|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   umivanje zobkov
4.9.2008 11:07:20   
April
Ali si otroci v vrtcu umivajo zobke? Če ne, kakšni so razogi proti?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: umivanje zobkov
4.9.2008 11:11:58   
Volga
So jih zadnje dve leti, torej kot 4 in 5 letniki, prej ne.

(odgovor članu April)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
4.9.2008 11:14:12   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Volga)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
4.9.2008 11:32:05   
Nika v službi
Tudi mene moti, da si jih ne. Pri nas so rekli, da je problem v logistiki. Da nimajo primernega prostora za shranjevanje ščetk... No, meni se to zdi malce mimo. Vsak bi pač prinesel svojo ščetko z zaščitnim pokrovčkom (ali etuiem), po potrebi še z napisanim imenom ali kakšno dodatno oznako, da otrok prepozna svojo ščetko, če sta dve ali več enakih, pa v eno večjo posodo, lonček ali škatlo z njimi, pa je. Jaz bom vsekakor še rekla kakšno na to temo ob prvem sestanku.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4
4.9.2008 11:32:05   
frutka_
Po želji. Razlog proti je predvsem neustrezna higiena umivalnic in umivalnikov. Pri nas v vrtcu imajo 3 skupine otrok eno umivalnico s 5-imi umivalniki in 3-emi WC-ji za cca. 60 otrok. Niti ne želim, da si jih umiva. Opereva jih zjutraj pa zvečer.

(odgovor članu April)
Neposredna povezava do sporočila: 5
4.9.2008 11:57:47   
NEVA-1
Tudi mi jihumivamo zjutri in zvečer, tudi kadar sta doma, zato se mi zdi brzveze, da bi jih umivali v vrtcu...

A jih doma umivate po vsakem obroku?

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 6
4.9.2008 11:59:57   
Doll
Si jih žal ne umivajo.
Neva doma si umivamo zobke ,ko se zbudimo, potem še po kosilu in pred spanjem

(odgovor članu NEVA-1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
4.9.2008 12:43:24   
Volga
Ma ja, saj je čisto dovolj, če si jih doma zjutraj in zvečer. Pa na šihtu, si tudi po malici umivate zobe? jaz priznam, da ne, pa če sem zato packa, tudi prav.

(odgovor članu Doll)
Neposredna povezava do sporočila: 8
4.9.2008 12:44:55   
Paštetka
Neva, po vsakem obroku si jih ne, umivamo si jih pa po kosilu, ko gremo spat user posted image . Seveda tudi zjutraj in zvečer.

Ja v vrtcu si jih pa umivajo že odkar hodi. Začel je hoditi pri 2. letih in si po kosilu, torej pred spanjem umivajo. Kako je bilo prej pa ne vem.

Meni se to zdi čudovito, da si jiih umivajo. Pa saj ne gre toliko, da si jih umijejo, ampak bolj za navado, in da se pravilno naučijo umivati zobke. To vse spada zraven k vzgoji in zato je prav, da se jih nauči tudi umivati tam zobke.

V naš vrtec še vsake toliko pride m. sestra iz zobozdravstva in pokaže deci kako se umivajo pravilno zobki, preveri stanje in se z deco pogovarja o zobkih. Pa tudi vzgojiteljice sem že videla kako vzpodbujajo deco zraven: krožimo.... user posted image . Pa ščetke dobijo kar v vrtcu.

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html

(odgovor članu Doll)
Neposredna povezava do sporočila: 9
4.9.2008 12:46:21   
Doll
ja Volga packa si user posted image ,pa saj je to že znano hehe

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
4.9.2008 12:47:16   
Paštetka
IZVIRNO SPOROČILO: frutka

Po želji. Razlog proti je predvsem neustrezna higiena umivalnic in umivalnikov. Pri nas v vrtcu imajo 3 skupine otrok eno umivalnico s 5-imi umivalniki in 3-emi WC-ji za cca. 60 otrok. Niti ne želim, da si jih umiva. Opereva jih zjutraj pa zvečer.

pri nas so 3 skupine, pa 3 umivalniki. Vse se da. Samo vzgojiteljice se morajo zorganizirati in določiti kdaj si kdo umiva.  Pa čistilko tudi vsakič vidim tam.

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 11
4.9.2008 12:50:03   
Paštetka
Da nimajo primernega prostora za shranjevanje ščetk... No, meni se to zdi malce mimo

pri nas imajo ščetke shranjene v eni taki posodi-ploščici, kjer so luknje in v vsaki luknjici je ščetka. Na ščetkah, pa imajo otroci napisana imena. Tale plošča - posoda zgleda kot tisto npr. če je katera videla, kot v bolnišnicah imajo shranjene epruvete s krvjo.

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 12
4.9.2008 13:08:07   
frutka_
Paštetka tudi pri nas imajo posebno omaro v kateri hranijo ščetke, imajo tudi časovno urejeno. Ampak če bi vedela kaj vse počnejo s ščetkami bi si morda premislilauser posted image .  Saj veš...WC-ji so blizu in fuge med ploščicami so tako zapljive...user posted image

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
4.9.2008 13:15:20   
Nika v službi
Ja, mi si umivamo 3x dnevno, tudi po kosilu oz. pred spanjem.

Volga, sama si ne nosim zobne ščetke v službo, občasno uporabim nitko, ampak pri otrocih pa se mi zdi pomembno, da si zobke redno umivajo, saj je to velika dota za kasneje. Pa še na rutino se navadijo in v družbi je vse še bolj zabavno. Tudi fuge in WC-ji....user posted image

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 14
4.9.2008 13:15:32   
Paštetka
aja, no pri nas so Wc-ji na drugi strani. Pa tudi vedno sem videla vzgojiteljico zraven.

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 15
4.9.2008 13:27:12   
frutka_
Ja, saj tudi tukaj so poleg. Ena pospravlja kosilo in pripravlja igralnico za počitek, druga je pri otrocih na WC-ju. Ampak ves čas ne straži pri umivalnikih. In takrat ščetka pobegne.user posted image
Saj veš otroci.

Ti povem nekaj hecnega. Jaz sem manijak na ZZ. Res. Nikoli me ni bilo strah. Zobe sem imela zmeraj zdrave. Redno sem jih ščetkala, v OŠ smo jih skupaj želirali. No, pred par meseci sem dobila diagnozo, da imam začetek paradontoze. Tako. Zdaj pa mi bodo zdravi popadali ven.user posted image

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 16
4.9.2008 15:19:10   
Pi-kica 1
Pri nas si jih umivamo, tako po zajtrku, kot po kosilu. Res je, da imamo v igralnici dva umivalnika, kar zadevo olajša. Pri vsakem umivalniku sta samo dva otroka, ostali niti ne dobijo ščetk, dokler ni prostora, tako da fuge odpadejo.user posted image Vse pa poteka lepo spontano, nekateri še jedo, nekateri si umivajo zobe, nekateri gredo na stranišče... Je pa to starejša skupina.

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
7 stvari, ki jih počnejo inteligentni otroci
Inteligentni otroci včasih počnejo neobičajne stvari. To je 7 najbolj pogostih.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?