|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   uvajanje goste hrane-KRIZA
31.7.2006 22:41:39   
mayflower
Lepo prosim pomagajte. Imam 6m in 3 tedne starega fantka. Z uvajanjem sva začela pri starosti 5 mesecev in pol: do takrat je bil polno dojen, po nasvetu pediatrinje sva malo prej začela uvajat, ker je velik in je hotel nonstop jesti. Na začetku je šlo gladko: začela sva z riževimi kosmički, jabolkom... Pridno je jedel - ko pa sva po kakih dveh tednih prišla do točke, ko je en dan zamenjal obrok: pljuvanje. In jovo na novo: naslednji dan sploh ni hotel goste hrane, samo zize. Po nasvetu pediatrinje mu nisem silila, če ni hotu. No pol sva začela znova: ista zgodba. Vedno, ko prideva do točke, da en dan zamenja obrok, naslednji dan sledi bolj ali manj pljuvanje. Trudiva se z dvema obrokoma: nikoli ne vem kaj bo: en dan zamenja skoraj dva obroka, drugi dan oba spljuva. pa ni važno kaj mu dan: tisto kašico, katero prvi dan z užitkom poje, jo čez tri dni vso spljuva venuser posted image user posted image user posted image  Ne vem kaj naredit: poskusla sem ne mu dat zize in mu vedno, ko je lačen ponujat žličko- pol je bil pa sploh joj. sadje še grem, z zelenjavo pa je bolj slabo. Ko pa ostali jemo, hrano kar požira z očmi. Pa spet ne pomaga, če je skupaj z nami... V zadnjem mesecu sem imela že dva mastitisa in ne vem, če ni to povezano s tem, da se kak dan zelo malo doji, drugi dan pa dojke izprazni do zadnje kapljice. Nasvete prosim!!!!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: uvajanje goste hrane-KRIZA
31.7.2006 22:55:27   
LORELAJ
žIVJO!
Poskusi mu najprej dat zizo in nato ga odstavi še preden se naje in nato mu daj gosto hrano. Pri nas je na tak način uspelo. Poskusi če nisi še.

(odgovor članu mayflower)
Neposredna povezava do sporočila: 2
1.8.2006 10:16:55   
Anonimen
Ko ga 1x začneš odvajati, ga odvajaj do konca. Nič potem ponovno na zizo. Zato pa imaš mastitise. Jaz sem odvadila v 1 tednu, pa si nisem nič iztiskala mleka in ni bilo nobenega mastitisa. Normalno, če ti 1x izprazni dojko, potem naslednjič pa spet ne, da fasaš mastiti.

Nič hudega, če noče jesti. Ne ga siliti. Sicer malo lahko vztrajaš, ne pa ga siliti. Ko bo lačen bo že jedel. Sicer pa zdaj itak vsi po malem štrajkajo s hrano, ker njim je prevroče. NE se sekirati. Večkrat mu ponudi.  Moj ima trenutno fazo, da že 2 dni samo mleko pije iz flaške. Nič noče jesti. Ugotovila sem pa tudi, da noče jesti, če mu jaz dajem, ker hoče sam. Daj mu v roko kak rižev vafelj. Mogoče ga bo pa sam želel žuliti. Pa kakšen čaj mu daj za pit ali vodo. Glavno, da dobi veliko tekočine.

(odgovor članu LORELAJ)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
1.8.2006 12:22:29   
nana 27
Pri nas je bilo podobno pa se nisva dojila. Ko sem nehala komplicirat s pripravo "zdravih" obrokov in mu dala tudi našo hrano, jo je z veseljem jedel. Seveda pa pazim, da ni preveč slana in da ne vsebuje alergenov. Najraje je, ko je vsa družina. Kašic sploh ne mara. Sadja poje okrog deset žličk. Rad pa je kosila (zelenjavo, testenine in meso), jogurte, skute in pudinge. Ne delam panike. Si mislim, da se mu bo itak odprlo tudi pri sadju. Zdaj je star 9 mesecev, težek je 11kilc, dolg 80cm, ima dobro kri, zato res nočem komplicirati, če ne je vsega. 

Neposredna povezava do sporočila: 4
1.8.2006 12:52:37   
pat
pri nas je bilo tako, dokler nismo pač nehali jo silit, smo ji nismo dali tudi nič drugega. in se je privadila. če je lačna potem je. ampak se res ne seikrat - naša je stara 7 mesecev in smo uvajali gosto hrano že od 4 . meseca ker je tudi velika, pa še vedno pride an, ko špuka. in ne mara nečesa. čez nekaj ur ali naslednji dan pa mljask vse zmaže. malo preverjajo, koliko smo satrši popustlijivi. ker normalno je, da je ziza najboljša:)user posted image

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 5
1.8.2006 13:04:03   
Seven*
Mayflower. Nic se sekirat. Skoda zivcev mamica.. Jaz sem polno dojila ravno iz tega razloga kot ga imas ti do 8 meseca. A mislis, da je Emi kaj manjkalo? Bila je v velikosti nad povprecjem in povprecna v tezi. Nic ne skrbi, otrok ti bo ze pokazal kdaj mu je za jest. Ponujaj mu, ce ne bo hotel, pa ga podoji. Nic militantnega, ker ti bo zacel se bolj odklanjati. Po vsakem obroku ga pa se podoji. Predvsem pa poslusaj sebe.. Saj bo.. Poskusaj ugotoviti kaj mu prija. Mogoce kaksna mlecna kasica? Zlicka na zlicko, pa bo kmalu cel kroznik. Vso sreco!

Gospa sem.

Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako je v resnici imeti dva otroka, mlajša...
Pripnite ta dvojni voziček in se pripravite na divjo vožnjo. Dobra je.
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Ime za dečka
brinika

Katero ime?

Rok (31%)

Tine (15%)

Dominik (21%)

Vid (33%)

Število vseh glasov: 270

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!