K_a_t_i
|
IZVIRNO SPOROČILO: tt79 da se mi včasih zjutraj (delam kot vzgojiteljica) obrača želodec, ko pestujem kakega otroka, se z njim pogovarjam, pa vonjam, da nima umitih zob Tkole bom rekla - otrokom (in večini odraslih) ne zaudarjajo neumiti zobje, ampak prej kaj drugega - kot so vonj iz želodca, smrkelj, ki teče po grlu,... Vonj ublažijo kaladonti, ki imajo okus po pepermintu ipd. Žal je tako, da otroku, ki mu umiješ zobe s kaladontom, ki je izključno za čiščenje zob (brez vonja, torej) tega vonja ne preženeš. No, žal ima naš otrok enak zadah tudi, če mu umijem zobe. Kot sem rekla - to je praksa do zdaj, ko še nima 3h let. Slej ko prej bo tudi jutranje ščetkanje obvezno. In tudi kaladont bo drug. Dokler pa vso vsebino požre namesto izpljune, pa žal ne gre. Ne, ne - sej nisem hotela bit groba. Samo dejstva sem povedala. KAj pa tuširanje? Eni kopajo otroke 1-2krat tedensko. A je tudi to "narobe"? No, našega tuširamo vsak dan - ravno zato, da se bo navadil (in da ima vsak dan isti urnik). Se mi pa, pošteno povedano, tudi ne zdi potrebno... tt97, kok pa maš starega otroka? In koliko časa že to prakticiraš? Sej, pri nas posebna motivacija ni potrebna, ker če se nekaj odločimo, to drži (in še ne 3 letni otrok pri tem nima besede) - samo to pač ni nekaj kar bi se meni zdelo življenjsko (kot navedeno - ŠE). Tiste rdeče tablete - ni šans, da dam tamalem nekaj za pojest, zato da bo imel rdeče zobe (sigurno ni samo zdravje not). Sej pa ja ve, ali si jih je umil ali ne
< Sporočilo je popravil K_a_t_i -- 4.2.2010 15:48:27 >