|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ufa,težka torba!
28.9.2006 21:41:29   
Anonimen
ufa,sedaj si je moja četrtošolka pripravila torbo za jutri.pa sem poskušala kako težka je in mi je skoraj roko odtrgalo!
potem sem pogledala,kaj user posted image ima v njej.sem mislila,da nosi ful preveč s sabo ali pa kake reči,ki niso za v šolo,ampak...
not je bilo samo tisto,kar je jutri na urniku.za 5 ur pouka nese12 zvezkov in knjig+športna oprema.za vsak predmet ima učbenik,delavni zvezek in zvezek.
sem šla in to zadevo stehtala-6kg!!!+pol kg torba.
uf.malo prveč.
ne vem,ali pretiravam jaz ali kaj.na nekaterih šolah imajo urejeno tako,da pustijo v šoli,kar ne potrebujejo in odnesejo domov samo tisto,kar rabijo za domačo nalogo.
kako je pa kaj pri vas s tem?

< Sporočilo je popravil Flavia RR -- 8.2.2011 17:49:14 >
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ufa,težka torba!
28.9.2006 21:48:38   
Gina
Naš ima v 5. razredu 6,5 kg težko torbo, je pa stehtala ena moja znanka, pa pravi, da ima sin 10kg za nosit v šolo. Noro.

Varianta je predlagat učiteljem
- da imajo otroci samo tanke zvezke
- da pri pouku sl. pove učiteljica prej, katere učbenike bodo uporabljali ali za slovnico ali za književnost
- enako kot pri sl. tudi za druge predmete, kjer imajo po več dz ali knjig
- nekatere debele in težke reči lahko puščajo v šoli (atlas....)
- morda bi se dalo dogovorit, da sošolca knjigo nosita po dva eno
- če imajo omarice, bi lahko tam puščali superge in kratke hlače ves teden
- nekatere šole so nabavile knjige prav samo za v šolo - se pravi v šoli imaš eno šolsko knjigo, doma enako, ki je namenjena samo učenju doma
- če imaš deklico, se jo da prepričat, da torbo vozi na koleščkih - pri fantih je to težje doseči

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
28.9.2006 22:13:48   
Anonimen
ja,ne vem,kam bomo prišli,če je že v 4.raz. torba tako težka,ko še ni atlasov in tega.
pri slo,recimo imajo učbenik,berilo in zvezek.berilo morajo imeti vsak dan s seboj,tudi,če ga sploh ne rabijo.ne vem,zakaj jim ne pove,kdaj ga morajo prinesti,pa je že ena knjiga manj.
v dz skoraj nikoli nič ne delajo v šoli,večinoma so iz dz domače naloge,ampak vseeno jih vsak dan nosijo v šolo.
in vsi zvezki so veliki.lahko bi recimo imeli majhne zvezke...
na začetku šol.leta je razredničarka sicer rekla,da bo poskušala urediti,da bi jim prinesli v razred še eno omaro in bi puščali nekatere stvari v šoli,ampak do sedaj ni bilo še nič iz tega.
sem se pogovarjala še z drugimi starši,pa so rekli,da je bolje biti tiho.
ja,torbice na koleščkih bi bile rešitev,samo kaj,ko ima po poti veliko stopnic...
če bi vsaj dovolila,da jo kdaj peljemo ali pridemo iskat!!!!pa noče.ne vem,ali naj ji še naprej težim ali jo pustm,da tovori ko en osel ali naj omenim na kakem roditeljskem sestanku?

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
28.9.2006 22:49:14   
Jacqueline
Jaz bi definitivno to težavo izpostavila na sestanku in vztrajala do izboljšanja stanja, ker res čist po nepotrebnem uničujejo hrbtenice otrok in jih matrajo. Kaki problem je povedat, kaj bodo naslednji dan potrebovali, pa ziher je na šoli kaka omara viška!!!

