|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   tretjič mamica
18.4.2007 8:37:57   
na5o
pozdravljene,user posted image
zgodilo se je, kar sem si že dolgo želela. Ne spadam več med mlade mamice, stara sem 36 let in pričakujem tretjega otroka. Seveda se ga z možem zelo veseliva, vendar ..... problem je v tem, da se nenehno sprašujem, ali bo z otrokom vse v redu, ker so tu najbolj kritična leta za razne napake in takšen stvari. Tudi pri prvih dveh nosečnostih me je spremljal ta strah. Vseh testov še tudi nesem opravila, saj sem v 7 tednu nosečnosti.
Tako, zdaj mi je malo lažje, mogoče pa je kje kakšna mamica, ki je že imela takšno "zapoznelo" izkušnjo in bi bila vzpodbudne besede prav vesela.user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: tretjič mamica
18.4.2007 9:07:45   
timoteja
Ojli! Potolažim te lahko s tem, da je ena moja znanka zanosila pri 47-letih, partner je bil star približno 30, in se jima je rodila punčka, s katero je vse OK, zdrava, živahna, prava navihanka, tako da le pogumno v nosečnosti. Se ti še pofočkam, ker sem tudi jaz nosečka - drugič, in tudi pribl. 7 tednov, prvi pregled imam 3.5. Kaj pa ti, da malo pojamraj glede počutja, da bo lažje! Lep dan.user posted image

(odgovor članu na5o)
Neposredna povezava do sporočila: 2
18.4.2007 9:09:10   
korajža
V tretje sem zanosila pri 35-ih, skrbelo me ni nič, ker sta prvi dve nosečnosti potekali bp, nuhalna je bila sijajna...
no, v tretje ni bilo več tako,
nuhalna je pokazala večje tveganje, dvojni hormonski test je tveganje povečal, poslali so me na amniocentezo, sledilo je tritedensko mučno čakanje na izvid,

ki je pokazal, da pričakujemo zdravo dojenčico, ki je sedaj stara že tri mesece.

Zgodba s srečnim koncem torej.

Pogumno naprej in lepo nosečnosti ti želim.

(odgovor članu na5o)
Neposredna povezava do sporočila: 3
18.4.2007 9:24:28   
na5o
timoteja,
hvala za vzpodbudo, torej sva približno enako noseči. ravno danes imam pregled. kar se pa mojega razpoloženja tiče ti pa povem, da se krasno počutim in nimam kaj jamrat. pri prvih dveh nosecnostih sem bruhala od začetka in do 7 meseca, takrat je bilo moje življenje en sam sprehod od mize do wc školjke. vem, počutila sem se več kot obupno. sedaj pa samo po jutrih (pa še to ne vsak dan) čutim bežno slabost, drugače sem pa čez dan malo bolj utrujena. predviden rok imam sedaj 3.12., vendar mislim, da bom rodila prej, sj sem oba otroka rodila natanko 39+2 dni.
kako pa kaj tvoje počutje? a je hudo. a veš, skoraj nič si ne moreš pomagat, enostavno moraš preživeti to obdobje, z bruhanjem ali brez

korajža,
res sem vesela za vašo družino in zdravje otrok. koliko pa sta stara starejša otroka. pri nas je razmerje 16 let, 12 let in sedaj,.... user posted image

(odgovor članu korajža)
Neposredna povezava do sporočila: 4
18.4.2007 9:37:25   
lunca2
Timoteja in na5o obema čestitam za veselo novico!user posted image user posted image user posted image
Le pogum, dobra volja in optimizem in vse bo uredu z user posted image .
Držim pesti za vaju!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

17.06.2007 ob 23:17 je na svet prijokal najin sonček Ažbe!

(odgovor članu na5o)
Neposredna povezava do sporočila: 5
18.4.2007 9:38:00   
Miško
Še ena 36-letnica tukaj. Drugič noseča. In me je tudi strah, bilo me je tudi v prvi nosečnosti (pri 33-ih), čeprav priznam, da manj. Pa mislim, da se s temi strahovi spopada prav vsaka nosečnica, ne glede na leta. In vsaka nosečnost prinaša s seboj tveganja. Ja, za to, da se odločiš za otroke, je pač treba imeti jajca. Prevzeti določeno tveganje. Ampak se splača, ker je imeti otroka res nekaj posebnega.

