|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   v vrtec za 4 ure
13.9.2010 21:17:26   
manna
Mamice, ki imate s tem izkušnje, oz. ste vzgojiteljice in delate v vrtcih; zanima me, če se vam zdi smiselno, da je otrok v vrtcu najprej po 4 ure, šele potem ko se navadi (recimo čez tri mesece, pol leta) se ga vpiše za 8 ur? Ali se zna zgoditi, da bomo imeli potem spet težave pri navajanju na spanje naše malčice v vrtcu? Ali ima katera take izkušnje? Ali menite, da bo potem zmedena, ko enkrat mamice ne bo po kosilu tam? Ali vzgojiteljice moti, če morajo potem sredi leta otroka navajati na spanje v vrtcu, ko so drugi že navajeni tega?
Stara je 15 mesecev in zaenkrat hodi po 4 ure v vrtec, z novim letom pa naj bi začela za 8 ur. Zdelo se mi je da je tako postopno navajanje boljše, glede na to da imam tako fleksibilno službo in šefico, ki mi to omogoča. Zdaj pa nevem, če ji bom s tem sploh koristila? 
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: v vrtec za 4 ure
13.9.2010 22:52:44   
ona
Ne skrbi,ne bo problemov,sem imela tudi jaz na začetku našo punčko tako,najprej za 4 ure od starosti 17 mesecev do 1,5 leta in potem prešla na 8 ur kar med šolskim letom in ni bilo težav,je bila še zadovoljna,da je prespala v vrtcu kot vsi drugiuser posted image

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 2
13.9.2010 23:32:31   
tt79
Samo glede na to da je povsod v vrtcih gužva program 4-6 ur žr nrkaj časa ne obstaja več! Tako da boš ne glede na to koliko časa bo otrok v vrtcu plačala ceno 6-9urnega programauser posted image

Drugače pa jaz kot vzgojiteljica ne vidim smisla v tem da bi ga toliko časa hodila iskat po štirih urah...sicer pa kakor želiš, možnosti so dovoljene in prepuščene tebiuser posted image

http://www.mojalbum.com/ajnat79/lesene-ogrlice

(odgovor članu ona)
Neposredna povezava do sporočila: 3
14.9.2010 7:34:33   
uškinamama
@ tt 79 , seveda obstaja, sin ga obiskuje.

Najina Uš : staršem prijazen otrok.

(odgovor članu tt79)
Neposredna povezava do sporočila: 4
14.9.2010 11:51:07   
ronja
Meni se zdi smiselno: pri nas nimamo skupine za polovični čas, zato plačujem normalno, vendar sem ju tudi kar nekaj časa (beri: zaradi bolezni se je vse skup zavleklo v nekaj mesecev) hodila iskat po kosilu. Tudi vzgojitejlice so to bile vesele - da če lahko, je to fajn, da ni takoj vse naenkrat, ker je velika sprememba. Sama sem zagovornik postopnih sprememb - so lažje in bolj trajne, se mi zdi. Ko sem ju hodila iskat ob 12h, sem res hodila zelo zgodaj (beri: je bila še noč;) v službo in mi je zelo odleglo, ko sem ju končno lahko pustila za spanje in šla normalno v službo. Ampak se mi zdi, da se je splačalo.

Ko potem uvedeš še spanje, se prej zmeniš z otrokom: da ve, da te ne bo tam, ne da te kar enkrat ni. POveš mu ti večkrat prejšnje dni (če se le da, se zmenita tako, da bo otrok sam pristal na to), pa potem zjutraj, predno ga oddaš, mu poveš, da prideš po spanju, pa potem mu še vzgojiteljica pove, če mali vmes pozabi.

Mislim, da je vzgojiteljicam tudi veliko do tega, da se otrok fajn počuti, ker imajo tako tudi one manj dela z njim. Zato so navadno vesele vseh takih trudov s strani staršev, ker potem se otrok lažje privadi in ne joka toliko, ne moti ostalih z jokom, vsem je lepše... In mislim, da večina vzgojiteljic rajši uvaja enega po enega kot pa vse naenkrat. Ker je to lažje. Če se vsi jokajo, saj sploh ne veš, h komu naj greš - to mora bit grozno! Jaz imam doma dve, pa mi je težko, če obe jokata (pa imam dve roki, tako da je izvedljivo;). Pa tudi to navajanje na spanje potem ni neko uvajanje, da bi imeli s tem kaj dosti dela. To se zmeniš z otrokom, one malo omenijo, pa na začetku zraven njega sedijo, pa ga držijo za rokico, da zaspi, to je vse. pa to gre v vrtcu hitro.

Na tvojem mestu (ki je podobno mojemu, hehe) bi se tudi tako odločila: najprej do kosila, potem pa še spanje. Nam se je to fajn izšlo. Tudi zdaj po morju, ko si Ronja ni ravno želela it nazaj v vrtec, čeprav je na morju veliko govorila o njem, pa kako pogreša prijateljčke, pa vzgojiteljici.... no, tudi zdaj ko je imela Ronja krizo, sva se 1x zmenili, da sem prišla po kosilu ponjo in potem je bilo ok. Naslednji dan je pa normalno spala. Jaz ju kar poslušam, ker vem, da me ne izigravata - kadar je kateri res hudo, bom tam zanjo.

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 5
14.9.2010 14:46:26   
jajula
IZVIRNO SPOROČILO: manna

Ali vzgojiteljice moti, če morajo potem sredi leta otroka navajati na spanje v vrtcu, ko so drugi že navajeni tega?

po mojih izkušnjah je čisto odvisno od posamezne vzgojiteljice, tako da se pogovori s tisto od tvojega otroka, pa boš vidla kaj misli.

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 6
15.9.2010 10:33:15   
Nika v službi
Pri nas sicer ni bilo skrajšanega programa (no, saj ga še vedno ni), zato sem plačevala polno ceno, po našo madam pa smo hodili po kosilu. Ko je začela z vrtcem, je bila stara nepolni 2 leti, v vrtcu pa je začela spati po novem letu. Torej, smo imeli prehodno obdobje oz. postopek navajanja cca. 4 mesece.

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu jajula)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?