|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   v pesjaku lajata celo noč :(
21.10.2007 19:51:49   
mala maja
Se spomnite, nedolgo nazaj sem spraševala, kako psa, ki je bil navajen na stanovanje (ker mi ga je prpeljal brat)navadit na pesjak. Šlo je brez problemov, sedaj user posted image user posted image našedva user posted image  zadnje čase prav izsiljujetauser posted image . Pobudnik z lajanjem je psička(ona je bila že prej pri nas in je navajena na pesjak), pridruži se ji še bratov pes. Kljub temu, da gresta tudi po 3x na dan (tazadnjič po dnevniku) na sprehod in sta skoraj cel dan spuščena (no spuščena, če je kdo vzunaj, drugače privezana ne dolgo vrvico, ki jima omogoča gibanje po travi) ne marata bit v pesjaku ponoči.

Amapk prej sta bila rada, sedaj pa že 14 dni nihče ne spi pri nas. Ponoči hodimo ven in jih mirimo.... sosedje se kregajo. Ne vem kaj je tem našim psom. Pred leti smo imeli tudi že z bobtailom probleme, ker je prav tako lajal in butal z vrati.  Smo potelj ugotovil, da hodijo iz sosedove rumplgaraže podgane jest mu v skledo. Pol je bilo mir, ko smo jih ........ ampak sedaj jih pa niuser posted image  in tud mačkov ni. Psa se pa celo noč dereta user posted image user posted image user posted image . Smo jih zaprli ponoči v garažo, pa ni bilo nič bolje, še huje vse je bilo polulano in pokakano (pa sta stara 8 let) Na sprehodu skoraj vedno (ponavadi 3x ali 2x na dan) opravita veliko potrebo tako, da ne verjemem da bi lajala ker bi jih tiščalo na potrebo.

Spoh ne vemo, kaj naj naredimo, če pa sta spučena je pa OK. Sam ne moreta bit spuščena celo noč, pa na prepihu in dežjuuser posted image  Razmišlajm, da bi kupila ovratnici ki preprečujeta, da kuža laja, da bi jihma jih dali zvečer gor, da bi imeli mir.

Če bo šlo takole naprej, bosta žal morala od hiše, ker jih notri ne moremo imeti. Tega pa res ne želim.user posted image user posted image

kakšna ideja? Kje smo ga polomili??

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: v pesjaku lajata celo noč :(
21.10.2007 20:43:24   
Anonimen
Vzemi to v zakup, da so psi vajeni okolja, kjer je bival dolgo časa. Seveda primerne razmere, da ne bo kakšna mislila kaj drugega.
In v tem primeru bo očitno še najbolje, da jih daš nazaj, kjer so živeli do sedaj.

Jaz sem tud mislila, da bi dala psico letos notri, pa žal ne bo šlo, ker je vajena živeti zunaj v pesjaku. Sem in tja gre malo noter v stanovanje- za spremstvo in zgolj firbec, vendar hoče sama ven.

(odgovor članu mala maja)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
21.10.2007 22:26:40   
polona2
IZVIRNO SPOROČILO: mala maja

Če bo šlo takole naprej, bosta žal morala od hiše, ker jih notri ne moremo imeti. Tega pa res ne želim.user posted image user posted image

Zaradi pasjega laježa ti ne more nihče nič. Če je za oba psa poskrbljeno v skladu z Zakonom o zaščiti živali, ne moreš imeti pravno nobenih problemov, edinole kakšen kreg s sosedi,

Ne vem zakaj bi dajala 8-letna psa od hiše, še bolj me zanima, kam bi ju dala???

Neposredna povezava do sporočila: 3
22.10.2007 8:58:53   
pipi
Ojla,

kaj pa če poskusiš tako, da ju ponoči enostavno ločiš? Enega pustiš zunaj, drugega noter. Mogoče bo pa šlo. Upam, da vam uspe.

Lp.

Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
22.10.2007 10:05:22   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu pipi)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
22.10.2007 10:26:34   
mala maja
Polona, sem napisla, da si tega njmanj želim in sploh ne vem kam bi jih dala, v zavetišče sigurno ne. Iska bi jima dom kje na kmetiji. Ma nočem razmišljati v tej smeri. Ker to bi bila res skrajna rešitev, pa še takrat verjetno nebi posegli po njej, mogoče sem celo iz samega obupa napisla touser posted image user posted image  ka pa vem. Sem tako jezna na nijuuser posted image  mala pasja.

Pipi smo poskušali tudi to. Brez uspeha. En se je drl celo noč v garaži, drugi v pesjaku.

Nalin ne upam jih ustiti na vrvici, smo enkrat pustil pskičko in je zjutraj sedela vsa zafanclana ob drevesu, če bi prišla pol ure kasneje vprašanje kaj bi bilo.

A ima katera kakšne izkušnje s temi ovratnicami, ki preprečujejo lajež.user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 6
22.10.2007 10:34:16   
mojamoja
IZVIRNO SPOROČILO: mala maja

Polona, sem napisla, da si tega njmanj želim in sploh ne vem kam bi jih dala, v zavetišče sigurno ne.
Zavetišča lastniških psov ne sprejemajo.

Iskala bi jima dom kje na kmetiji. Moraš imet srečo, da najdeš dobrega lastnika, še posebej za starejšega psa in  še posebej, da ne postane verigar.

