|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ustni opomin v šoli
4.10.2007 14:56:02   
Anonimen
Kdaj učitelj izda ustni opomin, ali mora starše obvestiti o tem? Danes mi je sin rekel, da prejme ustni opomin, ker je brcal torbo.
Včeraj je pa njega eden s ključi po roki, da mu je malo kri tekla, pa ta ni prejel opomina.user posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ustni opomin v šoli
4.10.2007 15:31:45   
darjatimci
Če ti otrok to sam pove si obveščen,drugače pa če hodiš na govorilne ure potem to izveš tam.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
4.10.2007 15:50:09   
Taula
Včeraj je pa njega eden s ključi po roki, da mu je malo kri tekla, pa ta ni prejel opomina.

Vprašanje je če ga je učitelj videl.

To da je brcal torbo je videl verjetno učitelj.

Drugače pa ti otrok sam pove..in pa na govorilnih. Če je pisno opomin bi dobila pošto.

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu darjatimci)
Neposredna povezava do sporočila: 3
4.10.2007 16:03:48   
Anonimen
Seveda hodim na govorilne. Sprašujem, ker tole se je zgodilo danes in govorilne bodo naslednji teden. Opomin se mi tko hudo sliši za brcanje torbeuser posted image
IZVIRNO SPOROČILO: Taula

Drugače pa ti otrok sam pove..in pa na govorilnih. Če je pisno opomin bi dobila pošto.

Čudno rekel je ustni opomin in da bom itak dobila po pošti.user posted image in to poslano od ravnateljice.
Nič mi ni jasno

(odgovor članu Taula)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
4.10.2007 16:09:19   
bumerang
Bi bilo verjetno bolje, če bi te zanimalo to, kar je naredil tvoj sin, in ne tisto, kar delajo ostali. Bi bilo verjetno bolj vzgojno za tvojega sina, on pa bolj vzgojen!

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
4.10.2007 16:13:16   
Taula
Potem pa vse pošljejo..ker ni ziher da bo otrok povedal oz. starš prišel v šolo.user posted image

Brcanje torbe..zate mogoče ni veliko, a v šol ponavadi raje hitro kaznjujejo da se lotijo težav na začetku. Mogoče je otrok to delal že prej, kaj pa vem. Težave je posebej še, če je brcal tujo torbo, ne svojo.
Sicer pa ni važno.

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 6
4.10.2007 16:31:53   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: bumerang

Bi bilo verjetno bolje, če bi te zanimalo to, kar je naredil tvoj sin, in ne tisto, kar delajo ostali. Bi bilo verjetno bolj vzgojno za tvojega sina, on pa bolj vzgojen!
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu bumerang)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
4.10.2007 16:38:31   
dory
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Kdaj učitelj izda ustni opomin, ali mora starše obvestiti o tem? Danes mi je sin rekel, da prejme ustni opomin, ker je brcal torbo.
Včeraj je pa njega eden s ključi po roki, da mu je malo kri tekla, pa ta ni prejel opomina.user posted image

da je brcal torbo? madona bi mu jst dala svojevrsten ustni opomin..nima kej brcat torbe, niti svoje, se manj drugih..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
4.10.2007 16:47:27   
s.
Jaz sem jih v OŠ skasirala kar nekaj, pa so učitlce takrat pisale v beležko takšna sporočila staršem, seveda pa je še sledil poduk na govorilnih.user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 9
4.10.2007 16:50:23   
pety78
Anonimna, jaz pa mislim, da ni vzrok samo brcanje torbe. Po moje mu učitelj ne bi dal ustnega opomina, če bi bil drugače priden in ubogljiv učenec. Verjetno je bila to le pika na i.

Lahko pa se seveda motim, ampak za vsak drek jim pa res ustnega opomina ne morejo talati, glede na to, kakšna je današnja mladina, kaj vse si dovoli, bi bilo ustnih opominov vsak dan malo morje.

Predlagam čimprejšnji posvet pri učitelju.

LP, Petra

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 10
4.10.2007 18:06:46   
Akil
IZVIRNO SPOROČILO: pety78

Anonimna, jaz pa mislim, da ni vzrok samo brcanje torbe. Po moje mu učitelj ne bi dal ustnega opomina, če bi bil drugače priden in ubogljiv učenec. Verjetno je bila to le pika na i.

