urška76
|
IZVIRNO SPOROČILO: lenčy se opravičujem, ker vdiram v vašo temo, imam pa dve vprašanji: - vidim, da že vse uporabljate paste za svoje otroke. naš dečko je star 2,5 let pa nam je zobozdravnica priporočaal pasto, ko smo imeli pregled pri dveh letih. zdj eni so ful proti pasti, eni pa kontra. mi jo uporabljamo, a mi lahko poveste, katero uporabljate ve? zobozdravnica je tudi rekla, naj bo čimveč, torej 1000 enot fluorida, spet drugi pravijo brez paste, kako naj se odločim. zobke si umivamo vsak večer, ko smo doma pa tudi zjutraj in že vidim, da ima rahlo rjavkaste pri dlesnih, ne vem zakaj... Zobno pasta za otroka, ki nima problemov z zobki naj ima čim manj fluora, čeprav ga zobozdravniki tako z veseljem propagirajo. Moj ta starejši sin, si pri osmih še vedno umiva zobe z zobno pasto za dojenčke, pa nima niti ene plombe. Hčeri, ki ima pa čisto drugo strukturo zoba, pa je zobozdravnica vmes predlagala kremo z več fluora, ker se ji je sklenina na eni petici mehčala (ok, kaka strokovnjakinja se mi bo smejala, samo tako je nam zobozdravnicarekla). Po enem mesecu je bila tudi petica ok, trdna in brez potrebe po plombiranju. Tako, da če vam je zobozdravnica priporočila pasto z veliko fluora zaradi težav z zobmi jo ubogajte. Če je pa to rekla kar tako, ker se ji zdi fajn pa jo gladko preslišite in naredite po svojem občutku. (našemu je rekla na šolskemu pregledu, da more biti več fluora v pasti, ker ima zobne obloge -na počitnicah pri starih starših si jih je umival brez nadzora, pregled je bil pa tretji dan šole, zdaj sledu o starih oblogah ni več) Pri fluoru je problem, ker se veže na kosti namesto kalcija. Otroku je pa včasih težko preprečit, da nebi paste, ki je tako zelo dobrega okusa, pojedel.
|