Medvedka
|
Ojla! Jaz se sicer ne spomnim prav dobro, kako je bilo s tem čustvenim razvojem pri nas, rekla bi pa samo to, da je pri vas očitno tako, da si večino dneva sama z otročičkom in se mu posvečaš kolikor se le da. Verjetno mu je potem zelo zanimivo, ko pride v hišo kdo, ki mu je manj znan in takrat pozabi nate, saj si mu bila na voljo cel dan. Spomnim se, da sem kdaj bila tudi jaz užaljena, ko sem se pač cel dan ukvarjala s hčerko, potem ko je pa zvečer prišel domov ata, je bila pa vsa srečna... To je čisto normalno, da otroci pokažejo več zanimanja in veselja do ljudi, ki jih redkeje vidijo, mama je itak celodnevni inventar... Poleg tega otrok ne razmišlja o tem, koliko truda vložiš vsak dan v njega, da se ima lepo, da dobi za jesti, piti, itd., on pač živi za vsak trenutek in je pač malce sebično bitje, ki ne razmišlja o tem, koliko te prizadane, če te ignorira, ko pride kdo tretji v hišo. Predlagam ti, da se okoli tega ne sekiraš, temveč si raje misliš, kako je fajn, da si lahko za kako uro odpočiješ, ker so drugi bolj zanimivi kot ti. Lahko mi verjameš, da bi otročiček po določenem času zagotovo začel pogrešati svojo mamo in nihče več ne bi bil tako zanimiv, da bi še zdržal pri njem... Lepo se imej in odpočij si, ko imaš za to priložnost, namesto, da se sekiraš. Medvedka
|