Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: tujec in Slovenka, neporočena, podpora?? 10.12.2006 19:18:46
|
|
|
|
sneška_
|
Moja zgodba ni glih takšna kot tvoja. Ko sem jaz prišla v Slovenijo sem bila v 7 mesecu nosečnosti in sem bila tujec.Pa sem bila poročena z mojim možem in ravno nič nisem dobila ni jaz ni on od države Dobili smo sam paket za dojenčka katerega so dali na CZD in nič več
|
|
RE: tujec in Slovenka, neporočena, podpora?? 11.12.2006 12:02:17
|
|
|
|
Pigy
|
Ne vem če se lahko prijaviš kot samohranilka ker sta na istem naslovu. Lahko pa uveljavljaš starševski dodatek pa tudi enkratno socialno pomoč, otroški dodatek ti bo pa itak pripadal, vendar te bojo na CSD vprašali da povej razlog zakaj potrebuješ enkratno socialno pomoč, tako da se prijavi na zavod in potem urejaj vse ostalo, njega pa če nima stalnega bivanja v RS ne bojo upoštevali, če pa ima tu stalno bivanje pa ima dohodke se bo pa njegova plača obračunala in na osebo je 48000 sit. (od tega je odvisno koliko imata skupne prihodke). Sem glih danes urejala za podoben primer, in jim je vse to pripadlo.
|
|
|
|
RE: tujec in Slovenka, neporočena, podpora?? 11.12.2006 23:29:06
|
|
|
|
Anonimen
|
Ko boš rodila, boš torej najverjetneje brezposelna. Oz. se te bo tako obravnavalo že prej, saj boš že prej ostala brez statusa študentke (kot praviš). Prejemaš štipendijo? Po izteku statusa teoretično sicer lahko zaprosiš za DSP, vendar je vprašanje, če jo boš dobila. Najprej zaradi štipendije, potem zato, ker živiš pri starših, kot tretje pa še zato, ker je tvoj partner, otrokov oče, zaposlen. To, da nima slovenskega državljanstva, ne igra nobene vloge. Prijavljena sta na istem naslovu in predvidevam tudi, da bo on podpisal očetovstvo, torej se pri vseh izračunih vseh dohodkov upošteva tudi njegova plača. Če njegova plača presega cca. 96.000 SIT netto, potem ti DSP ne pripada. V vsakem primeru pa dobiš po tem, ko rodiš, starševski dodatek (trenutno malo manj kot 41.000 SIT mesečno) ter pomoč ob rojstvu otroka (paket ali znesek cca. 57.000 SIT). To dvoje je neodvisno od partnerjeve plače. In po otrokovem rojstvu dobiš zanj tudi otroški dodatek, katerega višina pa bo odvisna od partnerjeve plače v letu 2006. Če si iz LJ in če partnerjeva plača ne presega cca. 120.000 SIT netto, potem ti pripada še pomoč ob rojstvu otroka od Občine v višini cca. 63.000 SIT. To pa je tudi vse. Kot samohranilka se skorajda ne boš mogla prijaviti, ker imata s partnerjem isto stalno bivališče, on pa stalno bivališče najverjetneje potrebuje zaradi delovne vize, ki jo kot tujec mora imeti. Če ostane brez vize, ostane tudi brez službe. Tukaj pa ne bi bilo računice.
|
|
|
| Stran: [1] |
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?