|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vaše mnenje- kdaj zanositi?
29.10.2008 21:58:28   
Anonimen
Živjo!

V tej temi bi želela ostati anonimna, upam, da razumete. Zelo bi bila vesela, če mi napišete svoje mnenje na mojo situacijo, ki je takšna.

Stara sem 28 let in sem v zadnjem času preživela precej pretresov. Iskala sem si svojo prvo službo, ki je nikakor nisem mogla dobiti. Zelo sva si želela otroka (čeprav bi on lažje počakal še malo, kot jaz). Medtem sem zanosila in otroka donosila do polovice nosečnosti, nakar mi je počil jajčni mehur in sem v porodnišnici s pomočjo umetnih popadkov rodila. To je bilo pred pol leta. Nato sem si rekla, da bo naslednja nosečnost načrtovana in da bom imela službo. Res se je zgodilo, ravnokar sem dobila službo, celo v državni upravi, kar je za bodoče nosečnice sploh super. Ampak je ta služba zaenkrat za določen čas 10. mesecev, saj bom pripravnica. Nato mi je obljubljena služba za nedoločen čas.

Že eno leto (še pred prvo nosečnostjo se je začelo) se mi dogaja, da sanjam rojstvo otroka. Imam tri prijateljice, ki so trenutno noseče in z nobeno nimam več stika, saj je bila moja izkušnja prehuda, da bi se sedaj pogovarjala z njimi o nosečnosti. Danes sem celo sanjala, da je moja 4. prijateljica, ki sploh še nima niti partenerja, noseča in sem se zbudila čisto objokana.

Vem, da ne smem biti neučakana, ampak žee prav kalkuliram, kdaj bi bil morda čas, da začneva razmišljat o dojenčku, da bi bilo čimprej, ampak bi lahko vseeno dobila podaljšano pogodbo.

Eno leto sem iskala zaposlitev, veliko se je medtem zgodilo, nočem je izgubiti, ampak 10 mesecev se mi zdi tako doooooolga doba. Že tako sem imela polletno prepoved zanositi, da se mi organi spet naštelajo nazaj, zdaj pa je od tega že 7 mesecev in naj še 10 mesecev čakam? Poleg tega se bojim ponovnih splavov.

Kaj porečete, kaj mi predlagate, čutim, da mi boste s svojimi menje pomagali pri razmišljanju. 
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: vaše mnenje- kdaj zanositi?
30.10.2008 0:08:31   
enkratna
Nimam mnenja, samo dve izkušnji:

1. Leta 2002 sva se z možem dobrih 6 mesecev "šparala", da ne bi zanosila, ker se mi je obetala zamenjava službe, znotraj podjetja (delala bi bližje doma, v poslovalnici). Prej sva se pa dobro leto "nazaj držala", zaradi moževega vztrajanja pri "najprej štalca, potem pa krav'ca".
Rezultat: Za službo so se premislil (dolga zgodba), kasneje istega leta sem imela prvi SS, 2004 drugi SS, in potem se je vse skupaj ustavilo, tako da sva morala medicino za pomoč prositi.

2. Letos sem se dogovarjala za službo po končani porodniški marca 2010 (takrat bi podjetje odpiralo poslovalnico blizu mene doma in bi se glih vse super fajn izšlo!).
Rezultat: Slab mesec po pogovorih sem splavila/rodila v 16/17T nosečnosti.

In tako ostajajo dobri stari reki na razpolago:
  • Človek obrača, Bog obrne.
  • Ne delaj računa brez krčmarja.
  • Kdor planira, ne profitira.
Ah ja... user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
30.10.2008 6:19:19   
anju
tudi sama sem načeloma za "ko rata rata", čeprav... ni tako preprosto. nama je ratalo... službe in štalce pa počasi... ni tako sproščeno, ni tako suvereno... ampak otrok je nekaj najlepšega!

