|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   umivanje zob
4.5.2009 21:48:55   
amaya
Pri nas izgleda nekako takole:

zvijanje, dretje, poliže pasto in to je to!!! Animiram ga na vse možne načine, pa ne pomaga. Nekaj sekund pridobim, če on meni istočasno umiva zobe...Kakšen nasvet?

Zaljubljena sem v tri fante...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: umivanje zob
4.5.2009 21:51:45   
Onasiss
Probaj s knjigico NOVICE IZ ALEJE MLEČNIH ZOBKOV. Nam je pomagalo tudi zobna ščetka v obliki formule in lovljenje grdih črvičkov po zobeh.

So what....

(odgovor članu amaya)
Neposredna povezava do sporočila: 2
4.5.2009 21:53:06   
amaya
aja...mali ma 14 mesecev

(odgovor članu Onasiss)
Neposredna povezava do sporočila: 3
4.5.2009 22:02:05   
lara33
No upam, da ti bom kej v pomoč. Pri nas je to tudi izgledalo nekako tako. Na koncu smo bili že tako "daleč", da sem ga enostavno držala na tleh z nogami in mu na silo umila zobe. Ves čas sem govorila o črvičkih, ki so v zobeh. to je trajalo do nekako drugega leta. Zdaj se je že nekaj mesecev pri nas umivanje zob popolnoma spremenilo. Najprej si malo sam umije, potem mi da zobno ščetko in hoče, da mu jih umijem še jaz, da gredo vsi črvički ven. Potem jih s pomočjo vode spravimo v odtok in jim še pomaha.Vsak večer se sam spomne in mi pokaže v zobeh črvičke, ki jih morava spravit ven iz ust.Upam, da to neprijetno obdobje pri vas čimprej mine.

(odgovor članu amaya)
Neposredna povezava do sporočila: 4
4.5.2009 22:03:53   
end1
moja je tudi tako delala pa jo je minilo, sem pa vztrajala, mal je šlo tud na silo in je bil jok in vse zdaj pa si lepo sama umiva, jaz pa prečekiram. ima 3 leta. 

(odgovor članu amaya)
Neposredna povezava do sporočila: 5
4.5.2009 22:05:42   
amaya
oh, to se pa lepo sliši...

...sem enkrat na silo poskusila, ampak mi ta način ne gre, ker od tega nimam nič, on pa še manj...Mislim, da ga na tak način samo še bolj lahko odbijem in se mu vse skupaj še zameri. Tako da zraven pojem in plešem...ugotavljam pa, da bolj uspeva tatiju kot meni user posted image Mogoče ker izgleda večji klovn od mene user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lara33)
Neposredna povezava do sporočila: 6
4.5.2009 22:18:47   
end1
ja se ne lepo nsliši ampak tako je bilo saj ne dolgo, ma pa lepe zobke in si jih zdaj lepo umiva, ni nič zasovražla, sem ji zravn govorila kar je treba je treba pa tud če noče.

(odgovor članu amaya)
Neposredna povezava do sporočila: 7
4.5.2009 22:24:40   
Najaa
Moja ko ni hotla, sem ji pač na silo... Verjemi, to na silo ne traja dolgo, ker se prej ko slej pustijo. Postane umivanje zob navada, vsaj pri nas je. Zdaj delamo tako, da mora ona obvezno najprej sama malo poščetkat in pojest pasto. user posted image  Potem pa sama da ščetko meni ali možu in ji lepo sčistiva.

(odgovor članu end1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
5.5.2009 6:30:49   
muha1
En čas smo se mantrali in balinali, potem pa smo uvedli razpredelnico on pon. do ned., kjer si je vsak večer in zjutraj po umivanju zobkov nalepila nalepkico. Ko je bila razpredelnica polna je zobna vila pustila majhno darilce user posted image . Probaj, boš videla kako pomaga, samo malo zvijače je potrebno in nič na silo. Pa veliko uspeha user posted image

(odgovor članu amaya)
Neposredna povezava do sporočila: 9
5.5.2009 7:21:52   
ZmajTolovaj
IZVIRNO SPOROČILO: muha1

En čas smo se mantrali in balinali, potem pa smo uvedli razpredelnico on pon. do ned., kjer si je vsak večer in zjutraj po umivanju zobkov nalepila nalepkico. Ko je bila razpredelnica polna je zobna vila pustila majhno darilce user posted image . Probaj, boš videla kako pomaga, samo malo zvijače je potrebno in nič na silo. Pa veliko uspeha user posted image

O kul user posted image
Drugače pa ne vem, nimamo problemov s tem. Upam, da pri vas tud minejo!

