Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: v službo pred iztekom porodniške 14.3.2008 20:55:34
|
|
|
|
Kaliope
|
kaj pa če ostanek tvoje porodniške izkoristi tvoj mož?
|
|
|
|
RE: v službo pred iztekom porodniške 14.3.2008 21:01:55
|
|
|
|
cuddy
|
a tudi to se da kljub temu da bi očetovski dopust koristil
|
|
RE: v službo pred iztekom porodniške 14.3.2008 21:06:12
|
|
|
|
Kaliope
|
ne me držat za besedo, ampak mislim, da se porodniška (kot čas po porodu) itak šteje samo nekaj tednov, ostali meseci pa so razumljena kot nega otroka - 11 mesecev nege otroku pripada in če je ne izkoristi mama, mislim, da jo lahko oče.
|
|
|
|
RE: v službo pred iztekom porodniške 14.3.2008 22:28:21
|
|
|
|
alička
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kaliope ne me držat za besedo, ampak mislim, da se porodniška (kot čas po porodu) itak šteje samo nekaj tednov, ostali meseci pa so razumljena kot nega otroka - 11 mesecev nege otroku pripada in če je ne izkoristi mama, mislim, da jo lahko oče. Če se prav spomnim je res tako.
|
|
|
|
RE: v službo pred iztekom porodniške 14.3.2008 22:33:01
|
|
|
|
N _ B
|
Prvih 105 dni je porodniška, ki jo koristi mamica, preostalih 260 dni pa je dopust za nego otroka, ki ga lahko vzame tudi oče. Ne vem, pa če se ne izključujeta obe pravici. Mislim, da ni možno, da eden koristi dopust za nego otroka, drugi partner pa v istem času skrajšani delavnik za taistega otroka. Pravica do skrajšanega del. časa pripada po končani porodniški. Ker, če se ne bi izključevalo, potem bi verjetno marsikateri očka izkoristi 4 urni delavnik in bi bil doma z mamico na porodniški in otročkom.
< Sporočilo je popravil N & B -- 14.3.2008 22:34:02 >
|
|
|
|
RE: v službo pred iztekom porodniške 14.3.2008 22:45:13
|
|
|
|
alička
|
Ja seveda, skrajšan delavnik, pride po izteku porodniškega dopusta (ne glede na to kdo ga koristi).
|
|
|
|
RE: v službo pred iztekom porodniške 15.3.2008 12:04:51
|
|
|
|
cuddy
|
no, nisem dobila ravno odgovora na vprašanje, vendar če prav razumem, ne morem koristiti polovičnega delavnika, če bo mulc recimo star 8 mesecev. A v službo grem pa lahko, pa potem ko je mali star 1 leto, začnem koristiti polovični delavnik? Prosim če ima katera izkušnje naj pove, sej drugače mi pa ostaja csd. Hvala
|
|
RE: v službo pred iztekom porodniške 15.3.2008 14:02:59
|
|
|
|
N _ B
|
IZVIRNO SPOROČILO: cuddy no, nisem dobila ravno odgovora na vprašanje, vendar če prav razumem, ne morem koristiti polovičnega delavnika, če bo mulc recimo star 8 mesecev. A v službo grem pa lahko, pa potem ko je mali star 1 leto, začnem koristiti polovični delavnik? Prosim če ima katera izkušnje naj pove, sej drugače mi pa ostaja csd. Hvala Porodniško lahko prekineš in greš v službo za 4 ure. Napisala sem, da dopust za nego otroka in skrajšan delavnik ne moreš koristiti hkrati. Kaliope ti je dala predlog, da bi mož koristil preostanek porodniške. V tem primeru ti ne moreš koristit skrajšanega delavnika.
|
|
|
|
RE: v službo pred iztekom porodniške 15.3.2008 14:05:00
|
|
|
|
Anonimen
|
Sedaj me pa zanima, ali je katera šla v službo pred iztekom porodniške in potem koristila krajši delovni čas do otrokovega 3 leta. Nisem sla. Lahko naredita tako, da preostanek dopusta za nego in varstvo otroka (skupaj 260 dni) izkoristi oce, 4-urni delavnik pa nastopis po preteku tega dopusta.
|
|
|
| Stran: [1] |
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?