Lp,
Jackie

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
28.9.2006 23:15:12   
Gina
Na vseh šolah to pogosto izpostavijo in ne bo nič narobe, če še ti to narediš. Jaz bom tudi, prav gotovo. Meni se to zdi grozljivo, da otrok, ki ima 36kg, nosi torbo, ki ima več kot šestino njegove teže, od doma do šole. V končni fazi bo imel posledice s hrbtenico celo življenje. A je to cena, ki je ok potem, če smo tiho?

(odgovor članu Jacqueline)
Neposredna povezava do sporočila: 5
28.9.2006 23:20:04   
lelaval
Ravno danes je moj naši četrtošolki nesel torbo v šolo, ker je rekel, da je sama ne more nest. Mi je dal, da poskusim, kako je težka, pa sem si skoraj roko zlomila. user posted image
Sem pa to izpostavila že lani, pa so nosili le stvari, ki so na urniku. user posted image  No, in sem dobila dolg nos.
Aja - šolsko opremo imajo v šoli, s seboj nosi le stvari, ki so tisti dan na urniku, torba pa je ful težka. Še dobro, da otroke voziva v šolo (moj gre mimo šole v službo) in nazaj, ker drugače ne vem, kako bi nosila.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 6
28.9.2006 23:26:46   
klepetka
moj hodi v tretji razred in torba Ni težka.Vsak dan sproti puščajo stvari v šoli,domov pa vzamejo samo tisto,kar je za naloho.Evo kaj je danes bilov torbi.:del. zvezek matematika.,del.zvezek slov-ABC,berilo in peresnica

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 7
29.9.2006 7:25:08   
Anonimen
Dobro je, da starši že ob samem nakupu torbe preverijo, koliko je le-ta težka.

Moje izkušnje so namreč takšne, da so se najbolj pritoževali starši, katerih otroci imajo "trde" torbe - takšne, ki že sama torba tehta po dve ali več kili.

Pri nas v 4. razredu puščamo v šoli berila, rekla sem jim, da lahko tudi delovne zvezke za slovenščino in spisne zvezke.

Ampak če jih ne kontroliram, se zgodi še isti dan, da imajo otroci polno torbo. Namesto, da bi pospravljali v omaro, jim je ljubše, če knjige odnesejo domov. user posted image

Lanski otroci pa niso hoteli puščat knjig in učbenikov v šoli, ker jim je eden otrok rekel, da so njemu knjige v nižjem razredu ukradli - kar seveda ni bilo res, ampak jih je sam izgubil.

< Sporočilo je popravil Skutica -- 29.9.2006 7:28:48 >

(odgovor članu klepetka)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
29.9.2006 7:36:08   
darjatimci
Tudi pri nas imamo takšne izkušnje,da otroci puščajo stvari v šoli in to že od prvega razreda naprej.V razredih imajo,police,omare,predale,seveda odvisno od prostorskih možnosti.Na sestankih so nas vedno,ko se je kdo pritožil,opomnili,da naj otrokom pregledujemo torbe in naj jih opozarjamo,da ne nosijo kar ne rabijo.Tudi učiteljice jim rečejo,kaj naj pustijo v šoli in kaj naj vzamejo domov,da bodo lahko naredili naloge.Tako,da so take pritožbe večinoma res neupravičene.Mogoče pa so res še takšne šole,ki tega ne prakticirajo.Mi smo bili do sedaj na dveh šolah in sta imeli to obe urejeno,pa nista v isti občini.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
29.9.2006 11:54:00   
piščanc
zadnjič sem videla, da imajo že torbe na koleščkih, tako kot za kovčke. se mi je zdela kar dobra ideja, dajo raje vleče za ročaj, kot na hrbtu

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
29.9.2006 18:08:51   
Gina
Skutica, naš ima torbo čisto lahko, najbolj lahek možen nahrbtnik, pa s seboj izključno samo tisto, kar je na urniku. V šoli ne morejo puščat nič. Pa vendar ima torba več kot 6kg in to brez športne opreme!

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 11
29.9.2006 18:47:18   
Primoza
IZVIRNO SPOROČILO: NIKKI
sem šla in to zadevo stehtala-6kg!!!+pol kg torba.