Kaj lako narediš? Se pač odločiš za vso možno diagnostiko, ki ti jo nudi zdravstvo. Jaz sem se odločila za NS+DHT, danes imam ČHT, za AC pa se zaenkrat nisem odločila, ker so bili rezultati NS+DHT v redu, pa me moti tista številka verjetnost splava zaradi AC 1:100. In pač upaš na najboljše. Se tolažiš s %, kot se jaz. Kako že gre - 98% vseh nosečnosti je normalnih. Pa saj se tudi vsak dan usedem v avto, čeprav imam ne vem koliko % možnosti, da se mi zgodi nesreča. Pa z avionom se vozim. Da niti ne pomislim, koliko % imam možnosti, da me doleti ta ali ona oblika raka, tako kot mojo najboljšo prijateljico, ki je mlajša od mene. In čeprav je (po mnenju uradne medicine) neozdravljivo bolna in ji dajejo zdravniki 0,000...% možnosti za preživetje, jaz hodim h njej, da se napolnim s pozitivno energijo, ki jo premore kolikor hočeš. In odkar je zbolela, je postala veliko bolj srečna, zadovoljna in mirna oseba, kot je bila kdajkoli prej, pa naj se to še tako čudno sliši.

In čakaš, da se dete rodi. In potem pač sprejmeš, kar ti življenje naloži. Saj potem, ko si pred dejstvom, se pač boriš. Povedala ti bom zgodbo o mojem stricu. Ima Downov sindrom, ki se ga vse nosečnice tako bojimo. Naslednji mesec praznuje 50 let. In prisežem, da je eden imed najsrečnejših ljudi, kar jih poznam. Dokler je živela moja nona, je ona skrbela zanj, ko je  nona umrla, je skrb zanj prevzela moja mama. Seveda je težko, veš, da moraš skrbeti za nekoga, ki ne bo nikoli odrasel, ampak nikomur od naše družine ni težko prevzeti del skrbi za njega, prav vsak prispeva po svojih močeh. Stric hodi vsak dan v VDC, vključen je v dve društvi za osebe z  Downovim sindromom, s katerimi hodi na številne izlete, vsako leto gre na morje in v toplice, na številne delavnice, tekmuje v skoku v daljino in sploh živi po mojem veliko bolj polno življenje kot marsikdo od "normalnih" ljudi. Vsi, ki ga poznajo, ga imajo radi, rad ga ima tudi moj dvoletni sine, ki se ga bom zelo potrudila vzgajati tako, da bo sprejemal tudi drugačne ljudi.

Življenje je lepo, čeprav je včasih težko. In tako kot je vsakega dne življenja vesela moja bolna prijateljica in moj stric z Downovim sindromom, tako ga bodo veseli tudi naši otročki, kakršnikoli že bodo. Tako, kot sem ga vesela jaz, saj sem konec koncev do sedaj dočakala 36 let (kar ne uspe ravno vsakomur), pa enega otročka, s katerim se veselim vsakega trenutka, ki ga preživiva skupaj, pa mojega moža, ki ga imam rada, pa ...še bi lahko naštevala cel kup ljudi, ki izpolnjujejo moje življenje.

Ja in strah me bo, dokler ne bom držala otročka v rokah in mi bodo povedali, da je vse OK. Pa tudi potem me bo strah, da ne bo zbolel, da se mu ne bo kaj zgodilo, pa verjetno kasneje, da ne bo zašel v slabo družbo. Verjetno me bo strah, dokler bom živela, ampak to je strah, s katerim se moramo matere pač sprijazniti, s katerim se pač navadiš živeti. In ki ga je vredno vsak dan sproti premagovati, ker otroci prinesejo toliko ljubezni.

Želim ti zdravega in srečnega otročka.

LP

Miško

(odgovor članu na5o)
Neposredna povezava do sporočila: 6
18.4.2007 9:52:47   
korajža
Stara sta 6 in 3 leta, razen pregledov v tretji nosečnosti,
so bile vse tri nosečnosti zelo podobne, slabosti od 2-3 meseca, potlej pa dovolj energije do konca, pa nestrpno čakanje kdaj grem rodit,
rojeni pa so bili en oz. dva dni pred pdp.

Srečno vsem!!!

(odgovor članu na5o)
Neposredna povezava do sporočila: 7
18.4.2007 9:53:42   
korajža
Miško,

lepo napisano.

