|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   trma pri 11 mesecih
14.2.2005 19:21:33   
dojenček
Zanima me kako vi obvladate trmo svojih malčkov?
Moj je namreč star še ne 11 mesecev in neboste verjele kako je trmast. Če ni kaj po njegovem se mi kar dol vrže kot da sploh nima nogic ( če slučajno takrat hodima), se še učima hoditi.
Če gre po vseh štirih, da glavo med trup v bistvu pogleda v tla in v jok, tako da je ves rdeč.
Oblačenje ja prava katasrofa in kadar greva na sprehod greva na zeelooo dooolg sprehod, ker za eno uro sprehoda se mi zdi da ga samo mučim s tem oblačenjem.
Komaj čakam da bo poletje in bo imel veliko manj cot na sebi, pa še večji bo!

Sem čisto obupana ker ta trma je prava katastrofa in ker mu res pustim veliko stvari, saj je še zelo majhen, ampak pride pa stvar, ki je ne more imeti kot je naprimer nož, kladivo, krožnik,.. (pa je vse narobe.
Igrače, ki so njemu primerne ga sploh ne zanimajo želi imeti vse druga, kot je tudi podaljšek, telefon, video, ki ga imama dokaj nisko saj ga nimam kam drugam dati.

Prosim pomagajte mi kaj ste ve storile ko so bili vaši malčki tako majhni in tako zeloo trmasti?
Ali ste samo čakale da bodo zrastli in jih bo to vse skupaj minilo?


LP
Neposredna povezava do sporočila: 1
   trma pri 11 mesecih
14.2.2005 19:30:55   
dory
Nas je star mal manj k 10m pa ga ravno tako daje trma...se prime z eno roko na rob stajce,z nogo pa z vso silo tolce ob tla...zraven seveda krici in se peni :zmeden:,jaz pa nemo gledam,kako lahko tak mali mulc tako trmari...da ne govorim kako je,ce ne doseze svojega...ce sedi se vrze na tla in z rokami in nogami tolce po tleh:zmeden:...sam cakam,kdaj bo z glavo zacel:zmeden:...skratka v takih trenutkih sem ugotovila,da je najbolje,da zavarujem obmocje in ga samo pustim,da da ven iz sebe kar ima za dat...potem je pa kot nov..miren,se smeji,se celo sam igra...

(odgovor članu dojenček)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   trma pri 11 mesecih
14.2.2005 19:32:29   
nejcko

Skušaj ignorirati ali preusmeriti njegovo pozornost. Če je po karakterju sicer dobrovoljček, pa poskusi stvari obrniti na hec.

Veliko uspeha.

(odgovor članu dojenček)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   trma pri 11 mesecih
14.2.2005 19:50:11   
dojenček
Smo že poskušali s preusmeritvijo ampak on ne odneha. Tako dolgo se bo joko, da bo že začel cviliti in ko onemore si malce odpočije in nadaljuje s svojo trmo dokler ne dobi želenega.
Skratka sem ga poskušala zamotiti s podobnimi stvarmi pa nič ne pomaga, nam je prav jasno dal vedeti da
ni neumen, da nebi vedel da to ni tisto, kar je prej želel imeti.

Če vam povem primer ki se nama je naredil.

Mami sesa hodnik in tamali vidi kabelj. To seveda želi imeti. Ko mami konča s sesanjem mu kabelj seveda da. Nato se on odpravi narediti par korakol s kablom v roki, ker pa kabelj ni tako dolg da bi on lahko hodil z njim po celem stanovanju se začenja njegova trma. Mami prinese drug kabl ki je samostojen - to ne vela on želi hoditi s tistim, ki je v sesalniku. Tako da mami v eni roki nosi sesalnik, v drugi roki pa drži sina da ne pade on pa v svoji roki kabel od sesalca in tako se odpravimo hoditi po stanovanju
(malce sem zatežila)

Mislim, da bom morala počakati, da bo zrastel in si znal dopovedati, da pač tako ne gre.

LP

(odgovor članu dojenček)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   trma pri 11 mesecih
14.2.2005 19:53:44   
dory
In kaj bos potem,ko bo hotel kako res nemogoco stvar? Kako ga bos zamotila in preusmerla njegovo trmo?

Jaz svojega pustim...ce trmari naj trmari...me zelo boli srce,a ce vem,da mu nic ne manjka,da je sit,previt in ni zejen,potem naj kar krici ce mu pase...do nedavnega je krical dokler nisem popustila..in on je to tocno vedel..potem se ga parkrat pustila...bil je seveda sokiran in se bolj krical,da se bom ja premislila...ker tega ni bilo je koncno dojel,da ko bo trmal bo sam trmal...

