Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
uvajanje v vrtec in dojenje 4.4.2007 10:11:48
|
|
|
|
romy
|
Zdravo, prosila bi vas če mi lahko napišete svoje izkušnje, napotke, prednosti, slabosti,...karkoli. Stvar je sledeča. Otrok se doji in bo začel z uvajanjem v vrtec. Kakšne izkušnje imate z tem? Ali je bolje, da se ga prej postopoma odvadi, da pač do npr. 17 ure ne dobi dojenja, ali bo to prišlo samodejno z vključitvijo v vrtec. So kakšni problemi? Zdaj se naprimer doji 2 x- 3x dopoldne. Ok, saj zjutraj bo šlo preden se gre v vrtec, kaj pa ko treba it spat, ker zdaj vedno zaspi med dojenjem. Za pomoč vas prosi moja prijateljica, ki je sedaj v tej situaciji in res ne ve kaj naj stori. Jaz pa ji tudi ne znam pomagat, ker sem dojila samo 4 mesece. Torej v njenem imenu se vam najlepše zahvaljujem.
|
|
|
|
RE: uvajanje v vrtec in dojenje 4.4.2007 11:10:29
|
|
|
|
Anonimen
|
no to tudi mene zanima??
|
|
|
|
RE: uvajanje v vrtec in dojenje 4.4.2007 11:20:37
|
|
|
|
Anonimen
|
Najprej naj ga navadi, da bo zaspal brez dojenja. Pri teh mesecih se pa to res že lahko naredi. Vzg. bodo imele preveče dela še z ostalimi, tako da se ne modo mogle psovečat nekomu, ki ne zna sam zaspat. Saj ne rerčem, da jih malo ne pobožajo, da lažje zaspijo, samo da zna otrok sam zaspati je pa naloga staršev in ne vzg. Kako odvaditi? Zjutraj naj mu da dojko, potem pa pač več ne, naj ga zamoti s čim drugim, naj mu uvede red hranjenja, npr: zajtrk dojka, potem malica kaj pa vem, sadje, skute, sem že malo pozabila, kosilo je komot trdno oz. takšno kot za druge, potem pride še pop. malica (skute, jogurti, sadje, piškot...) in potem je otrok že doma, takrat pa naj ga podoji, če ji tako ustreza. Pa zvečer isto.
|
|
|
|
RE: uvajanje v vrtec in dojenje 4.4.2007 11:37:13
|
|
|
|
Dejča
|
Najprej naj ga navadi, da bo dojila le še zjutraj in zvečer, saj bo drugače lačen, ker najbrž na začetku ne bo hotel jesti, če je navajen le dojenja. Glede spanja pa le tole - tudi naša je zaspala čez dan v glavnem le v vozičku (razen zvečer v postelji), pa v vrtcu ni bilo nikoli problemov - očitno imajo čredni nagon .
|
|
|
|
RE: uvajanje v vrtec in dojenje 4.4.2007 11:46:13
|
|
|
|
mala
|
Meni ni bilo treba predčasno odvajati, sej se je tok zamotila, da niti ni porajtala...glede spanja pa naj ga poskuša kako drugače navaditi, naša je bila navajena v vozičku zaspat in tudi v vrtcu je nekaj časa spala v vozičku, potem so jo pa same navadile zaspati na ležalniku-za kar sem jest mislila da je misija nemogoče ampak jim je uspelo..naj ga podoji preden gre v vrtec in potem, ko pride iz vrtca normalno naprej
|
|
RE: uvajanje v vrtec in dojenje 20.4.2007 14:03:57
|
|
|
|
Pikaču
|
Pozdravljene! Lahko vam zaupam svojo izkušnjo, ki sem jo imela ob odhodu hčerke v vrtec. Tudi me smo se polno dojile, v vrtec je šla z 12 meseci. 14 dni sme imele uvajanja v vrtec, ker sem ravno imela še nekaj dni dopusta, pa sem se odločila, da to uvajanje malo podaljšam, drugače pa mislim, da ni potrebno, ponavadi rečejo vzgojiteljice kakšen teden. No, me smo se zjutraj pred odhodom v vrtec podojile, potem pa nič do 15 ure ko sem jo prišla iskati, res pa je, da je potem ko me je zagledala, kar skočila name. Tako je bilo vse do 17 meseca, ko smo počasi nehale, in je dudica šla pa, pa. Pričakovala sem drugačno reakcijo hčerke, vendar se je vse zelo lepo izteklo. Otrok v vrtcu se itak zelo zaigra in je v družbi ostalih, tako da malo kar pozabi. LP P.S.: Ker sem nova na Rigaraja, vam moram povedati, da je moja hčerka stara 20 mesecev.
|
|
|
| Stran: [1] |
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?