Spark
|
Moja skoraj triletna punčka je že od aprila brez pleničke čez dan. Lepo je govorila da bo lulala ali kakala. Sedaj (Malo več kot mesec) je nastal problem, s kakanjem. In sicer, se spozabi in začne kakati kar v gatkah, in potem šele pove, da bo kakala. Tako, da so vsakič, ko hoče kakat, umazane gatke, ker ji malo blata uide. Veliko se pogovarjam z njo, ji govorim, da naj pove, kdaj bo kakala, pa da je že velika punčka, pa da otroci iz vrtca tudi ne kakajo v gatke,... Pa mi vsakič pove, da ne bo več ali pa reče da ona ni kakala v gatke. Ampak se naslednjič spet zgodi, da ji uide. Sedaj sem jo že naštudirala, da se včasih usede na tla, pa začne kakat, ali pa da se začne praskati po ritki, pa šele potem pove. Sploh ne vem kaj naj naredim, da jo odvadim tega. Ne vem, ali ona misli da prdnila, pa ne ve kdaj bo kakala kdaj pa ne, ali kaj je sedaj narobe? Druga stvar je pa ta. Kako naj jo navadim, da bo ponoči suha? Ko ji dam pleničko je redkokdaj polulana. Oz včasih ko veliko spije v popoldnaskem in večernem času se ponoči polula. Potem sem pa začela prakticirat, da ponoči ne bi imela pleničke, pa smo se dogovorili, da naj me pokliče, če bo želela lulati, in me včasih pokliče, zadnjih par dni pa ne in se polula v postelji. Glede na to da imamo doma še dojenčka starega 3 tedne, jo ponoči peljem lulat, ko se zbudim, da podojim . Zdaj pa ali je bolje, da jo zbujam in jo peljem na wc lulat, ali naj jo pustim, da sama pove, kdaj bo hotela in s tem imam nekajkrat več dela s pranjem posteljnine, ker se bo polulala v posteljo. Prosim za vaše nasvete iz vaših izkušenj.
|