manna
|
IZVIRNO SPOROČILO: barni Sem v 16. tednu tretje nosečnosti in mi gre prav na živce, da mi je zrasel zgornji del trebuha, torej tisti, del, ki nima nobene veze z nosečnostjo :(. V prvih treh mesecih mi je bilo zelo zelo slabo, pomagalo je, če sem stalno nekaj tlačila v usta, ker mi je bilo slabo v smislu neprijetnega občutka v želodcu. Potem se je to nehalo in nekako spet jem približno ok. Po kilah se nisem kaj dosti zredila, me pa moti, da imam tako zelo napihnjen zgornji del trebuha, kot bi bila že v 6. mesecu. Nad popkom. Pa vendar je maternica še čisto lepo pod popkom. Kaj za vraga se tam zgoraj napihuje mi ni jasno. Če ne bi bilo tega dela trebuha, sploh ne bi bilo videlti, da sem noseča, ker se sicer nič ne vidi. Mah, sej vem, da nimam kaj, samo sem se morala izkašljati, ker mi gre res na živce, da se mi trebuh veča tam, kjer ni treba :) In sploh ne vem zakaj in od česa. Ja, verjetno se mi nabira špeh, samo ko nisem noseča, tega dela ni ?! in imam dokaj raven trebuh od prsi navzdol. No ja, sem pojamrala.... Joj kot da bi brala sebe! Res si me potolažila, verjetno ti to sicer ne pomaga Jaz sem v 15.tednu in imam isto tako napihnjen zgornji del trebuha, da ni za verjet. In isto kot tebi mi je bilo prve tri mesece slabo, tako da sem skoz nekaj mlela... skratka, iste znake imam kot ti. Tudi pri meni je zjutraj še nekako Ok, potem čez dan pa vzhajam kot buhtelj. No, moje mnenje je, da je ta napihnjen del črevesje, ki se je malo stisnilo in umaknilo navzgor in dela prostor maternici. Organi v trebušni votlini so se že v prvi nosečnosti nekoliko razmaknili in zdaj je pač trebuh drugačen. Potem pa še počasnejši metabolizem naredi svoje. To je nekako moja razlaga.
|