Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: uveljavljanje bolniške... 21.8.2008 17:03:52
|
|
|
|
bskrle
|
kot vem morata imeti z otrokom enak naslov.
|
|
|
|
RE: uveljavljanje bolniške... 21.8.2008 17:05:53
|
|
|
|
Vrtnica79
|
Uf, imaš zakomplicirano to . Zakaj pa se ne prijavite vsi na en naslov, bi bilo lažje. Odgovora na tvoje vprašanje pa žal ne poznam.
|
|
RE: uveljavljanje bolniške... 21.8.2008 18:29:25
|
|
|
|
K_a_t_i
|
Dokler sta oba prijavljena na istem naslovu, je ok - pa naj bo to stalno ali začasno. ps. Če misliš dati otroka v vrtec in so ti naslovi v različnih krajih, premisli kam se prijavljate.
< Sporočilo je popravil K_a_t_i -- 21.8.2008 18:30:38 >
|
|
RE: uveljavljanje bolniške... 21.8.2008 19:13:42
|
|
|
|
benika
|
Pri nas na P oddelku visi listek, na katerem piše: Bolniško za otroka lahko uveljavlje samo oseba, ki ima ISTO STALNO BIVALIŠČE kot otrok! Tu tiči odgovor na svoje vprašanje.
|
|
|
|
RE: uveljavljanje bolniške... 21.8.2008 19:19:25
|
|
|
|
malenaa
|
Če "živi" otrok na drugem naslovu kot mati, to pomeni, da le ta ne skrbi za njega in ji žal ne pripada nič - ne bolniška in ne porodniška, ker uradno ne skrbi za otroka.
|
|
|
|
RE: uveljavljanje bolniške... 21.8.2008 20:15:23
|
|
|
|
benika
|
Glede porodniške...2 meseca pred rojstvom otroka te ne bo živ bog vprašal, kje bo otroček stanoval. Porodniško boš dobila, brez skrbi, medtem ko bolniške verjetno ne.
|
|
|
|
RE: uveljavljanje bolniške... 21.8.2008 20:20:31
|
|
|
|
K_a_t_i
|
IZVIRNO SPOROČILO: malenaa Če "živi" otrok na drugem naslovu kot mati, to pomeni, da le ta ne skrbi za njega in ji žal ne pripada nič - ne bolniška in ne porodniška, ker uradno ne skrbi za otroka. A daj nehaj, res? Jaz sem brez problemov prejemala tako prvi del - porodniško kot tudi drugi del - nego, pa je otrok imel stalni naslov v Lj, jaz pa v Trbovljah. Moj začasni naslov je pa bil na istem mestu kot otrokov stalni. Edina razlika je bila v tem, da sem "plačo" dobivala od CSD Trbovlje in ne Ljubljana.
|
|
RE: uveljavljanje bolniške... 21.8.2008 20:23:10
|
|
|
|
K_a_t_i
|
Pa še tole, da ne bo katera rekla, da si zmišljujem... Zakon o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju (ZZVZZ) določa bivanje v skupnem gospodinjstvu kot pogoj za izrabo pravice do nadomestila plače zaradi nege ožjega družinskega člana (zakonca, otroka). Kot skupno gospodinjstvo Zakon o prijavi prebivališča šteje skupnost posameznikov, ki izjavijo, da stalno prebivajo skupaj in skupaj porabljajo dohodke za zagotavljanje osnovnih življenjskih potreb (kot na primer za stanovanje, hrano, šolanje otrok, ipd.). Evidenco skupnih gospodinjstev vodijo upravne enote, skupno gospodinjstvo pa je vezano na prijavo stalnega oziroma začasnega prebivališča.
|
|
RE: uveljavljanje bolniške... 21.8.2008 20:37:20
|
|
|
|
malenaa
|
jaz sem samo napisala to, kar sem prebrala tukaj na forumu. Ce je drugace, pa se opravičujem.
|
|
|
|
RE: uveljavljanje bolniške... 21.8.2008 20:45:59
|
|
|
|
K_a_t_i
|
IZVIRNO SPOROČILO: malenaa jaz sem samo napisala to, kar sem prebrala tukaj na forumu. Ce je drugace, pa se opravičujem. No saj v bistvu, če ima mama enak začasen naslov kot je otrokov stalen, potem živita skupaj .
|
|
RE: uveljavljanje bolniške... 21.8.2008 21:06:48
|
|
|
|
malenaa
|
nisem mislila na začasnega, ampak da sta dejansko prijavljena na dveh različnih naslovih, otrok pa je prijavljen tam kjer oče. če pa je začasni, pa tak ni problema
|
|
|
|
RE: uveljavljanje bolniške... 21.8.2008 21:28:18
|
|
|
|
benika
|
Glej jerikou, čist simpl. Najbolj važno je, da imata z otrokom na zdravstveni kartici isti naslov, stalni ali začasni, nima veze. Potem bolniška ne bo problem. Če bo naslov drugačen, nimaš potem kaj uveljavljat. Porodniška ti pa pripada v vsakem primeru.
|
|
|
|
RE: uveljavljanje bolniške... 22.8.2008 1:06:50
|
|
|
|
Arwenko
|
Imam kolegico oziroma bolj znanko, ki je s tem imela same težave oziroma sitnosti. Celo do te mere, da je šla otroku z rojstnim listom delat osebno izkaznico in so jo zavrnili, da mora prit oče, ker onadva nimata istega prebivališča. Pri čemer je na rojstnem listu lepo pisalo da je mama, otroka je imela zraven, itd. Nič ni mogla zrihtat, tak da če še ta opcija obstaja, se tudi ti enostavno prijavi k svojemu partnerju, in bo vse rešeno ali obstajajo kakšni drugo razlogi kot pomanjkanje urice časa za obisk upravne enote, da ti niti tam prijavljena? Ker če je potem bi jaz vseeno raje otroka prijavila tam, kjer si ti prijavljena iz kakršnegakoli razloga pač že.
|
|
|
|
RE: uveljavljanje bolniške... 22.8.2008 9:45:49
|
|
|
|
Mesečnica
|
Meni so na UE rekli, da začasno bivališče ne pomeni, da živimo skupaj v smislu, da lahko potem koristimo pravice do bolniške za nego bolnega otroka ali družinskega člana. Zdaj pa ne vem, ali je bil tisti uradnik butast ali kaj???
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?