(odgovor članu enkratna)
Neposredna povezava do sporočila: 3
30.10.2008 7:56:57   
srecka82
Pozdravljena Anonimna,

težko je tukaj biti pameten. Lahko ti jaz povem svojo zgodbo. Sedaj sem v 18 T nosečnosti, otroka ravno nisva načrtovala sva si ga pa obla želela. Partner še študira in dela preko ŠS, čeprav mu obljujajo službo po novem letu, jaz sem študij dokončala in se zaposlila v banki v LJ. Pogodbo imam za določen čas, do maja 2009, potem pa sam bog ve kaj bo z menoj. Tudi če mi jo podaljšajo ne vem kako bom naprej saj 4 ure dnevno ne morem biti na cesti in otroka zapostavljati doma in ga dati na "grbo" dedtkom in babicam. Živiva pri njemu doma, sicer nama nič ne fali, ampak vseeno ni tako kot bi si sama želela. Ravno ko sem zanosila sem si umislila nov avto, tako da imam kar visok znesek kredita za 5 let. Najino finančno stanje še nekako gre, sam bog ne daj, da se zgodi kaj izvenrednega, potem sva v temi. Tudi opremo za otročka nama bosta v večini primerov kupila najina starša, nekaj bova dobila itd., saj drugače ne bi zmogla. Ko sem izvedela, da sem noseča, sem se zjokala, od sreče in straha kako bova finančno zgurala. Sedaj več o tem ne pomišljam in komaj čakam, da dobim najino štruco v roke.

S to zgodbo želim samo povedati, da se prepusti dogodkom in ne planiraj v naprej. Tako boš tudi manj pod stresom. Želim ti čim lepšo nosečnost in brez zapletov naprej.

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 4
30.10.2008 9:29:45   
dreamhorse
Trenutno sem v 9 tednu nosečnosti in konec leta mi poteče pogodba. Ne vem, ali mi jo bodo podaljšali ali ne. Tega si sicer želim, še bolj si pa želim, da bi rodila zdravega otroka. 

< Sporočilo je popravil dreamhorse -- 30.10.2008 9:30:07 >

(odgovor članu srecka82)
Neposredna povezava do sporočila: 5
30.10.2008 9:41:26   
enkratna
Punce, veste kaj je pa mene zelo razžalostilo?

Naš profesor je namreč pri prejšnjem predmetu v gradivu zapisal, da kar 70% žensk delodajalk ne bi zaposlilo ženske, za katero bi vedela, da so noseče - medtem ko je ta % pri moških bistveno nižji....
In če govorim iz osebne izkušnje, so najbolj travmirale na razgovorih in pogovorih ravno ženske - moški nikoli!!!

Takšne smo!?

(odgovor članu dreamhorse)
Neposredna povezava do sporočila: 6
30.10.2008 9:51:44   
Aja32
IZVIRNO SPOROČILO: enkratna

Punce, veste kaj je pa mene zelo razžalostilo?

Naš profesor je namreč pri prejšnjem predmetu v gradivu zapisal, da kar 70% žensk delodajalk ne bi zaposlilo ženske, za katero bi vedela, da so noseče - medtem ko je ta % pri moških bistveno nižji....
In če govorim iz osebne izkušnje, so najbolj travmirale na razgovorih in pogovorih ravno ženske - moški nikoli!!!

Takšne smo!?

To je itak grozen podatek. Ne gre mi v račun, kaj hudiča delodajalca tako moti porodniška. Razen to, da morajo najti nadomestno osebo, jih kaj veliko ne stane oseba, katera je na porodniški. Jaz mislim, da se vse da lahko lepo zmenit, če je delodajalec oz. nadrejeni kolikor toliko človeški.

(odgovor članu enkratna)
Neposredna povezava do sporočila: 7
30.10.2008 10:02:54   
Naja30
Sama sem mnenja, da nič ni bolj pomembno od živega bitja, ki se razvija v tebi. Ko imaš pošlihtane onovne zadeve kot je npr. stanovanje in služba. Že če ti ni treba plačevat najemnine za stanovanje, imaš 80% vsega porihtanega. Glej, jaz sem v prvi nos. v 7m ostala brez službe. Zakaj, ker sem bila noseča mi niso podaljšali. Lahko ti svetujem, da počakaj vsaj, da ti dajo za nedol.čas, ampak ne vem no... sej vidiš, lahko se marsikaj dogaja v nosečnosti, tako da bom rekla - ko čutiš, da je čas, je čas.

