|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   uveljavljanje bolniške...
21.8.2008 14:27:35   
jerikou
no mogoče že iz naslova teme razvidno kaj bo moje vprašanje. oktobra pričakujem svojega 1 otročka in sem na področju urejanja papirplogije en malo izgubljena. Med drugim imam naslednje vprašanje.
Otročka nameravava prijaviti na stalnem bivališču od partnerja se pravi bo imel drugo stalno bivališče kot pa jaz. Zanima me ali lahko jaz potem kot mama vzamem bolniško (ko bom nazaj v službi) v primeru da bo otroček zbolel glede na drugo stalno bivališče? Ali jo bo lahko koristil le partner? Oziroma v primeru, da bi z otročkom imela oba isto začasno bivališče (stanujemo na 3jem naslovu) ali v tem primeru lahko jaz koristim bolniško? Ali kako to poteka?
za odgovor se vam že v naprej zahvaljujem...
Lp
J.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: uveljavljanje bolniške...
21.8.2008 17:03:52   
bskrle
kot vem morata imeti z otrokom enak naslov.

(odgovor članu jerikou)
Neposredna povezava do sporočila: 2
21.8.2008 17:05:53   
Vrtnica79
Uf, imaš zakomplicirano touser posted image . Zakaj pa se ne prijavite vsi na en naslov, bi bilo lažje. Odgovora na tvoje vprašanje pa žal ne poznam.

Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri.

(odgovor članu jerikou)
Neposredna povezava do sporočila: 3
21.8.2008 18:29:25   
K_a_t_i
Dokler sta oba prijavljena na istem naslovu, je ok - pa naj bo to stalno ali začasno.
ps. Če misliš dati otroka v vrtec in so ti naslovi v različnih krajih, premisli kam se prijavljate.

< Sporočilo je popravil K_a_t_i -- 21.8.2008 18:30:38 >

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu Vrtnica79)
Neposredna povezava do sporočila: 4
21.8.2008 19:13:42   
benika
Pri nas na P oddelku visi listek, na katerem piše:

Bolniško za otroka lahko uveljavlje samo oseba, ki ima ISTO STALNO BIVALIŠČE kot otrok!

Tu tiči odgovor na svoje vprašanje.

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 5
21.8.2008 19:19:25   
malenaa
Če "živi" otrok na drugem naslovu kot mati, to pomeni, da le ta ne skrbi za njega in ji žal ne pripada nič - ne bolniška in ne porodniška, ker uradno ne skrbi za otroka.

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 6
21.8.2008 20:15:23   
benika
Glede porodniške...2 meseca pred rojstvom otroka te ne bo živ bog vprašal, kje bo otroček stanoval. Porodniško boš dobila, brez skrbi, medtem ko bolniške verjetno ne.

(odgovor članu malenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
21.8.2008 20:20:31   
K_a_t_i
IZVIRNO SPOROČILO: malenaa

Če "živi" otrok na drugem naslovu kot mati, to pomeni, da le ta ne skrbi za njega in ji žal ne pripada nič - ne bolniška in ne porodniška, ker uradno ne skrbi za otroka.

A daj nehaj, res?

Jaz sem brez problemov prejemala tako prvi del - porodniško kot tudi drugi del - nego, pa je otrok imel stalni naslov v Lj, jaz pa v Trbovljah. Moj začasni naslov je pa bil na istem mestu kot otrokov stalni. Edina razlika je bila v tem, da sem "plačo" dobivala od CSD Trbovlje in ne Ljubljana.

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu malenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
21.8.2008 20:23:10   
K_a_t_i
Pa še tole, da ne bo katera rekla, da si zmišljujem...

Zakon o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju (ZZVZZ) določa bivanje v skupnem gospodinjstvu kot pogoj za izrabo pravice do nadomestila plače zaradi nege ožjega družinskega člana (zakonca, otroka). Kot skupno gospodinjstvo Zakon o prijavi prebivališča šteje skupnost posameznikov, ki izjavijo, da stalno prebivajo skupaj in skupaj porabljajo dohodke za zagotavljanje osnovnih življenjskih potreb (kot na primer za stanovanje, hrano, šolanje otrok, ipd.). Evidenco skupnih gospodinjstev vodijo upravne enote, skupno gospodinjstvo pa je vezano na prijavo stalnega oziroma začasnega prebivališča.

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 9
21.8.2008 20:37:20   
malenaa
jaz sem samo napisala to, kar sem prebrala tukaj na forumu. Ce je drugace, pa se opravičujem.

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 10
21.8.2008 20:45:59   
K_a_t_i

jaz sem samo napisala to, kar sem prebrala tukaj na forumu. Ce je drugace, pa se opravičujem.

No saj v bistvu, če ima mama enak začasen naslov kot je otrokov stalen, potem živita skupaj user posted image .

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu malenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 11
21.8.2008 21:06:48   
malenaa
nisem mislila na začasnega, ampak da sta dejansko prijavljena na dveh različnih naslovih, otrok pa je prijavljen tam kjer oče.

če pa je začasni, pa tak ni problemauser posted image

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 12
21.8.2008 21:28:18   
benika
Glej jerikou, čist simpl. Najbolj važno je, da imata z otrokom na zdravstveni kartici isti naslov, stalni ali začasni, nima veze. Potem bolniška ne bo problem. Če bo naslov drugačen, nimaš potem kaj uveljavljat.

Porodniška ti pa pripada v vsakem primeru.

(odgovor članu malenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 13
22.8.2008 1:06:50   
Arwenko
Imam kolegico oziroma bolj znanko, ki je s tem imela same težave oziroma sitnosti. Celo do te mere, da je šla otroku z rojstnim listom delat osebno izkaznico in so jo zavrnili, da mora prit oče, ker onadva nimata istega prebivališča. Pri čemer je na rojstnem listu lepo pisalo da je mama, otroka je imela zraven, itd. Nič ni mogla zrihtat, tak da če še ta opcija obstaja, se tudi ti enostavno prijavi k svojemu partnerju, in bo vse rešeno ali obstajajo kakšni drugo razlogi kot pomanjkanje urice časa za obisk upravne enote, da ti niti tam prijavljena? Ker če je potem bi jaz vseeno raje otroka prijavila tam, kjer si ti prijavljena iz kakršnegakoli razloga pač že.

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 14
22.8.2008 9:45:49   
Mesečnica
Meni so na UE rekli, da začasno bivališče ne pomeni, da živimo skupajuser posted image user posted image user posted image v smislu, da lahko potem koristimo pravice do bolniške za nego bolnega otroka ali družinskega člana. Zdaj pa ne vem, ali je bil tisti uradnik butast ali kaj???

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 15
22.8.2008 9:47:54   
Mesečnica

Ne, to ne drži povsem. Porodniška, dopust za nego in varstvo otroka ter očetovski dopust so vezani na tvojo izjavo, da skrbiš za otroka. To izjavo podaš ob uveljavljanju pravice za vsakega od teh dopustov. Tako mi je rekla socialna delavka na CSD.

(odgovor članu malenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?