Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
trgovine in različne cene 28.10.2009 20:50:45
|
|
|
|
indijancek
|
Kje nakupujete hrano, kozmetiko za osebno nego, čistila? Mi kupujemo slovenske izdelke, se pravi jogurte lj mlekaren,...ampak različni izdelki v različnih trgovinah pa se precej razlikujejo. Večkrat vzememo tudi blagovne znamke, recimo mercatorjevo olivno olje, kki je več kot enkrat cenejše,... ampak vseeno preveč zapravimo za hrano. Recimo danes kar 100 eur za mleko, jogurte, sadje, zelenjavo, kavo,...nič neobičajnega.
|
|
|
|
RE: trgovine in različne cene 28.10.2009 20:54:20
|
|
|
|
sonček33
|
Jah tega je tolk, da včasih ne veš, kam. jaz različno: v Tušu kupujem tisto, kar imam na Mojih 10 najljubših v Merkatorju kruh in kaj za sproti v Hofru slatkiše, WC papir, pap. brisačke, sadje, zelenjavo čestila - domača
|
|
RE: trgovine in različne cene 28.10.2009 21:23:20
|
|
|
|
Mija79
|
Mi nakupujemo sledeče,kozmetiko za osebno nego,čistila v Mullerju .Plenice v hoferju Hrano pa odvisno ,meso ,sadje ,zelenjavo v hoferju,lidlu,tušu.Kruh ponavadi svežega v eni izmed lokalnih pekarn.Občasno zaidemo tudi v spar in v mercator ampak bolj poredko....
|
|
|
|
RE: trgovine in različne cene 28.10.2009 22:14:07
|
|
|
|
Pikec
|
Pašto striktno v Italiji. Enako pralni prašek in mehčalc. Pa še občasno olivno olje, ačeto balzamiko, kake bolj IT original stvari, ki so pri nas drage tam pa bistveno cenej. Ostalo pa v merkatorju. Pa ne zapraviva ravno dosti za špežo. Je pa res da so slatkiše, čokolade, čipsi, pudingi pinguji in podobno zelo zelo redek gost v vozičku.
|
|
|
|
RE: trgovine in različne cene 28.10.2009 22:19:08
|
|
|
|
Crystall
|
Midva nakupujeva: - sokove, pivo, kosmiče, wc papir, brisačke, robčke, sladkarije, olje, sladkor ... v Lidlu - čokolino, testenine, paradižnikove omake, namaze, čips, smoki, kekse, jogurte ... v Tušu Salamo in sir prinese dragi iz službe, ker mu ostane na računu od malice. Sicer pa imava sokove, čipse, kekse ... samo če kdo pride. Midva najraje pijeva vodo ali zeliščni čaj (nabereva sama). Obožujeva sadje, pa občasno si privoščiva napolitanke. Se pa pri nama zeloooo pozna, da kupujeva v lidlu! In tudi sva zelo zadovoljna
|
|
RE: trgovine in različne cene 28.10.2009 22:20:32
|
|
|
|
Crystall
|
Kozmetiko nakupujem v dm-u (alverde ali weleda). Čistila pa ponavadi nakupim večjo količino kar v Avstriji (obvezno Frosch). Če sem ravno v Avstriji, potem tam še mimogrede nakupim kozmetiko.
|
|
RE: trgovine in različne cene 28.10.2009 22:27:16
|
|
|
|
kaya2007
|
plenice in te zadeve v mullerju, hrano večino v mercatorju, občasno pa tudi v leclercu, avstriji in italiji. odkar si delam nakupovalni seznam, sem precej zmanjšala izdatke, prej sem tudi vsakič dala čez 100€, zdaj pa skoraj nikoli čez 70-80 (večji nakup, 1x tedensko), včasih pa še precej manj, okoli 50€. pri olivnem olju pa ne šparam, pri takih stvareh je pomembna kvaliteta
|
|
|
|
RE: trgovine in različne cene 29.10.2009 6:52:05
|
|
|
|
Crystall
|
Kaya 2007 ... pri nama je isto. Ko mi zmanjka stvari, jo takoj napišem na seznam - ko se nabere par takih stvari, je čas za šoping. Nikoli ne greva v trgovino brez lističa. Odkar pa gledava etikete (aditivi), pa zapraviva še manj denarja za hrano. Ker, ko vidiva, kaj vsebuje določen proizvod, naju večinoma mine, da bi ga sploh kupila. Pa še sama doma beležim vse nakupe!
