Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
uvajanje in spremembe prebave-zaprtje 28.4.2006 14:28:42
|
|
|
|
šnucika
|
Naša mala koraka petemu mesecu nasproti. Že dva tedna počasi uvajava gosti obrok in sicer riževo kašico - od alnature,poskusili sva tudi že s frutki,sicer samo par žličk breskve z rižem in jabolko.Zvečer pa ji zadnja dva dni v flašo dodam žlico rižka. Gosti obrok poje dopoldan,kakih 100ml,potem se še malo podoji,čez dan pa samo dojenje in čaj. Pred uvajanjem je ogromno in pogosto kakala,sedaj pa iz dneva v dan manj .Danes sploh še ni.Tudi gostota se je spremenila,ni več mlečno blato dojenega otroka,ampak precej "pudingastega" izgleda. Ne vem,če je zato postala nekam tečna,pa tudi ne spi več podnevi...samo kratki dremeži. Mislim,da to še ni zaprtje....ali pač? Ali delam paniko,ali je to normalno?Kakšne so vaše izkušnje,s čim skrbite za dobro prebavo vaših sončkov? Hvala za odgovore in lep dan...pa čeprav v dežju!
|
|
RE: uvajanje in spremembe prebave-zaprtje 28.4.2006 14:44:04
|
|
|
|
Anonimen
|
To še ni zaprtje,je pa normalno,da se blato spremeni saj se se tudi njen jedilnik počasi spreminja. Maška včasih ne gre tri dni-pa gre kljub temu normalno. Pri resnem zaprtju pomaga masiranje trebuščka in sicer tako da z dvema prstoma delaš po trebuščku več majhnih krogcev,vendar ne po želodčku.Tako masiraš vsak dan,če ima otrok seveda probleme z zaprtjem.Pa mlačna voda zjutraj tudi izredno pomaga.
|
|
|
|
RE: uvajanje in spremembe prebave-zaprtje 28.4.2006 14:49:16
|
|
|
|
ZARA
|
Normalno je, da se gostota drekca spremeni, ker pač ne pije več samo mleko. Tud če kakšen dan ne kaka ni panike. Zaro je pri 12 mesecih precej zapiralo alpsko mleko (ker sem ga takrat šele začela uvajat), pol se je pa uredilo samo od sebe...imam pa to srečo, da ima rada sadje in se mi zdi, da je precej pripomoglo k prebavi... Še en link, mal si preber... http://www.ezdravje.com/si/dojencek/prehrana/uvajanje/ lpk
|
|
RE: uvajanje in spremembe prebave-zaprtje 28.4.2006 15:21:10
|
|
|
|
šnucika
|
thx za link zara! saj mene sama gostota drekca ne moti...bolj me moti,da je prej bila pokakana skoraj vsaka plenica...zdaj pa cele dneve nič,ali pa enkrat do dvakrat. Pa skozi godrnja in tečnari...pa sem to povezala,s tem,da mogoče ne more kakat....
|
|
RE: uvajanje in spremembe prebave-zaprtje 28.4.2006 15:50:31
|
|
|
|
Anonimen
|
Mogoče pa zato godrnja,ker ji jabolko ne paše.Baje kar precej otrok ne prenese jabolk.Mogoče jo napenja.
|
|
|
|
RE: uvajanje in spremembe prebave-zaprtje 29.4.2006 9:22:24
|
|
|
|
teta beta
|
Mi imamo iste težave in tudi jaz opažam, da je prav zato sitna, ker jo zapira, napenja ali karkoli že v zvezi s prebavo. Ko se sprdka, je potem bolje. Začela sem s korenčkom in takoj je imela rdečo ritko, kar prej v 6 mesecih ne, najhuje pa je bilo z banano, ki jo je pošteno zaprla. Kakala ni štiri dni, potem čez dva dni in še po enem tednu je imela banano v kakcu (take nitke se vidijo). Če ima tudi tvoja hčerka bolj občutljiva prebavila, ji nikakor ne dajaj same banane, tako kot sem jaz, ampak jo čisto malo zmešaj z jabolko ali hruško ali slivami. No, nam je pri zaprtju pomagal edinole jabolčni frutek, sokec. Zarad takih težav tudi še nismo prišli nikamor s tole gosto hrano, je stara 7 mesecev in poje par žličk.
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki To so najbolj redka otroška imenaMed izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Zadnje s foruma
presenečenjeklavdijakauranvas mož kdaj preseneti z tem da si želi se enega otroka???da (
48%)
ne (
52%)
Število vseh glasov: 213Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!