|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   uvajanje GH pri morebitnem alergiku
29.4.2008 10:58:25   
rumenasoncnica
Naš sonček je star dobrih 6 mesecev. Ima diagnozo atopični dermatitis, krvni testi niso pokazali nobene alergije, le celokupni IgE je povišan (znaša 25). Smo v fazi uvajanja GH, pa sem kar malo zmedena, kako in kaj....kaj naj mu dam in česa ne, da mu ne bi škodila.

Kako ste torej uvajali GH vašim user posted image , ki so imeli sum na alergije?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: uvajanje GH pri morebitnem alergiku
29.4.2008 15:54:56   
biga
Jaz ti lahko povem, kako smo uvajali in kako še zdaj jemo, ko je moj sin star 11 mesecev. Pri 6. tednih so mu s krvnimi testi odkrili alergijona KML, ki pa ni bila visoka in še zdaj ni, zato tudi nimamo nobenih težav, se pa izogibamo vsega, česar ne sme. Uvajati začni s čim manj alergenimi živili: od sadja jabolko, hruška, banana, sliva, nato še marelica. Tako smo mi, ni pa nujno, da ne more biti alergije na to sadje. Jaz sem mu pozneje dala tudi melono, mango in avokado, čeprav alergikom odsvetujejo tropsko sadje. Ananas je menda alergen, prav tako koščičasto sadje. Odpadejo jagode, kivi, citrusi in agrumi. Daj mu sezonsko sadje, čeprav ni neke velike izbire, a saj bo kmalu. Od zelenjave sem začela s korenčkom, bučko, kolerabico, krompirjem, cvetačo, blitvo, brokolijem in špinačo. Paradižnik in paprika sta alergena in ju še zdaj ne jemo. Drugače pa vso ostalo zelenjavo.

(odgovor članu rumenasoncnica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
29.4.2008 22:35:09   
izabella1
Par mojih predlogov:

- rižolino s tvojim mlekom/adaptiranim mlekom
- pire krompir + korenje
- pire krompir + cvetača
- korenje + cvetača
- brokoli + cvetača + krompir
(vse kombinacijie lahko zredčiš z tvojim ali a. mlekom in zgostiš z rižolinom)
- jabolčna čežana
- hruškova čežana
- banana
- banana in čežana

To bi bilo za začetek, nadaljuješ pa z uvajanjem mesa. Piščanček, če bo šlo, sicer pa zajček. Še kakšna žita - ajda, oves, ne priporočam pa pšenice.

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 3
3.5.2008 10:59:36   
rumenasoncnica
Hvala za ideje. Podobno, kot ste napisale, sedaj delamo.

Kako pa pripravljate kašice oz. hrano - vedno sproti ali tudi kaj vnaprej za kak dan, pa shranite v hladilniku ali zamrznete? In vedno iz sveže zelenjave (kar je pač na voljo) ali tudi iz zamrznjene?

Pa še eno vprašanje: ali tu in tam (če ste kje zunaj ali na izletu) uporabite tudi kupljene kašice (seveda iz tiste hrane, ki jo user posted image  dojenček sicer že je) ali striktno doma pripravljeno?
Hvalauser posted image user posted image

(odgovor članu izabella1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
5.5.2008 10:35:35   
izabella1
Ko kam šibamo, občasno vzamem s sabo kupljen puding (alproSoya) ali pa kak jabolčni frutek. Večinoma pa delam sama doma, iz domačih sestavin ali pa vsaj bio izdelkov. Itak ni problem v taperver posodici karkoli s sabo nesti. Navdšena sem tudi nad aventovimi lončki (asis, se mi zdi) Fino zapreš in nikamor nič ne skoči. Tako za sabo vzamem kako juhico z zelenjavo (in jo nato v gostilni pogrejejo), vlijem puding v lonček ali pa kompot/čežano,... Kakšna banana je tudi priročna, jo samo pol olupiš in nato z žličko drzaš in daješ user posted image v usta.

Zamrznila jaz nisem še ničesar, pripravljam sproti in to je to. Če bi imela zmrznjeno, bi tako ali tako morala dolgo čakati, da se odfrizne... Mikrovalovka je pa (po bioresonančni filozofiji) itak eden največjih grehov modernega sveta user posted image

Če te še kaj zanima, kar vprašaj... Ali pa se nam pridruži na sosednjem forumu alergija user posted image

(odgovor članu rumenasoncnica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
5.5.2008 11:50:38   
rose
Jaz ji tudi več ali manj sproti kuham. Ko pa kam gremo ji vzamem s sabo sadje ali kompot. Zamrznila sem pa piščančjo juhico. Sem kar kockice naredila, da jih dajem k zelenjavi. Kupujem pa tudi zamrznjeno zelenjavo, sploh špinačo.
Enkrat sem ji tudi frutek vzela, da bi sprobala, pa ga sploh ni marala.

(odgovor članu izabella1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
5.5.2008 21:02:47   
rumenasoncnica
Hvala. Ja, forum Alergija spremljamuser posted image
Nad mikrovalovno tudi jaz za user posted image  nisem navdušena, mamo pa eno fajn napravico od Philipsa za kuhanje na pari in segrevanje ter odtajanje tudi s paro. Zato sem spraševala za zamrzovanje kašic...

(odgovor članu rose)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......