|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   umivanje zob v vrtcu
18.1.2008 18:25:37   
bumerang
Si v "vašem" vrtcu otroci umivajo zobe po obroku (ih)?  
Vse skupine ali ne?
In če ne vse, od katerega leta dalje?

Ustavi se in prišel boš!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: umivanje zob v vrtcu
18.1.2008 18:41:51   
lelaval
V našem si - pa mislim, da le po kosilu (pred spanjem). Nisem pa nikoli spraševala, ker, če si jih umije zjutraj in zvečer doma, je to dovolj, četudi si jih v vrtcu ne bi umivala.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 2
18.1.2008 18:44:58   
TIA22
V našem vrtcu si ne umivajo zob! sem vprašala zakaj ne, pa je rekla vzgojiteljica, da naj mu jih jaz doma, ker je tako bolj intenzivno.

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 3
18.1.2008 19:10:07   
piščanc
do sedaj so si jih v vrtcih kjer smo bili umivale le najstarejše skupine 4-6 let po kosilu. sicer je luštno za otroke, ampak se mi pa zdi da je umivanje zjutraj in /ali zvečer popolnoma dovolj do šole

iz malega zraste veliko

(odgovor članu TIA22)
Neposredna povezava do sporočila: 4
18.1.2008 19:42:26   
Anonimen
V jasličnem oddelku jih ne, ker pravijo, da če si otrok star tja do 3 let umiva zobe 2x (zjutraj, zvečer), da je popolnoma dovolj.
Ampak najbrž se jim ne da ukvarjat še s tem user posted image
No, skupine od 3 let naprej pa imajo...vsak svoj lonček in svojo ščetko user posted image
Naš je itak fanatik in si je sposoben it tudi 6x na dan umit zobe user posted image

(odgovor članu piščanc)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
18.1.2008 20:40:06   
Anonimen
Moja je še sicer v jaslih pa si umivajo zobe po kosilu približno dva meseca - otroci so rojeni od junija do decembra 2004

Vzgojiteljici sta zelo v redu, v glavnem zlati. So pa bili vsi suhi tudi že okrog dveh let in pol. Prav zlata skupina so saj se otroci med seboj zelo razumejo in tudi zelo radi hodijo v vrtec.

(odgovor članu bumerang)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
18.1.2008 20:57:26   
lex
moj je 2005 letnik in si od jeseni že umivajo zobke. je bila vodja vrtca na enem izobraževanju in jim je zobozdravnica povedala, da skoraj ni otroka ki pri treh ne bi imel kariesa

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
18.1.2008 20:58:44   
pikolinna
Pri nas si jih ne.

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 8
18.1.2008 21:01:44   
Anonimen
moja je 2004 letnik kot vsi njeni sovrtčkarji več ali manj in si umivajo na našo željo. ponavadi so si umivale samo večji skupini pa smo rekli ja zakaj pa še naši ne in tako si zdaj tudi malčki mislim da po zajtrku umijejo zobe

(odgovor članu pikolinna)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
18.1.2008 22:03:12   
Ninica
Tudi naši si v vrtcu umivajo zobe po kosilu. Je pa letnik 2005.

LP, Ninica

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
18.1.2008 23:53:48   
lelaval
je bila vodja vrtca na enem izobraževanju in jim je zobozdravnica povedala, da skoraj ni otroka ki pri treh ne bi imel kariesa

Pol pa se moram pohvalit, da je moja najstarejša stara 1,5 let, pa ga še nima. user posted image  Sin pa je v 1. razredu dobil 1. plombico - ko so mu zobje rasli, je vmes ostala hrana, tako, da sta bila 2 poškodovana- je rekla, da je to zelo pogost pojav. Drugače pa ima ostale zobe vse cele. Tamala pa zaenkrat še tudi vse cele.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 11
19.1.2008 12:34:36   
Pi-kica 1
Pri nas si jih umivajo od drugega starostnega obdobja naprej, v prvem pa si jih ne. V najstarejši skupini si jih umivajo po zajtrku in kosilu.

