5ra_28
|
Težko je vedet za naprej. Saj lahko pa bi zdaj delala na otroku, pa tudi v desetih mesecih ne bi uspelo, pa ne moreš na to vplivat. Lažje bi bilo, če bi imela potem službo za nedoločen čas, ampak to imaš tudi le obljubljeno, ne pa pisno. Midva z mojim sva pa imele takole. Lani poleti sva se resno začela pogovarjat o tem, avgusta sem nehala jemat tabletke, septembra pa sem na dopustu zanosila. Brez skupnega stanovanja, ali pri njegovih starših ali pri mojih, vmes pa 50 km!!! On zaposlen za nedoločen čas, dobro podjetje, povprečna plača, jaz pa z pogodbo poskusnih 6 mesecev do novega leta, z dejstvom da v naši firmi ne dajo takoj za nedoločen čas. Pa sva bila tako vesela nosečnosti, da ti ne znam povedati. O stanovanju, ki ga nisva imela in službi sploh nisem razmišljala. No, pa se je nosečnost končala s ss v 9. tednu. Pa sva tudi pred 'ponovno akcijo' morala 3 mesece počakati, pa potem je ratalo šele v tretje. Pa se mi je takooo vlekel čas. Razpletlo pa se je takole: zdaj sem noseča, do konca še dober mesec, po novem letu sem dobila pogodbo za nedoločen čas, mesec pred pozitivnim testom sva kupila skupno novo stanovanje, potem pa moja bolniša v 4. meseceu, pa je bil spet problem finance. Zdaj pa imava vseeno nakupljene že 90% vse nove opreme za stanovanje, za bebico manjkajo le še malenkosti. Oba nova avta sva prodala in kupila enega družinskega. Vse gre kot po maslu, ampak so se zadeve uredile same od sebe, no pa z najinim odpovedovanjem in trudu. Jaz ti želim da dobiš pogodbo za nedoločen čas, ker se boš manj sekirala in vse je pač lažje. Tako pače je, ker brez denarja pač ne gre. Žal. Je pa odvisno, kakšno 'zaledje' imajo pari doma. Če veš, da ti lahko kdo finančno pomaga, potem je lažje. Midva na večjo pomoč nisva mogla računati. Poznam pa primere, ko imajo vse urejeno, službe, hiške, zanositi pa ne morejo. Vedno je nekaj na poti. Vsak ima svoj problem. Pač nič ni popolno. Za sanje se ne sekiraj, to so le živci in misli. Upam, da se boš najboljše odločila in da se bo najboljše razpletlo.