Prazna torba da tehta pol kilograma, precej malo, ali ste prepričani, da je to pravi podatek?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
30.9.2006 9:54:38   
Anonimen
Gina, nisem govorila za tebe. Govorila sem na splošno, iz mojih izkušenj. Res je namreč, da so starši ob nakupu torbe vsi navdušeni nad lepo in bleščečo barvo, o sami teži torbe pa ne pomislijo.

Pa tudi o tem, da se da dobiti takšne torbe na koleščkih, se še ne govori. Res je, da so malo dražje, ampak - če gledaš dolgoročno - ali ni potem dražje, če imaš v kasnejših letih probleme s hrbtenico zaradi težke torbe?

In sploh se uvajajo v šoli učbeniki na klop. Kar pomeni, da bomo imeli učbenike v šoli, da jih učenci ne bodo rabli nosit s seboj. Samo način, kako se vse to kupuje, je zelo zgrešen. Na ministrstvu namreč SAMI določijo, za katero področje se bodo kupovali učbeniki. Mislim, da je letos za naravoslovje in matematiko (nisem čisto prepričana). Vem pa, da so iz neke založbe klicali, naj teh učbenikov ne kupujemo, ker bodo drugo leto prišli drugi, novi in jih bo potrebno na novo kupovati.

Tako se je zgodilo, da letos tega denarja ne bomo mogli porabit, drugo leto pa ga ne bo več za to področje... Brezveze. Na ministrstvu sploh ne razmišljajo ekonomično.

(odgovor članu Primoza)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
30.9.2006 12:22:34   
Anonimen
Jaz imam letos 5. r in vsi učenci želijo imeti vse učbenike in zvezke doma, čeprav imajo v razredu vsak svoj predalček. Pravijo, da se bojijo, da bodo v šoli pozabljali stvari, pa se ne bojo mogli potem doma učit. user posted image  Ok, jim dam na izbiro.

Drugače pa se problem pretežkih torbic tudi pri nas pojavlja. Jaz se temu poskušam vsaj malce izogniti tako, da:
- Jih opozarjam, naj v šolo nosijo le stvari, ki jih imajo tisti dan na urniku.
- Športno opremo imajo v šoli
- Povem, da ta teden npr. ne bomo potrebovali berila ali kakšnega drugega učbenika in naj ga ne prenašajo sem in tja. Kljub opozorilom v njihovo dobro, se dotični učbeniki pri nekaterih še kar pojavljajo na mizi.
- Atlase imamo v šoli
- Naj ne nosijo v šolo stvari, ki ne sodijo k pouku-razne karte, albumi in podobno
- Vsi učenci so vozači, kombi jih pobere skorajda pred hišo (ali 50m stran), odloži pa 1 meter pred vhodom v šolo, tako da torb ne noijo kilometre daleč.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
30.9.2006 14:59:12   
Anonimen
oi ženske.

A veste, da sem tud jst vedno nosila tko k pravi ena: zvezek, knjigo in DZ. Pa torba ni bla tko težka nikoli.

Pa sem šla nardit en poskus. Če maktera doma še svoje učbenike naj prova če je res. Moja knjiga za biologijo je lažja od knjige za biologije, ki je sedaj v uporabi. Pa ne zato ker je bilo znanje tko revno, ampak, ker je bil papir slabše kvalitete. Zdej so učbeniki po večini natisnjeni na najkvalitetnejšem papirju, ki je občutnoi težji. Sej pri enem učbeniku se ne pozna pri 5 ali 6 pa ja.

Upam, da bo še ktera vagala knjige user posted image  , da vidim, če moja teorija držiuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
1.10.2006 16:10:13   
Anonimen
Ti povem kar za Rokusov učbenik za 4. razred devetletke pri NIT. Lanski učbenik 155 strani popisanih + 4 prazne. Letošnji, prenovljeni, pa samo 115. Kvaliteta listov je še zmeraj ista - takšen povoščen papir. Novi učbenik tehta 304 g, stari pa je 516 g.