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 12
19.1.2008 14:26:15   
frutka_
V našem si umivajo, če to sami zmorejo. So samostojni in obvladajo rokovanje s pasto in ščetko. Načeloma pa tudi sama nisem privrženec pranja zobkov v vrtcu, kjer se okrog 2-eh umivalnikov drenja 24otrok. Dovolj se mi zdi da pojedo sadje po kosili ali če samo splahnejo usta s toplo vodo.

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 13
19.1.2008 14:28:42   
frutka_
Sunqueen naš si tudi ščetka zobe po 10krat na dan! Ima celo 3 različne ščetke. Baterijsko, Mojstra Miho in eno navadno. Pol se pa odloči katera je tokrat na vrsti. S pranjem zares  nimamo težav.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
21.1.2008 13:39:21   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: lelaval

je bila vodja vrtca na enem izobraževanju in jim je zobozdravnica povedala, da skoraj ni otroka ki pri treh ne bi imel kariesa

Pol pa se moram pohvalit, da je moja najstarejša stara 1,5 let, pa ga še nima. user posted image  Sin pa je v 1. razredu dobil 1. plombico - ko so mu zobje rasli, je vmes ostala hrana, tako, da sta bila 2 poškodovana- je rekla, da je to zelo pogost pojav. Drugače pa ima ostale zobe vse cele. Tamala pa zaenkrat še tudi vse cele.

Pol se pa moram jaz še bolj pohvalit, da naš pri skoraj šestih nima kariesa. user posted image  Si pa umivajo zobe v vrtcu po kosilu, no, lani pa letos si jih. Potem je pa itak konec.

(odgovor članu lelaval)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
1.2.2008 15:07:41   
dana
Al bina - dobri geni user posted image .

Naš je star 3 leta in ima en zobek že malce obarvan, pa mu jih redno umivavauser posted image . Je rekla zobarca naj mu zdrobim fluorovo tabletko pa zobek namažem. Bomo videli če bo kaj zaleglo.

Aja, v vrtcu si jih ne umivajo. Bom povprašala zakaj ne, ker vidim da dosti vrtcev to prakticira.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
1.2.2008 20:31:08   
tinkara98
ja najbolj da jim še cunje operejo user posted image   pa stuširajo user posted image .Če si otrok temeljito 2 skrtačijo zobe je pa najbrž zadost.Moj brat si jih zjutraj ni nikoli umival, ker je potem zmeraj bruhal pa ima danes pri 30 bolj zobe kot jaz.Pojedel je pa zmeraj po zajtrku jabolko ( polovičko ).... 

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 17
4.2.2008 20:06:40   
hel1
naši umivajo zobe v vrtcu že od 2 leta naprej. to zelo podpiram, da vzamejo krtačko in si malo drgnejo zobke. se ne gre za to, da si jih umijejo do čistega, temveč za prevzem navad. veste kolikokrat se doma kar sam od sebe spomni in gre v kopalnico umivat zobke. to je samo pozitivno in če tega ne delajo, so krive vzgojiteljice in slaba pedagoška vodja!!

(odgovor članu tinkara98)
Neposredna povezava do sporočila: 18
15.2.2008 15:07:22   
PETRAMS
V našem vrtcu si umivajo zobkeuser posted image pred spanjem,se pravi po kosilu in se mi to zdi zelo dobro.Naš si sedaj vsak dan še raje umiva zobke,saj ne da si jih nebi rad amoak sedaj prav uživa in govori to moram tako,to tako...res super zadeva.Začeli pa so sedaj to leto.user posted image user posted image

Lp,Petra ;)

Če ljubezen nosiš v sebi, potem jo vedno tudi srečaš.

