|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   uvajanje v šolo
4.8.2009 21:49:14   
ely*
Tisti, ki ste to že dali skozi, kako so vaši otroci sprejeli prehod iz vrtca v šolo? Ste jih kaj pripravljali, uvajali...?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: uvajanje v šolo
4.8.2009 23:30:59   
Gina
Veselili smo se skupaj. To je to.

Kakšne posebne priprave pa naj bi bile, ne razumem čisto dobro?

(odgovor članu ely*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
5.8.2009 8:19:28   
gita10
Mi smo se tudi skupaj veselili, veliko pogovarjali o novih prijateljih o tem kako je sedaj že veliko, ko gre v šolo in podobno. Moram reč, da ni bilo ničesar dramatičnega kljub temu, da je šel v šolo v drug kraj kot pa v vrtec je bilo vse o.k. Te pa ni potrebno biti ničar strah saj je začetek isti kot v vrtcu- veliko se igrajo in podobno.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 3
5.8.2009 8:47:15   
mojcaziga
Hodil je v vrtec, ki je čisto blizu šole. In tako sva vsak dan hodila mimo in je opazoval dogajanje in je komaj čakal, da gre v šolo. V zadnjem letu so z vrtcem šolo tudi večkrat obiskali, šli v razred in knjižnico. Nekih posebnih priprav nismo imeli. Seveda si je sam izbral šolske potrebščine in te zadeve, sodeloval pri zavijanju.... In to je to.
Izkušnje kažejo, da se z vstopom v šolo najbolj obremenjujeo mame. Otroci, sploh tisti, ki so že obiskovali vrtce, se na spremembo hitro privadijo, sploh če je v njihovem oddelku že kakšen prijatelječek iz vrtca. Mame pa so druga pesem. Točijo solzice in jamrajo že nekaj dni/tednov prej......... in podzavestno ustvarijo strah v otrocih - le kam gremo, a bo res tako hudo, konec otroštva in igre..............in ne vem kaj še vse.
Ne leti sicer to nate osebno, le spomnilo me je na vse travme, ki so jih doživljale moje kolegice in kar nekaj mamic v našem razredu.

sprostite se in uživajte zadnje dni pred šolo, prvi dan pa zakorakajte v šolo ponosno in z veseljem.

lp

(odgovor članu gita10)
Neposredna povezava do sporočila: 4
5.8.2009 10:49:46   
Splišni
IZVIRNO SPOROČILO: mojcaziga

Mame pa so druga pesem. Točijo solzice in jamrajo že nekaj dni/tednov prej......... in podzavestno ustvarijo strah v otrocih - le kam gremo, a bo res tako hudo, konec otroštva in igre..............in ne vem kaj še vse.

Pa dobro no, to mora biti pa že malo omejena oseba, da to svojo stisko pokaće otroku. Prav veliko jih po moje ni takih, saj vsak hoče svojemu otroku dobro.

Pri nas sicer šole nismo prav ne vem koliko omenjali, ker se nam je zdelo, da je bolje tako, kar pa smo jo, pa smo jo seveda pozitivno. Ampak ni bilo fletno. Prve pol leta je bilo grozno, no, proti koncu sem mu mogla dat pa Daleron, ker je imel malo vročine, ker je bil tak jok, ko sem rekla, da bolje, da ne gre v šolo. Pri vas je vedno iz ene skrajnosti v drugo.

(odgovor članu mojcaziga)
Neposredna povezava do sporočila: 5
5.8.2009 11:25:23   
ona
Nam so v šoli rekli naj jim ta prvi dan naredimo nekaj posebnega,npr,naj jim pripravimo oz. kupimo torto,ali peljemo na pizzo,

(odgovor članu Splišni)
Neposredna povezava do sporočila: 6
5.8.2009 13:37:15   
t5t6
Šole smo se skupaj veselili, skupaj smo naročili zveske, knjige, torbico in nestrpno pričakovali paket s šolsko opremo. Tako je bilo pred dvema letoma pri starejšem in tako je tudi letos, ko gre mlajši v šolo. O šoli smo jim vedno govorili pozitivno, z možem si vzameva 1. septembra dopust zato, da naredimo otroku dan bolj poseben. Učiteljica jih je tudi enkrat v juniju prišla iskat in bila nekaj uric z njimi v razredu, izdelali so žabice saj bodo skupinica žabic. Da pa bi jaz kot mama nekaj jokala in zganjala paniko, ker moj otrok odrašča se mi zdi totalno mimo, kakšna solzica pa mi že kapne, ko jih vidim sedet prvi v šolskih klopeh pa ko še učiteljica kaj lepega pove.

(odgovor članu ona)
Neposredna povezava do sporočila: 7
6.8.2009 22:11:00   
ely*
Super, ste me potolažile.
Hodil je v vrtec, zdaj je pa doma, da ima še malo počitnic. Z uvajanjem v vrtec ni bilo problemov. Tako da bo šlo tudi tu zgleda gladko.
Verjetno se jaz bolj obremenjujem kot on. user posted image

(odgovor članu t5t6)
Neposredna povezava do sporočila: 8
21.8.2009 9:28:57   
mala zirafa
Srečno!Nas še vse to čaka drugo leto.

(odgovor članu ely*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
23.8.2009 17:47:14   
sanasan
evo, mi se pa že pripravljamouser posted image ...pa gre v šolo šele drugo leto....in sicer tako, da smo ji danes že kupili torbico za v šolouser posted image ...smo namreč trenutno v tujini in si jo je zbrala, ker so tu 'in' ....smo ji ustregli, pa upam, da zdrži do drugega leta, stala je namreč glih za kaki dve dobri kavi pri nasuser posted image ....že cel dan leta z njo na ramenih in se gleda v ogledalouser posted image

(odgovor članu mala zirafa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zato bi se morali otroci več igrati
Igra spodbuja otrokov razvoj, od ustvarjalnosti in motoričnih spretnosti do logičnega razmišljanja in socialnih veščin. ...
7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?