|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   urinarni infekt
26.1.2006 18:19:48   
N30
Pozdravljene! Zadnjič sem pisala na RR glede povišane telesne temperature. Moram vam povedati, da sem otroka peljala k pediatrinji in ugotovili so, da ima hud urinarni infekt. Danes sva prišla iz bolnišnice. Pravijo, da je zdravljenje le tega dolgotrajno. Ali ima katera mamica podobne izkušnje glede te bolezni? Predpisali so mu 10 dnevno terapijo z injekcijami Garamicin, po končanih injekcijah pa še nadaljevanje s Primotrenom in vrsto preiskav. Se mi kar smili, ko ga čaka še toliko preiskav. Že vnaprej hvala za kakšen nasvet! N
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: urinarni infekt
26.1.2006 19:17:25   
ona
Naša mala je to imela pri 6 mesecih in bile sva v bolnici 5 dni na antibiotiku,samo ni bilo kaj hujše.So ji vse pregledali z ulatrazvokom od ledvičk dalje in tudi naredili preiskavo če se mogoče urin vrača nazaj po sečevodu,a je bilo vse ok.Od takrat ji tudi jaz dajem primotren sirup zvečer eno dozo.Takrat sem ji ga dajala ene dva meseca in potem se ji je urin še malo poslabšal in zdaj je spet dobila primotren.Imamo pa spomladi kontrolo v bolnici,da mi takrat povejo kaj več verjetno!Ne se pa ustrašit,ker baje je tega ful in ni nič kaj takega,da se ne bi dalo pozdravit!

(odgovor članu N30)
Neposredna povezava do sporočila: 2
26.1.2006 19:22:03   
sabini
Mene ob tem zanima kako vzamejo fantku urin da ga potem pregledajo?

(odgovor članu N30)
Neposredna povezava do sporočila: 3
26.1.2006 20:09:29   
N30
Hvala "Elis 30"! Tudi meni so rekli, da mu bodo naredili preiskave, če gre za refluks, sicer pa je urokultura pokazala, da gre za bakterijo. Ne morem ti povedati kako se mi smili, ko bo moral na preiskave. Je pa res, da so mi rekle sestre na oddelku, da je tega ogromno, vedno več in da včasih to sploh menda niso zdravili, ker niso vedeli kako in kaj. Po eni strani pa si mislim, da glavno, da so odkrili zakaj je imel povišano telesno temperaturo in da je dobil antibiotik. Tudi mojega čaka pitje Primotena zvečer, upam, da ga bo hotel pojesti po žlički. Upam na najboljše. Lp

(odgovor članu sabini)
Neposredna povezava do sporočila: 4
26.1.2006 20:11:31   
N30
Fantku vzamejo urin tako, da mu nalepijo sterilno vrečko okrog lulčka in potem čakajo, da se polula. Mi smo enkrat čakali 2 uri, drugič pa 1 uro. Po moje vaja dela mojstra :-)
Lp

(odgovor članu N30)
Neposredna povezava do sporočila: 5
26.1.2006 20:22:40   
ona
Vrečko na luleka ni problem zalepit,da pa se hitreje polula,smo mi močili nogice pod tušem.To so mi v bolnici predlagali in se je res takoj polulala.So rekli,da zaenkrat pali to da se moči nogice in res ko sem ji jaz sama jemala urin doma,sem to delala in je bila takoj polna vrečka.
N30,ne skrbi glede teh preiskav ker ni nič strašnega,našo so celo malo omamili,da je bila mirna in je bila ko pijana.Sem pa mogla bit skoraj cel dan v bolnici,da je res cse ok po temu ko so jo omamili!
Primotren pa otroku dajaj z inekcijo,ki jo lahko kupiš v lekarni,ker ta Primotren ni prav dober in z brizgo gre super.Samo čpricneš počasi v usta in ni problema!Provaj!Pa veliko sreče!

(odgovor članu N30)
Neposredna povezava do sporočila: 6
26.1.2006 23:43:51   
KODA
Našemu tastarejšemu so pri 8 mesecih odkrili VUR 3.stopnje.To so odkrili z rentgenom v KC.Pred tem je imel vedno bakterije v vodi,ki se jih ni dalo nikakor znebiti,pa so posumili tudi na to.Po tej preiskavi,smo takoj šli na Primotren,vsak večer eno žličko.Po 6 mesecih  pa kontrola.Do 4 leta,je bilo stanje nespremenjeno,nato pa so ugotovili,da je refluks v regresiji.Do 4 leta in pol smo bili na Primotrenu.Zdaj imamo samo še 1x letno kontrolo.Zdaj je pa star 5 let in pol.

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu ona)
Neposredna povezava do sporočila: 7
27.1.2006 1:59:20   
Anonimen
Moj Jan je imel uroinfekt, ko je bil star 1 mesec. To smo ugotovili na prvem pregledu, ker sem omenila, da nekoliko preveč poliva, potem smo ga pa stehtali in ugotovili, da mu je teža (kot posledica polivanja) padla pod porodno. In sem ga imela 1 mesec na Pediatrični kliniki. Kaj konkretno so počeli, ne vem, vem pa, da so ga pozdravili (dobival je umetno hrano po žili, pa en kup enih preiskav so delali itd.) in da je šel domov tako simpatično debel... Je pa res, da če bi uroinfekt odkrili prepozno... raje ne razmišljam.

(odgovor članu KODA)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?