|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   trkanje in zvonjenje
26.11.2006 10:34:05   
Anonimen
Ne vem ali sem res tako zoprna,ampak najbolj mi gre na živce,če nekdo vstopa v hišo brez,da bi potrkal ali pozvonil.Živiva v pritlični hiši in ker imam zunaj zmeraj kakšno delo,ne zaklepam kadar sem blizu hiše.Imam pa nekaj ljudi okrog sebe,ki kadar pridejo direktno stopijo noter,ne da bi pozvonili.Najbolj me razkuri,če vidijo,da nisem noter kar hodijo po bajti.To so ljudje,ki jih poznam in ne vem,kako naj jim povem,da me to moti.Zadnjič sem se razjezila in na poštni nabiralnik nalepila listek,kamor sem napisala:Pri nas trkamo in zvonimo,hvala za razumevanje! Pa ni nič pomagalo.Še ko sva živela skupaj z moževimi starši(poseben vhod),me je jezilo.,da je vsa žlahta hodila v hišo brez,da bi se kdo potrudil in pozvonil.Nikoli se nisem mogla sprostiti,saj sem samo gledala s katerega konca bo kdo vstopil.Tudi,če sem vhodna vrata zaklenila,so vsiljivci hodili čez balkonska vrata,ki so bila odprta.Mojega moža to ni jezilo,ker je bil tega vajen,mene pa to tako razjezi,saj mislim,da mora vsak imeti svojo zasebnost.Jaz pozvonim vsepovsod,ne glede na to ali so to moji sorodniki,ali kdorkoli.To se spodobi! Mislite,da prav razmišljam,ali me spet bašejo hormoni?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: trkanje in zvonjenje
26.11.2006 10:40:41   
rija
A za ključavnice in zaklepanje pri vas niste slišaliuser posted image

Jaz bi popizdila, da mi nekdo kar tak v hišo pride! Pa bi mu to tudi povedala.
Ko sem bila še v bloku, sem vendo za sabo zaklenila....zdaj v hiši pa smo itak tak na samem, da sosedov praktično nimamo in dobivamo bolj ali manj najavljene obiske. Aja, pa tudi kljuke nimamo....MOGOČE PA JE TO REŠITEV ZA VASuser posted image  Nabavite vrata brez kljuke....user posted image user posted image

Aja, jaz pa znorim, če nekdo pride k nam, pa namesto da bi pozvoni, pride špegat z dvoriščne strani in luka skozi okna......še malo, pa bomo tudi ograjo uspeli naredit user posted image

...vox populi...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
26.11.2006 10:50:07   
Anonimen
Jaz grem stokrat na dan ven,ker imam živali in zdi se mi neumno stalno zaklepati.Saj ,ko bova naredila novo hišo bo okoli ograja in nihče ne bo mogel noter dokler ga sama ne bom spustila.Kaj bo to super.Kar si rekla za gledanje skozi nišo ali okno ,to obstaja tudi pri nas.To me tudi razuser posted image ,vendar to ni tako pogosto.

(odgovor članu rija)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
26.11.2006 11:02:04   
Pi-kica 1
Če te tako moti, pač moraš nekaj ukreniti. Jaz bi na tvojem mestu zaklepala. Saj se navadiš. Pač stokrat na dan odkleneš in zakleneš, ključ pa imaš skozi v žepu.

LP

Pi-kica

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
26.11.2006 15:17:04   
Anonimen
Pri nas je bilo isto. Pa smo se začeli zaklepat in so se obiskovalci kar hitro navadili, da se potrka ali pozvoni.  Amapk nismo pa imeli balkonskih vrat in v 1. nadstropju tudi nihče ni mogel skozi okno kukat.user posted image

