marjetica8
|
IZVIRNO SPOROČILO: Katy78 Tudi pri nas je bilo obdobje ca. 1 meseca, ko sem mislila, da bo opustil dnevno spanje, saj ga ni in ni bilo mogoče uspavati (npr. dva dni je spal, potem pa dva dni ni spal itd.). Presenetljivo ni bil nič siten, če ni šel opoldne spat in tudi zvečer je nekoliko hitreje zaspal kot sicer. Na nočno spanje pa ni imelo vpliva, saj tako ali tako spi cele noči, zbudi se zelo redko, edino mogoče 1 do max. 2 uri daljši je bil nočni spanec takrat, ko opoldne ni spal. Jaz sem si potem rekla, da ne bom komplicirala, babicama sem naročila, da naj ga opoldne pač poskušata dati spat tako kot prej, če bo spal ok, če pa ne, pa tudi ok. Je pa nastal problem, kadar ga je v tistem obdobju opoldanskega nespanja pazila moja mami in sva se potem okoli 15h vozila domov - vožnja traja 20 minut in je obvezno zaspal - če bi ga pustila, bi spal najmanj do 17h kar bi pomenilo, da ne bi šel spat zvečer pred 22h, če sem ga pa zbudila, je bil pa siten, jokav, popolnoma ga je vrglo iz tira. K sreči je potem po kakpnem mesecu to obdobje minilo in zdaj spet brez težav opoldne spi - spat gre okoli 12h, zaspi nekje do 12.30, obvezno ga pa pred 15h zbudimo (odprem vrata od sobice in potem se v par minutah sam zbudi), če se seveda prej ne zbudi sam. Ponoči spi od 10-11 ur. Glede na to, da takrat, kadar opoldne ni šel spat, ni bil prav nič siten in tudi ni izgledal zaspan, sem tudi jaz mislila, da mu mogoče opoldanski spanec postaja odveč, zdaj pa vidim, da je bila samo ena od faz in da to spanje še vedno potrebuje. Star je pa 25 mesecev. Tudi naš ni nič siten če ne gre spat opoldne, sam enostavno ga ob 5h popoldne pol zmanjka...zdej smo pogruntali (oz. mi je ena tle na forumu k je odprla podobno temo dala mislt) da je cel problem nastal zaradi ukinitve dude. Popoldne ne spat, zvečer ne zaspat, ponoči pa itak kot običajno, žurka! Včeri sem mu dala za finto dudo nazaj in je blo kot bi je nikol ne ukinli - šou ob 1h spat, spal do 3, zvečer zaspal ob 9 Tko da ne vem...mogoče je pa še premajhen za ukinit dudo, al pa je ratu odvisnik al ne vem...ma jo pa samo za zaspat, pol jo pljune ven in tudi čez dan je nima. Nise niti pomislna da bi lahko tak kažin zagnal zarad dude, k je drgač sploh ni pogrešu in niti prosil po njej...svašta !
|