ronja
|
Jaz mame tistega fantka ne bi obsojala, ker ne vem, kako je bilo. Otroci se lahko utopijo zelooooo hitro. Vem iz teorije in parkrat sem tudi v praksi videla, kako hitro se začne kdo utapljat - na morju, niso bili moji otroci. Enkrat je bil moj brat - je zakoračil v vodo in samo potonil, od trenutka, ko je bil še na obali, do trenutka, ko je bil že na dnu morja, je bilo par sekund. Če ga ne bi točno tisti trenutek gledali, sploh ne bi videli, da se kaj dogaja. Mami je bila čisto panična in itak ni mogla nič, tako da sem ga jaz ven zvlekla in je bilo vse ok. Ampak to se res zgodi v nekaj sekundah. Trener plavanja na tečaju za vaditelje plavanja nam je povedal, da se je on na bazenu pogovarjal z drugim trenerjem in imel svoje mulce zraven in se mu je zraven njega začel utapljat njegov sin - v sekundi- ga je potegnil ven, mu ni bilo nič, ampak to se res lahko zgodi v veliko krajšem času, kot si lahko predstavljamo. On je bil v bazenu, zraven otroka! Otrok se lahko utopi tudi v 5 cm vode (se je že dostikrat zgodilo), tudi v domači bani - pa večina ljudi pusti otroke, ki še ne znajo plavat, da se sami kopajo v bani in če si zraven, ti rečejo, da kompliciraš (kdor ne verjame, naj pogleda eno mojo temo ). Moja mami je naju s sestro pustila, da sva se sami kopali, ko sem imela jaz 3 in ona 10 let... Pa en 10letnik niti pod razno ni sposoben rešit ene utapljajoče 3letnice. Vem, ker sem se takrat naučila plavat in mi je ostalo v spominu. Ona pravi, da ji je tako zaupala... Ampak tu nimaš kaj zaupat, ker to ni odvisno od tega, kako pameten je starejši otrok. Ko sem bila stara 6 let, pa tako nikoli ni bilo staršev zraven, smo se sami kopali... Ampak takrat to ni bilo nič čudnega, danes pa je. Tako da mama verjetno ni opazila, ker je šlo za vsega skup par sekund - in če imaš več otrok, verjamem, da ne pogrešiš vsakega po parih sekundah. To je pa dovolj, da se ti otrok utopi - oz. potone na dno bazena, da se čisto utopi, traja hvalabogu malo dlje (žal pa je tudi to hitro). In če laufaš za malimi po igrišču, te gledajo kot da si totalni kontrol freak, če pa jih pustiš, pa ti en iz igral pade, si pa spet najslabša možna mama... Včasih je težko potegnit mejo, veliko lažje je obsojat... Ta mama je bila tako in tako že dovolj kaznovana za svojo nepazljivost, zato res ni potrebe, da jo linčamo.
|