|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   v vozičku se dviguje ... dvignem naslonjalo?
9.4.2009 17:59:34   
Tašana
Mala je stara pol leta in smo že zamenjali košaro s športnim vozičkom. Neprestano dviguje glavo in hoče videti ven. Jaz pa nisem čisto prepričana ali naj ji dvignem naslonjalo v sedeč položaj saj pravijo, da otročka ne smemo posedati, dokler tega sami ne znajo. Sem nekajkrat probala in je bila ful zadovoljna, ker je lahko vse opazovala. Sedela je pa tako, da se je naslanjala na eno stran roba od vozička. Pa se mi ni zdelo nič takega, tako da sem jo še parkrat tako vozila. Danes pa spet berem v eni knjigi, da se to sploh ne sme delati user posted image

Verjetno je najbolje, da ji dvignem naslonjalo nekje na pol, potem pa ko bo znala sedet pa čist do konca
Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
9.4.2009 18:58:58   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Tašana)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: v vozičku se dviguje ... dvignem naslonjalo?
9.4.2009 19:24:25   
Tisana
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

v polsedec polozaj jo po mojem lahko das
 Se strinjam. Če je stara pol leta, jo itak zanima vse, kar se dogaja okoli nje. Ker še ne sedi sama, je pač kompromis polležeči položaj.

V mladosti zamujenih norosti ne more nadomestiti vsa modrost starosti. (Bertrand Russel)

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3
9.4.2009 19:46:10   
majaS80
Ja, seveda lahko.
moj je že pri 4 mesecih nonstp dvigoval glavo in se vlekel gor da bi videl...
torej bolje dvignit naslonjalo, kot pa da skozi trbušne mišice napenja...
sedaj pri 7 m pa je moj  že čisto naprej nagnjen in se več sploh noče nasloniti nazaj.

MajaK

(odgovor članu Tisana)
Neposredna povezava do sporočila: 4
9.4.2009 21:33:11   
dejzi
Lahko.
Se bo še rajši vozilauser posted image

Rea * 02.08.2008
Nia * 19.08.2011

(odgovor članu majaS80)
Neposredna povezava do sporočila: 5
9.4.2009 21:33:49   
Anonimen
v polsedeč lahko, sam pazi, da je ne bo zanašalo levo ali desno - ker to baje ni ok - naš je bil ful rad v vozičku, mamo tak športni del, da ima 5 možnih naklonov, pa je blo kr kul

(odgovor članu majaS80)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
9.4.2009 21:34:18   
Jelcy
Itak da lahko das...moj se je sam vsedel (iz lezecega v sedeci polozaj) sele pri 9 mesecih...do takrat naj bi lezaluser posted image

(odgovor članu majaS80)
Neposredna povezava do sporočila: 7
9.4.2009 21:37:04   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Jelcy

Itak da lahko das...moj se je sam vsedel (iz lezecega v sedeci polozaj) sele pri 9 mesecih...do takrat naj bi lezaluser posted image

itakuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Jelcy)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
9.4.2009 21:37:59   
juniorka
naš je pri 6 m samostojno sedel, kljub temu, da se je sam iz leže do sedenja znal spravit pri 8, torej kasneje. mi v razvojni niso rekli, da ne sme sedet, ko je znal je lahko... ne sme se posedat, ko jih nekateri založijo z blazinami in to piše v knjigah...
ti pa najbolje veš, kako tvoja sedi, ker iz opisanega ni razvidno.. naj pa vsekakor ne sedi skrivljena in naslonjena na eno stran, raje ji prilagodi naslonjalo tako, da bo čimlepše sedela. moj nasvet!

(odgovor članu dejzi)
Neposredna povezava do sporočila: 9
9.4.2009 21:39:52   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: juniorka

naš je pri 6 m samostojno sedel, kljub temu, da se je sam iz leže do sedenja znal spravit pri 8, torej kasneje. mi v razvojni niso rekli, da ne sme sedet, ko je znal je lahko... ne sme se posedat, ko jih nekateri založijo z blazinami in to piše v knjigah...
ti pa najbolje veš, kako tvoja sedi, ker iz opisanega ni razvidno.. naj pa vsekakor ne sedi skrivljena in naslonjena na eno stran, raje ji prilagodi naslonjalo tako, da bo čimlepše sedela. moj nasvet!

tole sem mislila, ja

(odgovor članu juniorka)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
9.4.2009 21:40:03   
Tašana
Ja po vseh knjigah piše, da nej bi otrok sedel, šele ko se lahko sam vsede ... torej Jelcy naj sedečega položaja nebi poznal do devetega meseca user posted image
Men je to tut traparija, teorija je nekaj, praksa pa drugo
Sem se odločila za kompromis, da jo bom dala polsedeče pa upam da bo zadovoljna user posted image

(odgovor članu Jelcy)
Neposredna povezava do sporočila: 11
9.4.2009 21:55:18   
AnciM
Zanimivo, da je potem meni P pri 3m rekla, ko sem ji povedala, da dela "trebušnjake", PA NAJ SEDI. Sicer lepo podprt in nič zvit, ampak še vedno lepo dvignjen. Jaz sem mu voziček dvignila pri dobrih 6m, ko je nehal spat v njem in je začel na veliko protestirat. Kaka dva tedna kasneje pa sem morala še športni del obrnit v smer vožnje, ker je tolk težil. Sedaj ga spustim le ko zaspi.