Torej se je vsaj nekaj malega spremenilo na bolje. Res je pa tudi, da če ne bi imeli takšnega kvalitetnega papirja, bi bili najbrž učbeniki cenejši. user posted image  Lahko bi uporabili enake liste kot za delovni zvezek - ne vem, zakaj so tam lahko manj kvalitetni (najbrž zato, ker DZ kupujejo starši, učbenike pa šola - ne vem, samo razmišljam na glas).

Še nekaj so naredili pri Rokusu, kar pozdravljam: težki delovni zvezek so razdelili na dva dela. Ne vem pa, če so zato cenovno kaj dražji.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
2.10.2006 13:34:43   
Anonimen
V 5. in 6. razredu sem imela jaz torbo tezjo kot 1/5 moje tezeuser posted image  

Pa si niso dali dopovedat, da vsega res ne rabimo s sabo. Pri zgovodivini smo morali imeti zvezek, ucbenik (tezek ko cent!), delovni zvezek in atlas (ta je bil lahko na par). Pa ce smo rabili ali pa ne. Kar se pa tice berila in ucebnika za slovnico za slo. pa smo imeli vedno doloceno katere dneve je kaj.

Zdaj nekateri v SŠ morijo da moramo nosit ucbenike, ena se ne pusti, da imamo na par, ampak vsak svojega. Ja, najbrz. In pri nemscini dobis datum, ce nimas sabo zapiskov, domacega branja, clankov, ucebika, delovnega zvezka in slovarja (na par). In ko naberes 5 datumov (tudi za brez naloge, neznanje pri sprotnem preverjanju itd dobis datum), nimas vec bonitet (napovedanos prasevanje, moznost ponavljanja kontrolke).

LP

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
14.10.2006 12:24:04   
Abby
Nekateri starši nimajo tako visokih dohodkov, da bi si lahko privoščili razne ultra lahke in motorizirane torbe, ki se malodane same odpeljejo v šolo.  In če kupijo težko torbo, je ne kupijo zato, ker jim je škoda denarja za otroka, pač pa ker tistih 25 jurjev rabijo za hrano.

Tisto puščanje torbe v šoli je pa brezveze: edina info o tem, kaj počne otrok v šoli, je od njega in od učiteljice, ki je v 1.r še spodbudno naravnana, potem so pa starši presenečeni, ko se zatakne, krivi se pa itak njih, češ da niso delali z njim. Kako pa naj bi?

MAJA 8.4.2002
FILIP 4.3.2005

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
14.10.2006 15:04:10   
dulcinea
Moji učenci imajo vsak svoj predal, kamor spravijo likovne potebščine in športno opremo, poleg tega pa imam eno omaro, kjer so učbeniki, delovni zvezki in zvezki zloženi po predmetih (en kupček za učbenik za družbo itd). Berila imajo kar vsak svojega doma, v šoli pa imamo še na vsak par po eno berilo. Kljub temu nekateri nosijo berila s sabo.
Kar se tiče tiste omare s knjigami, je velikokrat prazna. Le nekaj učencev je skrbnih in vsak dan preveri, kaj bo doma potreboval in kaj ne. Drugi nosijo vse, kar je na urniku  s seboj. Imam celo nekaj takih, ki imajo v torbi kar vse knjige pa še kakšno iz knjižnice. Pri meni se starši ne morejo pritožit.

Pa še to, učim 4. razred. Knjig je veliko, vendar imajo nekatere skrbne učenke vsak dan čisto malo stvari v torbi.

-----------------------------------------------------------------
Otroci so vredni najboljšega, ker so otroci in iz nobenega drugega razloga. Svoje dostojanstvo in svojo vrednost imajo preprosto zato, ker so.

