|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   v porodnišnici
21.2.2007 8:48:18   
BARBARA R.
Zanima me kako ste izvedle oziroma kako ste se počutila v porodnišnici z drugim otročkom. Mene namreč skrbi kako bom zdržala brez prvorojenke in kako Kristina brez mene. Kje bo in kako bo z njo. ...... Je katera imela s tem težave? Grem namreč roditi v drug kraj in Kristina bo pri meni lahko šele po 17. uri.

user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: v porodnišnici
21.2.2007 9:03:04   
Mina1
Veš, tudi mene je to skrbelo, no, 3-letnik je takrat ostal doma z atijem, pomagala je babi in je šlo. Seveda me je otrok pogrešal in obratno, zaradi karantene takrat so bili obski prepovedani razen atijev, tako da...

Notri sem ostala 7 dni, ker sem imela CR tudi v drugo. Ko sem prišla domov z drugim fantkom, je imel prvorojenec tak nepozaben izraz na obrazku, kot da mu je zelo težko pri srčku in kot da se je takrat zavedal, da ni več edinček.

Pa je šlo skozi, boš videla. Naj vam čimprej mine, čimlažji porod ti želim.

I don't care what they say, I just wanna live my life

(odgovor članu BARBARA R.)
Neposredna povezava do sporočila: 2
21.2.2007 9:08:59   
kalbo
Ne skrbi, te male glavice prenesejo več, kot si mislišuser posted image

(odgovor članu Mina1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
21.2.2007 9:12:12   
Pajaca
Pri nas ni bilo problema. Razložila sva ji kako in kaj, pa da bo mami morala biti z dojenčkom malo v bolnici, pa ni bilo problema. Čez dan je bila v vrtcu, še nesla je mal piškotov ko je dobila bratca, da je imela malo žurko v vrtcu. Popoldan je prišla dojenčka pogledat in čist na izi šla domov.

Otroci ne komplicirajo, če mi ne kompliciramo.

Neposredna povezava do sporočila: 4
21.2.2007 9:20:24   
nuala
Mene je že skrbelo.
V petek zvečer sem šla rodit, Gili je ostal pri babici in očiju. Ko je prišel pogledat Jakoba je bil zelo prizadet in ni mogel razumeti, kaj se dogaja ( pa sva se prej veliko pogovarjala ). Mi je bilo ful hudo.
Ampak v ponedeljek sem že bila doma in spet je bilo vse v redu.
Ne vem, kako bi zdržala kak dan več v porodnišnici!

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu Pajaca)
Neposredna povezava do sporočila: 5
21.2.2007 10:30:34   
viv_
Mirni smo razložili kako in kaj (vidim, da je razlika podobna, kot bo pri vas), pa rekli smo, če ima kakšno željo, da bi ji sestrica kaj prinesla. In potem se je odločila, da naj ji sestrica prinese rumene bonbončke, ona ji bo pa kupila dudo. Mirni sem potem razložila, da mora naročit atiju, da naj prekuhata dudo, pa da ko bosta prišla po naju, naj ne pozabita oblekic za Zarjo in je bila vsa v "akciji".

Zarja ji je potem prinesla bombončke, kar je bilo super.

Malo krize je bil edino 2 dan, ko sta šla iz porodnišnice domov, ker ji je bilo dolgčas po meni, ampak ni dolgo trajalo. Je navajena, ker je bila kar nekajkrat že prej sama doma z atijem.

V vrtcu so pa imeli zabavo. Mirna je nesla piškote, otroci so ji pa narisali risbice in je bila spet uh in ah ponosna.

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu nuala)
Neposredna povezava do sporočila: 6
21.2.2007 11:03:46   
Anonimen
Nisem imela teh problemov,ker je med mojimi precejšna razlika in so bili že tako veliki in so razumeli,da je mamica šla rodit in,da bo kmalu dojenčka prinesla domov.

(odgovor članu viv_)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
21.2.2007 11:16:33   
Maxica
Uf, sem jaz komplicirala.user posted image  Sploh ker sem bila več kot en mesec pred rokom doma in se je Max ful navezal name. Skoz sva bila skupaj. Me je skrbelo sto na uro. Pa še zaspat ni mogel, če me ni držal za popek.user posted image  Sem bila prepričana, da ta še spal ne bo te štiri dni. Pa skrbelo me je, če bo hotel biti pri mojih starših ta čas, ko bo mož pri meni pri porodu in tako dalje. Kr neki. Brezveze. Ko sem dobila redne popadke za rodit, je mož pustil Maxa pri mojih in šel v porodnišnico. Max sploh ni nič reagiral, lepo ga je počakal do pol enajstih zvečer, da je prišel domov. Potem je pa vse dneve čist brez problema preživel brez mene. Jaz pa tako komplicirala.user posted image  Smo mu pa tudi tako naredili, da mu je Lan kao prinesel enga velikega Nodija. To mu je brž prineslo petsto točk pri Maxu.user posted image  
V glavnem, nič se ne obremenjuj, ker bo vse šlo tako, kot mora.user posted image  Ti se pa tisti čas v porodnišnici čim bolj odpočij, se posveti user posted image , doma bo peeeestroooooo.user posted image

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
21.2.2007 11:45:36   
moder
Mene tudi to kar skrbi. Do PDP imam še slabe 4 tedne, pikica pa je stara 16 mesecev. Ker nisem bila skoraj nič v službi, je bila ogromno z menoj. Mogoče je prednost to, da je od pol osmih do pol treh v vrtcu. Ker sem pri njej bila v porodnišnici 10 dni (en teden pred porodom) me zdaj prav skrbi, kako bo, če bom tudi morala iti prej. Ker tisti čas, ko tam ležiš in čakaš je res ubijalski. Po pravici me najmanj skrbijo tisti trije dnevi v porodnišnici, bolj me skrbi, kako bo potem ko bo dojenček doma.  Verjamam, pa da se bo na koncu vse dobro izteklo. Bomo na začetku bolj dedka in babici angažirali in bo. 