(odgovor članu Pi-kica 1)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
26.11.2006 15:24:18   
Anonimen
Pri nas doma(pri mami) je to stalna praksa. Sam tstarejšim ljudem ne moreš nč dopovedat.
Ko sva se midva vselila v stanovanje(blok) je prvi teden prišla notr soseda, brez da bi potrkala. Prvo me je skor infarkt k je še nikol nisem vidla. Pol sm pa prou zatulila nanjo. Me nima glih najrajš zdej no sam halo?! Men tud na misel ne pade da bi vstopila k nekomu v stanovanje brez da pozvonim. Še moja mami pozvoni pa mi ne bo en neznanec?!
Pač poveš da je tvoje stanovanje oz. hiša in da prosiš da pozvonijo preden vstopijo, ker ti rada hodiš gola po stanovanjuuser posted image . Verjetn jim bo vžgal. No razn kkšnmu soseduuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
26.11.2006 15:31:12   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: karin24

da prosiš da pozvonijo preden vstopijo, ker ti rada hodiš gola po stanovanjuuser posted image . Verjetn jim bo vžgal. No razn kkšnmu soseduuser posted image

Dobra ideja user posted image , pr meni bi sigurno palilo, če bi mi nekdo to rekel...ampak kaj pa če bi jo kdo zelo rad videl nago? user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
26.11.2006 23:23:57   
Anonimen
Živim v bloku in vedno zaklepam. Saj tukaj, kjer sem zdaj, načeloma ni problema, ampak tam, kjer sem bila prej, je bila pa štala. Majhen blokec z nekaj stanovanjci in vsi sosedje "prijatelji" med sabo, jaz sem se pa zadnja priselila tja (in tudi prva odselila). Glih si vstal v gatah iz postelje, da bi si skuhal jutranjo kavo, ko ti je v prostor uletela soseda:"Imaš možda jedno jaje?" Pa sej bi ji ga u glavo ****nu, no! Al pa sosed:"Ajde, dej mi en čik, no, k se mi ne da it do štacune." Proklet...

No, tukaj tega ni. Ljudje nimajo jajc. Je pa res, da smo v pritličju bloku in ljudje že pred blokom vidijo, ali imamo prižgano luč v katerem od prostorov ali ne. In če jo imamo, pač temu primerno ustrezno dalj zvonijo. Predvsem Janovi prijatelji so ena specialna vrsta. Določeni. Nedelja zjutraj: Jan sredi ogleda Živ Žava, midva s Kamikazo seveda še v postelji, Robi tudi šele napol zbujen, drago dete se pa ob pol devetih zjutraj kot zmešano obesi na zvonec, če pride Jan ven. In kasneje, ob šestih zvečer, ko je že noč, isto dete, če pride Jan ven. Pa bolj, kot mu govorim, da Jan zjutraj še spi ali pa, da ponoči ne hodi ven, bolj zvoni. Razmišljam, da bi stopila do njegovih staršev. Me ne briga, kdaj in kako njega spuščajo ven, ampak naj vsaj nam da mir, no. Še Janu ni v interesu.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
27.11.2006 7:46:44   
srki
Pri nas sploh nimamo zvonca, tako da trkajo, samo ponavadi tudi tega ne slišimouser posted image , tako da kar vstopijo noter. Če je kdo slučajno zunaj, pa dlje kot v kuhinjo noben ne gre. Zaklepamo ne, če smo blizu hiše, zaenkrat še nismo imeli neprijetnih izkušenj-žvivimo na vasi.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 9
27.11.2006 13:07:55   
tehnofil
Dorbo opozorilo. Namreč ko smo na obisku pri tašči in "ta gornih" sploh ne trkamo. Nikoli. Tega enostavno ne počnemo.

