Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
[Brisano sporočilo] 9.4.2009 18:58:58
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: v vozičku se dviguje ... dvignem naslonjalo? 9.4.2009 19:24:25
|
|
|
|
Tisana
|
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333 v polsedec polozaj jo po mojem lahko das Se strinjam. Če je stara pol leta, jo itak zanima vse, kar se dogaja okoli nje. Ker še ne sedi sama, je pač kompromis polležeči položaj.
|
|
RE: v vozičku se dviguje ... dvignem naslonjalo? 9.4.2009 19:46:10
|
|
|
|
majaS80
|
Ja, seveda lahko. moj je že pri 4 mesecih nonstp dvigoval glavo in se vlekel gor da bi videl... torej bolje dvignit naslonjalo, kot pa da skozi trbušne mišice napenja... sedaj pri 7 m pa je moj že čisto naprej nagnjen in se več sploh noče nasloniti nazaj.
|
|
RE: v vozičku se dviguje ... dvignem naslonjalo? 9.4.2009 21:33:11
|
|
|
|
dejzi
|
Lahko. Se bo še rajši vozila
|
|
RE: v vozičku se dviguje ... dvignem naslonjalo? 9.4.2009 21:33:49
|
|
|
|
Anonimen
|
v polsedeč lahko, sam pazi, da je ne bo zanašalo levo ali desno - ker to baje ni ok - naš je bil ful rad v vozičku, mamo tak športni del, da ima 5 možnih naklonov, pa je blo kr kul
|
|
|
|
RE: v vozičku se dviguje ... dvignem naslonjalo? 9.4.2009 21:34:18
|
|
|
|
Jelcy
|
Itak da lahko das...moj se je sam vsedel (iz lezecega v sedeci polozaj) sele pri 9 mesecih...do takrat naj bi lezal
|
|
|
|
RE: v vozičku se dviguje ... dvignem naslonjalo? 9.4.2009 21:37:04
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Jelcy Itak da lahko das...moj se je sam vsedel (iz lezecega v sedeci polozaj) sele pri 9 mesecih...do takrat naj bi lezal itak
|
|
|
|
RE: v vozičku se dviguje ... dvignem naslonjalo? 9.4.2009 21:37:59
|
|
|
|
juniorka
|
naš je pri 6 m samostojno sedel, kljub temu, da se je sam iz leže do sedenja znal spravit pri 8, torej kasneje. mi v razvojni niso rekli, da ne sme sedet, ko je znal je lahko... ne sme se posedat, ko jih nekateri založijo z blazinami in to piše v knjigah... ti pa najbolje veš, kako tvoja sedi, ker iz opisanega ni razvidno.. naj pa vsekakor ne sedi skrivljena in naslonjena na eno stran, raje ji prilagodi naslonjalo tako, da bo čimlepše sedela. moj nasvet!
|
|
|
|
RE: v vozičku se dviguje ... dvignem naslonjalo? 9.4.2009 21:39:52
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: juniorka naš je pri 6 m samostojno sedel, kljub temu, da se je sam iz leže do sedenja znal spravit pri 8, torej kasneje. mi v razvojni niso rekli, da ne sme sedet, ko je znal je lahko... ne sme se posedat, ko jih nekateri založijo z blazinami in to piše v knjigah... ti pa najbolje veš, kako tvoja sedi, ker iz opisanega ni razvidno.. naj pa vsekakor ne sedi skrivljena in naslonjena na eno stran, raje ji prilagodi naslonjalo tako, da bo čimlepše sedela. moj nasvet! tole sem mislila, ja
|
|
|
|
RE: v vozičku se dviguje ... dvignem naslonjalo? 9.4.2009 21:40:03
|
|
|
|
Tašana
|
Ja po vseh knjigah piše, da nej bi otrok sedel, šele ko se lahko sam vsede ... torej Jelcy naj sedečega položaja nebi poznal do devetega meseca Men je to tut traparija, teorija je nekaj, praksa pa drugo Sem se odločila za kompromis, da jo bom dala polsedeče pa upam da bo zadovoljna
|
|
|
|
RE: v vozičku se dviguje ... dvignem naslonjalo? 9.4.2009 21:55:18
|
|
|
|
AnciM
|
Zanimivo, da je potem meni P pri 3m rekla, ko sem ji povedala, da dela "trebušnjake", PA NAJ SEDI. Sicer lepo podprt in nič zvit, ampak še vedno lepo dvignjen. Jaz sem mu voziček dvignila pri dobrih 6m, ko je nehal spat v njem in je začel na veliko protestirat. Kaka dva tedna kasneje pa sem morala še športni del obrnit v smer vožnje, ker je tolk težil. Sedaj ga spustim le ko zaspi.
