|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   v mi pripada regres??
18.3.2008 15:48:22   
arabela*
saj nevem,če tema spada sem.Zanima pa me,če mi junija pripada regres,ker sem že od februarja na bolniški??Hvala za odg.user posted image

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: v mi pripada regres??
18.3.2008 15:51:18   
Anonimen
Itak. Saj si vi delovnem razmerju.

(odgovor članu arabela*)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
18.3.2008 15:51:59   
tojeto1
ITAK! user posted image user posted image user posted image
Regres je vezan na dopust, torej, če ti pripada dopust ti pripada tudi regres! Tudi v času porodniške ti pripada 100 % regres, ali če zaradi otroka po porodniški delaš le 4urni delovnik ti pripada 100% regres!

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
18.3.2008 16:48:31   
Suza
Prečitaj si kolektivno pogodbo. Kajti za celi dopust in regres moraš ponavadi biti vsaj 6 mesecev v službi. Če si pa ti sedaj v bolniški, kasneje pa v porodniški ti lahko podjetje dodeli samo sorazmerni delež. Malce še pobrskaj po interneti in si prečetaj vse kolektivne pogodbe tvoje panoge.
Če pa podjetje dela v dobrem duhu do svojih zaposlenih pa bos dobila celega.

< Sporočilo je popravil Suza -- 18.3.2008 16:49:27 >

Prijatelji so angeli, ki nas dvignejo s tal in nas spomnijo, da znamo leteti.

(odgovor članu tojeto1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
18.3.2008 17:11:44   
yaris
Seveda ti pripada. Prvo nosečnost sem bila skoraj celo doma pa sem regres dobila.
Zdaj pa sem že od oktobra doma na bolniški (user posted image )  pa bom tudi regres dobila.

(odgovor članu Suza)
Neposredna povezava do sporočila: 5
18.3.2008 18:13:58   
arabela*
hvala vsem za odgovore.Ja od februarja sem na bolniški,pa bom verjetno kar ostala glede na moje zdr.stanje.Regres pa mislim,da bo nekje konec junijauser posted image

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu yaris)
Neposredna povezava do sporočila: 6
18.3.2008 20:35:28   
sazi
Kajti za celi dopust in regres moraš ponavadi biti vsaj 6 mesecev v službi

Ne, 6 mesecev moraš biti zaposlen in ne v službi. Jaz sem bila celo leto na porodniški in sem dobila oboje - regres in dopust in to v podjetju, kjer so nam skorja listke WC papirja odmerjali na dan -  basolutno nobenega "dobrega duha" ampak čisto po črki zakona.

(odgovor članu Suza)
Neposredna povezava do sporočila: 7
18.3.2008 21:32:00   
sazi
da ne bo pomote, ker sem odgovarjala na en post - pripada ti cel regres in dopust.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 8
19.3.2008 8:02:41   
Nastya
Pozdravljene !

Vidim da ste se včeraj pogovarjale o dopusti in regresu. Sedaj pa bom tudi jaz vprašala, jaz imam PDP 12.7.08 in glede na to da ne bom v letošnjem letu delala 6 mesecev, ker v začetku junija začnem s proodniško, januar in februar sem bila na bolniški, so mi v službi vzeli 10 dni dopusta, se pravi sem ga dobila samo 16 dni in baje da je z regresom isto. Da se regres obračuna samo toliko dni kolikor dni si prisoten v službi, če sem jih jaz prav razumela, bodo meni izračunali regres na podlagi 3 mesecev (marec, april in maj), to pa vseekakor ni 100% ... ali se motim ??

In tudi ko bom koristila dopust, ga moram porabiti nad 2 tedna (tudi spet zaradi regresa) ?!

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
19.3.2008 8:09:48   
maruškaŠ
IZVIRNO SPOROČILO: Nastya

Pozdravljene !

