|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   v vrtcu srečen..doma obup
12.10.2011 18:17:59   
innes4
Moj 16mesečnik je sredi septembra začel hoditi v vrtec, prve 14dni je bilo malo joka ko sem ga oddala in prišla iskat, potem pa je očitno spoznal, da se ima tam prav fino, skos v družbi in dogajanju. Sedaj zjutraj prav komaj čaka da gre v vrtec, samo da mu ga omenim, že prinese čevlje, ali pa stoji pri vratih..Vse super in sem vesela da gre tako rad v vrtec...problem nastane doma..
Ko ga grem iskat v vrtec je vesel da me vidi, potem pa prideva domov pa se po cca.pol urce začne tečnoba, jok brez solz, sitnarjenje, meče se v tla in ne samo ko mu kaj ne pustim, kar tako sredi igre, ko mu kaj kažem na igrački, pa bi očitno rad sam in se vrže na tla..zdaj ko vidim da bi rad sam, mu igračo vrnem, ampak če on sam ne zmore je spet ihta in bum v tla..potem se seveda še z glavo udari, logično če se pa prav vrže in je jok še hujši...

Dons ko sem ga pripeljala v vrtec, je rekla vzgojiteljica Dobro jutro naš dobrovoljček...sem jo takoj prašala, če pri njih tudi kaj sitnari in se dere za brezveze...je rekla da čisto nič, da je on vedno dobre volje, vedno nasmejan...

Pomislila sem že, da mogoče premalo spi v vrtcu, spat gredo približno ob 11.30 in spijo približno do 13.30...seveda kakšen dan mogoče več, kakšen dan manj...doma pa je bil navajen spati vsaj 2,5ur, največkrat kar 3ure...ampak ko gremo na sprehod v vozičku sicer skoraj vedno spet zaspi (kot mali dojenček user posted image ) ampak se zbudi spet slabe volje in jokav..razen če ga peljemo na kakšno igrišče da se zleta, da se mu dogaja,...
Ampak vse vemo, da žal ne moreš vedno otroku nuditi maksimalnega dogajanja, je le treba tudi kaj narediti po službi še doma..tudi včasih vreme ne dopušča it na igrišča, torej je treba biti kakšen dan tudi doma..

Včasih me je prav groza ker se opazim da gledam na uro da bo 20.00 da gre mali spat, da si spočijem glavo in ušesa od tega joka non stop..se pa vedno mirim z mislijo da je to najbrž spet eno od mnogih obdobji, ki znajo biti težka, a minejo..

Niti nimam nobenega vprašanja ampak mogoče samo kakšno pozitivno besedo user posted image

29.5.2010 je zame začel sijati sonček Tim***
21.5.2011 pa sem postala žena***
Vse lepe stvari se mi dogajajo maja <3<3
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: v vrtcu srečen..doma obup
12.10.2011 18:22:24   
Katy78
Mislim, da se to dogaja kar pogosto - da je otrok v vrtcu pridna bubica, doma pa se "sprosti". user posted image  Mami mi je rekla, da ko so ji včasih starši povedali, kakšne probleme imajo z otrokom doma, da ni mogla verjeti, da govorijo o istem otroku, ker v vrtcu pa ni bilo prav nobenega problema z njim...

(odgovor članu innes4)
Neposredna povezava do sporočila: 2
12.10.2011 18:28:57   
mateyka
saj bo minilo. user posted image

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 3
12.10.2011 18:39:30   
čili
Če mene vprašaš je to reakcija na uvajanje v vrtcu. Četudi je v vrtcu videti vse ok je to vseeno težko obdobje za otroka in  se nekako mora sprostit. In če niso mamice idealne za to user posted image .
Sigurno bo minilo user posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
12.10.2011 19:05:43   
ronja
Včasih me je prav groza ker se opazim da gledam na uro da bo 20.00 da gre mali spat, da si spočijem glavo in ušesa

To se ti lahko dogaja tudi, če imaš dve dobrovoljčici domauser posted image - glasni so vseeno, tudi če se režijo, hehe.

