|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   uvesti najprej en obrok, ali več hkrati?
12.5.2006 13:32:20   
balaena
Mene tole uvajanje hrane včasih prav nervira.

Poleg tega, da moram ves čas mislit, da bom doma ob uri za hranjenje potem še lovim ravno pravi trenutek (ko ni niti prelačna niti presita, kaj šele preutrujena).

No, ne morem se pritoževati nad izbirčnostjo, ker do sedaj (po treh tednih) ni izpljunila še nobene jedi (zaenkrat ji pripravljam različne zelenjavne kaše, včasih tudi meso). Je pa prav smešna, ker sem opazila, da največ poje takrat, ko je okoli družba. Tako, kot da bi jedla pred TV-jem. Kadar sva sami, ji postane hitro dolgočasno in poje 1-2 veliki žlici hrane (včasih seveda tudi manj). Kadar pa smo pri babici ali pa če jo hranim šele popoldan, ko je še oči zraven in vsi skupaj jemo, takrat poje vsaj enkrat več. Samo usta odpira in naokrog gleda. Pa nima veze, katera hrana je!

Meni se to zdi prav grozno, ker najprej sem mislila, da ji bom najprej uvedla opoldanski obrok, zdaj je pa nastal pravi mišmaš in je enkrat ob 13h, drugič ob 14h, pa spet ob 16h ali kasneje?!? Poskusila sem enkrat tudi zjutraj, takoj ko sva vstali... pa je bila revica prezmatrana in ni nič vase spravila :)

NE VEM! Včasih me razkuri, včasih bi se jokala. A je mogoče katera taka, ki je uvajala hrano večkrat na dan, čeprav še nobenega podoja ni z obrokom hrane nadomestila? Ker razmišljam o tem. Aja, pa samo enkrat sem poskusila jo hranit pred dojenjem, ker ni bilo tudi nič in je hotela najprej mleko.

Da ne pozabim: stara je skoraj 7 mesecev, izključno dojena do 6m. Najbolj pa obožuje jabolčni krhelj, ker ga lahko sama gloda. In zadnje čase lonček z vodo, s katero se bi tudi kar nacejala, ampak mislim da bolj  zato, ker ji je smešno (se prav smeji, ko ima polna usta vode) - to tudi med kopanjem v čebričku dela, ves čas po malem vodo pokuša.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: uvesti najprej en obrok, ali več hkrati?
12.5.2006 16:39:24   
tina104
Ja, jaz sem to začela delat - uvajat več obrokov, ker po dveh mesecih še nismo zamenjali niti enega obroka. Bilo je tako, da sem mu recimo tri dni ponujala eno novo živilo in včasih v treh dneh ni pojedel treh žličk, zato sem začela tako, da sem mu gosto hrano ponudila nekje 3x na dan, časovno niti mi ni bilo važno, ker je res tako, da ni jedel, če je bil preveč ali premalo lačen, če je bil utrujen... No, ko sem mu začela tako ponujat hrano, je bilo od začetka tako, da sem eno novo živilo dala na dan, potem pa sploh nisem več gledala na to. Zdaj pri malo manj kot 9 mesecih je večinoma to, kar jem jaz. Namreč zelenjava in meso morata biti obvezno normalno začinjena.

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

(odgovor članu balaena)
Neposredna povezava do sporočila: 2
12.5.2006 21:31:38   
teta beta
Kar začni še z drugim obrokom.  Naša še tudi nima niti enega samostojnega obroka, včasih ne poje praktično nič pri enem obroku. Z majem sem začela še z drugim obrokom, mi je tudi v razvojni rekla, da naj, ker se mora otrok navaditi na red. Sem pa tudi jaz delala podobno kot tina104, hrano sem ji ponujala tudi čez cel dan. Stara je 7,5 m.

Ko si srečen, daj z dlanjo udari v dlan...

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 3
12.5.2006 23:57:37   
alfa
Sem hotela že podobno temo odpreti in sicer če še komu uvajanje goste hrane dela "probleme".
Mi smo z gosto hrano začeli po dopolnjenih 6m (do takrat samo dojen). Najprej dopoldansko malica okoli 10 do 11 ure, začeli pa smo z bučko in to je bila tudi edina hrana, ki smo jo uvajali  tri dni, druge stvari smo samo dodajali po kake dva dni in kombinirali s tistim, kar smo že jedli. In to je do danes edini redni obrok ob približno isti uri in vedno kakšna sadna kaša.
Potem pa se začnemo loviti z uro in spancem, da bi ujeli nek ritem za kosilo, ki ga imamo  ponavadi nekje med 13-15 uro, včasih zaradi opravkov tudi kasneje, ga pa kakšen dan tudi še preskočimo in nadomestimo z dojenjem ampak potem pa potem sigurno večerjamo gres. Z uvajanjem kosila smo začeli po cca dveh tednih in pol.
Po enem mesecu pa smo začeli uvajati še večerjo - mlečni gres in ta nam zaenkrat največkrat  izostane.
Poje pa različno, tako, da jaz kar redno vagam koliko poje (pač nimam tistega občutka, da bi na oko merila), v prvem mesecu uvajanja GH sem skoraj vedno še dojila po obroku. Sem ter tja tudi zaspi že po žlici ali dveh ali pa tik predno se ohladi. Včasih se mi zdi, ma nič včasih, odkar uvajamo gosto hrano se samo še okoli štedilnika vrtim pa neke posode in slinčke po cel dan okoli prenašam. Pa da pojemo en obrok traja vsaj pol ure. In ko jemo gres imam občutek, kot, da ni nič pojedel, saj je po njemu hudo hitro lačen (poje od 1,5 do 2 dcl).
Joj sem se razpisala, kot, da že sto let jemo gosto hrano, smo pa stari dobrih 7,5m in za sabo le nekaj dni (pa ne zaporednih), ko smo se dojili le zjutraj in zvečer.