|
|
RE: trgovine in različne cene 29.10.2009 7:15:54
|
|
|
|
miapia
|
Lidl ali Hofer - kakšne specifike, ki jih nimajo, kupim drugje. Mehčalci in praški - Italija, tu pa Eleclerc Vse za dojenčka in kozmetika - DM Sledim pa akcijam - npr. Nescaffe, ko kupim večjo količino Olivno olje kupim domačega v Dalmaciji, bučno olje iz Prekmurja, kis je največkrat domači
|
|
RE: trgovine in različne cene 29.10.2009 8:18:17
|
|
|
|
Urko15
|
Lidl - Sokovi, zelenjava, sadje, slano pecivo, mleko, siri, bifidus, jogurti... Mueller - praški in kozmetika ter WC papir ostalo pa v Spar ali METRO v Celovcu Kupujem sam, po seznamu, tako da privarčujemo precej pa še dodatni popust imamo z nakupovanjem z boni v Lidl in Mueller trgovinah.
|
|
RE: trgovine in različne cene 29.10.2009 8:20:31
|
|
|
|
veselka
|
kozmetiko v DM - alverde, weleda; lavera v Kalčku; plenice alana čistila v Kalčku - Ecover, Sonett, DM - za pomivalca nature tablete in druge malenkosti - wc papir, brisače - iz recikliranega papirja hrana, sadje, zelenjava - Mercator, Spar - večinoma trgovsko eko znamko pri obeh, Kalček, DM Alnatura, ob priliki tudi Muller sokovi - direkt v fruktal olivno olje pa pri kolegici na obali, k imajo svoj nasad in pridelavo; je dražje, ampak ni primerjave s tistim iz trgovine
< Sporočilo je popravil veselka -- 29.10.2009 8:22:49 >
|
|
RE: trgovine in različne cene 29.10.2009 8:21:33
|
|
|
|
Urko15
|
IZVIRNO SPOROČILO: Crystall Kozmetiko nakupujem v dm-u (alverde ali weleda). Čistila pa ponavadi nakupim večjo količino kar v Avstriji (obvezno Frosch). Če sem ravno v Avstriji, potem tam še mimogrede nakupim kozmetiko. Crystall, zgolj v informacijo, da je Frosch najcenejši v Muellerju. V četrtek sem bil v Celovcu v METRO in v Hausmann, pa je povsod dražji od našega.
|
|
RE: trgovine in različne cene 29.10.2009 8:27:31
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: kaya2007 odkar si delam nakupovalni seznam, sem precej zmanjšala izdatke. se mi zdi, da je tale nakupovalni seznam bolj pomemben od vseh akcij,... nas prerado zanese, da kupimo kaj, kar je v akciji pa sploh ne potrebujemo!
|
|
|
|
RE: trgovine in različne cene 29.10.2009 8:29:17
|
|
|
|
tintin
|
Hrano v glavnem v Hoferju ali Sparu, občasno Mercator. Največkrat po seznamu. Perutninsko meso v Perutnini. Plenice tam kjer so v akciji. KOzmetika - ne uporabljam skoraj nič. Čistila - Frosch v Dm ali Mullerju, Dash ali Dixan v Sparu. Ne zapravim zelo veliko, jemo v glavnem zelo dobro, čimveč pripravljam iz osnovnih sestavin in ne kupujem pol ali pripravljenih jedi...jemo pa sezonsko hrano (npr. zdaj veliko kislega zelja, repe...žgance; poleti več bučk, mesa na žaru...). Kruh pečem sama.
|
|
|
|
RE: trgovine in različne cene 29.10.2009 9:01:16
|
|
|
|
bskrle
|
Izdelki LJ mlekarn so cenejši v mercatorju, drugače pa kupujem lidlove skutke in so super, odkar so zamenjali dobavitelja. Tam vzamem kvas, maslo, sadje, zelenjavo, moko. Sladkor in čokolino v tušu. Meso, mesnine najraje v šparu. Od junija do oktobra sadja in zelenjave skoraj ne kupujem. POtem presedlam na kislo repo in zelje.
|
|
RE: trgovine in različne cene 29.10.2009 9:02:42
|
|
|
|
Urko15
|
Testi ZPS so pokazali, da je mleko Milbona iz Lidla najboljše, pa še slovensko je. Tudi ostali mlečni izdelki so zelo dobri.
|
|
RE: trgovine in različne cene 29.10.2009 9:06:55
|
|
|
|
Mateja4
|
Večina v Lidlu... kar tam nimajo pa največkat Tuš ali Spar..