Tudi jaz mislim, da je to reakcija na uvajanje v vrtcu - pravijo, da je značilno, da eni otroci imajo krizo v vrtcu, drugi pa doma - pa nekateri pravijo, da je boljše, da ima otrok krizo doma, ko si ti zraven, da ga lahko tolažiš... Bo boljše, ko se dokončno navadi vrtca.

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu innes4)
Neposredna povezava do sporočila: 5
12.10.2011 20:36:56   
scorpiogirl
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Včasih me je prav groza ker se opazim da gledam na uro da bo 20.00 da gre mali spat, da si spočijem glavo in ušesa

To se ti lahko dogaja tudi, če imaš dve dobrovoljčici domauser posted image - glasni so vseeno, tudi če se režijo, hehe.

Tudi jaz mislim, da je to reakcija na uvajanje v vrtcu - pravijo, da je značilno, da eni otroci imajo krizo v vrtcu, drugi pa doma - pa nekateri pravijo, da je boljše, da ima otrok krizo doma, ko si ti zraven, da ga lahko tolažiš... Bo boljše, ko se dokončno navadi vrtca.

To je to, ja user posted image
sem pa že mislila, da o našem najmlajšem pišeš user posted image user posted image user posted image v vrtcu največji dobrovoljček (doma prej tudi), ko pridemo iz vrtca pa eno samo metanje ob tla pa trmarjenje za vsak dr.ek user posted image mine ... no, vsaj našega starejšega je user posted image

Ni nam dolgčas :)

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
13.10.2011 8:49:55   
ksenija12
Po mojem gre za takšen ali drugačen vpliv vrtca na njega. Kot sem razbrala iz pisanja, je vesel, kadar je v gibanju, kadar se znori..Jaz bi ga na tvojem mestu peljala ven, na igrišče, na dolge sprehode itd..V marsikaterem vrtcu je tako, da ni veliko priložnosti za dolge sprehode, za gibanje..in če je v vrtcu priden in dobrovoljček..nekje mora sprostiti vso to energijo, ki se mu hote/nehote nakopiči..in fizična dejavnost je edino kar mi pade na misel. Ne pospravljat, pa kuhat popoldan itd..kaj naj rečem drugega, pomembneje je, da gresta ven na zrak, kolikor se le da. Očitno to potrebuje, da sprosti vso energijo.

http://www.popolna-kmetica.blogspot.com/

(odgovor članu scorpiogirl)
Neposredna povezava do sporočila: 7
13.10.2011 21:21:16   
marjetica8
joooooj ko da bi gledala našega! V vrtec hodi od prvega dneva dalje tko rad da je bil problem ga držat doma ko je bil bolan, ker ni mogu razumet zakaj ne more v vrtec. Doma pa sitnoba do grobauser posted image ! Sam naš ne spi v vrtcu, tko da ga ko pridemo domov po hitrem postopku spakiramo spat in pol ko se zbudi ga včasih še drži trma, včasih pa ne več. Odvisno s katero nogo vstaneuser posted image  Tudi jst sem nadejam da bi kmalu minilo...user posted image

(odgovor članu ksenija12)
Neposredna povezava do sporočila: 8
14.10.2011 21:01:01   
HHH
Pri nas je bila podobna situacija. Zelo zelo rada je hodila v vrtec, ko pa sva prišli domov, je bilo pa za pop... Tečna za znoret. Ugotovila sem, da vrtec sicer obožuje, ampak ob treh, ko pridem po njo, ima pa že vsega dovolj. Hrupa, dretja, gneče... Potrebovala je svoj mir. Šla je v svojo sobico in se cca eno uro sama igrala, gledala knjigice, risala... Potem pa je bila dobra. Vse kar je ubogo dete rabilo, je bila ura miru. Če pa sem jo jaz hotela s čim zamotiti in zabavati, pa sem dosegla ravno nasprotno.
Probaj. Pripravi ga do tega, da bo ugotovil, da mu paše svoj mir, saj sam ne ve kaj mu je.
No, pri nas je bilo tako.