Jaz bi na tvojem mestu kar večkrat na dan probala, predvsem kadar bi bila razigrana in še ne preveč lačna. Pa ne vem kje točno sem v zadnjih dneh zasledila, da naj bi mu tisto uro pred hranjenjem ne ponujali za piti, ker potem ni nujno, da ti bo jedel.

V pomoč ti ravno nisem, mogoče edino v tolažbo, da nisi edina, ki se lovi z uvajanjem goste hrane.

Lep pozdrav!

(odgovor članu balaena)
Neposredna povezava do sporočila: 4
13.5.2006 10:32:14   
tincci
Naša je stara 6.5 m in do zdaj jo 4x ni bilo treba dojiti po obroku, ker poje bolj malo. Tako da ji ponudim večkrat na dan: dopoldan sadje (poje zelo malo), za kosilo zelenjavo (to ji že bolj gre), če sva kje zunaj, se namesto kosila dojiva, pa potem zvečer dobi riževo kažico, ki jo poje 1dcl če ostale hrane čez dan ni veliko jedla. Skratka, malo po kavbojsko, pa se niti ne sekiram. Uvajava 2.5m in nimam občutka, da se loviva. Pač gre z enim njenim ritmom, sej bo. 

(odgovor članu alfa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
13.5.2006 20:25:16   
balaena
ja no, malo ste me pomirile. ker res nisem bila prepričana, ali se mogoče odsvetuje takole mišmaš uvajanje GH.

bi bila pa hvalezna, če mi se katera napise, kako vam uspe najprej  uspešno ponuditi hrano in šele potem dojenje (pač, kolikor so še lačni). a je to že od začetka šlo, al kar malo vztrajate. ali ponudite hrano točno ob uri, ko naj bi se dojenček dojil, ali prej? pri nama je to precej težvano, ker se čez dan vedno doji po počitku (spanju). takrat namreč edino normalno kaj popije (ker je še malo zaspana), če jo kdaj skušam dojiti ko je budna (če npr. izpusti počitek), potem to ni ničemur podobno, ker samo okoli gleda in jo zanima vse drugo.  če pa ji takoj, ko se zbudi ponudim hrano (priznam, da sem ji samo enkrat), to ni to in noče jest. potem jo grem dojit, še tisto ni kot bi bilo treba. in je spet kriza...

jaz kar upam (in se spomnim na misel, da je vsako upanje kaznovano), da se bo kar enkrat zgodil en preboj in bo odrila ameriko, pa začela jest namesto se dojit.

(odgovor članu tincci)
Neposredna povezava do sporočila: 6
13.5.2006 23:32:18   
alfa
Ko sem začela uvajati GH sem mu kar direkt namesto dopoldanskega dojenja in potem dojenja v času kosila ponudila hrano. Ker sva se dojila (ponavadi) nekje na 3-4 ure, sem si ga tistega lepega dne posadila v naročje in hopa žličko v usta namesto dojenja. Pa ni od začetka nič kaj dobro šlo,  vse dokler nisem v hrano začela dodajati maslo, olivca, smetano in gov. juho (ne ravno vse hkrati), no potem se mu je odprl (ga čisto razumem, je bilo vsaj malo okusno). Ja, v bistvu mu ponujam GH ob tistem času, ko bi se drugače dojila.
Tudi naš vedno bolj gleda na okoli, samo bolj kot gleda, bolj se ga trudim animirati s čimer koli, tudi pojem in plešem, če je treba.... skratka vzamem si čas, zato pa mi to uvajanje tudi pobere tolikooo časa ampak na koncu kar pojeva. Npr. ima tudi eno foro, da enostavno naenkrat noče več odpret ust potem pa vstanem in ga začnem z druge strani hranit pa spet začne jesti.... in kadar je hrana zelo gosta mu vmes poudim tudi malo vode ampak šele po tistem, ko nekje vsaj 1/4 predvidenega poje....in tako se po malem prebijava naprej.
Patronažna mi je kasneje, ko sva že začela z GH rekla, da je dobro, da ga na začetku uvajanja najprej malo podojiš, nato sredi dojenja ponudiš gosto hrano in potem spet dojiš. No pri nas se to ni obneslo.
Zdaj, ko vsaj vem, da se več ali manj vsi po malem "lovimo" mi je kar lažje, sem najprej mislila, da samo meni ne gre ampak glede na to kako čas leti,  bumf pa bo Amerika odkrita. Mislim, da ne upaš zastonj, kajti doslej še nikjer nisem videla, da bi kakšnega najstnika mama hranila ali celo dojila (čeprav sem po par dneh uvajanje rekla, da ga bom dojila kar do 18 letauser posted image )
Pa še to, midva sva si našega malčka že kakšen dober mesec pred uvajanjem kar k mizi postavila, kadar sva jedla, da naju je gledal, če to slučajno tudi kaj pomaga.
Lep pozdrav!

(odgovor članu balaena)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
16.5.2006 1:17:39   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu alfa)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
16.5.2006 17:55:13   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.