|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   uveljavljanje svoje volje
11.11.2008 10:10:28   
alisha_2008
a se vam kdaj zdi da vas otrocek probava uveljavit svojo voljo???
jo previjes, nahranis, skopas itd itd....ni da ni
pa tecnari

vcasih sedimo na kavcu in na vsak nacin hoce dobit dalinc user posted image ker ga ne dobi, seveda zato ker gre direkt v usta...spet trma...

kako na lep nacin pokazat otroku da nekaj ni zanj ?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: uveljavljanje svoje volje
11.11.2008 10:21:06   
alisha_2008
Zakaj vaša hčerkica nenehno joka, čeprav je nahranjena in sveže previta? Od kod bolečine v trebuščku, nenehna vnetja, kožni izpuščaji pri sinu?

Odgovore na ta vprašanja lahko poiščemo v psihosomatiki, vedi o čustvih in njihovem vplivu na zdravje.

Vse več raziskav možganov priča o tem, kako pomembna je za razvoj možganov zgodnja čustvena varnost. V širšem smislu to pomeni, da je razvoj in delovanje možganov odvisen od pogojev, v katerih otrok živi – torej od odnosov v družini in širši okolici. Človeški otroci pridejo na svet brez kakršnihkoli programov, s katerimi bi lahko premagovali hud stres in slabe izkušnje. Da bi lahko živeli in se razvijali, potrebujejo varnost in vez s starši. Otroci, ki v prvih letih življenja niso dobili dovolj opore in varnosti, se na vse novo odzivajo s stresnimi reakcijami. Odrasli se lahko s težkimi situacijami spoprimejo z »begom ali bojem« ter jih tako ublažijo ali rešijo, dojenčki in majhni otroci pa tega še ne znajo. Za dojenčka je lahko obremenjujoča situacija na primer materina depresija, ki v otroških možganih povzroči motnjo v proizvajanju in delovanju različnih prenašalcev, kar vpliva na razvoj možganov.

Dojenček začuti grožnje, besne glasove in jezo iz okolice, ne zna pa razbrati, ali ga te reči ogrožajo ali ne. Postane ga strah, pri tem pa se sproži reakcija v stiski, ki med drugim zajema povečanje mišičnega tonusa, čezmerno razdražljivost, pospešeno dihanje ter sprva pospešeno, nato pa leno prebavo in povišan krvni sladkor. V primeru, da se situacija v kratkem času ne spremeni, se dojenčki in malčki odzovejo na različne načine, in sicer tako:
·    da se njihovi stresni hormoni usmerijo proti lastnemu telesu ter nastanejo psihosomatske reakcije in simptomi;
·    da se naredijo brezčutne tako za bolečino kot čustva;
·    da se zaprejo in dražljajev iz okolja ne zaznavajo več v zadostni meri, kar vodi do motenj in pomanjkljivosti v razvoju.

Takšni otroci veliko jočejo zaradi kolik, ne spijo, stalno bruhajo ali zaostajajo v razvoju ali se vedejo apatično.

Otroška psihosomatika in zdravljenje sta podrobneje opisana v knjigi »Zdravnik je rekel, da je psihosomatsko ...« nemške psihoterapevtke Gitte Hauch, ki pri zdravljenju malih pacientov uporablja nenavadne načine v primerjavi z uveljavljeno zdravstveno prakso. Načini so se izkazali za izredno učinkovite, saj ne le odpravljajo simptome, temveč tudi odkrivajo resnične vzroke za obolenja. Med srečanji z Gitto Hauch se otroci lahko izrazijo v pisanih sobah, polnih pripomočkov za kreativno govorico. Avtorica poudarja, da moramo otroke z razvojnimi posebnostmi razumeti skozi njihovo čustveno doživljanje sveta. Dojenčki in malčki torej niso bolni, temveč se nam samo poskušajo zaupati z govorico telesa, ki je v obremenjujočih situacijah pogosto tudi edina govorica starejših otrok in odraslih. To »frekvenco« pa se moramo starši naučiti razumeti in njej primerno tudi odgovarjati.