Vidim da ste se včeraj pogovarjale o dopusti in regresu. Sedaj pa bom tudi jaz vprašala, jaz imam PDP 12.7.08 in glede na to da ne bom v letošnjem letu delala 6 mesecev, ker v začetku junija začnem s proodniško, januar in februar sem bila na bolniški, so mi v službi vzeli 10 dni dopusta Ne vem na podalgi česa so ti ga lahko kar vzeli - pripada ti cel dopust (če si normalno zaposlena za določen čas)

, se pravi sem ga dobila samo 16 dni in baje da je z regresom isto. Da se regres obračuna samo toliko dni kolikor dni si prisoten v službi, če sem jih jaz prav razumela, bodo meni izračunali regres na podlagi 3 mesecev (marec, april in maj), to pa vseekakor ni 100% ... ali se motim ?? Ja, motiš se. Dobiti moraš cel regres in pravico do izkoristka celotnega dousta.

In tudi ko bom koristila dopust, ga moram porabiti nad 2 tedna (tudi spet zaradi regresa) ?!
Praviloma naj bi vsaj 10 dni dopusta porabil skupaj, neprekinjeno - pa ne zaradi regresa, ampak zaradi zakona.

(odgovor članu Nastya)
Neposredna povezava do sporočila: 10
19.3.2008 8:17:14   
maruškaŠ
131. člen
(regres)
(1) Delodajalec je dolžan delavcu, ki ima pravico do letnega dopusta, izplačati regres za letni dopust najmanj v višini minimalne plače.
   (2) Regres se mora delavcu izplačati najkasneje do 1. julija tekočega koledarskega leta.
   (3) S kolektivno pogodbo na ravni dejavnosti se lahko v primeru nelikvidnosti delodajalca določi kasnejši rok izplačila regresa, vendar najkasneje do 1. novembra tekočega koledarskega leta.
   (4) V primeru, da ima delavec pravico le do sorazmernega dela letnega dopusta, ima pravico le do sorazmernega dela regresa.

+ sprememba zakona:
56. člen
V 131. členu se v četrtem odstavku besedilo »pravico le do sorazmernega dela letnega dopusta« nadomesti z besedilom »pravico do izrabe le sorazmernega dela letnega dopusta«.
   Doda se nov peti odstavek, ki se glasi:
   »(5) V primeru, da ima delavec sklenjeno pogodbo o zaposlitvi s krajšim delovnim časom, ima pravico do regresa sorazmerno delovnemu času, za katerega je sklenil pogodbo o zaposlitvi, razen v primerih, ko delavec dela krajši delovni čas v skladu s 66. členom tega zakona.«.

Pa še o dopustu:

8. LETNI DOPUST
159. člen
(trajanje letnega dopusta)
(1) Delavec ima pravico do letnega dopusta v posameznem koledarskem letu, ki ne more biti krajši kot štiri tedne, ne glede na to, ali dela polni delovni čas ali krajši delovni čas od polnega. Minimalno število dni letnega dopusta delavca je odvisno od razporeditve delovnih dni v tednu za posameznega delavca.
   (2) Starejši delavec, invalid, delavec z najmanj 60% telesno okvaro in delavec, ki neguje in varuje otroka s telesno ali duševno prizadetostjo, ima pravico do najmanj treh dodatnih dni letnega dopusta.
   (3) Delavec ima pravico do enega dodatnega dneva letnega dopusta za vsakega otroka, ki še ni dopolnil 15 let starosti.
160. člen
(določanje trajanja letnega dopusta)
(1) Daljše trajanje letnega dopusta, kot je določeno v prejšnjem členu, se lahko določi s kolektivno pogodbo ali pogodbo o zaposlitvi.
   (2) Prazniki in dela prosti dnevi, odsotnost zaradi bolezni ali poškodbe ter drugi primeri opravičene odsotnosti z dela se ne vštevajo v dneve letnega dopusta.
   (3) Letni dopust se določa in izrablja v delovnih dnevih.
   (4) Kot dan letnega dopusta se šteje vsak delovni dan, ki je po razporeditvi delovnega časa pri delodajalcu za posameznega delavca določen kot delovni dan.

+ sprememba zakona:
68. člen
V 160. členu se doda nov drugi odstavek, ki se glasi:
   »(2) Delodajalec je dolžan delavce najkasneje do 31. marca pisno obvestiti o odmeri letnega dopusta za tekoče koledarsko leto.«.
   Dosedanji drugi, tretji in četrti odstavek postanejo tretji, četrti in peti odstavek.

