|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ukinjanje dnevnega spanja
25.2.2011 19:49:16   
marjetica8
Naš mučlek (skoraj 22m) zelo očitno začenja opuščati dnevno spanje. Smo imeli zelo lep ritem: ob 12h je pospal za ene 2 urci, potem pa je zvečer šel spat ob 9h. Prespanih noči bi sicer lahko preštela na prste ene roke, ma ritem je pa mel. In zdej en dan kr naenkrat ni in ni hotu it spat opoldne. Sem ga pustila in je pol zvečer omagal ob 7h in prespal nočuser posted image ...in to dva dni zaporeduser posted image user posted image  Vse lepo in prav. Ampak ta dva maglična dni smo glih bli na enih obiskih in je obakrat v avtu pospal 10 minut. Danes smo bli pa doma in je omagal že ob 5h, se vlegu na kavč ku kšn velik in zaspal...če bi ga pustila, ga ne bi dobila v postlo najmanj do 11h, tko da sem ga pustila 10minut - glih tolk da je prelomu in ga nato zbudila. Ob 12 pa tudi danes ni kazal nikakršne želje, kaj šele potrebe po spanju. Kako ste pri vas prelomili to vmesno obdobje ukinjanja dnevnega spanja? A jih pustite zakinkat na kavču? za kolk časa in ali kljub pozni popoldanski uri?

Hvala za odgovore.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ukinjanje dnevnega spanja
25.2.2011 20:00:22   
Precious
tvoj otrok potrebuje še popoldanski spanec.ne puščam spati po 15 uri popoldan.otrok še marsikaj ne bo hotel,naš pa noče spati nikoli pa to ne pomeni,da ne potrebuje spancauser posted image
zaspi pa vedno ,tudi popoldan. če ga pa ne dam spat popoldan potem pa tako kot tebi se mu že ob 5 spi in zaspi,samo ga ne pustim in tega tudi ne prakticiram. To se mogoče zgodi 3x na leto

(odgovor članu marjetica8)
Neposredna povezava do sporočila: 2
25.2.2011 22:02:47   
blaža
ta starejši ni spal več popoldne od kar je mel dve leti pa pol. je pa konstantno hodu spat ob 19ih in spal do jutra. tak ritem je imel in nam je blo ok. tudi, če je potegnu včasih zvečer, če so bli obiski, ni blo panike.

ta mali pa ima sedaj tri leta in še vedno rabi spanec. Po mojem ga rabi tudi tvoj, če ti zaspi ob petih popoldne. raje ga dej spat prej, najkasneje do 13ih, da vspostavi ritem in mu še malo pusti ta popoldanski spanec. Zvčer, pa gre lahko tudi malo prej tam za osmo, pa bo mogoče vspostavil ritem, ker, če gre zvečer prej spat, bo malce prej zjutraj buden, okoli dvanajste bo spet utrujen,..

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu Precious)
Neposredna povezava do sporočila: 3
25.2.2011 23:28:04   
*miska.mcc*
ej, "precious"....a to bos tudi do pubertete prakticirala?user posted image
tko kot kapljice?

....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 4
26.2.2011 7:16:27   
koala.cek
naš je star dobre 4 leta in še vedno hodi na opoldanski spanec. včasih ga prespi, drugič pa samo leži. ampak dve uri je počitek potreben. to pa itak prakticiramo samo čez vikende in če smo doma.

menim, da je opoldanski spanec potreben tam do 3 leta starosti.

(odgovor članu *miska.mcc*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
26.2.2011 8:51:58   
marjetica8
hvala za odgovore. Tud jst mislim da rabi spanec, glede na to da ga pol že ob 5h pobere. Ma če ga dam ob12 spat, se dere v postli in ni šans zaspat! Glede na to da tud jst ne bom spala, če se mi ne spi, sem pomislna da mogoče pa ne rabi več spanja čez dan in pol sem to idejo še podprla ker je prespal noč. Ampak je bil to očitno samo redek lep slučaj, ker včeri ravno tako ni nič spal čez dan razen tistih 10minutna kavču, pa vseeno ni prespal nočiuser posted image  Tko da...ne vem...bomo poskusli kr nazaj uvest popoldnasko spanje.
Še neki me zanima: Če jih recimo date spat ob 13.00 in se sami od sebe ne zbudijo do 15.00, a jih zbudite pol, al jih pustite dokler se ne zbudijo, kljub temu da je ura po 15.00? Ka jst sem tud ugotovila daspi ponoči še slabše, če ga pustim popoldne spat po 15.00 uri...