fin clank

(odgovor članu alisha_2008)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: uveljavljanje svoje volje
11.11.2008 11:26:38   
Tisana
kako na lep nacin pokazat otroku da nekaj ni zanj ?
 Ne moreš, ker pri tej starosti še ni sposoben tega razumeti. Najboljši in najmanj stresen način za oba je ta, da mu odvrneš pozornost z neko drugo stvarjo, ki jo pa lahko dobi, ali pa kako drugače. Je pa, vem iz lastnih izkušenj, to ful naporno, če imaš takšnega raziskovalca kot je naša, in moraš potem to početi zelo pogosto user posted image  Kar se pa tiče uveljavljanja svoje volje, mi je pa ravno zadnjič rekla psihologinja, da pri skoraj 11 mesecih (toliko jih ima naša) tega še ni sposobna, čeprav moram reči, da jaz pogosto dobim tak občutek. Se pa takšne in podobne situacije definitivno lažje prenašajo, če verjameš, da to ni uveljavljanje volje user posted image  PS: Še to, kar se članka tiče: meni osebno takšni članki niso všeč, ker ob njih zaradi bolezni moje pupe dobim občutek, da sem za vse jaz kriva, saj nikjer ne piše, da pa so lahko vzroki tudi drugje. Ne vem, mogoče pa tudi sem user posted image .  

< Sporočilo je popravil Tisana -- 11.11.2008 11:29:31 >


_____________________________

V mladosti zamujenih norosti ne more nadomestiti vsa modrost starosti. (Bertrand Russel)

(odgovor članu alisha_2008)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: uveljavljanje svoje volje
11.11.2008 11:30:11   
alisha_2008
jest mislm da je tuki mal njene volje....:)

(odgovor članu Tisana)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: uveljavljanje svoje volje
11.11.2008 11:43:32   
BUŠICA
zaradi bolezni moje pupe


Tisana sem te brala na temi RA-pri nas je enako glede mega živahnosti in nezaznavanja utrujenosti...me zanima kaj je psihologinja ugotovila? upam, da ni kaj resnega user posted image . do zdaj sem jaz tudi mislila, da je to na nek način že uveljavljanje svoje volje.

< Sporočilo je popravil BUŠICA -- 11.11.2008 11:44:34 >

(odgovor članu Tisana)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: uveljavljanje svoje volje
11.11.2008 13:20:18   
Tisana
Tisana sem te brala na temi RA-pri nas je enako glede mega živahnosti in nezaznavanja utrujenosti...me zanima kaj je psihologinja ugotovila? upam, da ni kaj resnega . do zdaj sem jaz tudi mislila, da je to na nek način že uveljavljanje svoje volje.
 Je rekla, glede na to, kaj sem ji povedala, da je najprej potrebno izključiti fiziološke vzroke, šele potem iskati tudi nevrološko. To sem tudi jaz že pomislila (večkrat in že dolgo nazaj), da je frajli tako nemirna zato, ker jo ves čas nekaj matra, da se zato tudi težko umiri oz. je pri miru.  Naj pa samo poudarim, da ni izključila nevroloških vzrokov, vendar je rekla, da glede na GERB, pa alergijo na KM, pa mesečne driske,... pa vse tisto, kar sem opisala (konkretne situacije), je najprej potrebno preveriti, da npr. ne gre še za kakšno alergijo ipd. Še to: zdravnica, ki obravnava frajli s fiziološkega vidika, pa je rekla, da jo je potrebno pregledati tudi nevrološko, ko sem povedala za nemir in ko jo je videla, na kakšen način je nemirna. user posted image  Evo, tako je to - eni tako, drugi tako user posted image . Zdaj pa vedi user posted image . Sicer pa je lahko pri vas nekaj čisto povsem drugega.

_____________________________

V mladosti zamujenih norosti ne more nadomestiti vsa modrost starosti. (Bertrand Russel)

(odgovor članu BUŠICA)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: uveljavljanje svoje volje
11.11.2008 14:21:41   
*Naja
Tisana- lahko mogoče opišeš, kako izgleda nemir pri vaši hčerkici

_____________________________

"Čim bolj izkoristi sleherni trenutek tistih prvih mesecev- nikoli se ne bodo vrnili!"