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 29.10.2009 11:07:13
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: trgovine in različne cene 29.10.2009 22:41:10
|
|
|
|
vanilla
|
Mi kupujemo največ v Šparu, tudi njihovo blagovno znamko, pa kakšno stvar tudi S-budget (navaden sladkor na primer). Plenice v Hoferju. Mehčalec, pralni prašek v Avstriji ali Mullerju. Pa kakšno stvar, ki jo nahitro rabim tudi v Mercatorju - ker do tja najhitreje prihitim z vozičkom . Aja, pa vneto spremljamo dnevne reklame, ki prihajajo v poštni nabiralnik, enkrat mesečno gremo v Leclerca (če je kaj pametnega v katalogu).
|
|
|
|
RE: trgovine in različne cene 30.10.2009 7:36:26
|
|
|
|
Felicita
|
vsakodnevni šoping: hofer večji nakupi hofer & lidl, konzerve eurospin kozmetika: hofer, dm, muller, ilirijina industrijska prodajalna čistila: hofer, lidl sokov in pijače ne pijemo kupljene (voda in domač jabolčnik sta zakon) kruh pečemo doma, mešanice moke iz hoferja in lidla kis je domač, olivno in bučno olje ponavadi od domačinov kje meso, kadar je treba kej super duper posebnega (npr za tatarski biftek) v sparu na viču, govedino za juho pa od kmeta v tuš in mercator pa praktično ne hodimo.
Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize that when you were young prices were reasonable, politicians were noble and children respected their elders.
|
|
|
|
RE: trgovine in različne cene 30.10.2009 7:40:42
|
|
|
|
blaža
|
Mi sploh ne hodimo več po špežo. samo sproti vsak dan kupim kar rabimo za uni dan, mogoče še za naslednji. jogurti, sirčki in kos isra, pa kaka salama so vedno doma, ostalo pa vse sproti kupim. Ko smo delali velike nakupe, se vse preveč nepotrebnih svari nakupi, po par kg moke, sladkorja, pa trojne piškote, pa par čokolad, 5 l olja, pa ne vem kaj še. Imamo pa trgovino čez cesto in ni problem skočit po kej sladkega, če zmanjka. Tudi tako lepo shajamo, čeprav nimam več nabasanega hladilnika do amena, po omarah pa gledam da robo porabim in ne skladiščim, da jo jejo molji. Včasih sem mela pa po 2 kg riža, pa par kg moke, pa ne vem kolko polente,..V hladilniku mi je pa zelenjava gnila. Nič več. In nič nam ne manjka, porabimo pa občutno manj denarja za hrano.
|
|
RE: trgovine in različne cene 30.10.2009 11:01:39
|
|
|
|
Kepica83
|
Po novem hodiva samo v Leclerc po večje nakupe. Je dosti ceneje kot kjer koli drugje.
Najin sonček je privekal: 28.3.2010 ob 17:41 uri. Težek 3410g in velik 50cm. 1.Mesec: 4620g in 54.5cm 2.Mesec: 5690g 3.Mesec: 6400g in 63cm 5.Mesec: 7860g
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 31.10.2009 9:26:04
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: trgovine in različne cene 4.11.2009 10:06:05
|
|
|
|
lenybaby
|
Odkar smo noseči izkoristim bližnji mercator za en luštn sprehod in nakupim tistih nekaj malenkosti, ki jih rabim za tisti dan (sadje, zelenjavo, kruh, jogurt...) - bolj gre za izgovor da grem ven kot potrebo. Večji nakupi so pa odvisni od časa v mesecu in trenutnega stanja na računu - najbl pocen in kr v redu je Lidl pa tud Hofer sam tam sem bolj malo, potem tuš. Špar je še ena opcija za količinsko bolj srednji nakup - blizu mi je pa parking vedno dobim. Če pa rabmo ta pravo špežo jo pa ponavad opravmo kr u merkatorju pa še to po pravic povedan samo zarad pike k nam omogoč plačilo na odlog - tolk drugih stvari je za kere rabš gotovino npr. da mi kr prou pride taka varianta. Mehčalc sm pa js tud zadnjič šla v milerja iskat k vsi pravjo da je boljši kt v mercatorju pa sm bla čist razočarana k pa mojga niso mel Jah ni kej, počas bo res treba začet mal bl na te cene gledat... pol šele ko doma razpakiraš kupljeno vidš kolk si za svoj denar dobil. Pa ni prou velik
|
|
|
|
RE: trgovine in različne cene 4.11.2009 10:08:24
|
|
|
|
špelin@
|
IZVIRNO SPOROČILO: k.tja IZVIRNO SPOROČILO: kaya2007 odkar si delam nakupovalni seznam, sem precej zmanjšala izdatke. se mi zdi, da je tale nakupovalni seznam bolj pomemben od vseh akcij,... nas prerado zanese, da kupimo kaj, kar je v akciji pa sploh ne potrebujemo! Resnica!
|
|
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?