(odgovor članu koala.cek)
Neposredna povezava do sporočila: 6
26.2.2011 11:07:23   
josephine27
lahko rečem da tud moj ni najbolj navdušen nad popoldanskim spancem. posebno moram pazit da ne gre njegova ura mimo ker drugače ni šans da zaspi. sicer že od malega ni bil pretiran zaspanec. včasih se zgodi tud da ne zaspi, zlasti če nismo doma pa potem zdrži do zvečer nekje ob 7h ponavad potem omaga. moje mnenje je da če je otrok popoldne siten pa ti potem ob 5h zaspi spanec sigurno še potrebuje. poskusi ujeti tisto pravo uro, mogoče mal prej al pa mal kasnej kot običajno.

Neposredna povezava do sporočila: 7
26.2.2011 11:10:56   
josephine27
Še neki me zanima: Če jih recimo date spat ob 13.00 in se sami od sebe ne zbudijo do 15.00, a jih zbudite pol, al jih pustite dokler se ne zbudijo, kljub temu da je ura po 15.00? Ka jst sem tud ugotovila daspi ponoči še slabše, če ga pustim popoldne spat po 15.00 uri...

sama ga nikol nisem budila. sicer res da mi popoldne že od 1 leta naprej spi redko več kot eno uro. tud če je spal manj pol nikol nisem opazla da je potem ponoči bolj spal, prej obratno.

Neposredna povezava do sporočila: 8
26.2.2011 16:17:23   
sanelaa
Naš je star dve leti in in 4mesece, pa še vedno popoldan spi. Zbuja se med sedmo in osmo zjutraj, okoli dvanajstih gre počivat za kakšno urco in  pol, zvečer ob osmih pa gre spat. Mislim da bo kar še nekaj časa spal popoldne, tudi v vrtcu še njegova skupina vsa lepo pridno spi. 

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 9
27.2.2011 16:53:25   
Katy78
Tudi pri nas je bilo obdobje ca. 1 meseca, ko sem mislila, da bo opustil dnevno spanje, saj ga ni in ni bilo mogoče uspavati (npr. dva dni je spal, potem pa dva dni ni spal itd.). Presenetljivo ni bil nič siten, če ni šel opoldne spat in tudi zvečer je nekoliko hitreje zaspal kot sicer. Na nočno spanje pa ni imelo vpliva, saj tako ali tako spi cele noči, zbudi se zelo redko, edino mogoče 1 do max. 2 uri daljši je bil nočni spanec takrat, ko opoldne ni spal. Jaz sem si potem rekla, da ne bom komplicirala, babicama sem naročila, da naj ga opoldne pač poskušata dati spat tako kot prej, če bo spal ok, če pa ne, pa tudi ok. Je pa nastal problem, kadar ga je v tistem obdobju opoldanskega nespanja pazila moja mami in sva se potem okoli 15h vozila domov - vožnja traja 20 minut in je obvezno zaspal - če bi ga pustila, bi spal najmanj do 17h kar bi pomenilo, da ne bi šel spat zvečer pred 22h, če sem ga pa zbudila, je bil pa siten, jokav, popolnoma ga je vrglo iz tira. K sreči je potem po kakpnem mesecu to obdobje minilo in zdaj spet brez težav opoldne spi - spat gre okoli 12h, zaspi nekje do 12.30, obvezno ga pa pred 15h zbudimo (odprem vrata od sobice in potem se v par minutah sam zbudi), če se seveda prej ne zbudi sam. Ponoči spi od 10-11 ur.

Glede na to, da takrat, kadar opoldne ni šel spat, ni bil prav nič siten in tudi ni izgledal zaspan, sem tudi jaz mislila, da mu mogoče opoldanski spanec postaja odveč, zdaj pa vidim, da je bila samo ena od faz in da to spanje še vedno potrebuje. Star je pa 25 mesecev.