(odgovor članu Tisana)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: uveljavljanje svoje volje
11.11.2008 15:07:49   
Tisana
Ne zmore sedeti v stolčku za hranjenje. Takoj, ko poteši prvi impulz lakote, začne premikati nogice, kazati naokrog, godrnjati... Ko pije po flaši, najprej lačno zagrabi cucelj, spije cca 50 ml in se začne zvijati, plezati po meni, potem pa čez kakšno minuto spet lačno zagrabi cucelj, pa tako spet, kakšnih 5x, 6x, da spije recimo 180 ml (govorim okvirno, ker je vsakokrat drugače). V vozičku je sedaj - kakšnih 14 dni bolje - ne vrešči več non stop. Mora pa kar naprej nekaj žvečiti (kruh, grisin). Včeraj je zdržala celo slabi dve uri, kar je absoluten rekord user posted image  Tudi v avtu je bolje, ker je pač nikoli ne vzamemo iz avtosedeža. Zaspi pa samo, če je že globoko čez njeno uro spanja. V vozičku pa sploh nikoli ne spi. Uspavanje: zvijanje, ščipanje, praskanje, plezanje po meni, mane si oči, nos, usta (to dela tudi med hranjenjem in med igro), stoka, joka, godrnja. Če jo dam na najino posteljo, se vleže, potem pa se zvije, dvigne in se vleže na drugo mesto, pa tako naprej. Včasih mislim, da že spi, ker ima zaprte oči, pa spet ista pesem. Sedaj jo uspavamo tudi po eno uro in več. Sva mislila, da bo kaj bolje, da jo pustiva, da mogoče ni dovolj utrujena, pa je potem tako utrujena, da prihaja do nesreč (npr. nima več takšne kordinacije gibov in pade na usta, pa si prebije ustnico,...). Pa še zbuja se potem po x-krat. Tudi sicer se pogosto zbuja ponoči, sploh se pa ves čas premetava in buta ob ograjo posteljice z glavo. Če gremo po nakupih, pot do trgovine + nakup traja cca 1 uro. Že v trgovini jo je treba imeti v naročju, jo animirati, "metati" sem ter tja in ne vem kaj še vse, da zdrži do blagajne. To, da bi sedela v nakupovalnem vozičku, v katerem sedi max 1x mesečno jo zanima ravno par minut. Tudi vse tiste stvari v trgovini in ljudje niso dovolj, da bi zmogla mirovati. Potem greva pač ven in jo dam na kakšno klopco, ona pa dirka gor in dol z enega konca klopce na drugega, kot bi bila navita user posted image  in seveda ful uživa v tem. Pa da ne bo pomote, pred odhodom v trgovino je definitivno doma na tleh, da se "zdivja". user posted image  V bistvu komaj čakam, da bo hodila, ker potem bom pač tekla za njo, ampak bo lahko dirkala tudi zunaj in v trgovinah. user posted image  Saj malo teka mi pa ja ne bo škodvalo user posted image user posted image user posted image

_____________________________

V mladosti zamujenih norosti ne more nadomestiti vsa modrost starosti. (Bertrand Russel)

(odgovor članu *Naja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: uveljavljanje svoje volje
11.11.2008 18:36:03   
cukrček11
TISANA-Mene pa zanima, ko si že ravno opisala vašo situacijo, kdaj in kako se je to začelo? Namreč mojuser posted image  je zdaj star mal več kot 4 m in je zelo zelo nemiren otrok, ne more normalno jesti(če ne držim flaške, kot bi bila zabetonirana v mojo roko, bi vsako sekundo odletela), ponoči sicer spi vendar se zvija nonstop, niti eno uro ni pri miru. Tudi praska se po obrazu, po glavici tako da ima povsod ranice. V stolčku za igranje ali na tepihu z mobili zdrži max 5 min. Tudi v avtu vrešči kot bi ga rezali, in tako dalje, bi lahko še naštevala. Je pa tudi po vsej verjentosti alergičen na hrano, še nimamo izvidov.
Pa me zanima če je bilo pri vas isto in če me čaka ista situacija, bi bila zelo vesela tvojega mnenja.

