|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   učiteljice, pomoč
25.8.2005 17:51:57   
Gina
Zanima me, ali je katera izmed vas učila gluhega otroka v redni oš? Rada bi šla na kakšno izobraževanje v tej smeri. Ali katera ve, kam naj se obrnem? Sicer še nisem preštudirala kataloga letos, se mi pa zdi, da praktične izkušnje iz seminarjev povedo več o njihovi kvaliteti. Vse vaše izkušnje bi mi prišle zelo prav.:):):)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   učiteljice, pomoč
25.8.2005 17:59:14   
Gina
Aha, saj jaz sem skoraj slepa, zato pa sprejemam vse drugačne....zato mi je najbrž en gluh otrok namenjen in jaz sem vesela.:)
Pozdrav za seven in BW! Cmok!:love:

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   učiteljice, pomoč
25.8.2005 18:14:25   
Gina
poglej, meni so te stvari o prilagoditvi in podobnem zelo jasne, niti me ni strah, ker sem delala z otroki s posebnimi potrebami (vendar ne te konkretne oblike) rada pa bi zelo konkretne informacije, se pravi - kako se sporazumevaš, če je otrok npr. živel v zavodu in ne zna brati z ust?, in podobne...

učila bom 1. razred, tako da tudi ni tako velik problem, ker sva dve v razredu

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   učiteljice, pomoč
25.8.2005 18:23:24   
niki5
pa če ni ta prfoksa in žogica marogica ena in ista oseba :zmeden2:

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   učiteljice, pomoč
25.8.2005 18:25:03   
kofetek2010
oprostita, da se vtikam v debato, a meni bi bilo logično, da bi tak otrok imel spremljevalca oz. prevajalca iz slišnega jezika v tega znakovnega za gluhe :zmeden2:

branje z ustnic zna bit napor, ne samo za gluhega, tudi za učitelja, ki mora paziti, da je zmeraj obrnjen tako, da ga ta otrok vidi

kaj pa ko kaj pišeš na tablo? saj si stran obrnjen :zmeden2:

razne, če ima učitelj kak pripomoček (tist mikrofon) in učenec posebne slušalke

ne vem nič o tem a to je bilo samo moje razmišljanje :zmeden2:

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   učiteljice, pomoč
25.8.2005 18:25:20   
huda
kak pa ti to veš?

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   učiteljice, pomoč
25.8.2005 18:25:49   
huda
mene tud zanima :zmeden:

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   učiteljice, pomoč
25.8.2005 18:26:09   
Gina
Aha, torej ti le nisi iz polstva, ker sicer bi vedela, da se ravno okrog tega bijejo stalne bitke! Ja seveda ne znam kretanja, zakaj pa misliš, da sprašujem za tak tečaj??????? Z ZAKONOM JE GABER sprejel, da so taki otroci vključeni v redni program OŠ in jih imamo tisti, ki za to nismo usposobljeni!! Točno tako je to, žal. Jaz bi tudi najraje, da bi dali vendarle k meni v razred nekoga, ki se na to spozna. vendar DRŽAVA tega ne sofinancira. Ker je pa za vse otroke s posebnimi potrebami jasno, da je boljše, da so vključeni v redni program, kjer so vključeni v družbo običajnih vrstnikov, pride do težav, ker kadra pa država ne zagotovi. Če pa otrok nima odločbe, se pravi ni kategoriziran (kar se zgodi, ker je še toliko majhen, ko gre v OŠ) pa država niti tistih treh dodatnih ur pomoči, ki jo vendarle nudi na teden v obliki šolskega psihologa ali koga drugega, v tem primeru ne zagotavlja!! NO, a zdaj razumeš, zakaj si želim pomoči?!

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   učiteljice, pomoč
25.8.2005 18:37:27   
Gina
Kako pa potem tega ne veš, da otroke dajo v razred brez pomoči, kaj šele brez pomoči, še povedo ti ne, kaj moraš sploh delat, oz. kako, se moraš sam informirat! Kako kdo v šolstvu tega ne ve, če se pa ves čas že zavzemamo, da bi to spremenili, da o šolah, ki so imele te otroke do zdaj čez, sploh ne govorimo, kako jih nobeden noče poslušat!!! Ne, oprosti, težko razumem, da kdo tega ne ve, sploh ker so že nekaj let otroci vključeni v redne programe, to ni od včeraj!!!

