Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
uhajanje urina in blata 10.10.2007 10:03:37
|
|
|
|
Anonimen
|
Pozdravljene. Noseča sem v drugo (31 tednov), in že zelo kmalu sem ugotovila, da mi uhaja urin. Čez dan imam mali vložek, ki je kaj kmalu poln. Sploh če kihnem, mi uide kar precej. Zadnje čase, ko grem na veliko potrebo, pa potem ko že mislim, da sem se čisto obrisala papir, kar noče in noče biti čist . Pa tako se mi zdi, da imam kar precej izbočeno vse tam doli, kot da mi bo nekaj "ven padlo". Poizkusila, sem delati keglove vaje, pa me tako živcirajo, sploh jih ne morem izvajati, ker postanem živčna že po 2 sek. Zanima me, če se stanje po porodu kaj izboljša, samo od sebe? Prvič, ni bilo tako hudo, sedaj pa.... pomoje mi bo pri porodu cela zlata žila ven padla.
|
|
|
|
RE: uhajanje urina in blata 10.10.2007 10:50:18
|
|
|
|
natasar
|
V drugi nosečnosti sem tudi jaz imela večje probleme pri kihanju, ker mi je malo ušlo, mogoče tudi zaradi tega, ker mi je otrok pritiskal dol. Na keglove vaje sem pridno pozabila v upanju, da se bo stanje po porodu uredilo. Seveda je zdaj stanje boljše, vendar pa še vedno opažam, da mi pri kihanju malo uide, če ne zadržim mišic oz. ne prekrižam nog. Je pa minilo šele 2 tedna od poroda, ampak zdaj delam keglove vaje, da res ne bom imela na stara leta (ali pa že kmalu) probleme z uhajanjem urina. Jaz ti priporočam, da kar živčno delaj naprej, da boš lahko manj vadila po porodu. LP
|
|
|
|
RE: uhajanje urina in blata 10.10.2007 11:04:51
|
|
|
|
Naja30
|
Uh, se spomnem, na koncu, predvsem zadnji mesec, sem bila skoz mokra med nogami Kihala, kašljala, se smejala, vstala iz sedečega v stoječ položaj... pa še zarad česa. Ves čas sem imela vložek. Keglove vaje sem kar delala, so me pa tud včasih živcirale. Po porodu ti svetujejo, da začni TAKOJ delat keglove vaje. Jaz sem jih še isti dan, čeprav je res čudno stiskat mišice, ki jih komaj čutiš in se ti zdi, da jih sploh ni. So res ohlapne. Ampak po kakšnem mesecu se stanje izboljša. Vsaj meni se je, ne vem ali zaradi vaj ali ne. Nekatere imajo pa večno probleme z uhajanjem po porodu.
|
|
|
|
RE: uhajanje urina in blata 10.10.2007 11:56:19
|
|
|
|
birdy
|
Jaz sem jih delala pred nosečnostjo, med nosečnostjo in tudi zdaj po nosečnosti. Mi je pa zadnje dva tedna kljub temu urin uhajal, sicer malo, nekaj pa le. Jaz sem že isti dan ko sem rodila delala te vaje. In se mi zdi da se je tud zaradi tega šivanje tam spodaj hitreje celilo. Po enem tednu bi lahko že brez šlaufa sedela, če ne bi jaz srečnica fasala hematona Z uhajanjem urina nimam pa nobenih problemov več
|
|
RE: uhajanje urina in blata 10.10.2007 19:53:47
|
|
|
|
Pia77
|
Anonimna, čeprav te živcirajo, enostavno moraš delat Keglove vaje, saj je to zaenkrat edino, kar ti lahko pomaga. Večkrat in dlje ko boš vztrajala, lažje bo.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?