27.8. 2008 se nama je pridružil čmrlj Uroš.
17. 2. 2010 pa še Blaž.

(odgovor članu Tašana)
Neposredna povezava do sporočila: 12
9.4.2009 22:06:47   
Katjusa
malo jo založi, da ne bo skrivljena in uživajte na sprehodih... lahko pa poskusiš s polsedečim položajem mogoče ji bo všeč.... mi smo ga pri prvem začel uporabljat pri 3 mesecih ker drugače se ni hotu v vozičku vozit pr 5 je pa že sedel.... sam je pa res da naš je bil ful močan in je pr 5 že sedel lepo ravno brez da bi ga oblagalauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu AnciM)
Neposredna povezava do sporočila: 13
10.4.2009 8:04:20   
pajčolanka
Jaz se pri svoji punčki ravnam čisto po njej. Sedaj je stara 5m in pol pa že kar lepo sedi, rada se nasloni naprej. Pa me nič ne moti, vedno jo držim z rokami okoli trebuška ali pa mam roke na njenih nogicah in tako se lahko vedno nasloni na moje roke ali nazaj name če želi. Tudi če če se nagiba zelo naprej ker ji je kaj spredaj zanimivo jo pustim, ampak jo pa hkrati tudi držim da je vse njeno raziskovanje varno.

Otroci so zelo različni, treba jim je pač pustiti da se razvijajo po njihovo in ne tako kot piše v knjigah. Mi moramo samo poskrbeti da je najihovo raziskovanje varno.

(odgovor članu Katjusa)
Neposredna povezava do sporočila: 14
10.4.2009 9:01:19   
Tajska
IZVIRNO SPOROČILO: pajčolanka

...vedno jo držim z rokami okoli trebuška ali pa mam roke na njenih nogicah in tako se lahko vedno nasloni na moje roke ali nazaj name če želi. Tudi če če se nagiba zelo naprej ker ji je kaj spredaj zanimivo jo pustim, ampak jo pa hkrati tudi držim da je vse njeno raziskovanje varno.

A to pomeni, da z njo skupaj v vozičku sediš, pa nekdo drug poriva voziček?user posted image

(odgovor članu pajčolanka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
10.4.2009 12:33:20   
blazka
Mislim, da je pri 6 mesecih že dovolj močna za dvignit naslonjalo. Sploh pa če se sama dviguje gor. Se bo veliko raje vozila, če bo videla ven.

(odgovor članu Tajska)
Neposredna povezava do sporočila: 16
10.4.2009 12:34:57   
TinaV*
mi smo stari 6 mesecev pa ze dolgo sedi v vozicku...odkar je spoznala da je zanimivo ce gleda okrog sebe ni sanse da bi lezala user posted image user posted image

09.10.2008 ob 07.21 se nama je rodila Larisa

(odgovor članu blazka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
10.4.2009 13:06:59   
slovenka
Jaz sem zmeraj opazovala samo našo pupo, kaj želi, kaj ji odgovarja. Pa mislim, da je zaenkrat vse lepo in prav.

Ne živite, dokler ne najdete tistega, zaradi česar je vredno umreti!

(odgovor članu TinaV*)
Neposredna povezava do sporočila: 18
10.4.2009 15:19:02   
birdy
IZVIRNO SPOROČILO: Tašana

Ja po vseh knjigah piše, da nej bi otrok sedel, šele ko se lahko sam vsede ... torej Jelcy naj sedečega položaja nebi poznal do devetega meseca user posted image
Men je to tut traparija, teorija je nekaj, praksa pa drugo
Sem se odločila za kompromis, da jo bom dala polsedeče pa upam da bo zadovoljna user posted image

Sam popravek. Ne ko se sam vsede ampak ko sam sedi. Se pravi da če daš ti otročka v sedeč položaj, da tko tud ostane, da ga ne rabiš podlagat ker zna sam sedet. Prov da se sami vsedejo se pa itak kasnej.user posted image
Še odgovor: moja je tud preden je sama sedela že kdaj bla v vozičku v sedečem položaju. Je pa tko zlo lepo sedela, se ni nč nagibala. Sama je znala sedet šele pri šestih mesecih. Usest se je pa znala sama pri ene devetih, vsaj zdi se mi.

Moji otroci - moja sreča
Neli- 4.8.2007
Kristi- 8.2.2009
Lev- 3.12.2010

(odgovor članu Tašana)
Neposredna povezava do sporočila: 19
10.4.2009 19:08:27   
nincha
js tut mislim,da jo lahka kamot dvigneš gor da sedi..tut mojo sem,pa ni nč blo narobe...

(odgovor članu birdy)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Tabela spanja: koliko spanca potrebuje doj...
Strokovnjaki so pripravili tabelo spanja, ki prikazuje, koliko spanca potrebuje povprečen dojenček. Vendar brez skrbi, t...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?