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   učiteljice, pomoč
25.8.2005 18:43:38   
Gina
Ja, seveda da je!! Zakaj pa misliš, da se vsi trudimo zakon spremenit! A ti se ne trudiš?? Ampak zdaj je, kar je, tako je Gaber odločil in ljudstvo je potrdilo! Jaz sem bila tista, ki je hodila po okroglih mizah pred sprejetjem 9-letke in se tam trudila in jaz sem hodila pred sprejetjem 9-letke okrog in ljudem razlagala, kaj bo prinesla s sabo. Samo ljudem je bilo takrat vseeno, njihovi otroci se še niso rodili. Najbrž tudi tvoji ne. Jaz imam pred svojimi otroki čisto vest. Naredila sem vse, kar sem v tistem hipu lahko. Poglej, še danes učiteljice ne vedo, da to je tako, da otroci s posebnimi potrebami ne dobijo tiste pomoči, ki jo rabijo. A ni žalostno? Logično da potem en človek, ki s tem nima stika, to še manj ve. Ampak še enkrat: zakon je sprejet in jaz dobim gluhega otroka, ki ga bom sicer sprejela z odprtimi rokami, ampak kretat pa ne znam, čeprav bi rada. Ali ima kakšna izkušnje??

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   učiteljice, pomoč
25.8.2005 19:14:53   
Gina
Danes sem izvedela za to.:)V bistvu niti danes še uradno nisem izvedela, mi ni nihče uradno povedal, kaj je s tem otrokom. Zakaj je bil otrok v zavodu? Dobro vprašanje in najbrž logičen odgovor, pa ne morem vseh informacij zdaj na net ravno pošiljat, kajneda, čeprav je dobra razlaga zadaj.

Hvala za link, bom pogledala.:)

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   učiteljice, pomoč
25.8.2005 19:47:41   
Seven*
Moja mama je ucila v tretjem razredu gluhega otroka. Pa je rekla da ni problema, je imela oni oddajnik pri sebi, da jo je otrok slisal in to je bilo to.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   učiteljice, pomoč
25.8.2005 20:32:05   
Mirna*
Gina, sigurno obstajajo seminarji, ki so namenjeni lazjemu razumevanju /sporazumevanju z otroki s posebnimi potrebami. Mislim pa, da otroku sigurno pripada spremljevalec. Na nasi soli je kar nekaj gibalno oviranih otrok, ki imajo vsak svojega spremljevalca in tako bi tudi gluhemu moral. Pozanimaj se pri ravnatelju ali solski svet. sluzbi.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   učiteljice, pomoč
25.8.2005 20:58:51   
lenika
Vsak otrok s posebnimi potrebami nima spremljevalca, težje gibalno ovirani ga imajo zaradi gibanja po šoli. Gina, a je otrok popolnoma gluh, ali je naglušen. Če je otrok naglušen in ima slušni aparat, potem bo delo veliko lažje, dejstvo pa je , da bo potrebno pri razlagi snovi pač gledat na to, da je on vidni tip. Glasov v besedi sigurno ne bo slišal, zato bo tudi kasneje v drugem razredu opismenjevanje verjetno nekoliko težje.
Uspešno delo ti želim.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   učiteljice, pomoč
25.8.2005 21:04:49   
lenika
Prfoksa, tebe bi pa vprašala, če ti obvladaš govorico gluhih, poznaš brailovo pisavo, si prepričana v to, da bi lahko delala z otroci z vedenjskimi motnjami, avtističnimi otroci, hiperaktivnimi otroci in nenazadnje tudi z nadarjenimi otroci. Vse to in še kateri so otroci s posebnimi potrebami in lahko se zgodi, da kogarkoli od teh dobiš v razred. Mislim, da ni človeka, ki bi obvladal delo z vsemi temi otroci. Pa tudi, če že marsikaj o tem znaš, je, ko prideš v to situacijo dobro znanje obnovit in se seznanit z še neznanimi metodami dela.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   učiteljice, pomoč
25.8.2005 21:19:14   
Lunca1
Jaz sem pred leti preko javnih del nudila pomoč otrokom s težavsmi pri učenju in ena med njimi je bila tudi ena punca s hudo okvaro sluha. Ona je nosila 2 aparata in slišala kar je želela:zmeden::grrr:. Drugače sem pa pazila, da me je kadar sem govorila gledala v usta in ji vse podrobno napisala. Mogoče poskusi za to zaposlit vzgojiteljico, naj pomaga in dodatno napiše in razloži če kaj ne bo jasno. Tudi jaz sem bila kar vržena v vodo, potem pa improviziraj.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   učiteljice, pomoč
25.8.2005 21:29:30   
Anonimen
Tega pa ne razumem čisto. Če ima še dislektik na določeni stopnji prizadetosti pravico do nekoga, ki je z njim pri pouku in mu pomaga, in tudi drugi otroci, ki so tako ali drugače zaostali v razvoju za drugimi, kako to, da tega nima gluhi otrok?

