|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   uspavanje - spet
4.12.2004 22:12:08   
Babsy

Joj, spet imamo probleme z uspavanjem. Nekaj časa nam je šlo, zadnje čase pa spet ne.
Po hranjenju in kupčku se spravimo kopat ali umivat, potem ga spet nahranim (polno se dojiva), potem lupčka in v posteljico z dudo in povšterčkom. In potem se začne. Začne protestirat, pa mu grem dat dudo nazaj v usta, pa mu spet pade ven in tako se ponavalja kakšno uro. Z možem se menjavava, pa vendar. Če ga pustim, da se joka malo dlje časa, začne histerično vreščati. Pa ga dvignem in preneha!
Včasih ga še enkrat malo podojiom, pa saj ni es lačen, se mi zdi, da se le pocarta in malo spije. Ga dam nazaj v posteljo, pa se spet začne.

Naj ga pustim, da se enkrat do konca zdere? Sploh nimam srca za to, nočem pa ga navadit, da bi zaspal na rokah.
Problem je, ker še vedno nisem prepričana ali ga kaj boli, ko se joče (ima dobre 3 mesece in nima več kolik), ima spet kakšne krče in ga tišči v trebuščku, je žejen ali je samo trmast in se hoče nositi.

Prosim za nasvete.

Pa mirno noč
Babsy
:sloncek:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   uspavanje - spet
4.12.2004 22:30:39   
filipinka
Pozdravljena!
Ne vem, če ti bom lahko ravno pomagala, a vseeno...
Moj Filip je danes star dva meseca, zato imam najbrž še nekaj manj izkušenj kakor ti.:kuza: Tudi midva poskušava malega tako navaditi na odhod v posteljo. Okpamo se, podjimo, podremo kupčka, se polupčkamo za nočko in potem v posteljico. Danes je spet čudovito stekla ta zadeva. :sloncek: Ni še sicer zaspal nekaj časa, a je bil lepo tiho, malo je cical pestko in se caratl sam s sabo. No, tako je vedno, če ga nič ne muči seveda-ko pa ga pa se dogaja isto kot pri tebi, le da nimamo dude. Tudi midva nimava srca, da bi ga pustila ne vem kako dolgo jokati-malo že počakava, če bi si slučajno premislil, a če vztraja ga pač vzameva ven-in potem sledi: FILIP GRE SPAT-DRUGIČ...TRETJIČ...ČETRTIČ-pa hvala Bogu ponavadi zaspi! Je pa res utrudljiva ta scena! :metulj:
Sploh ne vem kaj naj ti svetujem! Rada bi ti le povedala, da niste edini, ki se ubadate s tem! Naj ti bo v spodbudo, da bo pa enkrat ziher boljše!:sloncek:
Mirno noč!
V.

(odgovor članu Babsy)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   uspavanje - spet
4.12.2004 22:39:24   
Anja167
Po moje ni trmast, se pa hoče cartat. Mi tudi zaspimo na rokah, včasih na očijevih in včasih na maminih. Bog pomagaj, ampak zaenkrat je to še fino nam vsem. Gotovo bo prišel čas, ko bo hotel sam zaspati v svoji posteljici, ker je nekajkrat že nakazal, da bo to mogoče šlo. :bravo: (tole je stisnil moj mož):bravo::bravo::bravo: (tole tudi :) ) Meni se zdi, da vse lahko pride samo po sebi. Ati pa pravi še: "Ej, bo spal sam. Pa bo spal tudi še s kakšno drugo. Vse bo prišlo, a veš." Tako da, če se vam da, se kar nosite. Saj se ne boste dolgo, kasneje vam bo pa žal, kako je šlo vse hitro mimo...

(odgovor članu Babsy)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   uspavanje - spet
4.12.2004 22:39:59   
mnjam
Jaz ga takoj pred kopanjem ne bi dojila.
Probaj tole:zmeden2:: jaz bi počakala, da postane lačen in potem ceremonija: kopanje, previjanje in nato dojenje. Tako, da bo že fajn lačen. Mogoče bo potem lažje zaspal. Pri meni to pali.

(odgovor članu Babsy)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   uspavanje - spet
4.12.2004 22:40:39   
urška76
No pri nas smo mal starejši pa je tud zdej začel neki štrajkat.
Mamo tud mi rutino, jest, umit, polubčkat in v posteljico. Zdej pa se je začel na veliko plazit in raziskovat, tako da je takoj ko mu obrneva hrbet on že na vseh štirih ali že celo sedi. Potem ga da (uspava ga moj dragi) nazaj v leže, pa je jok, tak da moram včasih jest posredovat, ker se pri njem noče umirit.
Zdej smo pa začel prakticirat, da je Žiga pri njem in ga drži za ritko, toliko časa da se umiri in zaspi. Včasih na žalost kar traja. Se trudiva, da ga ne vzameva iz posteljice. Upam pa, da ga bomva lahko spet navadila na to, da ga da v posteljico in ga pusti samega z njegovim kužkom.
Vem, da nisem velik pomagala, ampak na žalost je vsak dojenček drugačen.
Čimprejšno ureditev spalnih težav vam želim.
:muca: :sloncek: :muca:

(odgovor članu Babsy)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   uspavanje - spet
4.12.2004 23:12:55   
Seven*
Moj Jakob obvezno zaspi na rokah. Drugace ne zna.. Pa bi si vcasih zelela da bi zaspal sam od sebe...

