slovenka
|
IZVIRNO SPOROČILO: novopecena Moj fantek je star 13m in ga uspavam tako da sedim zraven njegove posteljice in mu kaj govorim ka kakšno zapojem in se lepo umiri. včasih traja 30 min včasih manj. moje mišlenje kar se tiče: pusti da joka saj bo zaspal... sem čisto proti. sem probala 1x in se mi je srce trgalo, mali je bil pa čist bogi. najhuje je tist ko ti pol še 15min v rokah hlipa da pride do sape. jest u glavnem nisem za ta način. Uh, jaz tudi ne. Mi v glavnem nimamo težav s spanjem. Nosila je nisva z možem nikoli, sem ji pa včasih jaz "pomagala" zaspati - tako, da je bila na francoski postelji in ko se je umirila, sem jo dala v kinderpet. Sicer pa jo v glavnem po kopanju in oblačenju dava v kinderpet, še flaško spije in potem zaspi. Se je pa par tednov nazaj dogajalo, da ko sva jo dala v kinderpet, se je drla in hotela ven. Potem sva jo pač odnesla v dnevno sobo in je še malo skakala okoli. V glavnem je bila tiho kot miška in stran od naju, da je ne bi opazila in kje nazaj v kinderpet odnesla. Sedaj dober teden pa ima kinderpet v svoji sobi in sedaj je zelo rada tam, ima v njem veliko igrač, po steni so narisane živali in sedaj tudi če ne zaspi takoj, se nič ne pritožuje, je v kinderpetu in se igra, si ogleduje naokrog itd. Sinoči je bila tako vsaj 45 minut, sem slišala čez steno v spalnici, da še ne spi, a se ni nič pritoževala, pa sem jo pustila in je zaspala. Kaja, mislim, da Žiga še ni zaspan. A spi še dvakrat čez dan? Naša enkrat in ima eno kar daljše obdobje budnosti - 6 do 7 ur, tako da če bi spala še enkrat popoldne, bi bila potem zvečer bolj živahna. Midva z možem imava prakso, da ji ne bo treba spat, če ne želi, je nič ne siliva, nič joka. Potem pa je obdobje, ko hodi spat ob 22h, a vedno bolj uspeva spanje pred 20h.