(odgovor članu Miško)
Neposredna povezava do sporočila: 8
18.4.2007 9:56:25   
na5o
miško,
zelo, zelo prav imaš. v življenju moramo sprejeti to, kar nam ponuja. niso vedno samo dobre in lepe stvari, med njimi so tudi slabe in težke. vendar življenje je takšno. poglej, moji sestrični, ki je mlajša od mene, se ji je pred mesecom dni rodil?? mrtev otrok!!! otrok brez napake, umrl ji je nekaj ur pred porodom, pa nihče ne ve zakaj.
res človeka strese razmerje 1:100 za kromosomsko napako in z leti samo narašča.
povej mi, Miško, kdaj boš rodila in kako se počutiš? je tvoje počutje podobno prvemu ali je tokrat drugače?
res sem vesela, da si se našla na forumu, nosečnica mojih let in s podobnimi strahovi in skrbmi.
želim ti vse dobrouser posted image

(odgovor članu Miško)
Neposredna povezava do sporočila: 9
18.4.2007 10:54:41   
bskrle
Najprej čestitke!
Pri tretji nosečnosti sem bila tudi jaz bolj panična, ne toliko zaradi let, ampak ker več stvari vem in sem se bala, da bo kaj narobe. JAz nisem bila nikoli na nuhalni, ker bi otroka  v vsakem primeru obdržala.

Ker nekatere pri tvojih letih rojevajo šele prvega otroka, si lahko brez skrbi, saj imaš tudi telo bolj pripravlejno na nosečnost in porod. Vse dobro!

(odgovor članu na5o)
Neposredna povezava do sporočila: 10
18.4.2007 11:14:14   
Miško
Počutim se tako, v povprečju odlično, seveda z manjšimi težavami, ki jih prinaša vsakdan. Očitno imam srečo in nosečnosti dobro prenašam, ne v prvi ne v drugi nisem imela nobenih slabosti. Razlika je le v tem, da imam sedaj doma živahnega dvoletnika, ki je letos prebolel že ene tri viroze in seveda vse skoči tudi na mene, tako da so mi nekoliko oslabile imunski sistem in sem pred tremi tedni staknila neko bakterijsko zadevo - angino ali nekaj podobnega, pa sem dobila antibiotike. No, sedaj je to že mimo, se pa strašno trudim zdravo živeti, sadje, zelenjava, svež zrak, .... Ja in v primerjavi s prvo nosečnostjo, ko sem lahko spala in počivala v neomejenih količinah, sedaj pač ni tako in cele dneve veselo tekam za mojim živahnežem. Pa saj to ni tako napačno, gredo kg počasneje navzgor kot v prvi nosečnosti, pa malo se tudi pazim, ker imam že izhodišče hm...rahlo neugodno. Jutri bom dopolnila 16t, PDP imam 4.11. (glede na ZM) oz. 26.9. (glede na meritve NS). Sem pa imela rezultate na NS 1:1560, po DHT pa 1:5680 (ali nekaj podobnega). Tako da me tudi to malo pomirja. Pri prvem otroku sem delala samo NS (se mi zdi, da za DHT nisem niti vedela), pa je bila meritev NS popolnoma enaka (1,2 mm). Seveda pa je bilo razmerje drugačno, saj sem bila 3 leta mlajša.

Pa saj gre čas tako hitro, da skoraj nimam časa se preveč sekirat; služba, pa potem hitro v trgovino, mož skoči po otročka, jaz pa se trudim kaj skuhat za večerjo, potem malo v peskovnik, pa je že večerno kopanje in spanje. Največkrat zaspim kar skupaj s sinetom, da se vsaj pošteno odpočijem za naslednji dan. Me je na srečo utrujenost prvih treh mesecev že minila, tako da sem sedaj polna energije, v službo  Itak hodim z veseljem, ker me delo veseli (no, vsaj večina dela, najde se tudi kaj...bljak), pa načrtujem nadaljevanje študija (ja, sem že malo v letih, vendar se mi je ponudila odlična priložnost, da z relativno malo truda en zanimiv projektič v službi dodelam v doktorat), načrtujemo prenovo stanovanja, preden se dete rodi, da si uredim računalniški kotiček (do sedaj je bil v otroški sobi), prvomajsko potovanje po Toscani... tako, da mi nihče ne bo rekel, da smo 36-letnice za odpad. Vsaj meni se zdi, da znam sedaj veliko bolj cenit in uživat življenje kot sem ga pri 20-ih. No ja, saj so bila tudi študentska leta cool, ampak sedaj vse bolj cenim, prej se mi je zdelo pa samoumevno. Kakorkoli, življenje je lepo.

Sedaj pa konec zabušavanja v službi na RR in v avto in v Ljubljano na ČHT.