Lahko pa se seveda motim, ampak za vsak drek jim pa res ustnega opomina ne morejo talati, glede na to, kakšna je današnja mladina, kaj vse si dovoli, bi bilo ustnih opominov vsak dan malo morje.

LP, Petra

Se podpišem!

Živi vsak dan, kot da je zadnji. Enkrat boš imel prav!

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 11
4.10.2007 19:34:20   
Anonimen
Prvi ukrep po pravilniku o pravicah in dolžnostih učencev je, da razrednik pokliče učenca na pogovor in mu izreče ustni opomin. Šele potem sledi pisni opomin razrednika, strogi opomin razrednika, opomin ravnatelja, opomin oddelčnega učiteljskega zbora, itd.
Pri izreku ukrepov za kršitev dolžnosti mora veljati postopnost.

(odgovor članu Akil)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   [Brisano sporočilo]
4.10.2007 20:51:27   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
4.10.2007 21:29:23   
Gina
Uf, preden učitelj izreče učencu ustni opomin, mu je moral že kar precej precej precej + še malo zraven skakati po glavi, že ogromnokrat je moral početi neprimerne reči in verjemite mi, učitelj je že precej razmišljal o tem ali naj mu ga da ali ne. Tako da tista opazka, samo nekaj malega je naredil, pa mu je dal opomin...jaz v to ne verjamem. Je pa res, da so starši zelo zaščitniški in otroku ne dovolijo, da bi prevzel posledice svojih dejanj, starši ga hočejo obvarovati pred vsem, kar je hudo - branijo ga ne glede na karkoli. Sploh se ne zavedajo, da je morda otrok res težaven in da se ne vede tako, kot je treba, še manj se zavedajo, kako veliko boljše bi bilo za otroka, da bi vzeli ta opomin kot klic učitelja na pomoč, kot resno opozorilo, da bodo v končni fazi oni sami, kot starši postali žrtev otrokovega vedenja in kot alarm, naj se zmigajo v svoji vzgoji in spremenijo nekaj, kar počno narobe in zaradi česar se otrok vede, kot se. Torej draga moja, jaz bi se raje zamislila kaj naj storim, da bo otrok vedel, kje so meje.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 14
4.10.2007 21:34:38   
sinnerka

me zanima kaj bi rekla ti za svojega otroka ki bi brcal torbo men se zdi z ključem po roki hujše kot pa brcniti v torbo

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 15
4.10.2007 21:40:42   
lenika
Jaz bi se raje pogovorila s svojim otrokom o primernem obnašanju v šoli kot pa razglabljala o tem, če je učiteljica pravilno postopala in kaj je nekdo drug naredil njemu.

(odgovor članu sinnerka)
Neposredna povezava do sporočila: 16
4.10.2007 21:42:07   
Anonimen

LP, Petra

Tudi jaz razmišljam v tej smeri.

(odgovor članu pety78)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
4.10.2007 21:49:55   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: sinnerka

me zanima kaj bi rekla ti za svojega otroka ki bi brcal torbo men se zdi z ključem po roki hujše kot pa brcniti v torbo

To je pa zdaj že skoraj kot tisto: Moj oči pa tvojega nagoni!user posted image

(odgovor članu sinnerka)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
4.10.2007 22:03:02   
sončnica13

LP, Petra

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 19
5.10.2007 10:32:27   
Sibil_
Ok, mogoče bom zdaj izpadla malo čudna, samo:
Kaj je narobe, če otrok brca SVOJO torbo?Mislim, samo brca?PA da je njegova?No, pač razen kar jo uniči itd in se to kao ne dela-ampak za to dobit v šoli ustni opomin?MAh, ne vem no, malo čudno se mi zdi...user posted image

Moja dva srčka:

angelček Patrik - 13.10.2004 - 05.04.2011
Lukas - 28.02.2007

(odgovor članu sončnica13)
Neposredna povezava do sporočila: 20
5.10.2007 12:32:38   
Anonimen
Bom kar anonimna, ker vem kdo je odprl ta post.
Rekla bom samo to, da ni čudno, da ima tvoj otrok probleme v šoli, saj sama veš v kakšni situaciji živi.
Tam kjer je alkohol in nasilje se otrok ne more normalno razvijati.Otrok trpi in nekje mora stresti svojo bolečino.Misliš, da mu je lahko, ko vidi pretepeno mamico?