161. člen
(pridobitev pravice do letnega dopusta)
Delavec pridobi pravico do celotnega letnega dopusta, ko mu preteče čas nepretrganega delovnega razmerja, ki ne sme biti daljši od šestih mesecev, ne glede na to, ali delavec dela polni delovni čas ali krajši delovni čas od polnega.
162. člen
(pravica do sorazmernega dela letnega dopusta)
(1) Delavec ima pravico do izrabe 1/12 letnega dopusta za vsak mesec dela v posameznem koledarskem letu:
   – če v koledarskem letu, v katerem je sklenil delovno razmerje, ni pridobil pravice do celotnega letnega dopusta,
   – če mu preneha delovno razmerje pred potekom roka, po preteku katerega bi pridobil pravico do celotnega letnega dopusta,
   – če mu delovno razmerje v tekočem koledarskem letu preneha pred 1. julijem.
   (2) Pri izračunavanju sorazmernega dela letnega dopusta se najmanj polovica dneva zaokroži na cel dan letnega dopusta.
163. člen
(izraba letnega dopusta)
(1) Letni dopust je mogoče izrabiti v več delih s tem, da mora en del trajati najmanj dva tedna.
   (2) Delodajalec je dolžan delavcu zagotoviti izrabo letnega dopusta do konca tekočega koledarskega leta, delavec pa je dolžan do konca tekočega koledarskega leta izrabiti najmanj dva tedna, preostanek letnega dopusta pa v dogovoru z delodajalcem do 30. junija naslednjega leta.
   (3) Delavec ima pravico izrabiti ves letni dopust, ki ni bil izrabljen v tekočem koledarskem letu zaradi odsotnosti zaradi bolezni ali poškodbe, porodniškega dopusta ali dopusta za nego in varstvo otroka, do 30. junija naslednjega koledarskega leta, če je v koledarskem letu, v katerem mu je bil odmerjen dopust, delal vsaj šest mesecev. Če je delavec v koledarskem letu, v katerem mu je bil odmerjen dopust, delal manj kot šest mesecev, ima pravico izrabiti letni dopust v skladu s prejšnjim odstavkom.
   (4) Delavec, ki dela v tujini, lahko v celoti izrabi letni dopust do konca naslednjega koledarskega leta, če je tako določeno s kolektivno pogodbo delodajalca.

(odgovor članu maruškaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 11
19.3.2008 17:24:02   
AnciM
Možno je, da ti zmanjšajo dopust in regres. Če si zaposlena za določen čas, se ti pogodba prekine z dnem nastopa porodniške. Torej, če do porodniške nisi zaposlen (šteje se oboje prisotnost na delu in bolniška) dovolj časa, se ti regres in dopust sorazmerno zmanjšata. Meni je že direktor prešteval mesece in dneve dopusta, ki mi pripadajo.

(odgovor članu maruškaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 12
20.3.2008 6:44:28   
maruškaŠ
Možno je, da ti zmanjšajo dopust in regres. Če si zaposlena za določen čas, se ti pogodba prekine z dnem nastopa porodniške. Torej, če do porodniške nisi zaposlen (šteje se oboje prisotnost na delu in bolniška) dovolj časa, se ti regres in dopust sorazmerno zmanjšata. Meni je že direktor prešteval mesece in dneve dopusta, ki mi pripadajo.

V bistvu če si zaposlen celo leto, brez prekinitev, ti pripadta v polnem znesku regres in dopust. Če pa si zaposlen samo del leta, torej manj kot 6 mesecev - ti pripada sorazmerni dopust in regres. Če si zaposlen več kot 6 mesecev ti vse pripada normalno.

"Torej, če do porodniške nisi zaposlen (šteje se oboje prisotnost na delu in bolniška) dovolj čas"

šteje se samo ali si zaposlen ali nisi (dejansko prisotnost na delu, bolniška) s tem nima veze (s pravico do pridobitve letnega dopusta in regresa).

(odgovor članu AnciM)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

KAPLJICE AD3
s1o2

mene pa zanima ali ste devale kapljice AD3 vašim malčkam ??? hvala

da (59%)

ne (41%)

Število vseh glasov: 296

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!