Ma nočem razmišljati v tej smeri. Ker to bi bila res skrajna rešitev, pa še takrat verjetno nebi posegli po njej, mogoče sem celo iz samega obupa napisla touser posted image user posted image  ka pa vem. Sem tako jezna na nijuuser posted image  mala pasja.

Pipi smo poskušali tudi to. Brez uspeha. En se je drl celo noč v garaži, drugi v pesjaku.

Nalin ne upam jih ustiti na vrvici, smo enkrat pustil pskičko,
upam, da je steilizirana.

in je zjutraj sedela vsa zafanclana ob drevesu, če bi prišla pol ure kasneje vprašanje kaj bi bilo.

A ima katera kakšne izkušnje s temi ovratnicami, ki preprečujejo lajež.user posted image

Nimam pojma, verjamem da je težko. Vprašaj na monu ali na mojpes.net, ali v bližnjem kinološko društvo.
Naša psica ima pesjak ter omogočen vstop v hišo. Spi v pesjaku, glede na vremenske razmere: mraz, strela, ipd. takrat spi notri.

Srečno.

Neposredna povezava do sporočila: 7
22.10.2007 12:47:21   
polona2
Nekatera zavetišča jemljejo lastniške pse, vendar proti plačilu.

(odgovor članu mojamoja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
22.10.2007 13:51:28   
Barbs
Lahko je pa kaka banalna stvar. Kot pri nas zadnjič, npr.

Psica in še dva mladička, ki ju še nismo oddali, so se drli kot obsedeni. No ja, tamala dva sta cvilila.
Psica pa lajala, čeprav je drugače zelo mirna in redkokdaj zalaja ( že pasma ji to preprečujeuser posted image  ).
Pa prva noč šundr, mož je hodil gledat, kaj je, vse je blo ok,  (spijo v velikih leseni hiški - brunarici , ki je le kake tri metre oddaljena od hiše, čez dan imajo odprta vrata, da se lahko prosto gibljejo po travniku in tudi grejo v brunarico, kadar jim paše, zvečer pa jih zapremo in niso imeli do zdaj nič proti) ... Po moje je šel trikrat gledat in mirit. Naslednjo noč isto...pa naslednjo isto, kot da bi jih nekaj obsedlo. In smo rekli, da tako ne bo šlo več naprej, ker so mi zbujali malega, pa sosede seveda tudi...

Nakar sva z dragim naredila "zasedo". Otroci zaspijo, midva pa vse luči v bajti pogasiva, kot da smo šli vsi spat, nato pa v garažo, od koder je direkten pogled na dogajanje pred in v pasji kočurini...
In veš kaj je blo -

Sosedova dva mačka (smo na vasi in se potikata naokrog tudi ponoči)  sta hodila vohljat okrog in se parkirala direkt v predprostor pri psih, kjer imajo posode s hrano ( z vodo jih imajo noter) in se tam uležeta, ker je v zavetju in toplo.user posted image  Psica je normalno norela, če ji kdo okrog posode taclja, tamali pa tudi, ker so njo slišali. Čist je ven padla, pa še do mačkov ne more, ker je vmes pregradauser posted image ...Nato sva šla ven, pospravila posode, čeprav prazne, odprla pregrado, tako, da je Biba lahko šla tusdi v predprostor, mačkov pa seveda ni blo več, ker so videli, da je hudič hec vzel...user posted image

Jao, kaka traparija, mi pa tolk dni nismo spaliuser posted image

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu polona2)
Neposredna povezava do sporočila: 9
22.10.2007 14:58:07   
pipi
Oj,

moja prijateljica je kupila za svojega kužka tisto ovratnico proti laježu, ki kužka pošprica z vodo in nečem, kar diši po limoni se mi zdi, pod vratom in je zadovoljna, ker deluje. Kupila je pa rabljeno, ker je ceneje.

Lp.

Neposredna povezava do sporočila: 10
23.10.2007 8:42:39   
mala maja
sem sedaj mal brskala po netu in vidla da so sicer full drage, amapk če pomagauser posted image user posted image

sam ne vem pa če so primerne za kužka z dolgo dlako. Imam občutek, da tale razpršilo vso dlako zlepi in nafancljauser posted image al se samo meni tako zdiuser posted image

Sem pa šla tudi jaz danes na prežo Barbs. Ja, ja so so soedovi mačkiuser posted image . Pa nikoli jih nisem videla do sedaj. Pa kako se je drla na njih, je naša user posted image čist alergična na mačkeuser posted image . Za čudo je bil pes danes celo noč tiho.user posted image user posted image user posted image user posted image

Bomo vidli kako bo, bom poskušala res hrano čez noč pospravit, če bo potlej mir. Sam vodo jima morem pustit, kaj pa če mački hodijo vodo prtiuser posted image user posted image

(odgovor članu pipi)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   samo za malo majo
23.10.2007 8:44:48   
TRIŠ
Lep pozdrav mala maja.Brskam po forumu kaj o visokem pritisku in najdem tvojega ki je zelo podoben mojemu.Zanima me kdaj si rodila, ko si imela visok pritisk.In kako je potekal porod.Oprosti ker ti težim ampak sem v 25 T jem 3x na dan metyldopo in 1x aspirin 100,danes pa imam kljub temu vsemu pritisk tudi do 152/99.Hvala za odgovor .Ne morem ti poslati zs.

Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....
Recepti: Potica na sedem načinov
Preverite sedem receptov za praznično potico nekoliko drugače.

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?