(odgovor članu Abby)
Neposredna povezava do sporočila: 19
14.10.2006 18:41:24   
kofetek2010
sin hodi v 5r/9 in ima v razredu svoj predal kjer pušča vse učbenike, zvezke, DZ in puščico; domačo nalogo naredi v šoli - le takrat pred spraševanjem in testi prinese domov stvari za posamezen predmet, da se doma uči -  le ob petkih odnese vse stvari domov, da pregledava in predebatirava user posted image

v garderobi ima svojo omarico v kateri ima športno opremo in jakno ter čevlje user posted image  

torbo ima že od 2.r na koleščkih, ker je absolutno pretežka, da bi jo nesel (še sama jo včasih komaj dvignem) user posted image  

tako kot so ti že predlagale - izpostavi problem na roditeljskem in vztrajaj user posted image

(odgovor članu dulcinea)
Neposredna povezava do sporočila: 20
14.10.2006 22:29:03   
Anonimen
moji še nista v šoli se pa sprašujem in se še spominjam za svoje čase. v oš smo imeli vsak svojo omario in jaz sem imela not vse stravri od športne opreme do vseh knjig. domov sem nosila samo isto kar je bilo za učit al pa naloga za narest. a teh omari po šolah ni več al kako?

(odgovor članu kofetek2010)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
28.10.2006 16:26:34   
hubi
Moji imajo poseben prostor, kamor lahko odlagajo zvezke, dz in ostalo, ampak jih moram vsakič sproti opominjati, ker vse tlačijo v torbo. user posted image  Otroke malo vprašajte, če imajo kakše police na razpolago, ker včasih kaj pozabijo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
25.11.2006 9:55:21   
pravljica
Naša je trenutno v 3. razredu...že v 1. sva poiskali torbo na koleščka in sva jo komaj našli...1 samcato v celem MB, s tem da smo prej preiskali že cel Graz user posted image  sklepam, da je povpraševanje po takšnih torbah premajhno user posted image  se pa res super obnese in ker si je letos zaželela novo, sva spet iskali kot zmešani...in spet so jo imeli samo v MK...eno in edino user posted image
cenovno se ne more primerjat s tistimi, ki jih nosi v šolo večina otrok, vsaj polovico je cenejša od teh, "hrbtenici prijaznih" in težkih kot sam user posted image   (mislim, da je bila 15000 sit, prejšnja pa 12)...očitno je večini staršev bolj pomembno, da ima v hrbtnem delu kovinsko oporo za hrbtenico, kot dejstvo, da je že sama prazna torba pretežka za prvošolčka...jaz tega ne razumem user posted image

glede puščanja knjig v šoli - meni to ni bilo ravno všeč (če bi torbo nosila na ramah, bi seveda drugače razmišljala user posted image  )...naša je že večkrat pozabila pospravit v torbo stvari, v katerih je imela nalogo oz. je morala nekaj vadit pa nismo vedeli kaj...verjetno pride to v poštev bolj v višjih razredih, ko že sami precenijo, kaj rabijo doma in kaj lahko pustijo v šoli

yeah, thats me ;)

(odgovor članu hubi)
Neposredna povezava do sporočila: 23
25.11.2006 10:07:06   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: LARA

se še spominjam za svoje čase. v oš smo imeli vsak svojo omarico in jaz sem imela not vse stravri od športne opreme do vseh knjig.

user posted image , no mi takih omaric nismo imeli in sem zato vsak dan šla med glavnim odmorom domov kaj iskat, kar sem pozabila. Telovadno opremo obvezno vsakič.

Se pa strinjam s pravljico, tudi jaz bi rada vedela, kaj se v šoli dogaja. In če otroci puščajo vse tam ... ne vem, mene bi skrbelo, da otroku ne bom sledila, da ne bom vedela, če je skrben ali ne. Se mi zdi pomembno v prvih razredih vsak dan malo posedet za mizo in pregledat, kaj se dela. Da pride v kri.

Pravljica, a pa hčerka potem dejansko vleče tisto torbo na kolesih za seboj? V redu ideja, če to res potem počne.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
12.12.2006 15:53:20   
kofetek2010
pravljica - v Samsonite jih imajo (cena okrog 16 tisoč), sinova sošolka pa ima Benettonovo (teh v štacuni nisem videla) user posted image  

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Zakaj je dobro imeti sestro?
V različnih študijah so raziskovalci prišli do zanimivega zaključka: če imate sestro ali več sester imate res srečo v ži...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.