|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   utrujen, siten,...
21.3.2007 20:48:46   
tinkatonka
Anej hodi v vrtec slaba dva meseca. Na začetku smo imeli kar težave z jokom, če zdaj zjutraj pojoka ko ga pustim, je pa res, da smo bili vmes že 3× bolani, tako da se je uvajanje raztegnilo na kar nekaj časa. No zdaj je v vrtec že uveden. Tam veliko je, spi, se igra.  Jaz pa komaj čakam, da končam s službo da pridem domov (ob 16h), on pa je takrat že doma, ker ga pobereta babica in dedek. In kje je zdaj problem? Anej je tako utrujen, da je ves popoldan siten. Ga dam spat, pa noče. Potem pa ob 19h pade dol in je tako utrujen, da sploh spat ne mora, kaj šele povečerjat, tako da zdaj dobi večerjo po flaški namesto po žlici. Popoldneve ki jih preživljam s svojim sinkom, namesto da bi bil smeh, zabava, igra, je samo tolaženje in poslušanje jamranja in mu ne paše nič. Ne bi bil v naročju, pa ne bi bil na tleh, še sam ne ve kaj bi. A je to samo faza? Dokelr se res ne navadi ritma, al bo skoz tako?? Sej vem da je zaradi vrtca bolj utrujen, samo je prava muka gledat vsak dan sitnega otroka, ker je tako utrujen.

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: utrujen, siten,...
21.3.2007 21:13:10   
Marogica
Me zanima, kdaj gre potem tvoj otrok spat? Če bi šel okrog 20. ure zvečer, in bi spal nekje do 6.30, pa še v vrtcu, potem ne bi smel biti utrujen. Če pa je "ponočnjak", je pa možno, da ima premalo spanja.

Je pa tudi res, da so otroci v vrtcu aktivni, kar jih tudi utrudi.  Saj se bo navadil. To spada mogoče k "uvajanaju"user posted image

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
21.3.2007 21:23:44   
tinkatonka
Spat gre že ob 19h. Ker je tako utrujen, da ni sposoben tud po žlički jest (dobi potem flaško mleka). Res pa je da ponoči ne spimo že vseh 13 mesecev odkar imamo našega sončka ali bolje rečeno luncouser posted image .

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
21.3.2007 21:27:49   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
21.3.2007 23:12:53   
*sweety*
Tinkatonka, pri nas je bilo enako, trajalo pa je približno tri mesece, ko je začela z vrtcem. Bila sem ful obupana, ker je bila res ful utrujena in sitna in kar na rokah pri meni je hotela biti, ampak zdej se je pa unesla. Zdej se tudi dovolj naspi v vrtcu in je popoldan ful dobre volje, ko pride domov.V rtcu je že 5 mesecev in gre ful rada, je pa tam od pol osmih do treh. Mislim da mu moraš dati še malo časa, da ujame ta ritem.

lp

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 5
22.3.2007 0:19:21   
lelaval
Moja najmlajša ni imela uvajanja, zato pa sem jo 1. teden jemala po kosilu iz vrtca. Doma je hodila spat okrog 10.30, z odhodom v vtec pa okrog 13.00. In nikakor ni mogla zaspat, spala je manj, bila pa ful sitna. Mi je pa vzgojiteljica rekla, da je že 3. dan po zajtrku bila zaspana in so jo dali spat. Pa ni bila popoldne sitna. Ko pa sem začela ponjo hodit po spanju, pa je bilo drugače -  s seboj je začela nosit najljubšo igračo - in je rada hodila v vrtec (sem jo komaj preobula in slekla, ker je skoraj poletela v igralnico user posted image , pred tem pa ni hotela noter).
Vsekakor je to velika sprememba za otroka, ki pa terja čas, da se ji prilagodi. Jaz mojo puščam isto, kot Nalin v vrtcu ( pride tik pred zajtrkom, domov pa gre okrog 14.30). Če je kak dan še sitna, gremo z avtom kam (k mami, ali pa se pač peljemo v oddaljeno trgovino)- med potjo zaspi, pa je boljše volje. Ali pa grem z vozičkom na sprehod (pa tudi zaspi, ali pa si vsaj odpočije) - zadnje čase začuda hoče bit v vozičku. user posted image  Sedaj pa imamo 14 dni novo rešitev - Telebajske (ker sploh noče it v hišo, čeprav je zunaj že tema - bi se gugala in igrala v peskovniku, zadnje dni pa norela na snegu).

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

Neposredna povezava do sporočila: 6
22.3.2007 12:39:11   
pinki3
Moj je star ze skoraj 4 leta, pa je zadnje case tudi cele popoldneve tecen. Za znoret, sploh ne vem vec, kaj naj naredim. Tako tezko to prenasam. Zacne se dreti, meni pa je grozno za uiti. V vrtcu je vse ok, doma pa katastrofa. Dejansko ima 2 scenarija: 1. cez dan ne spi, popoldne je tecen. 2. popoldne spi, ko se zbudi, je tecen. Skratka, v obeh primerih grozno.

Neposredna povezava do sporočila: 7
22.3.2007 18:14:45   
frutka_
Pri nas se je dogajalo podobno. Tamalega sem popoldan pustila, če je želel  malo poležat. Vsekakor je majhen in novi ritem življenja terja svoj davek, utrujenost. V vrtcu se pozanimaj kako dolgo spi in če je možno naj ga ne budijo ampak ga naj pustijo da spi dokler želi. Naš mali je tudi full zaspanček. V vrtcu zaspi med prvimi in se zbudi med zadnjimi.

Boljše bo, ko bo premostil ta deficit spanja.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Prvi koraki k srečnemu otroštvu z Generali
Program Za srečen začetek zavarovalnice Generali mladim staršem ponuja ključne nasvete o negi dojenčka in malčka ter prv...
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...

Izraz posvojitev
agnes

Ali se strinjate, da se beseda posvojitev uporablja tako za posvojitev otroka kot za "posvojitev živali"? (prosim, zapišite komentar)

Se zelo strinjam. (27%)

Se strinjam. (20%)

Mi je vseeno. (30%)

Se ne strinjam. (10%)

Se nikakor ne strinjam. (14%)

Število vseh glasov: 271

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!