Hope2
|
IZVIRNO SPOROČILO: jutranja rosa IZVIRNO SPOROČILO: Hope2 Jutranja rosa, si probala z borovnicami. Magari kupi une zamrznjene (gozdne), pa jih odmrzni (ali polij z toplo vodo). Dodaš mu še kako zmiksano sadje ali pa kašo s suhimi slivami, ter vodo. Jaz našemu ne smem dat niti 5 borovnic, ker potem sračka 7x na dan. Ti mu jih pa kar daj 1 veliko žlico (potem pa po občutku), Suhe borovnice bi naj zapirale, sveže pa odpirale. Koliko pa je star? Pri 9 mesecu pa že lahko laneno seme dodajaš. Kupiš v mullerju zmleto seme (eno je res fino zmleto) in mu daš v kašico. Samo kašica mora bit tekoča, ker lan rabi veliko tekočine. Hvala hope2 . Ja, sem mu dajala kašice od Hippa jabolko/borovnica, ravno zaradi borovnic, pa ni nič pomagalo. Sem namakala slive...nič, dajem probiotične jogurte...nič, hrano mu vedno razredčim tako, da zlijem not 1dcl do 1,5 vode, ker drugače ne spravim vanj čisto nič tekočine in se še vedno ne dogaja nič. Star je 8 mesecev. Zakaj nekateri dojenčki nočejo piti? Mu ni všeč ne voda, ne čaj, ne sadni sok . Edino sok rdeče pese bi pil po žlički...kar pa bi seveda trajalo celo večnost in še menda ga ne sme prav veliko popiti, zraven pa še vse popacava . Si me pa spomnila na zamrznjene borovnice...jih dobi jutri, mogoče že kar za zajtrk . Ne kašice, nič n ehasnejo, to je vs epredelano, pa še škrob ali kako drugo gostilo imajo. Kar borovnice kupi. Pa vztrajja kak dan ali tri, ker n ebo šlo kar iz danes na jutri. Če te res tako muči ta tekočina, potem probaj tako, da mu naliješ v flaško ali magični lonček vodo ali pa z vodorazredčen sok rdeče pese. Daj med igrače in se igrajta s flaško, ne mu jo forsirat in rint v usta. Naj sam pogrunta, pa malo mu jo zatresi kotropotuljico, da bo videl in slišal, da neki not ropota, več dni se tako igrajta in kot dojenček itak vse vtika v usta in mogoče mu bo uspelo, pa še flašo ne bopovezoval z frustracijo in neki hudega, temveč kot igračo, nekaj luštnega. Najprej probajta tak način kak teden, če pa ne bo uspelo, pa ti kopiram iz enega drugega foruma še en način. Kopiram: Tiste, ki želite otroke navaditi pitja po slamici. Po mojih izkušnjah je najhitreje s kupljenimi sokovi- ko zapičiš slamico v luknjo, jo otrok vstavi v usta, ti pa počasi stiskaš in spremljaš pot soka po slamici (zato, da otroka ne zaliješ s polovico soka naenkrat). Na ta način otrok hitro ugotovi, kako mora vleči skozi slamico, da mu priteče sok. Kasneje lahko "prešaltate" tudi na navadne kozarce z vodo in kupljene slamice. Samo čisto nič forsiranja, naj bo vse igra. Pa mogoče takrat ukini vlivanje vode v kašice, saj nekateri ne rabijo toliko tekočine in če jo bo dobil s kašicami, ne bo hotel pit.
< Sporočilo je popravil Hope2 -- 2.1.2010 7:24:32 >
|