Mi smo pa v bloku in brez trkanja (zvonenja) itak ne moremo vedet ali kdo stoji pred vrati.user posted image

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 10
28.11.2006 8:20:58   
bodoča
Pri mojih starših, kjer trenutno tudi z lubijem še živima, je navada, da so vrata zaklenjena in da mora vsak itak pozvonit. Pri tašči je pa drugo, tam so pa bolj vsi na vasi najvajeni da lahko vstopijo v hišo kar tako.
Smo imeli pa tudi mi pred leti, ko še nismo tako zaklepali, eno sosedo, ki je vedno kar vletela. Meni gre to tud ful na živce.

mojeustvarjanje

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 11
28.11.2006 10:16:12   
bonika
povej jim da te to moti in da tudi če je hiša odklenjene to še ne pomeni da se lahko kar vsi sprehajojo not in da imate zvonec, če se ne da dopovedat zlepa, jim daj pa zgrda, saj vseno če ti zamerijo, boš pa mela vsaj mir k navjo h vam hodili če bodo hudi nate. men gre to tudi zlo na živce, da ti nekdo kar vletava v stanovanje, nimaš nobene zasebnosti. mi je šlo to zlo na živce ko smo še živeli pri mojih, pa smo imeli svoj vhod, ločeno gospodinjstvo, je pa bil še vedno prehod med stanovanjema, pa skupna klet. starši so se vedno sprehajali gor in dol, ma vedno ti je kdo uletu, pa prideš utrujen iz službe in čez eno minuto ti že uleti gor, pol si pa ti čuden in nesramen, ko poveš, da ti to pač ne paše, pa trikrat ne pride, pol pa jovo na novo isto kot prej, groza. zdaj zaprem vrata za sabo ko pridem domov in imam mir. sosedje mi potrkajo, drugi not ne morejo, ker je glavni vhod zaklenjen in so zunaj zvonci, tako da mora vsak pozvonit, če hoče prit gor.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
28.11.2006 15:17:16   
Sita
To je res problem, ja. Kakor navadiš ljudi, tako je.

No, jaz nimam obiskov, razen najavljene. Nikomur ne odpremo, če ni predhodno telefonsko najavljen. Smo v bloku in imamo zmeraj zaklenjeno. Ker pa jaz večinoma hodim v gatah, so obiski nezaželjeni. Ko sem doma, hočem, da je tako, da se mi dobro počutimo, ne pospravljam za obiske, ampak le za nas, razen seveda, če pridejo najavljeni obiski.
Odpiramo zato ne, ker so lahko pred vrati običajno le akviziterji ali otroci (kot je pisala Kerensa). Ja, nekateri otroci so bili tudi tu nekaj časa nadležni, a ne dolgo. Preprosto jim nismo odprli, pa če so se obesili na zvonec.
Aja, odprem edino poštarju, zanj pa vem, kdaj pride.
Zadnjič je nekdo zvonil dopoldne v času, ko moj pride domov na malico. Vendar midva sva počela nekaj lepega in zato seveda nisva odprla (otroci imajo pa tako ali tako ključe). Drugi dan je spet pozvonil, bil je sosed in se pritožil, da je avto spodaj, naju je pa tako težko dobit, da je že včeraj zvonil, a ne slišimo, ali kaj je narobe ....  Hahaha, midva sva se spogledala in se namuznila in na srečo niti ni pričakoval odgovora ....

Dom je naše svetišče in to damo vsem vedet. Vsi, ki nas poznajo vedo, da se morajo prej najavit. Ko bomo zgradili delavnico in hišo skupaj, pa bomo tudi uredili, da si nas nobena stranka ne bo drznila motiti. Čeprav bo to potem mnogo težje. Bomo videli, kako bo.

Samo res je tako. Če že v začetku ne postaviš določenih mej, je to kasneje težko spremeniti. Odrasli so isto kot otroci. Vse si dovolijo, če smo jim kdaj preveč dovolili. Najbolje bo, da res kupiš kljuko, da se vrata avtomatsko zaklenejo, ključ pa skrivaš na mestu, ki ga samo ti in tvoja družina poznate. Samo potem naj nihče drugim ne pove, kje je ključ.

Ljubi svojega moža kot Boga in ti mož, svojo ženo kot Boginjo. Pri tem ni žrtev in nič nam ni težko.

(odgovor članu bonika)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?