavljajo user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 9
9.1.2012 18:58:34   
Taddy78

Pozdravljeni

sem v zvezi, katera je zelo lepa in se super razumeva

Si sigurna? Na začetku tvojega posta sem se še spraševala, ja kaj bi pa sploh rada, če je pa tak vse popolno, ampak drugi del posta, pa je kot da bi brala zgodbo ene druge osebe.
Pomoje imata kar en velik problem in glede na tvoja leta bi prekleto razmislila, ali ima smisel ostati z njim ali pa se o vsem vsaj konkretno pogovoriti. Sploh ko gre za otroke, ravno več nisi rosno mlada...
Kaj pa sem prvo pomislila, ko sem zaključila branje, če odmislim začetno lepovezenje kako je vse oh in sploh super...da te ima malo za norca, da se te sramuje, da ima drugo, da te ima samo za sex, pa še kaj bi se lahko spomnila. Ne vem kaj je tako sanjskega na njem, ampak z njegove strani dvomim da lahko pričakuješ kaj resnega.

Neposredna povezava do sporočila: 10
9.1.2012 19:06:09   
Taddy78
Aja, pa moj je pri 26-h imel že 2.leti starega sina in 6.let zveze z mano, tako da ne moremo ravno rečti, da si skupaj s kakim poznim pubertetnikom ali pa mladim fantom.

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 11
9.1.2012 19:25:59   
Colt
Well....orenk preštudiraj DIPO! Bo lažje.

...and once you have tasted flight, you will walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been and there you long to return. -- Leonardo de Vinci
AMEN!

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 12
9.1.2012 19:50:08   
pelin

IZVIRNO SPOROČILO: LuLu

januarja lani si pisala, da imaš pa 4 leta mlajšega... bi mogoče probala vezo s fantom - moškim tvoje starosti ali pa starejšim, če se ti kakšni problemi ponavljajo user posted image

Kot prvo, se mi tole zdi malo neumestno, pa tudi mnenja sem, da avtorica ni želela takšnega nasveta, temveč bi rada razjasnila trenutno zvezo...
Drugače pa se mi tale starost ne zdi bistvenega pomena, ker imaš tudi isto stare ali starejše partnerje, ki po tolikem času še vedno ne želijo predstaviti svojega partnerja doma...Ni važno, ali je starejši, mlajši ali vrstnik...bistvo je to, da če si z nekom skupaj in če ti veliko pomeni, ter če se seveda vsaj za silo razumeš z domačimi, želiš tega človeka pokazati, predstaviti oz. pokazati svetu, kdo je tvoj izbranec...
Osem mesecev trajajoča veza, je lahko relativna  glede na dolžino...po osmih mesecih, jaz še nekako nisem načrtovala otroka z njim (mogoče je kaj na tem, da sem bila takrat stara dobrih 18)...nisem imela potrebe, da bi nekam na veliko finančno skupaj vlagala,...nisem načrtovala poroke....sem pa seveda že več mesecev hodila k njemu domov in seveda on k meni...In tako se mi zdi da naj bi bilo..
Tudi jaz imam občutek, da se te tip sramuje...zakaj ne vem...ampak za takšno čudno obnašanje ni nujno vzrok to da si starejša...

< Sporočilo je popravil pelin -- 9.1.2012 19:52:42 >

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 13
9.1.2012 20:16:16   
LuLu
pelin

Zakaj pa potem sploh piše koliko je kdo star in mlajši, takrat in zdaj... ma ziher je nekaj z leti, kar jo moti - njo... mene nič user posted image  Leta niso pomembna, imaš prav.

< Sporočilo je popravil LuLu -- 9.1.2012 20:21:19 >

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 14
9.1.2012 20:34:52   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: pelin
IZVIRNO SPOROČILO: LuLu
januarja lani si pisala, da imaš pa 4 leta mlajšega...

....mnenja sem, da avtorica ni želela takšnega nasveta, temveč bi rada razjasnila trenutno zvezo...

Lulu ima po moje kar dober nos. Če upoštevamo, da je marinčica iz 4 mlajšega presedlala na 8 let mlajšega, torej še toliko manj "resnega" se lahko vpraša "Zakaj me privlačijo manj resni fantje?"

Odgovorov je lahko več, brez spolnosti.  Eden od odgovorov bi lahko bil v smeri, da se v resnici sama boji resne zveze čeprav si otroka želi. Najbolj ziher način "da nisi nič kriv", je da izbiraš takšne partnerje, ki so manj resni in zato izgledajo "bolj krivi" da zveza ne uspe. In potem se ukvarjaš z "njimi" namesto da bi se ukvarjal s svojo travmo, ki te v takšno obnašanje vleče.

< Sporočilo je popravil tehnofil -- 9.1.2012 20:37:51 >

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 15
9.1.2012 20:41:10   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil

Lulu ima po moje kar dober nos.

2x operiran user posted image  mogoče je to.... hvala vseeno, mi je pa smešno,
sori marinčica

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 16
10.1.2012 7:43:35   
marinčica
Hvala vsem za svoje poglede in mnenja. Dejstvo si želim da sem srečna in da si vsak človek želi da je srečen in zadovljen v življenju ker potem vse stvari lažje premaguje in ne zato da si komplicira ljudi. Sama težko ljubujem srcu in mu ukazujem koga smem imeti rada ali pa kdo bi bil bolj primern zame. Ne obsojam nikogar niti ne iščem izgovorov za slabo vezo Tudi na nikogar ne kažem s prstom zaradi tega in tega razloga da je šla veza narazen ali pa je bil povod za to razlike,..... Želela sem le pogled drugih kakšno je bilo pri vas spoznavanje. Nimava težav da bi se kdo sramoval da bi bil s kom ali obratno, da bi to naju motilo....Sva spoznala družbo vsak po svoji strani, le staršev še ne. Tudi vem, da kar ne morem navalit na njega ali kogar koli drugega mojim letom primerno z otrocmi in vse kar spada zraven... Lep dan

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 17
10.1.2012 8:58:30   
lily32
MIslim, da si zaiskaš oči pred resnico.

