|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   tujska legija
1.4.2013 19:18:04   
buča
pozna katera kakšno rr-jevko, ki ima tipa, ki je bil v tujski legiji? In, kakšni so se izkazali?Hvala

Moj najsvetlejši sonček Pika-25.5.2003
že 6 let čakamo bratca ali sestrico...zdej že 8..
Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
2.4.2013 7:02:22   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu buča)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: tujska legija
4.4.2013 10:55:32   
babylove
Tip, ki je bil v tujski legiji, je lahko dobrosrcen clovek, prav tako kakor lahko recimo na Karitasu dela en konj. Sluzba pac ne naredi cloveka.

Tujska legija ni etiketa, ki bi okarakterizirala cloveka. V zvezi s tem toplo priporocam knjigo Borci brez preteklosti.

Edino, kar lahko morda razberes v zvezi s karakterjem cloveka : ce je bil tam in je dezertiral, to ze pove nekaj o znacaju (ne sledi zadanim ciljem, zivljenjske odlocitve jemlje lahkotno, lagodnosti daje prednost pred stabilnostjo...).

(odgovor članu buča)
Neposredna povezava do sporočila: 3
4.4.2013 20:15:38   
zaspancek1

IZVIRNO SPOROČILO: babylove

Tip, ki je bil v tujski legiji, je lahko dobrosrcen clovek, prav tako kakor lahko recimo na Karitasu dela en konj. Sluzba pac ne naredi cloveka.

Tujska legija ni etiketa, ki bi okarakterizirala cloveka. V zvezi s tem toplo priporocam knjigo Borci brez preteklosti.

Edino, kar lahko morda razberes v zvezi s karakterjem cloveka : ce je bil tam in je dezertiral, to ze pove nekaj o znacaju (ne sledi zadanim ciljem, zivljenjske odlocitve jemlje lahkotno, lagodnosti daje prednost pred stabilnostjo...).

Hm, jaz se pa ne bi ravno strinjala s temle. Ok, res ga ne naredi, pusti pa ogromen pečat. In, vsaj kolikor sem se imela priložnost pogovarjat z dvema nekdanjima pripadnikoma tujske legije (res sta bila že starejša), tega (dogajanja na različnih misijah, tudi njunih dejanj) nikoli ne bosta pozabila.... Tako da življenje s takšnim človekom (če že mlad ne razmišlja veliko o svojih preteklih dejanjih, starejši definitivno začne in neprespanih noči ni tako malo) ni ravno preprosto. To sta priznala tudi moja sogovornika. Zlasti en je bil sicer čisto prijeten sogovornik, ki nam je precej pomagal v Franciji (tudi pri spoznavanju svojih nekdanjih kolegov iz tujske legije).
Pa še nekaj se mi zdi zelo pomembno - motiv za sam vstop v tujsko legijo - večina ljudi vanjo tudi slučajno ne bi šla. Tisti, ki pa gredo - jah, ne vem, denar ne more biti vse, sploh pa ne za takšno ceno (vest, občutki krivde,...).user posted image Mimogrede, tudi plače niso več tako visoke, edino tista njihova penzija bi še lahko bila nek motiv, pa državljanstvo npr.user posted image ), čast? (hm, priznana v precej ozkem krogu ljudi)user posted image ....
V glavnem bi meni bi to bil no-go. Za partnerja definitvno ne. Pa verjamem, da nimajo vsi nekdanji pripadniki nekih hudih travm (tisti, ki jih imajo, jih imajo takoj po vrnitvi v normalno življenje), definitvno pa delovanje v tujski legiji pusti posledice, tudi tiste ne ravno zaželene.

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 4
5.4.2013 9:46:32   
babylove
Zaspancek, tudi tebi priporocam branje knjige Borci brez preteklosti, ki lepo predstavi dejansko zivljenje sodobnega legionarja in popravlja izkrivljeno podobo, ki jo ima velika vecina ljudi.

Ogromen pecat? Ja, ampak predvsem v pozitivnem smislu. Disciplina, solidarnost, bratstvo, natancnost, investiranje.

Razlogi za vstop? Financni - ja in ne. Obogatis ne. Placa v Fr je povprecna, vendarle pa legionarju ostane vse v zepu, ker nima nobenih zivljenskih stroskov. Imas pa redni dohodek, kar je danes ze zlata vredno. Penzije ni. Ce bi vedela, koliko mladih in manj mladih slovenskih fantov se zanima in pripravlja na odhod v legijo, ker v Slo enostavno ne vidijo prihodnosti, bi bila presenecena. Tako da je razlog predvsem in v vecini primerov iskanje resitve, zagotavljanje stabilne prihodnosti v strukturi, ki preverjeno deluje. Seveda zraven sodi tudi izziv ipd.
Cast v ozkem krogu ljudi? Vojska je v Fr spostovana, legija se bolj iz vidika, da fantje prelivajo kri za drzavo, ki ni njihova. Patriotizem v Fr igra pomembno vlogo, legionarji in vojska nasploh so spostovani.

(odgovor članu zaspancek1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
5.4.2013 14:57:03   
zaspancek1

IZVIRNO SPOROČILO: babylove

Zaspancek, tudi tebi priporocam branje knjige Borci brez preteklosti, ki lepo predstavi dejansko zivljenje sodobnega legionarja in popravlja izkrivljeno podobo, ki jo ima velika vecina ljudi.

Ogromen pecat? Ja, ampak predvsem v pozitivnem smislu. Disciplina, solidarnost, bratstvo, natancnost, investiranje.