(odgovor članu dojenček)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   trma pri 11 mesecih
14.2.2005 19:58:44   
cinci
Bravo Teja. :bravo::bravo::bravo: Isto opažam pri mojih nečakih

(odgovor članu dojenček)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   trma pri 11 mesecih
14.2.2005 19:59:45   
dory
Kwa cem cinci...ze tko sem mu sluzkinja,sam trme pa ne prenesem :)

(odgovor članu dojenček)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   trma pri 11 mesecih
14.2.2005 19:59:49   
ZARA
pri nas pali to kar pravi nejcko,ampak samo na hec!
Ni druge...bl se pacim bols je!!! In to tud res obvladam!!!(saj nekej...:zmeden:)
Bravo mami!!

(odgovor članu dojenček)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
14.2.2005 20:26:17   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu dojenček)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   trma pri 11 mesecih
14.2.2005 21:28:18   
Anonimen
Ja, včasih se v otroku res nabere toliko nasprotij, ko ne ve, kaj bi v bistvu rad in takrat je res najbolje, da gre vse to iz njega ven. Najbolje, da se ga pusti pri miru pa naj se zdere.
Kar se pa igrač tiče, je bil pa moj Tibor isti. Ravno tako so bile njegove najljubše igrače kabli, podaljški, kakšna pokvarjena vtičnica, v glavnem vse sorte orodja. Pa smo mu nabavili svoje. Saj podaljšek lahko ima, če seveda ni priključen, kabel, ki je imel na koncu vtikač, je tudi imel, paziti moraš le, da ni z vso to navlako sam, da si nebi kaj okoli vratu navil. Videorekorder je Tiborja tuidi zelo zanimal, pa smo ga kar pustili, da ga je malo šaril. Mene je sicer to zelo skominalo, ker me je skrbelo, da ne bo kaj pokvaril, očka pa je rekel, da danes brez tehnike pač ne gre in naj se kar nauči pritiskati na gumbe... Potem ga pa itak ni več tako zelo zanimalo, ker je bilo vendar dovoljeno! Saj pokvariti ga v bistvu res ne more, razen če bi kaj notri zatlačil. Aja, pa kaj je bilo še Tiborjevo zelo ljubo opravilo v tem obdobju: vrtanje luknje v steno in to s prstom! Skoraj da ni skozi prišel. Spravil se je ležat na trebuh in gremo na delo!
Če mu pa česa nisem pustila, je bila pa isto trma. Ampak si nisem preveč gnala k srcu. Če se nečesa ne sme, se pač ne sme. Saj potem to mine, pa pride kaj novega...

(odgovor članu dojenček)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   trma pri 11 mesecih
14.2.2005 21:43:00   
kaja11
Dojenček, tista zgodba s sesalcem:)-:)-:)- .... mi kr solze od smeha tečejo. Saj vem, da mi čez par mesecev take stvari ne bodo več smešne, ker imam tudi jaz ta hudega živca doma... pri 3.5 mesecih je imel že par živčnih zlomov.. kr neki:zmeden:

(odgovor članu dojenček)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   trma pri 11 mesecih
14.2.2005 21:47:55   
Anonimen
Ojoj, jaz sem tudi šele sedaj prebrala tisto o sesalcu. Si te kar predstavljamlahko še težave. Otroku moraš postaviti meje. Tu je že ena.

(odgovor članu dojenček)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   trma pri 11 mesecih
14.2.2005 21:48:54   
Anonimen
Malo besedila je zmanjkalo. Napisala sem, da ti svetujem, da tega ne počneš, ker boš lahko imela še težave.

(odgovor članu dojenček)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   trma pri 11 mesecih
15.2.2005 7:15:38   
dory
Evo ko smo ze pri igracah...jaz delam doktorate po trgovinah kaj bi blo primerno za nasega tamalega in kupujem najnovejse igrace....zakaj ze? zato,da tamal mal precekira kaj ima,vtakne v usta in vrze...njenu najljubsi to tehnicni pripomocki...od sesalcev,kablov,do loncev,pokrovk in ostalih gospodinjskih pripomockov...s tistim se tamali tko zamoti...in ja prisparali bomo ni kej :):)-

(odgovor članu dojenček)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   trma pri 11 mesecih
15.2.2005 19:54:33   
dojenček
Hvala lepa za nasvete, bom poskusila biti bolj trdnega karakterja, ker je res poln energije in nevem do kam vse seže njegova trma.
Pa pojdimo na delo in upam da bom s tem na boljšem ne na slabšem!

(odgovor članu dojenček)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
To je razlog, zakaj se dojenčki zbujajo po...
Strokovnjaki so prišli do razloga, zakaj se dojenčki ponoči zbujajo. Raziskave so pokazale, da gre za evolucijo oziroma ...




Izbira imena
valek

Katero ime se vam zdi lepše?

Kevin (15%)

Luka (53%)

Rok (33%)


Število vseh glasov: 163

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!