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   učiteljice, pomoč
25.8.2005 22:12:14   
Gina
Hvala punce.
Vsak otrok, ki je kategoriziran , ima pravico do pomoči. To je par ur na teden (a je 5 punce, mene zadnje leto, ko se je to uvajalo, ni bilo v službi?) Več kot 5 sigurno ne, pa mislim, da je še manj. Ne vem, ali je otrok sploh kategoriziran.:zmeden: Prejšnja leta država sploh pomoči ni financirala, splišni, samo toliko, kolikor si se kot učitelj "zagrebel" za šolskega psihologa ali spec. pedagoga, če je tisti imel med množico otrok čas tudi za tega.

Otrok je gluh, vendar je za njim operacija, tako da v bistvu ne vem, koliko sliši. Izvem iz prve roke 1. sept. Vsekakor pa ne govori.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   učiteljice, pomoč
25.8.2005 22:17:17   
Anonimen
Aja? Sem mislila, da so to "zunanji" strokovnjaki, ki so s takimi otroci. Ker pri mojem nečaku je bil v razredu en fantek, ki je imel hujšo obliko disleksije kot moj nečak in je imel skozi ob sebi nekoga, ki u je snov dodatno razlagal. Pa od moje sodelavke punčka je pred vstopom v šolo tudi obiskovala raznorazne zdravnike in se je sestala neka komisija, kki naj bi odredila pomoč. Sem mislila, da so to dodatni zunanji strokovnjaki.
Je pa ubogi tak otroček, meni bi se zelo smilil. Upam, da se mu je z operacijo sluh kaj popravil. Samo tole res ni logično, kako bolj bi mu lahko pomagali strokovnjaki, ljudje, ki so usposobljeni za delo v gluhimi otroki. Škoda. Saj vem, da je v šolstvu zdaj to tako. Saj pravim, škoda. Za otroke.

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   učiteljice, pomoč
25.8.2005 22:29:01   
Gina
Ja, svoje čase je bilo res tako, pred 9-letko mislim, da je otrok, če je imel zelo hude "težave", v kakršnikoli obliki, lahko dobil spremljevalca. Imeli smo otroka, ki je bil kar precej prizadet, pa starši niso hoteli podpisat, da gre v šolo s prilagojenim programom. On je imel spremljevalca vsa leta. Pa ne vem če smo imeli v tistih 10.letih več kot še 2 podobna primera, razlog je bil drugi. Sedaj pa je to tako, da dobi ure tisti, ki se na šoli pač ukvarja s temi otroki in v obsegu, kot ga določijo na podlagi izjave vseh institucij in učiteljev, staršev, vseh, ki se z otrokkom ukvarjajo - po izdani odločbi. Vendar si vse ostale ure pa sam z njim. Delajo pa tudi ti otroci po posebnem programu, prilagojenem, kadar je to treba. Mislim pa, da obstaja možnost, da aktiviraš zunanje strokovnjake, sem ravno prej še spraševala znance okrog o tem problemu, pa so mi rekli, da so tako delali, ko so bili v podobni situaciji. Bom vsekakor delala na tem in skušala več izvedet.:):):)

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   učiteljice, pomoč
25.8.2005 22:32:05   
Anonimen
Nekaj bo treba narediti, drugače bo čudno.

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   učiteljice, pomoč
25.8.2005 22:34:20   
Anonimen
Aja, drugače pa tisti fantek, ki ima skozi ob sebi nekoga, ki mu snov razlaga, obiskuje 5. razred (zdaj bo šel v 7.) devetletke. In to ni šolski specialni pedagog, k tistemu hodi tudi moj nečak, pa to ni ta oseba. Tisti je čisto skozi zraven. Morda se res kaj da narediti.

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   učiteljice, pomoč
25.8.2005 22:37:06   
Gina
Evo, jutri se grem fejst pozanimat, pa če me hočejo poslušat ali pa ne.8)

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   učiteljice, pomoč
26.8.2005 0:21:42   
mihelca
Prfoksa,mene pa zanima kako so sprejeli drugi otroci slepega otroka v razredu.Bojim se negativnega odziva otrok,ker naslednjo leto gre hcerkica v solo.Sedaj je stara 5 let in v vrtecu ni nikakrsnih problemov,toda ta generacija gre ze letos v solo,ker so leto starejsi od hcerkice.
L.P.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   učiteljice, pomoč
26.8.2005 7:31:03   
lenika
Tudi v devetletki imajo nekateri spremljevalca. Na naši šoli ga ima fantek, ki ima mišično distrofijo.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?