Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: utrujenost v nosečnosti 13.9.2010 18:34:00
|
|
|
|
Klemy82
|
Ja, to pač pride zraven. Mene je tudi tam okoli 9 tedna zagrabilo, skos utrujena, zaspana, brez energije... Kaj pomaga? Če lahko počivaj tudi čez dan, zadremaj za pol urce, bodi na svežem zraku, pojdi na kak izi sprehod, jaz pijem še železove tablete z vitaminom C. Sem v 13 tednu in je že bolje. Občasno še pride kak tak dan, ampak je res bolje. Kri imaš ok? Tudi slabokrvnost je lahko eden od vzrokov, da si utrujena.
|
|
RE: utrujenost v nosečnosti 13.9.2010 19:19:40
|
|
|
|
isobel
|
Z isto težavo sem se tudi jaz spopadala kljub zelo dobri krvni sliki. Pomagalo mi ni nič, razen počivanja oz. popoldanskega spanca in pa gibanje (sprehod) na svežem zraku.
|
|
|
|
RE: utrujenost v nosečnosti 13.9.2010 19:58:22
|
|
|
|
jaša2
|
takšno je stanje prvega 3-mesečja!! jaz sn bla v obeh nosečnostih takšna - po službi jest, potem pa direktiva spat na kavč, kr se nisem mogla več pokonci držat. mimo tega ne gre!! spremembe v telesu...čeprav se na zunaj še nič ekstra ne vidi, znotraj telesa se pa dogaja marsikaj! saj bo minlo počasi. počivaj, kolikor se da...zdaj pa res ne boš izpadla "lenoba", če boš cel popoldan poležavala.
|
|
RE: utrujenost v nosečnosti 13.9.2010 19:59:09
|
|
|
|
PC Baby
|
Meni je pomagala aerobika za nosečnice. Človek bi rekel, da nimaš moči, da se premakneš, kaj šele, da aerobiciraš, v resnici ti da pa ful energije in moči.
|
|
|
|
RE: utrujenost v nosečnosti 13.9.2010 21:34:21
|
|
|
|
m_o_i
|
eh, jaz pa zdaj vem, kaj so mi hotli povedat s tistim obrabljenim "zdaj pocivaj, potem ne bos vec mogla" meni se je ta utrujenost vlekla skoraj do konca nosecnosti; pac vzames kot nekaj, kar "mora" bit. je pa zoprno, se strinjam! aja, pa kako magnezijevo sumecko si privosci
|
|
RE: utrujenost v nosečnosti 13.9.2010 22:44:21
|
|
|
|
ribica.
|
Jaz sem bila kot cunja v vseh nosečnostih, prve 3-4 mesece. Sedaj pri zadnji sta se otroka ob meni lahko ful nasmejala, ker sem bila sposobna med branjem pravljice zaspat, pa ne samo zvečer. Počitek po kosilu je bil nuja, ker enostavno nisem več mogla gledat. Mislim da počivaj kolikor rabiš oz kolikor le moreš. Kaj pa češ drugega.
|
|
|
|
RE: utrujenost v nosečnosti 14.9.2010 8:12:51
|
|
|
|
wessna
|
drugače pomagam tudi v vrtcu, pa mi je najhujše ko dajem otroke spat, včasih še jaz kar malo zadremam zraven, pol me pa kolegica budi....se mi pa vsakič smeji ..ko pridem domov pa kar direktno na posteljo.. ne morem pa vrjet da lahko mišice toooooooook bolijo...ampak bo
|
|
|
|
RE: utrujenost v nosečnosti 20.9.2010 23:34:08
|
|
|
|
anajan
|
Jaz sem bila v prvih treh mesecih tako zaspana, da sem se včasih komaj pripeljala z avtom domov. Sem se že bala, da bom zaspala za volanom. Zato sem večino popoldnevov prespala. Po treh mesecih je utrujenost minila in spet sem bila polna energije. :)
|
|
RE: utrujenost v nosečnosti 21.9.2010 7:02:21
|
|
|
|
lily32
|
Če je to tvoja prva nosečnost si privošči počivanje, ker pri naslednji (če bo do nje prišlo) ne boš več imela časa. Jaz zdaj včasih pomislim kooliko časa sem imela v prvi
|
|
|
|
RE: utrujenost v nosečnosti 21.9.2010 9:50:56
|
|
|
|
Dadi
|
Ja tudi mene je zdaj pri tretji nosečnosti zdelalo spanje in utrujenost. Včasih je bilo tako hudo, da ko sem prišla iz službe sem šla skupaj z otrokoma v otroško sobico, ona dva sta se igrala, jaz sem pa zraven na postelji zadremala ...pa čeprav za pol urice, se mi je zdelo to tako krepčilno, in zelo dobro mi je delo. Med vikendi sem spala ponavadi dolgo, včasih sem šla še popoldne spat. Skratka, med počitnicami je to k sreči minilo, zdaj pa včasih vstajam že ob pol šestih, ker dete tako brca, da me zbudi, da ne omenim nočnih vstajanj za na WC....Vse to jemljem kot predpripravo za nočno vstajanje .
|
|
RE: utrujenost v nosečnosti 21.9.2010 15:38:30
|
|
|
|
wessna
|
tole nočno vstajanje za wc se tud men ne da...zdajle popoldan kar poskušam spat, kadar je le mogoče..hehe.. sem pa ugotovila da se moram jogurtov izogibat, čeprav jih obožujem, še posebaj s svežim sadjem in ovsenimi kosmiči...kok bi mi zdajle pasalo..ampak ni vredno slabosti in bruhanja..
|
|
|
|
RE: utrujenost v nosečnosti 25.9.2010 16:54:04
|
|
|
|
legenda_m
|
IZVIRNO SPOROČILO: wessna zanima me kako ste se ve spopadle z utrujenostjo in kdaj je pri vas nastopila šla sem spat
|
|
|
|
RE: utrujenost v nosečnosti 26.9.2010 18:10:02
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz sem bla tud utrujena. Vztrajala sem z redno vadbo, rednimi obroki in počitkom, kadar je bil možen. Tale tvoja bolečina v mišicah je lahko tudi znak pomanjkanja mineralov in vitaminov.
|
|
|
| Stran: [1] |
Cepljenje pri 1 letubusklcaKakšne stranske učinke so imeli vaši otroci pri cepljenju pri 1 letu (mumps, ošpice, rdečke)?Nobenih (
50%)
Vročino, tudi nad 38,5 (
7%)
Vročino do 38,5 (
7%)
Izpuščaj brez vročine (
4%)
Samo sitni oz. zaspani, brez vročine (
9%)
Nismo še bili cepljeni (
23%)
Število vseh glasov: 130Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!