Razlogi za vstop? Financni - ja in ne. Obogatis ne. Placa v Fr je povprecna, vendarle pa legionarju ostane vse v zepu, ker nima nobenih zivljenskih stroskov. Imas pa redni dohodek, kar je danes ze zlata vredno. Penzije ni. Ce bi vedela, koliko mladih in manj mladih slovenskih fantov se zanima in pripravlja na odhod v legijo, ker v Slo enostavno ne vidijo prihodnosti, bi bila presenecena. Tako da je razlog predvsem in v vecini primerov iskanje resitve, zagotavljanje stabilne prihodnosti v strukturi, ki preverjeno deluje. Seveda zraven sodi tudi izziv ipd.
Cast v ozkem krogu ljudi? Vojska je v Fr spostovana, legija se bolj iz vidika, da fantje prelivajo kri za drzavo, ki ni njihova. Patriotizem v Fr igra pomembno vlogo, legionarji in vojska nasploh so spostovani.

A veš, da sem prebrala to knjigo, pa še eno starejšege nekdanjega pripadnika Cibica. Pa se vseeno ne strinjam s tabo. Predvsem v delu, kjer naštevaš pozitivne stvari. Ja, so, predvsem disciplina, pripadnost, ampak vseeno mislim, da krepko prevladajo negativne. Res je - fantje prelivajo kri (kar je zelo olepšano napisano), pravzaprav že sama prisotnost na območjih, kjer vladajo takorekoč nečloveške razmere, pri vsakem pustijo posledice. Tako, mimogrede - tudi med vojaki SV, ki se vračajo z misij (kjer na srečo ne počnejo nič kaj groznega) v Afganistanu, celo iz Libanona, je kar nekaj takšnih, ki imajo psihične težave ob vrnitvi v normalno življenje. Da jih ne bodo imeli plačanci (tujska legija ali pa plačanci ameriških agencij npr.), je pa še manj verjetno. Žal. Da pa je za legijo zainteresiranih veliko mladih, pa ne dvomim, sploh v današnjih časih. Samo žal se večini v bistvu niti ne sanja, v kaj se podajajo.
Aja, še to - tudi pri nas SV uživa visok odstotek zaupanja med Slovenci, pa vseeno ne verjamem, da so vojaki kako posebej spoštovani. Ravno tako je v FR oz. vsaj med tistimi, s katerimi sem jaz imela opravka, ne uživajo nekega posebnega spoštovanja.

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 6
5.4.2013 18:16:24   
babylove
IZVIRNO SPOROČILO: zaspancek1

A veš, da sem prebrala to knjigo, pa še eno starejšege nekdanjega pripadnika Cibica. Gospoda Cibica sem poznala, izhajal je iz starejse generacije. Njegova knjiga je fina, vendar ne daje aktualnega pogleda na institucijo, ki se je v zadnjih 10-15 letih obcutno modernizirala.
Pa se vseeno ne strinjam s tabo. Predvsem v delu, kjer naštevaš pozitivne stvari. Ja, so, predvsem disciplina, pripadnost, ampak vseeno mislim, da krepko prevladajo negativne. Res je - fantje prelivajo kri (kar je zelo olepšano napisano), pravzaprav že sama prisotnost na območjih, kjer vladajo takorekoč nečloveške razmere, pri vsakem pustijo posledice. Tako, mimogrede - tudi med vojaki SV, ki se vračajo z misij (kjer na srečo ne počnejo nič kaj groznega) v Afganistanu, celo iz Libanona, je kar nekaj takšnih, ki imajo psihične težave ob vrnitvi v normalno življenje. Res je, ampak zdaj ne govoris vec o legiji, ampak o vojaskem poklicu na splosno. Tukaj se strinjam, da so fantje izpostavljeni hudim stvarem. Ampak, pri poklicu vojaka je to treba vzeti v zakup, bistvo vojske je, da gre v vojno. Ne mores biti socialna delavka, ce si hudo sentimentalna in se pri najmanjsem obravnavanem problemu zjoces. Ne mores biti onkolog in vsak dan gledati ljudi s smrtno boleznijo, ce znacajsko tega nisi sposoben. Ko gres v nek poklic, priblizno ves, kaj te caka. Ce nisi iz taksnega testa, pac ne gres v vojsko.
Da jih ne bodo imeli plačanci (tujska legija ali pa plačanci ameriških agencij npr.), je pa še manj verjetno. Žal. Tujska legija niso placanci, statusno jih lahko pospravis v isti predal kot slovenskega vojaka.
Da pa je za legijo zainteresiranih veliko mladih, pa ne dvomim, sploh v današnjih časih. Samo žal se večini v bistvu niti ne sanja, v kaj se podajajo. V kaj pa?
Aja, še to - tudi pri nas SV uživa visok odstotek zaupanja med Slovenci, pa vseeno ne verjamem, da so vojaki kako posebej spoštovani. Ravno tako je v FR oz. vsaj med tistimi, s katerimi sem jaz imela opravka, ne uživajo nekega posebnega spoštovanja. Vojak je spostovanja vreden poklic, tega se ljudje vse premalo zavedajo. Ne vem, v kaksnih krogih si se gibala, ampak patriotizem in posledicno spostovanje vojaka se mi zdi, da je v Fr vseeno mocnejse kot v Slo.

Upam, da sva avtorici posta uspesno podali mnenja...

< Sporočilo je popravil babylove -- 5.4.2013 18:18:11 >

(odgovor članu zaspancek1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Folna kislina
aygo

Ste uživale folno kislino?

že pred nosečnostjo in vso nosečnost (25%)

od takrat ko sem izvedela za nosečnost in do konca dojenja (8%)

pred, med nosečnostjo in v času dojenja (3%)

pred nosečnostjo in prvih nekaj mesecev nosečnosti (15%)

ko sem izvedela za nosečnost in prvih nekaj mesecev (31%)

je sploh nisem uživala (18%)

Število vseh glasov: 403

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!