(odgovor članu Tisana)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: uveljavljanje svoje volje
11.11.2008 20:57:59   
*Naja
Tisana- hvala za odgovor. No, naj povem, da naša pupa sicer nima odkritih nobenih alergij, ampak najdem ogromno podobnosti z vašo user posted image . Naše detece ni pri miru niti eno minutko. Da bi se sama zamotila s kakšno igračko odpade, ali pa traja max. 2-3 minutke. Sedaj, ko že gre po vseh štirih jo večino dneva lovim po stanovanju...Naša v vozičku hvalabogu kar zaspi, doma pa zelo slabo, tako da, če zunaj dežuje, mi jo uspe čez dan uspavati mogoče 2x po 20minut, pa še to morem ves čas ležati z njo. Tudi večerno uspavanje zna pri nas trajati uro, včasih celo 2 uri. Danes je ravno eden takšnih večerov, ko je že noro utrujena, jo med dojenjem, po kopanju, že zmanjka, pa čez par sekund že stoji v posteljici in vriska. V stajici ne zdrži dlje kot par minutk, le toliko da skočim na wc, v stolčku za hranjenje enako. Ko poje par žličk, se začne zvijati in cviliti. Potem jo morem animirati z igračkami, ki pa pridno druga za drugo letijo po tleh. Ponoči spi zelo nemirno, nenehno se premetava, jamra, se zbuja...
Vglavnem ima zelo veliko energije in tako je že odkar se je rodila....
Zadnje dneve pa itak bedimo cele nočiuser posted image .


_____________________________

"Čim bolj izkoristi sleherni trenutek tistih prvih mesecev- nikoli se ne bodo vrnili!"

(odgovor članu cukrček11)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: uveljavljanje svoje volje
12.11.2008 4:38:44   
Tisana
TISANA-Mene pa zanima, ko si že ravno opisala vašo situacijo, kdaj in kako se je to začelo? Namreč moj je zdaj star mal več kot 4 m in je zelo zelo nemiren otrok, ne more normalno jesti(če ne držim flaške, kot bi bila zabetonirana v mojo roko, bi vsako sekundo odletela), ponoči sicer spi vendar se zvija nonstop, niti eno uro ni pri miru. Tudi praska se po obrazu, po glavici tako da ima povsod ranice. V stolčku za igranje ali na tepihu z mobili zdrži max 5 min. Tudi v avtu vrešči kot bi ga rezali, in tako dalje, bi lahko še naštevala. Je pa tudi po vsej verjentosti alergičen na hrano, še nimamo izvidov.
Pa me zanima če je bilo pri vas isto in če me čaka ista situacija, bi bila zelo vesela tvojega mnenja.
 Težko rečem, kdaj se je vse skupaj začelo, ker jo je bilo že od rojstva zaradi nedonošenosti in visoke zlatence zelo težko nahraniti. V glavnem potem, ko je že migala, je tudi pri nas flaša letela naokrog, pa ni hotela jesti, tako da sploh ni bilo variante, da bi jo hranil npr. kje drugje, kot doma. Na začetku, ko se ni bila še sposobna premikati, je samo stokala med spanjem, potem pa se je cele noči zvijala. Zbujanje se je pa definitivno začelo z GH (tudi prej se je zbujala, vendar ne tolikokrat). Takrat je dobila tudi zdravila zaradi GERB. Pojavile so se driske in sicer enkrat mesečno po cca 1 teden. Alergijo na KM ima potrjeno. Pri nas se ne praska. Tako rekoč nikoli se ji alergija ni poznala na koži. Tudi kožni testi je niso pokazali. Sicer pa, vsak otrok je drugačen. Predvsem pa, če se alergije odkrijejo in je potem otrok na striktni dieti (res brez prekrškov), bi morali ti simptomi (če so seveda posledica odkritih alergij) izveneti. Držim pesti za vašega malčka 

_____________________________

V mladosti zamujenih norosti ne more nadomestiti vsa modrost starosti. (Bertrand Russel)

(odgovor članu cukrček11)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: uveljavljanje svoje volje
12.11.2008 10:52:34   
barni
Tisana,

to kar opisujes je enako tudi pri nas, vendar nikoli nisem pomislila na kaksno bolezen????