(odgovor članu hel1)
Neposredna povezava do sporočila: 19
15.2.2008 19:24:08   
Suzy.
Pri nas si jih umivajo po zajtrku in po kosilu, za malico pa ne vem. So pa v vseh skupinah starejši od 3 let.

(odgovor članu PETRAMS)
Neposredna povezava do sporočila: 20
15.2.2008 21:46:45   
mehurčica
Ja, umijejo si jih po kosilu. Tudi v jaslih so si jih.

(odgovor članu Suzy.)
Neposredna povezava do sporočila: 21
15.2.2008 21:58:35   
N _ B
Pri nas si jih ne.

Smo imeli temo o tem na 1. roditeljskem sestanku. Vzgojiteljici sta vprašali, ja ali ne. Pa smo se starši odločili, da ne. Po kosilu jim že sedaj vzame 30-45 min časa, da se zvrstijo pri umivalnikih (imajo tri) in wc-ju. Da bi si pa še zobe umival bi bili pa verjetno ravno do dveh konec. Poleg tega si pa kar predstavljam 24 gangsterjev starih 4,5-5 let, ki si "umivajo" zobe v skupini. Mislim, da bi bile tiste zobne ščetke in zobna pasta povsod drugod le v ustih ne.

Pri 4,5 leta nimamo kariesa in prav tako nobenih težav z umivanjem zob.

(odgovor članu mehurčica )
Neposredna povezava do sporočila: 22
16.2.2008 13:33:22   
frutka_
Hel, moram se oglasit.
Stara bom 30let. Zobe imam lepe, bele in zdrave. V vrtcu si nikoli nismo umivali zob, z zobno preventivo smo začeli v OŠ. Ker je ZZ odrinacija bila preko ceste kjer sem živela sem pRaktično vsak dan hodila tja. Tako fajn mi je bilo vse skupaj. Nikoli se nisem bala ZZ.
No, na zadnjem pregledu pri ZZ (lani novembra) mi je ZZ povedala da imam paradontozo. To pomeni, da mi bodo zdravi zobje popadali ven!
Strinjam se, da je umivanje zob navada, ki jo moramo pri otroku vzpodbujati ampak mislim da niso vzgojiteljice krive, če ima kateri otrok karies oz. če si ne umivajo zob  v vrtcu zaradi navade.
V naši skupini si perejo zobke po potrebi oz. po dogovoru s starši. Če starši izrecno želijo ja, sicer ne.
Sama poskrbim da malemu redno peremo zobe zjutraj in zvečer, čez dan pa omejujemo sladko in punujamo sadje.
LP

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 23
3.3.2008 11:33:40   
Balerina
Pri nas ji je blazno fino da si zobe ''umiva'' skupaj za nama, je pa stara 1,5 let. Ne znam si pa redstavljati da bi se jih umivali v vrtcu saj bi bili samo vsi mokri sami si pri teh mesecih tako ali tasko še ne umijejo dobro vzgojitelica pa jim tudi ne more vsem umiti zob.
No je pa tak da se pri nas nihče čez dan ne umiva zob. A vi se jih umijete tudi vsakič po kosilu in po malici? Kaj pa za vikende potem tudi malčkom umivate zobke, ne glede na to ali ste na smučanju ali na izletu?
A to pričakujete semo od vrtca?

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 24
5.3.2008 12:25:29   
rumba
Grrrr... pri nas si jih pa ne umivajo v nobeni skupini. Niti zadnja skupina, ki je tik pred vstopom v šolo. Smo se starši bunili na sestanku, a so bile vzgojiteljice proti. In pika.

(odgovor članu Balerina)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

To otroci MORAJO slišati od svojih staršev!
Preverite, katera so tista pozitivna sporočila, ki bi jih vsak otrok moral slišati od svojih staršev. Zbrali smo jih kar...
Ideje za družinsko silvestrsko noč
Nikar se ne mučite z dopovedovanjem, da je novoletna zabava šele zvečer, temveč nestrpno energijo otrok uporabite pri pr...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?