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
21.2.2007 14:49:48   
BARBARA R.
Hvala ženske za spodbudne besede. Saj je opcija, da greš po enem dnevu domov (in jaz močno premišljujem o tem) in dojenčka čez dva dni pripelješ na pregled.
Bomo videli.
Midve sva že od sredine novembra skupaj doma.

user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 10
21.2.2007 20:21:49   
Ezi
... user posted image  pri nas je tudi mali ta velikemu prinesel Nodija ...

Ah, Barbara R., raje si privošči malo počitka po porodu. Četudi se ti bo zdelo, da ga ne rabiš, lahko da ti bo kasneje žal user posted image user posted image  ko boš z obema sama doma. Tudi mene je skrbelo, kako bo Nejc vse to prenesel in kako se bosta fanta sama doma rihtala. Ma, verjemi, otroci ne jemljejo vse tako stežka. Saj bo sprememba, ja, seveda bo, ampak boš videla kako lepo bo, ko bo Kristina dojenčka vzela za nekaj samoumevnega. In kako ga bo lubčkala ... ko sem jaz Nejca videla po kakšnem dnevu, pa sva bila prvič čez noč ločena, se mi je zdelo, da je neznansko hitro odrasel in zrasel tudi. Ne skrbi, vse bo dobro. 

Neposredna povezava do sporočila: 11
21.2.2007 20:26:20   
Maxica
IZVIRNO SPOROČILO: BARBARA R.

Hvala ženske za spodbudne besede. Saj je opcija, da greš po enem dnevu domov (in jaz močno premišljujem o tem) in dojenčka čez dva dni pripelješ na pregled.
Bomo videli.
Midve sva že od sredine novembra skupaj doma.

user posted image

Ej, brezveze, boš videla, da boš na koncu ugotovila, da si brezveze komplicirala. Sedaj se ti morda zdi, da je tvoja hči edini človek na svetu, zaradi katerega se ti splača živeti, ampak potem, ko boš ta drugo štručko dobila v naročje, boš videla, da boš vsak dan, ki ga bo treba, zlahka preživela v porodnišnici. Pa še ti boš ravno po porodu, odpočij si vendar, in pusti tiste tri dni, da ti nekdo drug streže. Punčka je pa tudi že dovolj velika, da bo razumela, zakaj se gre. Res ti pravim, verjemi mi, ker sem sama to izkusila, pa sem še toliko bolj komplikator.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 12
22.2.2007 1:17:11   
KODA
Jaz sem ležala v porodnišnici cel mesec pred porodom.Na začetku sem mislila,da se mi bo zmešalo.No pa sem se sprijaznila tudi z tem.Težko,ampak je šlo.So mi ga pa vozili skoraj vsak dan v Ljubljano.

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 13
22.2.2007 9:45:38   
Pajaca
Kolk mi je smešno ko napišete naj ostane v porodnišnici in se odpočije, ko jo bodo drugi stregli. Jaz bi ji napisala naj ostane, da ji bodo pač pregledali šive, pa dojenčka pa vse to, ne pa da se bo spočila. To je bedarija. Tam moraš pa ja tolko delat, kar ti doma pač ni treba. Sploh če si ves zašit in se komaj premikaš, pa je treba otroka iz postlce pa v postlco pa kupčke podirat... malo morje stvari. Doma pa lepo lažiš v postelji, če ne moreš vstat ti pač mož da otroka v postlo, po dojenju podere z dojenčkom kupček, ti pa lepo ležiš, dokler nisi tolk fajn da lahko šibaš okoli. tko da men je bilo priti iz porodnišnice ful fajn, sem se lepo spočila, tam mi je bila pa muka. Prvič ko sem bila boga, drugič ko sem bila ok ni bilo panike.

(odgovor članu KODA)
Neposredna povezava do sporočila: 14
22.2.2007 9:55:30   
Maxica
Jaz sem bila v Postojni, kjer ti otroka ponoči vzamejo, čez dan pa itak ni bilo panike - šivana nisem bila, otrok je spal, prav dolgčas mi je bilo, če po pravici povem. Itak verjetno vsaka napiše iz svojih izkušenj, bistvo pa je, da naj se ji ne mudi domov, ker s tem ne bo naredila nobene usluge ne sebi, ne ta starejšemu otroku, še manj pa mlajšemu.user posted image

(odgovor članu Pajaca)
Neposredna povezava do sporočila: 15
22.2.2007 13:11:32   
Ezi
IZVIRNO SPOROČILO: Pajaca

... Tam moraš pa ja tolko delat, kar ti doma pač ni treba. Sploh če si ves zašit in se komaj premikaš, pa je treba otroka iz postlce pa v postlco pa kupčke podirat... malo morje stvari. Doma pa lepo lažiš v postelji, če ne moreš vstat ti pač mož da otroka v postlo, po dojenju podere z dojenčkom kupček, ti pa lepo ležiš, dokler nisi tolk fajn da lahko šibaš okoli...

S tem se pač jaz ne strinjam.

(odgovor članu Pajaca)
Neposredna povezava do sporočila: 16
22.2.2007 13:12:44   
Naja31
Doma pa lepo lažiš v postelji, če ne moreš vstat ti pač mož da otroka v postlo, po dojenju podere z dojenčkom kupček, ti pa lepo ležiš, dokler nisi tolk fajn da lahko šibaš okoli

Ko bi vsaj tako bilo tudi pri meni.

(odgovor članu Ezi)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......