Nasa pupa ravno tako ves cas teka naokrog po vseh stirih, ima sicer trenutke, ko se zamoti z igrackami in jih proucuje, ampak vecino casa je pa v akciji. Vozicek ji ni vec kul odkar je sama mobilna, tako da ponavadi nisva zunaj vec kot uro in pol v kosu, razen ce imava druzbo.

Cez dan sicer sedaj bolje spi, tudi hitreje jo uspavam, vendar vedno v mojem narocju, preden zaspi pa vedno jamra, se premetava... tudi v spanju vcasih jamra in ravno sem hotela na forumu postaviti vprasanje, ce se vasi otrocki ponoci tudi obracajo v postli in se pri tem odkrijejo. Nasa pupa se obicajno obrne z glavo na dol (cisto kontra kot je spala) in ponavadi se uleze na odejo, torej ce je ne dvignem ib obrnem je sploh pokriti ne morem. Bojim se namrec, da jo zebe? Samo danes sem nacrtno pustila da spi kot ji pase in je spala brez besed celo noc.

Avtosedez je ok samo podnevi, ko ima okoli igracke, knjigice ipd. ko je tema, je dretje. Nisem se ugotovila ali zato ker je tema ali zato ker je zvecer ze utrujena in ne bi bila vec v sedezu. Ne vem, vcasih lucka pomaga, vcasih ne.

Hranjenje je tudi poglavje zase, sicer res veliko poje in bi v bistvu ves cas neki glodala, samo ko jo hranimo, mora obvezno tudi sama dajati v usta. Ce ne prec protestira.

Samo ce povzamem, meni se je zdelo to normalno otrosko obnasanje; veliko otrok vidim, ki so kot naviti, ves cas v gibanju, cez dan malo spijo, zvecer se tezko uspavajo, v stolcku za hranjenje ves cas gledajo okoli ( v bistvu ne vem ce poznam kaksnega otroka, ki mirno sedi v stolcku in pridno odpira usta, dokler vsega ne poje), v banjici cofotajo, da je vse mokro, v avtosedezu jokajo, ker bi radi ven...

Kako to, da so pri tvoji deklici to pripisali bolezni? Kako se pa rece tej bolezni?

Nasa je sicer bila na testiranju za alergijo na jajca in KM, negativno. Nikoli ni polivala, kozo ima lepo, edino dokler je bila samo dojena, je imela tekoce blato in obcasno krvave nitke (kot da ji nekaj ni pasalo). Z uvedbo GH, se je blato popolnoma normaliziralo.

Pa se tole; meni je v razvojni (hodiva zaradi nedonosenosti) rekla, da otroci vsekakor ne pridejo prazni na ta svet, imajo svoje vzorce in da se kako dobro znajo izkoristiti starse sebi v prid. Kot jim ponudis toliko bodo vzeli in se vec. In vsekakor lahko menda ze majhnega otroka razvadis, ceprav sem brala, da naj ga ne bi? Tako da res ne vem kdo ima prav, jaz pac vidim naso pupo in takoj mi je jasno, kako zelo zelo zna uveljaviti svojo voljo, jaz pa popustim (kar je narobe), zaradi ljubega miru, ker se mi ne da poslusati cviljenja in togote. Nasa kar otrdi od togote, ko ji vzamem kaj, kar hoce imeti. Ko ji kaj prepovem je takoj uzaljena in to vidno. Skratka, ima svojo voljo in jo vsak dan skusa uveljavljati.