(odgovor članu Sibil_)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
5.10.2007 12:39:30   
pety78
Druga Anonimna, pa si prepričana, da veš, katera ja prva Anonimna? Ker kar tako obsojati...user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
5.10.2007 12:55:08   
Anonimen
U tu se zna še kaj dogajat, bom pozorna na kake ustne opomine če bojo še kaj leteli user posted image

(odgovor članu pety78)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
5.10.2007 14:16:03   
nejcko
IZVIRNO SPOROČILO: Sibil RR

Ok, mogoče bom zdaj izpadla malo čudna, samo:
Kaj je narobe, če otrok brca SVOJO torbo?Mislim, samo brca?PA da je njegova?No, pač razen kar jo uniči itd in se to kao ne dela-ampak za to dobit v šoli ustni opomin?MAh, ne vem no, malo čudno se mi zdi...user posted image

Prvo kot prvo nikjer ne piše,čigavo torbo je otrok brcal.
Drugo pod drugo tudi če je brcal svojo torbo, je vprašanje, kje in kdaj jo je brcal.

Add2 Lahko da je otrok brcal sicer svojo torbo, ampak med poukom. Če je počel to, je s svojim dejanjem motil pouk, učitelja pri delu in s tem onemogočal ostalim učencem, da bi na kvaliteten način prejeli podano snov. Meni kot učitelju je ravno do Kosova, če otrok polomi ducat svojih svinčnikov, dokler tega ne počne med uro in s tem moti pouk. V tem primeru bom sicer njegove svinčnike zaščitila pred uničenjem zgolj in samo iz enega razloga, da zaščitim svojo pravico, da lahko nemoteno opravljam delo, in pravico ostalih učencev do kvalitetnega pouka. Kapiraš?

Če pa je otrok brcal svojo torbo med odmorom, je spet vprašanje, zakaj, kako in čemu je to počel. Na šoli, kjer sem poučevala, je tudi en učenec vrgel SVOJO torbo čez oograjo v 1. nadstropju in le-ta je padla na glavo učiteljici. Učiteljica je kasirala resne poškodbe vratu, več kot mesec bolniške in še 6-mesečno terapijo, a je imela pravzaprav srečo, saj je šlo le za cm, pa bi jo lahko ubil.

Ampak nekateri ne dojamete,  kajne, ker je otrok LAHKO grdo ravnal s SVOJO torbo!!! Ni vse črno-belo in red mora biti. Že tako na šolah ni nobenega pretiranega reda, prav zaradi staršev, ki bi svojemu otroku očitno celo pljuvati po tleh pustili v šoli, samo da bi dokazali ... kaj že?

Dajte vzet pamet v rokeuser posted image

(odgovor članu Sibil_)
Neposredna povezava do sporočila: 24
5.10.2007 15:49:13   
Kuba
IZVIRNO SPOROČILO: nejcko
Ampak nekateri ne dojamete,  kajne, ker je otrok LAHKO grdo ravnal s SVOJO torbo!!! Ni vse črno-belo in red mora biti. Že tako na šolah ni nobenega pretiranega reda, prav zaradi staršev, ki bi svojemu otroku očitno celo pljuvati po tleh pustili v šoli, samo da bi dokazali ... kaj že?
Dajte vzet pamet v rokeuser posted image

točno tako, ravno zato, ker otroci vedo da lahko vedno najdejo potuho pri svojih starših je stanje takšno kakršno je. Itak pa ne vemo vsega, kar se je res zgodilo in kar se tiče teh kljucev po roki nimam pojma zakaj bi moral učitelj izreči nekaj nekomu česar ni videl, ali pač? user posted image  Zakaj starši vidijo učitelje kot 'mučitelje' namesto, da bi jih spoštovali? Ne rečem, da imajo učitelji vedno prav, ampak otrokom dajati potuho vedno v in v vsakem primeru se mi zdi kot bumerang, ki na koncu vedno zadane... starše. 

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?