innes4
|
Moj 16mesečnik je sredi septembra začel hoditi v vrtec, prve 14dni je bilo malo joka ko sem ga oddala in prišla iskat, potem pa je očitno spoznal, da se ima tam prav fino, skos v družbi in dogajanju. Sedaj zjutraj prav komaj čaka da gre v vrtec, samo da mu ga omenim, že prinese čevlje, ali pa stoji pri vratih..Vse super in sem vesela da gre tako rad v vrtec...problem nastane doma.. Ko ga grem iskat v vrtec je vesel da me vidi, potem pa prideva domov pa se po cca.pol urce začne tečnoba, jok brez solz, sitnarjenje, meče se v tla in ne samo ko mu kaj ne pustim, kar tako sredi igre, ko mu kaj kažem na igrački, pa bi očitno rad sam in se vrže na tla..zdaj ko vidim da bi rad sam, mu igračo vrnem, ampak če on sam ne zmore je spet ihta in bum v tla..potem se seveda še z glavo udari, logično če se pa prav vrže in je jok še hujši... Dons ko sem ga pripeljala v vrtec, je rekla vzgojiteljica Dobro jutro naš dobrovoljček...sem jo takoj prašala, če pri njih tudi kaj sitnari in se dere za brezveze...je rekla da čisto nič, da je on vedno dobre volje, vedno nasmejan... Pomislila sem že, da mogoče premalo spi v vrtcu, spat gredo približno ob 11.30 in spijo približno do 13.30...seveda kakšen dan mogoče več, kakšen dan manj...doma pa je bil navajen spati vsaj 2,5ur, največkrat kar 3ure...ampak ko gremo na sprehod v vozičku sicer skoraj vedno spet zaspi (kot mali dojenček ) ampak se zbudi spet slabe volje in jokav..razen če ga peljemo na kakšno igrišče da se zleta, da se mu dogaja,... Ampak vse vemo, da žal ne moreš vedno otroku nuditi maksimalnega dogajanja, je le treba tudi kaj narediti po službi še doma..tudi včasih vreme ne dopušča it na igrišča, torej je treba biti kakšen dan tudi doma.. Včasih me je prav groza ker se opazim da gledam na uro da bo 20.00 da gre mali spat, da si spočijem glavo in ušesa od tega joka non stop..se pa vedno mirim z mislijo da je to najbrž spet eno od mnogih obdobji, ki znajo biti težka, a minejo.. Niti nimam nobenega vprašanja ampak mogoče samo kakšno pozitivno besedo