ronja
|
Meni se zdi smiselno: pri nas nimamo skupine za polovični čas, zato plačujem normalno, vendar sem ju tudi kar nekaj časa (beri: zaradi bolezni se je vse skup zavleklo v nekaj mesecev) hodila iskat po kosilu. Tudi vzgojitejlice so to bile vesele - da če lahko, je to fajn, da ni takoj vse naenkrat, ker je velika sprememba. Sama sem zagovornik postopnih sprememb - so lažje in bolj trajne, se mi zdi. Ko sem ju hodila iskat ob 12h, sem res hodila zelo zgodaj (beri: je bila še noč;) v službo in mi je zelo odleglo, ko sem ju končno lahko pustila za spanje in šla normalno v službo. Ampak se mi zdi, da se je splačalo. Ko potem uvedeš še spanje, se prej zmeniš z otrokom: da ve, da te ne bo tam, ne da te kar enkrat ni. POveš mu ti večkrat prejšnje dni (če se le da, se zmenita tako, da bo otrok sam pristal na to), pa potem zjutraj, predno ga oddaš, mu poveš, da prideš po spanju, pa potem mu še vzgojiteljica pove, če mali vmes pozabi. Mislim, da je vzgojiteljicam tudi veliko do tega, da se otrok fajn počuti, ker imajo tako tudi one manj dela z njim. Zato so navadno vesele vseh takih trudov s strani staršev, ker potem se otrok lažje privadi in ne joka toliko, ne moti ostalih z jokom, vsem je lepše... In mislim, da večina vzgojiteljic rajši uvaja enega po enega kot pa vse naenkrat. Ker je to lažje. Če se vsi jokajo, saj sploh ne veš, h komu naj greš - to mora bit grozno! Jaz imam doma dve, pa mi je težko, če obe jokata (pa imam dve roki, tako da je izvedljivo;). Pa tudi to navajanje na spanje potem ni neko uvajanje, da bi imeli s tem kaj dosti dela. To se zmeniš z otrokom, one malo omenijo, pa na začetku zraven njega sedijo, pa ga držijo za rokico, da zaspi, to je vse. pa to gre v vrtcu hitro. Na tvojem mestu (ki je podobno mojemu, hehe) bi se tudi tako odločila: najprej do kosila, potem pa še spanje. Nam se je to fajn izšlo. Tudi zdaj po morju, ko si Ronja ni ravno želela it nazaj v vrtec, čeprav je na morju veliko govorila o njem, pa kako pogreša prijateljčke, pa vzgojiteljici.... no, tudi zdaj ko je imela Ronja krizo, sva se 1x zmenili, da sem prišla po kosilu ponjo in potem je bilo ok. Naslednji dan je pa normalno spala. Jaz ju kar poslušam, ker vem, da me ne izigravata - kadar je kateri res hudo, bom tam zanjo.
|