(odgovor članu marjetica8)
Neposredna povezava do sporočila: 9
14.10.2011 21:46:49   
marjetica8
IZVIRNO SPOROČILO: HHH

Pri nas je bila podobna situacija. Zelo zelo rada je hodila v vrtec, ko pa sva prišli domov, je bilo pa za pop... Tečna za znoret. Ugotovila sem, da vrtec sicer obožuje, ampak ob treh, ko pridem po njo, ima pa že vsega dovolj. Hrupa, dretja, gneče... Potrebovala je svoj mir. Šla je v svojo sobico in se cca eno uro sama igrala, gledala knjigice, risala... Potem pa je bila dobra. Vse kar je ubogo dete rabilo, je bila ura miru. Če pa sem jo jaz hotela s čim zamotiti in zabavati, pa sem dosegla ravno nasprotno.
Probaj. Pripravi ga do tega, da bo ugotovil, da mu paše svoj mir, saj sam ne ve kaj mu je.
No, pri nas je bilo tako.

Dobra ideja! Zna bit ja...hvala za izkušnjo - bomo tudi mi pozorni na to.

(odgovor članu HHH)
Neposredna povezava do sporočila: 10
17.10.2011 13:47:45   
Jullija
Tudi pri nas je bilo tako in je potem rabila samo malo miru, tako kot pri HHH. Ko je začela postajati tečna, sem jo dala na kavč in eno risanko, ki jo ima rada in je kakšne pol ure, časih tudi več, samo gledala risanko in že malo dremuckala, jaz pa sem jo pustila čisto pri miru. Zaspala ni. Ko pa ji je bilo dovolj miru, pa naprej akcija in to z dobro voljo. Ugotovila sem, da rabi svoj mir, ker takrat ona predela vse informacije in vtise, ki si jih nabere čez dan in zgleda, da si uredi misli in naredi prostor za nove user posted image . Ta čas pa je tudi meni zelo prav prišel, da sem si malo pospravila po hiši, nato pa sve šle ven ali kako drugače igrat. Zdaj ko je že večja, so pa minute sproščanja minile ali pa se vsaj zmanjšale. hehe 

(odgovor članu HHH)
Neposredna povezava do sporočila: 11
17.10.2011 13:56:03   
pety78
Ej, kot da bi sebe brala, identična zgodba. Mene je bilo iskreno povedatno strah iti po otroka v vrtec, da ne bi imel spet izpade trme. Trajalo je cca 2 meseca (saj mora biti še ena teme na RR), potem pa je minilo.
Je pa vsak dan doma mel enih 20 minut joka, tistega histeričnega. Al pa že na poti iz vrtca.
Ja, pa budile so ga, to je res in je bil siten zaradi tega. user posted image

Ampak je minilo.

< Sporočilo je popravil pety78 -- 17.10.2011 13:57:04 >

(odgovor članu Jullija)
Neposredna povezava do sporočila: 12
18.10.2011 12:53:49   
dreamhorse
Pri nas je pa tako, da je v vrtcu super pridna, igriva, dobre volje, ko pride domov pa utrujena, sitna in še kaj... bi samo ležala in gledala risanke... če pa kam gremo, pa naspidirana sto na uro.
Ko sem jo imela zdaj dva dni doma, sem ugotovila, da se v vrtcu tako utrudi, da je doma brez energije in da ji hitro postane dolgčas. Ko je bila doma je pa bila cel dan zmerna.. vmes je morala it malo počivat, potem pa naprej...
ZAmoti ga, kolikor se le da, vem pa, da je to včasih tudi nemogoče, saj se ne moreš cel dan ukvarjat samo z njim....
Če bo minilo... hm, nimam pojma, upam pa, da tudi pri nas...

Lp

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 13
26.10.2011 15:01:27   
somic
tole je 1000% naša zgodba!

do natankosti enako!

tudi meni se že meša.

danes pa ne vem. ostal je doma, ker sem brez avta in ga ne bi mogla it iskat v vrtec. med zajtrkom vse ok, pojedel kar precej, po zajtrku se je malo zabaval, potem pa kot bi kliknil je začel jokati. videl je da avtomobila ni doma, kar pomeni da ni očita doma. jok jok jok, trma trma, trma. eno uro. nič ni bilo ok kar sem naredila. na koncu je zaspal pri meni v naročju popolnoma izmučen. spi še sedaj. 4 ure. ne pusti se motit.

edino kar je, da sem malo prej ugotovila da je dobil vročino...

zdaj pa ne vem

največje veselje in užitek do sedaj je moj patrik (6.1.2010). bom dočakala še kakšno tako veselje??