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu muha1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
5.5.2009 7:30:04   
rosisa
Jaz pa svoje sploh nisem silila. Do 2 let se je umivala sama s ščetko brez paste. Včasih sem ji malo pomagala ampak se je raje sama- kolikor se jeuser posted image . Šele zdaj pri dveh letih sem ji dala čisto malo paste, najprej ni hotela pa smo spet ene par dni brez paste umivali, pa tako počasi naprej. V dveh mesecih se je navadila. Ne vem meni se zdi 14 mesecev zgodaj-no samo naša ja dobila prvi zobek pri enem letu.

(odgovor članu ZmajTolovaj)
Neposredna povezava do sporočila: 11
5.5.2009 7:40:14   
lenca1
Pri nas umivamo še vedno na silo in ne kaže, da bi ona kaj kmalu popustla pri dretju. Stara je 17m in še vedno imamo borbe, zamenjala sem že ščetko, probali z dobrim okusom zobne paste, animacija...- nič ne pomaga, tako da pri nas drugače kot na silo ne gre. Se mi pa ne zdi to nič prezgodaj. V času, ko ji zobki izraščajo ven jo malo pustim, ker jo takrat precej boli in sem opazila, da se ji zelo hitro naredijo oblogeuser posted image

(odgovor članu amaya)
Neposredna povezava do sporočila: 12
5.5.2009 12:38:29   
amaya
IZVIRNO SPOROČILO: rosisa

Jaz pa svoje sploh nisem silila. Do 2 let se je umivala sama s ščetko brez paste. Včasih sem ji malo pomagala ampak se je raje sama- kolikor se jeuser posted image . Šele zdaj pri dveh letih sem ji dala čisto malo paste, najprej ni hotela pa smo spet ene par dni brez paste umivali, pa tako počasi naprej. V dveh mesecih se je navadila. Ne vem meni se zdi 14 mesecev zgodaj-no samo naša ja dobila prvi zobek pri enem letu.

moj ima v ustih 12 zob, tako da je kar potrebno umivati...

(odgovor članu rosisa)
Neposredna povezava do sporočila: 13
5.5.2009 13:34:15   
mateyka
mi imamo 12 zob in moramo umivat. moj mož jo je nekak pripravil, da si lepo umije zobe (mi nijasno kako mu je ratal, ker sem dala to njemu - meni ni pustila). zdaj pa njega ni in ji jaz umivam zobe tako, da se gleda v ogledalo in jaz ji kažem kako zobke umivat medtem ko se gleda. in to pali. na koncu jo vedno pohvalim in rečem da naj zdaj še ona umije zobke. ona prime ščetko in odpre vodo, jo splahne in da v kozarec brez da jo da v usta - mami,  tako se zobe umiva, zgleda user posted image user posted image

(odgovor članu amaya)
Neposredna povezava do sporočila: 14
5.5.2009 19:09:07   
Paštetka
Kaj se more, se more. Me ne zanima, če se dere. Lahko peremo leže, stoje, v naročju... zlepa ali zgrda. Vsako jutro in zvečer ter, opoldne pred spanjem venomer. user posted image

Čez čas se navdijo kako se zobki umivajo. Potem pa vsake toliko spet probajo izsiliti nepranje s kakšnimi fintami. Ampak jaz vztrajam, da se zobki perejo v vsakem primeru.

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
5.5.2009 21:38:45   
aki
Pri nas je bilo isto. Mali je star dobrih 13 mesecev, podobno kot tvoj. Še premajhen, da bi razumel zgodbice, pesmice. Do sedaj je bil vsakič jok, zvijanje - podobno kot ti opisuješ. Včeraj smo zamenjali taktiko - jaz umivam zobke sinku, ati pa zraven svoje s svojo krtačko. In se pogovarjata, ati včasih malo jokauser posted image , sinko pa na več, ker je med šovom pozabil da bi moral jokat. Pri nas pali, probaj še ti, zgubit nimaš kaj.

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 16
5.5.2009 22:11:56   
Paštetka
aki povej mi, če bo čez 3 dni palila še ta tehnika user posted image .

Mi pojemo: žiga žiga žaga, maša pere zobeke ... potem si pa zmišljujem zraven besedilo, ker edino takrat posluša, če v pesmici nastopa ona, bratec, mama ali sestrica. Če pa dedi nastopa, pa lahko ribam pol ure user posted image . Mala se med tem še ziba na stolčku. POtem pa še na koncu besedila zapojem žiga, žiga  Mašiki se aja, ....pa gremo pančkat, potem pa že pospravlja user posted image

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html

(odgovor članu aki)
Neposredna povezava do sporočila: 17
6.5.2009 13:58:40   
NATAŠI
Pri nas je bilo enako in ga nisem silila... sva šla, umila kolikor se je dalo ... potem je pa kar prišlo obdobje in je lepo držal ustka odprta. Jaz ti svetujem, da ne siliš in je to le obdobje ki bo minilo.