(odgovor članu Aja32)
Neposredna povezava do sporočila: 8
30.10.2008 11:24:03   
Dali*
Prepusti se toku dogajanja. Počakaj, da gre 6 mes mimo zaradi prepovedi. Potem boš pa itak v službi povedala po nuhalni, ki je nekje v 13 tednu. Tudi trebušček se ti ne bo poznal, vedela boš pa tudi kako je s tvojo novo pogodbo.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 9
30.10.2008 11:46:09   
5ra_28
Težko je vedet za naprej. Saj lahko pa bi zdaj delala na otroku, pa tudi v desetih mesecih ne bi uspelo, pa ne moreš na to vplivat. Lažje bi bilo, če bi imela potem službo za nedoločen čas, ampak to imaš tudi le obljubljeno, ne pa pisno.
Midva z mojim sva pa imele takole. Lani poleti sva se resno začela pogovarjat o tem, avgusta sem nehala jemat tabletke, septembra pa sem na dopustu zanosila. Brez skupnega stanovanja, ali pri njegovih starših ali pri mojih, vmes pa 50 km!!! On zaposlen za nedoločen čas, dobro podjetje, povprečna plača, jaz pa z pogodbo poskusnih 6 mesecev do novega leta, z dejstvom da v naši firmi ne dajo takoj za nedoločen čas. Pa sva bila tako vesela nosečnosti, da ti ne znam povedati. O stanovanju, ki ga nisva imela in službi sploh nisem razmišljala.
No, pa se je nosečnost končala s ss v 9. tednu. Pa sva tudi pred 'ponovno akcijo' morala 3 mesece počakati, pa potem je ratalo šele v tretje. Pa se mi je takooo vlekel čas.
Razpletlo pa se je takole: zdaj sem noseča, do konca še dober mesec, po novem letu sem dobila pogodbo za nedoločen čas, mesec pred pozitivnim testom sva kupila skupno novo stanovanje, potem pa moja bolniša v 4. meseceu, pa je bil spet problem finance. Zdaj pa imava vseeno nakupljene že 90% vse nove opreme za stanovanje, za bebico manjkajo le še malenkosti. Oba nova avta sva prodala in kupila enega družinskega. Vse gre kot po maslu, ampak so se zadeve uredile same od sebe, no pa z najinim odpovedovanjem in trudu.
Jaz ti želim da dobiš pogodbo za nedoločen čas, ker se boš manj sekirala in vse je pač lažje. Tako pače je, ker brez denarja pač ne gre. Žal. Je pa odvisno, kakšno 'zaledje' imajo pari doma. Če veš, da ti lahko kdo finančno pomaga, potem je lažje. Midva na večjo pomoč nisva mogla računati.
Poznam pa primere, ko imajo vse urejeno, službe, hiške, zanositi pa ne morejo. Vedno je nekaj na poti. Vsak ima svoj problem. Pač nič ni popolno.
Za sanje se ne sekiraj, to so le živci in misli.  
Upam, da se boš najboljše odločila in da se bo najboljše razpletlo.

Končno smo trije:)

(odgovor članu Dali*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   [Brisano sporočilo]
30.10.2008 12:21:22   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu 5ra_28)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
30.10.2008 12:57:48   
anchika
Če si želiš otroka ne čakaj in začnita delati na tem. Ali si sigurna da ti bo ratalo takoj ko bota začela? Jaz vama to želim ampak žal ne rata vedno. Veliko parov pravijo niše čas ali pa najprej kariera...in veliko drugih razlag,  leta pa bežijo. Ko pa se odločijo zdaj bom pa imel otroka si mislijo da ga le mal not pomočijo pa je. A ne rata vedno tako.
Jaz osebno moram potrkat nama je vedno ratalo v prvo. Zdaj sem v drugo noseča( čeprav nikoli ne veš kaj bo do konca, sem v 14 t). MIslimo le najbolše.
Prvič:S fantom sva hodila in se  odločila d abi imela otroka. Res je da sva oba imela službo. Glede tega nisva imela problema. Nisva pa imela stanovanja. Nisva se sekirala in začela delati našega otočička, brez pritiska, če bo ratalo bo če ne se bova pa trudila naprej in uspelo nama je v prvo. Hura! Takrat pa sva začela urejat stanovanje pri njemu doma in uspelo nam ga je urihtat 14 dni pred rojstvom ( stanovanje ni bilo končano, vendar toliko da sva lahko živela z bebico).
Drugič. Odločila sva se da se bova poročila in povečala našo družinico. Upam da bo do konca vse ok .

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...
Imela sem občutek, da nekaj ni v redu
Odločim se, da grem k zdravniku. Nimam termina. Ampak jaz se ne dam. Prosim, samo na kratko si oglejte. Pritožujem se, d...

sadje
hibela

koliko krat na teden daste otroku sadje??

1x (5%)

2x (7%)

3x (12%)

vsak dan (72%)

otroku ne dajem sadja (4%)

Število vseh glasov: 366

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!