|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   uLTRAZVOK- ŠKODLJIVE POSLEDICE
23.3.2009 9:04:09   
janja.k
Zanima me, če je lahko kaj škodljivo, če ti večrat delajo ultrazvok. Lahko ima to kake škodljive vplive na ortoka?
Hvala in Lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: uLTRAZVOK- ŠKODLJIVE POSLEDICE
23.3.2009 9:36:59   
bskrle
Strokovnjaki pravijo, da ne. POišči odgovor pri Pušenjaku.

Mama štirih deklic in 5ra

(odgovor članu janja.k)
Neposredna povezava do sporočila: 2
23.3.2009 9:50:49   
benika
Par tem nižje si preberi.

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 3
23.3.2009 12:01:52   
Bojana82
Ultrazvoki nikakor ne morejo škoditi otročku!

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 4
23.3.2009 13:00:13   
Lenck
Mnenja (tudi zdravnikov) nikakor niso enotna... sama presodi.

http://www.zdravniski-nasveti.net/?nStran=forum&temaid=13656

http://www2.24ur.com/bin/experts.php?esection_id=22&expert=editaar&q_id=14241

http://www.velenje.com/DISKUSIJEsporocila.php?stev=494317

http://www.rtvslo.si/play/posnetek-brez-naslova/ava2.17089046/00:00:54/10:0:0/

Svet je takšen, kakršnega vidiš. In vidiš ga tako, kot ga želiš videti.

(odgovor članu Bojana82)
Neposredna povezava do sporočila: 5
19.5.2009 16:44:43   
giotti
Z vsako novo tehnologijo je tako, da so potrebna leta in leta prakse, opazovanj in raziskav, preden dokažejo, ali kaj "škodi" ali ne ...

Jaz sem nagonsko skeptična do vseh elektronskih naprav, pa če gre za računalnike, mobitele, ali pa UZ. Podzavestno mi ne paše, da bi delali preveč UZ-jev in na NS sem bila kar malo živčna, ker je trajala toliko časa. Ni mi seveda žal, da sem šla, sem pomirjena, da je otroček OK, zdaj pa resnici na ljubo ne želim več nobenega UZ-ja. Kaj mi bo pa povedal?? Da kaj ni okej? In kaj bom potem s tem podatkom? Še bolj bom nemirna ... Mislim pa, da moja G niti ne dela več UZ-jev, kot jih itak plača zavarovalnica, se pravi še morfologija in konec, če je nosečnost seveda zdrava, kar moja user posted image po njenih besedah je.

Mislim, da kot pri vsaki stvari je tudi tu potrebna ena zdrava pamet in srednja pot. Nikakor pa mi niso simpatični UZ-ji, ki so sami sebi namen, na primer 4D UZ, v tednih, ko niti več ne gre za morfološko preiskavo, ampak samo z namenom, da "gledamo na televiziji svojega dojenčka". Še dolgo mogoče ne bodo vedeli, kakšen vpliv ima to na otročka. Mogoče ga nima, mogoče pa??user posted image

(odgovor članu Lenck)
Neposredna povezava do sporočila: 6
19.5.2009 21:20:59   
nejcko
Giotti, se podpišem.

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 7
20.5.2009 10:02:00   
Anonimen
Traparije! Koliko je škodljivih snovi v našem okolju in sevanj okoli nas, a to vas tudi skrbi?
Ko ste zanosile ste se zaprle doma v sobo brez električne napeljave in z ultrazvočno izolacijo, v službo niste več hodile pa samo doma pridelano hrano ste jedle.

Svašta!

UZ ni toliko škodljiv, sploh pa pri teh parih pregledih kot jih imamo, veliko koristnejši je, če seveda veš zakaj se uporablja. In to ni zato, da bi videl otročka na TV ampak, da se lahko že med nosečnostjo otkrijejo nepravilnosti na plodu/otroku. Že med nosečnostjo lahko naredije določene kirurške posege na otroku, da se lahko donosi in normalno rodi...

LP in lepo se imejte pa manj se sekirajte

(odgovor članu nejcko)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
20.5.2009 10:54:00   
giotti

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Traparije! Koliko je škodljivih snovi v našem okolju in sevanj okoli nas, a to vas tudi skrbi?
Ko ste zanosile ste se zaprle doma v sobo brez električne napeljave in z ultrazvočno izolacijo, v službo niste več hodile pa samo doma pridelano hrano ste jedle.

Svašta!

UZ ni toliko škodljiv, sploh pa pri teh parih pregledih kot jih imamo, veliko koristnejši je, če seveda veš zakaj se uporablja. In to ni zato, da bi videl otročka na TV ampak, da se lahko že med nosečnostjo otkrijejo nepravilnosti na plodu/otroku. Že med nosečnostjo lahko naredije določene kirurške posege na otroku, da se lahko donosi in normalno rodi...

LP in lepo se imejte pa manj se sekirajte

Bom še 1x napisala, kar sem zgoraj napisala, ker mogoče nisi dobro prebrala user posted image
Mislim, da kot pri vsaki stvari je tudi tu potrebna ena zdrava pamet in srednja pot.
Srečno vsem user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
20.5.2009 11:53:00   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: giotti

Z vsako novo tehnologijo je tako, da so potrebna leta in leta prakse, opazovanj in raziskav, preden dokažejo, ali kaj "škodi" ali ne ...

se popolnoma strinjam

Mislim, da kot pri vsaki stvari je tudi tu potrebna ena zdrava pamet in srednja pot.

in tudi s tem se strinjam

Ni mi jasno zakaj, s čim se vse ukvarjate, a ste vse doma pa sam študirat in ko vam kaj pade v glavo pa takoj gremo pisat.

In kaj naj bi pomenilo PREVČ UZ v nosečnosti??? V 9 mesecih 3 je, ali mogoče 5 x ali 9 x , res ne vem kaj za vas pomeni PREVEČ.
Če je naprimer 5 uz v 9 mesecih po cca 15 min, ne vem no, sej ne gre za kemično obsevanje.
Ene enostavno ne znate uživati življenja, pa tako kratko je lahko, na žalost. Obremenjevat se s tako banalnimi stvarmi se mi zdi izguba časa.

Še vedno, hvalabogu, imamo možnost izbire in tako UZ lahko tudi odkloniš, stvar izbire - zakaj je potem ne bi izkoristili. Prihranili bi čas in nastale stroške.

pa -pa

(odgovor članu giotti)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
VIDEO: Holografski simulator rojstva
Študenti klinike si lahko prvič na medicinskem usposabljanju ogledajo holograme 3D anatomije, ko se naučijo opravljati t...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?