< Sporočilo je popravil Katy78 -- 27.2.2011 16:54:56 >

(odgovor članu sanelaa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
28.2.2011 10:11:03   
marjetica8
IZVIRNO SPOROČILO: Katy78

Tudi pri nas je bilo obdobje ca. 1 meseca, ko sem mislila, da bo opustil dnevno spanje, saj ga ni in ni bilo mogoče uspavati (npr. dva dni je spal, potem pa dva dni ni spal itd.). Presenetljivo ni bil nič siten, če ni šel opoldne spat in tudi zvečer je nekoliko hitreje zaspal kot sicer. Na nočno spanje pa ni imelo vpliva, saj tako ali tako spi cele noči, zbudi se zelo redko, edino mogoče 1 do max. 2 uri daljši je bil nočni spanec takrat, ko opoldne ni spal. Jaz sem si potem rekla, da ne bom komplicirala, babicama sem naročila, da naj ga opoldne pač poskušata dati spat tako kot prej, če bo spal ok, če pa ne, pa tudi ok. Je pa nastal problem, kadar ga je v tistem obdobju opoldanskega nespanja pazila moja mami in sva se potem okoli 15h vozila domov - vožnja traja 20 minut in je obvezno zaspal - če bi ga pustila, bi spal najmanj do 17h kar bi pomenilo, da ne bi šel spat zvečer pred 22h, če sem ga pa zbudila, je bil pa siten, jokav, popolnoma ga je vrglo iz tira. K sreči je potem po kakpnem mesecu to obdobje minilo in zdaj spet brez težav opoldne spi - spat gre okoli 12h, zaspi nekje do 12.30, obvezno ga pa pred 15h zbudimo (odprem vrata od sobice in potem se v par minutah sam zbudi), če se seveda prej ne zbudi sam. Ponoči spi od 10-11 ur.

Glede na to, da takrat, kadar opoldne ni šel spat, ni bil prav nič siten in tudi ni izgledal zaspan, sem tudi jaz mislila, da mu mogoče opoldanski spanec postaja odveč, zdaj pa vidim, da je bila samo ena od faz in da to spanje še vedno potrebuje. Star je pa 25 mesecev.

Tudi naš ni nič siten če ne gre spat opoldne, sam enostavno ga ob 5h popoldne pol zmanjka...zdej smo pogruntali (oz. mi je ena tle na forumu k je odprla podobno temo dala mislt) da je cel problem nastal zaradi ukinitve dude. Popoldne ne spat, zvečer ne zaspat, ponoči pa itak kot običajno, žurka! Včeri sem mu dala za finto dudo nazaj in je blo kot bi je nikol ne ukinli - šou ob 1h spat, spal do 3, zvečer zaspal ob 9user posted image  Tko da ne vem...mogoče je pa še premajhen za ukinit dudo, al pa je ratu odvisnik al ne vem...ma jo pa samo za zaspat, pol jo pljune ven in tudi čez dan je nima. Nise niti pomislna da bi lahko tak kažin zagnal zarad dude, k je drgač sploh ni pogrešu in niti prosil po njej...svaštauser posted image !

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 11
28.2.2011 10:31:37   
manna
Naša ima skoraj 21 mesecev in se tudi vsak vikend (med tednom je v vrtcu in normalno spi dve uri po kosilu) na vse pretege brani ko bi morala it spat okol 12h, ampak to je samo "upiranje", v resnici je utrujena da komaj gleda. Zato jo lepo na stolu malo pestujem, božam in običajno ne mine niti 10 min ko sladko zaspi, čeprav je prej na ves glas kričala da "ne bo ajala". Včasih celo dve sekundi preden jo zmanjka, še kar govori da ne bo spala, ne bo spala, ne bo spala...potem pa zamiži in jo že ni.

Skratka, po mojem če reče da ne bi spal, to absolutno ne pomeni da ni zaspan ali da ne rabi spanca. Samo umirit se mora, pa bo zaspal, zato je v avtu toliko lažje, ker se tako lepo umiri med vožnjo.

< Sporočilo je popravil manna -- 28.2.2011 10:32:59 >

Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
7 stvari, ki jih počnejo inteligentni otroci
Inteligentni otroci včasih počnejo neobičajne stvari. To je 7 najbolj pogostih.

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?