Gina
|
Ko smo mi imeli dva jahača in eno lupinico oz. kasneje navaden otroški avtosedež, smo imeli zafiro, pa so otroci sedeli kot sardine. prvo stvar, ki jo moraš otroke naučiti, je zapeti se v jahaču sam. Če sedi v jahaču, ima že 4 leta in najbrž več. Pri štirih je še malo težko, pri petih pa se menda zna sam zapeti. Mi smo sicer kupili kombi (najboljša izbira, ful vesela, ful placa, samo sem tudi jaz tip človeka, ki rad vozi, ne glede na velikost avta, pa najde tudi s takim avtom parkplac in parkira brez težav), ker sem bila že čisto klavstrofobična od hudega, saj sem morala imeti vseh 5 bund včasih na sprednjem sedežu v rokah, ker zadaj k otrokom nisem mogla dati nič, tako nič prostora ni bilo tam. Za kolikortoliko normalno sedenje treh otrok rabiš najmanj avto velikosti sharana, to je minimum normale. Imamo tudi megana karavana, ki je večji od zafire, pa še kar za silo otroci notri sedijo. Je pa težko pripeti se, za tistega otroka, ki sedi na desnem sedežu, ker na tisti strani sta dva pasova skupaj (pripenjanje). Aja mi smo imeli avtoesedež najprej za voznikom, zaradi lažjega zapenjanja, potem smo pa ugotovili, da je zaradi samega prostora in sedenja otrok veliko boljše, če je ta mali na sredini, da vsi lažje sedijo, meni pa ni predstavljalo tako velike ovire zapenjanje otroka malo dlje od vrat, pač not zlezeš, pa je.
|