Sama težko kljubujem srcu in mu ukazujem koga smem imeti rada ali pa kdo bi bil bolj primern zame. Ne obsojam nikogar niti ne iščem izgovorov za slabo vezo

user posted image Lepo te prosim, saj jih nimaš več 15! Logično je, da če si izbiraš partnerja, s katerim si nameravaš ustvarit družino, moraš še kako prekleto dobro premisliti z glavo in ne le s srcem.

Torej sama misliš, da je veza slaba?!

Nimava težav da bi se kdo sramoval da bi bil s kom ali obratno, da bi to naju motilo....Sva spoznala družbo vsak po svoji strani, le staršev še ne.

Nisem povsem prepričana v prvo trditev. Družba je ena kategorija, ki prenese marsikaj (občasne avanture, sex prijatelje, ki seksajo le občasno za zabavo, resne zveze ....), starši pa so povsem nekaj drugega - veliko bolj resna in občutljiva kategorija.

Tudi vem, da kar ne morem navalit na njega ali kogar koli drugega mojim letom primerno z otrocmi in vse kar spada zraven... Lep dan

Če nisi opazila se večina tistih, ki so izrazili svoje menenje, strinja s tem, da 8 mesecev ni več kratka doba. Zavedaj se, da jih imaš 34 in da tvoja biološka ura nezadržno tiktaka, ker že govoriš o otrocih.

Če nočeš poslušati nas, ki ti tu svetujemo, preberi to knjigo: http://www.emka.si/414208-formule-ljubezni-ne-zapravimo-zivljenja-v-iskanju-prave-ljubezni/PR/68212 Mogoče ti bo odprla oči.

Srečno!

< Sporočilo je popravil lily32 -- 10.1.2012 9:00:41 >

Neposredna povezava do sporočila: 18
10.1.2012 9:48:47   
dreamhorse
Tudi sama v tvojem postu ne vidim nič obetavnega.
Moj partner je 14 let starejši od mene, pa sva po 14 dne začela živeti skupaj, zdaj imava skoraj 3 leta staro pupo.
Kaj se pa tiče spoznavanja staršev, tudi to ni merilo. Bolj je odvisno od tega, kakšen odnos ima partner z njimi. Jaz sem v dveh primerih zelo hitro spoznala starše partnerja, pa sem vedela, da zveza ne bo dolgo trajala. Ne zaradi mene, pač pa zaradi njega. Ampak njuna navada je pač bila takšna. En je kar vse pripeljal domov, drugi pa je bil tako očetov sinček, da je tudi mene takoj predstavil družini. Prej kot prijateljem.

Jaz bi se na tvojem mestu pogovorila s partnerjem, ga postavila pred dejstvo (če te skrbi, da te bo odbil, žal, ampak toliko bolje zate, da ne izgubljaš časa). Povej, kaj si želiš, oz pričakuješ od njega, in povprašaj, kako on vidi vajino skupno prihodnost, če jo. ( mesecev tudi ni takšna doba, da bi rekel, da se o tem še ne želi pogovarjat) Pravzaprav nista več najstnika, ki bi si en z drugim krajšala urice.

Pa veliko sreče...

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 19
10.1.2012 10:06:03   
krogec
očitno je, da te tip drži na distanci in da on določa, koliko skupnega bosta imela in kje so meje njegovega osebnega prostora
raje ne izgubljaj časa, ker leta tečejo - pa to ni pomembno le zaradi (potencialne) želje po otrocih, temveč še bolj iz vidika tebe same in kako bo srečno tvoje življenje - brez vsakodnevnega tuhtanja, kaj bi on dejansko rad oz. kaj dejansko pomeni njegovo ravnanje
postavi ga pred dejstvo, da je pogovor o prihodnosti neizbežen, če pa ne bo hotel, ga raje čim prej pusti
imam še predobro izkušnjo zveze, ko sem bila sama na takšni distanci, čeprav je bil tip starejši - rezultat je, da imava zdaj vsak svojo familjo
ne se slepit z raznimi kvazi razlogi in opravičili za njegova dejanja, pa tudi ne sili ga, da naj gre živet s tabo, lahko se ti samo zgodi, da bo počilo malo kasneje, ko bo tip terjal svojo svobodo - in bo jo, verjemi
pa srečno

¤ ¤ ¤

(odgovor članu dreamhorse)
Neposredna povezava do sporočila: 20
10.1.2012 21:45:39   
Anonimen

Naj rečem še to, da tudi njegova mama je 7 let starejša od njegovega očeta. Rekel je da sta se z mamo pogovarjala o teh razlikah v letih in da kar je rekla je to da je ne moti le da sta starša imela z okolico in sprejemljivost okolice s starostjo v preteklosti težave.

Glede na obnašanje, težave v družini še vedno so (čeprav se jih verjetno ne zaveda).
Naj zbere pogum in te predstavi staršem, prijateljem, sorodnikom. Potem bosta videla pri čem sta. Tudi če nista za skupaj, bo to pomemben korak za njega.

Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?