(odgovor članu Tisana)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: uveljavljanje svoje volje
12.11.2008 12:09:19   
Tisana
Naj pa samo poudarim, da ni izključila nevroloških vzrokov, vendar je rekla, da glede na GERB, pa alergijo na KM, pa mesečne driske,... pa vse tisto, kar sem opisala (konkretne situacije), je najprej potrebno preveriti, da npr. ne gre še za kakšno alergijo ipd.
 Barni, o zdravstvenih težavah sem že pisala par postov višje. Poleg tega je bila naša frajli prav tako nedonošena in zelo zlatenčna ob rojstvu. Ravno na fizioterapiji nas je 2x opozorila, naj jo umirjamo, ker je zelo živahna in ker lahko zaradi tako visoke zlatence vse skupaj rezultira z razvojem motnje hiperaktivnosti. Takrat, iskreno povedano, na to s partnerjem nisva obračala veliko pozornosti, sedaj pa se mi zdi, da že težko shajamo skupaj in to je definitivno alarmantno stanje, pa četudi (iskreno upam, da je tako) ni z njo nič narobe in gre samo za običajno živahnost.  Ne vem, ali se tvoj otroček tudi že v napol spanju zvija, odriva z nogami, ščipa, praska,... ko pije po flaši? Meni, sorry, se to ne zdi normalno. Jasno je, ja, da so nekateri otroci težje pri miru, da so bolj živahni, in da potrebujejo več gibanja, ampak mesečne driske, takšne reakcije ob hrani in še kaj, da ne bom spet ponavljala, se meni ne zdijo samo odraz živahnosti.    

_____________________________

V mladosti zamujenih norosti ne more nadomestiti vsa modrost starosti. (Bertrand Russel)

(odgovor članu Tisana)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: uveljavljanje svoje volje
12.11.2008 12:12:17   
ninaintomaz1
tudi pri nas je tako cele neve se vlači in zvija po meni upije in joka nikoli miru in potem ji veliko pusti samo da je mir ker sva stalno sami v vrtcu me sprasujejo ce  je doma tudi tako nemogoca da samo ona nima miru ko jejo se previjajo in ko gredo spat .Katastrofa jaz sem na koncu z živci se mi zdi no

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: uveljavljanje svoje volje
12.11.2008 12:50:00   
barni
Tisana,

ja saj vem da si napisala za zdravstvene tezave. Mi tega na sreco nimamo. Nasa pupa nikoli ni pila po flasi in nikoli ni imela dude. Ni sprejela, je bilo vrescanje. Zato smo se samo dojili in se se vedno (zvecer in zjutraj). Ja in pri dojenju sem imela obdobja, ko sem ze mislila da bom nehala, ker se je tako zelo nemirno dojila. Zraven je obvezno krilila z rokami, brcala, obracala glavo, tudi scipala in praskala, da ne govorim o tem, ko je dobila zobe, da me je tudi grizla. SIcer se to res verjetno prebere grozno, pa vendar ocitno ni bilo tako zelo, da se se vedno dojiva. Zvecer itak uspavanje z dojenjem, zjutraj pa zaradi moje lenobe user posted image , ker se mi ne da tako zgodaj vstat in delat kasice. Ceprav bi bila ona komot brez dojenja.

No v spanju je nasa kar ok edino kot sem rekla je problem, ker se toliko obraca, da pri tem zadane ob ograjico ali brcne v ograjico, samo to se mi zdi pac normalno glede na to, da je ze velika in da je omejena z ograjo. Menda se tudi jaz veliko premikam v spanju, partner pa sploh. Tako da se mi je zdelo to cisto normalno. Preden zaspi pac jamra, ocitno se tako uspava. Vcasih tudi vmes med spanjem pojamra, cviljenje pa je znak, da se hoce obrnit, pa se je nekam zataknila (kar je velikokrat, ker jo imamo v spalni vreci).
Na hrano pa pri nas ni nobene reakcije. Je vse in to velike kolicine, imamo pa pac poseben nacin hranjenja, saj ona definitivno hoce sodelovati s celim telesom user posted image .

Ne me narobe razumet, jasno da ce so ti rekli, da je problem, potem je pac problem, jaz samo ko sem prebrala tisti tvoj post o vedenju, nisem nasla nic takega kar ne bo poceli tudi drugi otroci, ki jih poznam vkljucno z nasim. To kako pije po flasi pa ne morem komentirati, ker mi ne uporabljamo flase, imamo kozarcek iz katerega samo tece, pa smo potem precej mokri user posted image .

Upam, da se vam bo kmalu umirilo in da je vse samo prehodne narave.

(odgovor članu ninaintomaz1)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...





sindarin

Poznate kakšnega slovenskega proizvajalca igrač?

da (56%)

ne (44%)


Število vseh glasov: 173

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!