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 18
6.5.2009 20:25:58   
amaya
IZVIRNO SPOROČILO: aki

Pri nas je bilo isto. Mali je star dobrih 13 mesecev, podobno kot tvoj. Še premajhen, da bi razumel zgodbice, pesmice. Do sedaj je bil vsakič jok, zvijanje - podobno kot ti opisuješ. Včeraj smo zamenjali taktiko - jaz umivam zobke sinku, ati pa zraven svoje s svojo krtačko. In se pogovarjata, ati včasih malo jokauser posted image , sinko pa na več, ker je med šovom pozabil da bi moral jokat. Pri nas pali, probaj še ti, zgubit nimaš kaj.

ja sej...pri nas je to palilo natanko 4 dni user posted image

samo še zdej ne vem, kako mojemu bolj uspe kot meni...user posted image

(odgovor članu aki)
Neposredna povezava do sporočila: 19
7.5.2009 12:46:41   
NATAŠI
IZVIRNO SPOROČILO: amaya

samo še zdej ne vem, kako mojemu bolj uspe kot meni...user posted image

verjetno ima otrok "rešpekt" do očija

(odgovor članu amaya)
Neposredna povezava do sporočila: 20
10.5.2009 19:41:50   
Akil
Mi smo pri starejšem (sedaj bomo tudi) začeli umivat zobke takoj, ko je prvi prikukal!!!  To je bilo pri 7 mesecih in nikoli nisem imela problemov z pranjem zobk. Sedajj bo star 4 leta in si že sam umiva zobke z ščetko na baterije. Vsako jutro, po kosilu in pred spanjem, tako kot sem ga učila pri 7 mesecih!user posted image

Poskusi z nalepkami, bo mogoče šlo, če pa ne pa nič- kar je treba se mora in pika!!!user posted image   Pri drugem user posted image ti pa resnično toplo priporočam mojo taktiko - umivanje od prvega zobka naprejuser posted image

Živi vsak dan, kot da je zadnji. Enkrat boš imel prav!

(odgovor članu NATAŠI)
Neposredna povezava do sporočila: 21
11.5.2009 19:31:16   
aki
Paštetka, Amaya, moram vama povedati, da pri nas še kar pali user posted image
Upam, da bo nekaj časa držalo. Očitno smo ubrali dobro taktiko, sigurno pa ne deluje pri vsakem. Kot pri vseh stvaeh so si naši sončki različni. Hvala bogu...

(odgovor članu Akil)
Neposredna povezava do sporočila: 22
12.5.2009 13:12:46   
pikica_30
Pri nas je star 11 mesecev in mu rasteta šele prva 2 zobka. Ali kar začnemo? Katere krtačke in zobne paste priporočate? Ali na začetku samo z vodo? A naj počakamo, da zobka do konca zrasteta ali kar takoj? Pri nas se bo sigurno drl, ker se tudi pri čiščenju noska, pri striženju nohtov, previjanju - pri tistih zadevah, ki mu jih kao ti vsiliš. Ne joka pa na cepljenjih, ko vzamejo kri, ko se udari...je zelo samosvoj otrok. 

(odgovor članu aki)
Neposredna povezava do sporočila: 23
12.5.2009 13:32:22   
mateyka
pikica_30
lahko začnete bolj za hec in zabavo. jaz bi samo vodo - pasta je bolj, če voda ne pali user posted image postavi ga na stol, pokaži na sebi, naj se gleda v ogledalo in mu pokaži kako gre njegova ščetka v njegova usta in zraven debatiraj o zobkih, kako bodo lepi itd. user posted image sprobaj razne taktike, če mu ta ne ustreza. skupaj z očijem, vsi trije, med kopanjem..

(odgovor članu pikica_30)
Neposredna povezava do sporočila: 24
13.5.2009 7:50:30   
barni
Mene pa bolj zanima, kolikokrat na dan umivate zobe? Jaz nasi 1,5 letnici samo zvecer pa ne vem ali je dovolj?

Kako je s tem v vrtcu, si umivajo zobe po jedi?

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Prvi koraki k srečnemu otroštvu z Generali
Program Za srečen začetek zavarovalnice Generali mladim staršem ponuja ključne nasvete o negi dojenčka in malčka ter prv...
7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...

Pralne plenice
oblekca

Ali uporabljate/ste uporabljali pralne plenice?

Da, samo pralne (16%)

Da, večina, a kombinirano s plenicami za enkratno uporabo (11%)

Da, a redko (9%)

Nikoli (64%)

Število vseh glasov: 137

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!