Potem ga pa poskusam razumeti.. Nedolgo nazaj je bil se v maternici, zdaj je pa nekje zunaj na mrzlem, veliki prostori, itd.. Najbrz bi tudi sama jokala na njegovem mestu in se hotela stisniti k mamici...

Nekoc bomo zelele to kar zdaj pocnemo. Pa se ne bodo hoteli vec cartati.. :)

(odgovor članu Babsy)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   uspavanje - spet
5.12.2004 11:11:45   
Tinca7
Mi imamo podoben problem. Stari smo sicer šele 3 tedne, pa smo že razvajeni. Zvečer se previjemo, podojomo, potem pa se malo cartamo. Lepo že pančka (na rokah seveda), ko pa jo položim v postaljico, pa se takoj zbudi in seveda noro joka:((. Včasih sva s fantom že totalno obupana, saj jo daje spat tudi po dve uri. Seveda potem počasi postane spet lačna in krog se začne znova:(. Čez dan je popolnoma isto, samo, da me takrat to ne moti toliko kot zvečer in ponoči. Pridjo sicer dnevi, ko je tako pridna, da sploh ne vem da jo imam:angel:, a večinoma se hoče cele dneve po rokah nosit in plesat.
Kakšna ideja? Če jo pustim, da se joka (zraven se mi seveda srce trga:(( ), se nikoli ne umiri sama, ampak potem traja še dlje, da jo spet umirim.

Sej vem, da bomo pogrešali cartanje, ampak zdajle imam pa občutek, da imam roke že do kolen:)-.


(odgovor članu Babsy)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   uspavanje - spet
5.12.2004 20:14:26   
urška76
Če ti zaspi na rokh in se zbudi v posteljici, jo mogoče moti hlad. Poskusita posteljico prej malo ogreti (lahko s pleničko, ki jo pogreješ na radiatorju, sam je treba pazit da ni pretopla). Nekaterim dojenčkom pomaga.

(odgovor članu Babsy)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   uspavanje - spet
5.12.2004 23:34:45   
ksenija.
tudi Zala zaspi samo na rokah. PA se tudi velikokrat zgodi, da začne jokat, ko jo dam v posteljico. Sedaj pa počakam še kakšnih 5 minut, da res trdno zaspi in jo šele potem odložim, pa mi kar rata!

(odgovor članu Babsy)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   uspavanje - spet
6.12.2004 7:25:04   
BARBARA R.
Tinca 7,ne ga lomit! :love: Kakšna razvajenost? Otrok te potrebuje.Tako majhnih se ne razvadi.Jok jim je edini način sporazumevanja! :duda:
Kristino sem prve tri mesece cele dneve prenosila.Nadaljne tri mesece si je sama ustvarila red in se ga držala.Problem je bil le,ker ni zaspala nikjer drugje kot v svoji posteljici.Tako nisva nikamor mogli,ker je že po dveh urah budnosti bila zopet zaspana.
Sedaj že tri dni nekaj štrajka in imam občutek,da si bo spremenila ritem spanja in hranjenja.Ne pomaga rutina,ne pomagajo prsa in ne ninica ali igrače.Zaspana je kot :hudicek: a spati noče.Je vse ostalo bolj zanimivo.Kaj čmo.Tako,kot vse mine,bo tudi to.

:muca:

(odgovor članu Babsy)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   uspavanje - spet
6.12.2004 7:48:26   
Bejba
Mi pa smo stari skoraj dva meseca in imamo naslednjo taktiko. Po hranjenju in podiranju kupčka, sledi kopanje, nato mazanje in oblačenje. Že takrat je kar utrujen. Potem še lupčka in ga dava v zibko. Včasih zaspi brez problema (seveda je duda zakon), če pa ne gre, pa ga ati počasi boža od glavce preko obrazka in očk. Tako očke zapira in čez nekaj časa se mu jih ne da več odpreti ter tako ugotovi, da je zaspan in lepo zaspančka. Nam je še skoraj vedno ratalo. Pa vrtiljak z muziko nad zibko in smo zmagali.

LP; Bejba

(odgovor članu Babsy)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
To je razlog, zakaj se dojenčki zbujajo po...
Strokovnjaki so prišli do razloga, zakaj se dojenčki ponoči zbujajo. Raziskave so pokazale, da gre za evolucijo oziroma ...




tampon ponoči?
muška

pri šibki menstruaciji

da (26%)

ne (74%)


Število vseh glasov: 400

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!