LP

Miško 

(odgovor članu na5o)
Neposredna povezava do sporočila: 11
18.4.2007 14:43:54   
na5o
Miško,
pridna si, ni kaj. Jaz sem pa sedaj malo (pravzaprav precej) potrta, ker sem bila danes na gin. pregledu. Ni bilo slišati srčka in nikjer ni bilo moje bubice, bila je samo ovojnica. Zdravnica mi je rekla, da je možno prav vse in sem naročena čez teden dni, 24.4.. Na prvem pregledu se je vse lepo videlo, sedaj pa,... Končuje se mi 7t. Zapadla sem v neko čudno stanje, predvsem sem žalostna. Čeprav si dopovedujem, da moram biti vesela za moja dva otroka, ki sta zelo, res zelo pridna, da moram biti hvaležna za dobrega moža, za vso blagostanje, ki ga uživamo. Pa vendar....
Junija se selimo v novo hišo, ki nam veliko pomeni, predvsem nam pomeni spremembo načina življenja, ki se bo od mestnega, blokovskega življenja vrnil nazaj k naravi. Tudi sobico imamo pripravljeno za prihajajočega otročka.
Sem v težkem pričakovanju do naslednjega tedna. Vem, da moram biti pozitivno naravnana in da se ne smem ubadati s težkimi mislimi, vendar je to sedaj v tem trenutku zelo težko.
Drage mamice, lepo bodite in čuvajte nase.

(odgovor članu Miško)
Neposredna povezava do sporočila: 12
18.4.2007 14:53:37   
matja
Pozdrav na5o! Zelo, zelo te razumem. Pravkar sem brala tele poste in sem se ti želela pridružiti. Stara sem 38 let, imam dva otroka in sem zdaj tretjič noseca. V 4 tednu, torej cisto na začetku. Sem vesela, vendar me je strah, ker so se mi ravno v prejšnjem mesecu tudi pojavile krvavitve po sp. odnosih in so mi vzeli bris, zdaj pa čakam izvide. Oktobra sem imela missed a. v 10 tednu, tako, da te res razumem kako ti je hudo. Pa imas prav, skušaj misliti pozitivno, karkoli pač bo, tako mora biti in vsaka stvar je za nekaj prav, četudi včasih ne vidimo smisla. Drži se, ti pošiljam pozitivne misli, saj jih tudi sama vneto gojim.

(odgovor članu na5o)
Neposredna povezava do sporočila: 13
18.4.2007 15:01:28   
ALEJINAD
Drage damice tam v najlepših letih, naj se vam pridružim za optimizem, ki žari iz vašega pisanja. Sama sem nedavno dopolnila 34 let in tudi veselo delamo na tretjem otročku (aktivno drugi mesec). Hčerki sta stari 10 in 8 let. Absolutno v teh letih nismo za odpad, saj nekako dozoriš, se pomiriš sam s sabo, dobiš neko novo energijo,... vsaj taka sem jaz. In prav vesela sem svojih let in se jih veselim, tako kot se veselim vsakega dneva. Veliko sem začela delati na prehrani, saj sem tip, ki ji niha teža tudi cca. 10-20 kg dol in gor. Pač, nismo vsi po jusu. Ampak, da ne zaidem. Pogumno, punce naprej in vsem želim zdravo in srečno nosečnost.

Sonček je in ti si skuštrana...

(odgovor članu na5o)
Neposredna povezava do sporočila: 14
18.4.2007 15:03:43   
na5o
Matja, vesela sem zate in hvala za lepe misli. Na takšen način se vsaj malo zamotim in preženem moreče čakanje, kaj bo, kaj bo,....user posted image
Res je tako, da se moramo prepustiti usodi in ta naredi tako, kot je najbolj prav. Res pa je, da je tokratna nosečnost drugačna od prejšnjih dveh, saj sem jih zelo slabo prenašala, sploh jutranjo slabost in bruhanje skoraj do konca. Zdaj pa skoraj nič od tega, samo prsi imam zelo napete in povečane. Včasih se zbudim v spanju, ko se npr. obračam v postelji, tako me bolijo.
Kako pa ti, Matja in tvoje počutje? Kdaj greš na prvi pregled?
Vso srečo, srečo, srečouser posted image

(odgovor članu matja)
Neposredna povezava do sporočila: 15
18.4.2007 16:40:58   
matja
Meni je ginekolog prejšnji teden vzel bris in je rekel, da se vidimo čez en mesec, oziroma me bodo oni poklicali če je kaj narobe z brisom. Sicer se zelo dobro počutim, delam na naši njivici, igram fuzbal z mojimi fanti, kosim travo, hodimo v hribe, smo kar aktivni in kljub temu, da me je strah izvidov se nekako ne pustim in v srcu čutim veselje, ki je močnejše od strahu. Pravzaprav me kar razganja od energije. Se pa držim malo drugačne hrane in jem samo presno ter pijem veliko svežih zelenjavnihg sokov, ker verjamem v to, da če je z mojim zdravjem kaj narobe si bom najbolj pomagala sama z vsemi snovmi, ki jih telo potrebuje ter z gibanjem in smehom. Na5o, mora nama uspeti, sploh pa je bistveno, da ne pozabiva na najine soncke, ki jih že imava doma.

(odgovor članu na5o)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......