|
|
RE: v vozičku se dviguje ... dvignem naslonjalo? 9.4.2009 22:06:47
|
|
|
|
Katjusa
|
malo jo založi, da ne bo skrivljena in uživajte na sprehodih... lahko pa poskusiš s polsedečim položajem mogoče ji bo všeč.... mi smo ga pri prvem začel uporabljat pri 3 mesecih ker drugače se ni hotu v vozičku vozit pr 5 je pa že sedel.... sam je pa res da naš je bil ful močan in je pr 5 že sedel lepo ravno brez da bi ga oblagala
|
|
|
|
RE: v vozičku se dviguje ... dvignem naslonjalo? 10.4.2009 8:04:20
|
|
|
|
pajčolanka
|
Jaz se pri svoji punčki ravnam čisto po njej. Sedaj je stara 5m in pol pa že kar lepo sedi, rada se nasloni naprej. Pa me nič ne moti, vedno jo držim z rokami okoli trebuška ali pa mam roke na njenih nogicah in tako se lahko vedno nasloni na moje roke ali nazaj name če želi. Tudi če če se nagiba zelo naprej ker ji je kaj spredaj zanimivo jo pustim, ampak jo pa hkrati tudi držim da je vse njeno raziskovanje varno. Otroci so zelo različni, treba jim je pač pustiti da se razvijajo po njihovo in ne tako kot piše v knjigah. Mi moramo samo poskrbeti da je najihovo raziskovanje varno.
|
|
|
|
RE: v vozičku se dviguje ... dvignem naslonjalo? 10.4.2009 9:01:19
|
|
|
|
Tajska
|
IZVIRNO SPOROČILO: pajčolanka ...vedno jo držim z rokami okoli trebuška ali pa mam roke na njenih nogicah in tako se lahko vedno nasloni na moje roke ali nazaj name če želi. Tudi če če se nagiba zelo naprej ker ji je kaj spredaj zanimivo jo pustim, ampak jo pa hkrati tudi držim da je vse njeno raziskovanje varno. A to pomeni, da z njo skupaj v vozičku sediš, pa nekdo drug poriva voziček?
|
|
|
|
RE: v vozičku se dviguje ... dvignem naslonjalo? 10.4.2009 12:33:20
|
|
|
|
blazka
|
Mislim, da je pri 6 mesecih že dovolj močna za dvignit naslonjalo. Sploh pa če se sama dviguje gor. Se bo veliko raje vozila, če bo videla ven.
|
|
|
|
RE: v vozičku se dviguje ... dvignem naslonjalo? 10.4.2009 12:34:57
|
|
|
|
TinaV*
|
mi smo stari 6 mesecev pa ze dolgo sedi v vozicku...odkar je spoznala da je zanimivo ce gleda okrog sebe ni sanse da bi lezala
|
|
RE: v vozičku se dviguje ... dvignem naslonjalo? 10.4.2009 13:06:59
|
|
|
|
slovenka
|
Jaz sem zmeraj opazovala samo našo pupo, kaj želi, kaj ji odgovarja. Pa mislim, da je zaenkrat vse lepo in prav.
|
|
RE: v vozičku se dviguje ... dvignem naslonjalo? 10.4.2009 15:19:02
|
|
|
|
birdy
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tašana Ja po vseh knjigah piše, da nej bi otrok sedel, šele ko se lahko sam vsede ... torej Jelcy naj sedečega položaja nebi poznal do devetega meseca Men je to tut traparija, teorija je nekaj, praksa pa drugo Sem se odločila za kompromis, da jo bom dala polsedeče pa upam da bo zadovoljna Sam popravek. Ne ko se sam vsede ampak ko sam sedi. Se pravi da če daš ti otročka v sedeč položaj, da tko tud ostane, da ga ne rabiš podlagat ker zna sam sedet. Prov da se sami vsedejo se pa itak kasnej. Še odgovor: moja je tud preden je sama sedela že kdaj bla v vozičku v sedečem položaju. Je pa tko zlo lepo sedela, se ni nč nagibala. Sama je znala sedet šele pri šestih mesecih. Usest se je pa znala sama pri ene devetih, vsaj zdi se mi.
|
| Stran: [1] |
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?