(odgovor članu dreamhorse)
Neposredna povezava do sporočila: 14
27.10.2011 15:44:58   
posh
Pravkar sem hotela odpreti novo temo z naslovom "kaj se dogaja z mojim otrokom"user posted image , pa naletim na to temo.
Pri nas je malo drugače:zjutraj ne gre rad v vrtec, oziroma se joče pri oddaji, prej ne. Ko pridem ponj je še v redu, doma je katastrofa. Zadnje 3 dni mi zvoni v glavi od njegovega konstantnega histeriziranja. In to se nadaljuje tudi ponočiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Sem že nasvete iskala nekaj časa nazaj glede dojenja ponoči(5-8x), zdaj je stanje še hujše, ker več ne zaspi po dojenju nazaj, ampak histerično joče, me odriva, v glavnem čisti obup..cela družina je utrujena. Ne vem kako bi povezala vtrec in takšno obnašanje, saj je skoraj 2 meseca v vrtcu, zadnjih par dni me pa že skrbi, da ni kaj narobe-kdo bi vedel..
Tudi to, da bi rabil miru, ne vem kako izvest, ker ne zdrži sekunde pri miru, ali je ful aktiven, ali histerizira. Vse kar sem probala, ne deluje. Ne da se ga zamotit, odriva mene...meni se bo odpeljalo..

(odgovor članu somic)
Neposredna povezava do sporočila: 15
27.10.2011 16:15:31   
ZARA
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

Jaa, ane. Faza v razvoju. Samo nihče ti ne pove da trajajo celo življenje.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 16
27.10.2011 18:05:39   
somic
IZVIRNO SPOROČILO: ZARA

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

Jaa, ane. Faza v razvoju. Samo nihče ti ne pove da trajajo celo življenje.

aha!

mi tudi to poslušamo že kar nekaj časa. pa za vsako stvar je svoja faza in sedaj se mi zdi da je že vse skupaj ena cela faza user posted image user posted image

največje veselje in užitek do sedaj je moj patrik (6.1.2010). bom dočakala še kakšno tako veselje??

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 17
4.11.2011 12:17:37   
nusi
malo obujam temo. namreč ta tedne je tamali (18 m) z nama doma, ker mava dopust in smo na sprehodu srečali sovrtčane. Vsi so lepo hodili, naš se je seveda vsakih par metrov nosil. No en del poti je potem seveda šel lepo po svojih nogah kot oni. Skratka, malo smo klepetali in tamal je vrtcu priden kot buba, doma pa sicer ne morem rečt da ni, ampak definitvno pa ne tolk kot tam. Tam je velik bolj samostojen, doma pa hvata krivine in midva mu občasno tudi pustiva. Tam mu določene stvari na kraj pameti ne padejo, ker kot je vzgojiteljica rekla, točno ve kaj lahko v vrtcu pričakuje in dobi. Zdej sem pa kr mal v dilemi, več kot očitno je, da je zmožen več, kot jaz zahtevam od njega in ne vem ali je prav, da je doma vseeno malo bolj "po domače" - pa da se razumemo, še zdaleč to ne pomeni, da lahko uničuje, ali da se meče ob tla... ali bi ga morala doma vseeno tudi bolj "privit"? Kako ste si vi postavili meje? Ker do sedaj sm bla čist zadovoljna, razen včasih, ko je pač človek utrujen in ima slab dan, ampak zdej me je pa kr neki začel glodat. Aja pa sumim, da velik del teh mojih "dilem" povzročajo nosečniški hormoni in kr malo slabe vesti, ker vem, da kmalu ne bo več edinček - kar je sicer čist koristno user posted image

(odgovor članu somic)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
7 stvari, ki jih počnejo inteligentni otroci
Inteligentni otroci včasih počnejo neobičajne stvari. To je 7 najbolj pogostih.

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?