|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   toxoplazmoza
14.6.2011 14:22:37   
neejas
pozdravljeni!
Sem 8 tednov noseča, gre za drugo nosečnost, ki smo jo težko pričakovali, zato se je še toliko bolj razveselili.
Včeraj sem dala kri, med drugim tudi za test na toxo. Danes so me pod nujno klicali na ponovni odvzem, sum na svežo okužbo nekje okrog zanositve. ginekologinja je navedla kar nekaj možnosti, ugotovila pa sem, da bo odločitev v vsakem primeru ostala na meni.
Ima katera kakšno podobno izkušnjo??? Kaj več informacij???
Resnično sem v skrbeh, pa ravno včeraj sva povedala hčerki, ki se je takooo razveselila:-(
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: toxoplazmoza
14.6.2011 16:04:36   
ledenka
v tem trenutku se predvsem ne sekiraj. naredili ti bodo še dodatne teste, šele potem bo bolj jasno, kdaj si se okužila. kolikor se spomnim iz foruma dr. Pušenjaka, je v začetnih tednih možnost prenosa na plod izjemno majhna. morebitna okužba se lahko preveri z AC, potem pa se odločaš naprej.

Ti svetujem, da pobrskaš po Pušenjakovem forumu, zagotovo boš našla več informacij.

Držim pesti zate in za otročka!

Никогда и ничего не просите! Никогда и ничего, и в особенности у тех, кто сильнее вас. Сами предложат и сами все дадут!

(odgovor članu neejas)
Neposredna povezava do sporočila: 2
14.6.2011 19:57:20   
neejas
Hvala za odgovor.
sicer mi ni jasno, kako naj bi se okužila. z živalmi nimam stikov, mesa ne jem, ostane edino zelenjava z vrta... Zdaj sem prebrala kar nekaj na to temo in nisem zasledila, da bi kateri kar prekinili nosečnost, moja ginekologinja pa se je najbolj nagibala v to smer. Okužila bi se naj nekje okrog zanositve, ko smo jedli prvo solatko z vrta...
Lep pozdrav.

(odgovor članu ledenka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
14.6.2011 21:03:53   
julijka11
držim pesti, da je okužba stara ali pa da je rezultat lažno pozitiven

(odgovor članu neejas)
Neposredna povezava do sporočila: 4
16.6.2011 13:16:44   
Šehi
Pozdravljene,

Sem čisto nova tukaj na forumu in sem tudi sama danes govorila s svojo zdravnico, ki pravi, da toxoplazmoze še nisem prebolela in da moram biti zelo zelo previdna. Sama sem v deset_em tednu.
Neejas, lahko vas pomirim, da imam prijateljico, ki so ji ugotovili toxoplazmozo. Vso nosečnost je morala jemat nekakšne antibiotike. Danes je njen sinek star 11 mesecev in je z njim vse OK, tako, da vas lahko pomirim. Prijateljica pravi, da je sicer imela malo več pregledov in tudi po porodu. Pravi, da danes toxoplazmozo hitro ugotovijo in lahko pomagajo, da ni posledic.
Upam, da sem vas vsaj malo pomirila:)
Aja pa še nekaj. Toxoplazmozo ne prenašajo samo mačke, ampak si jo nosečnice največkrat prenesemo s sadjem in zelenjavo, ki ni dovolj oprano.
Lep pozdrav.
Š.

< Sporočilo je popravil Šehi -- 16.6.2011 13:18:09 >

(odgovor članu julijka11)
Neposredna povezava do sporočila: 5
17.6.2011 12:13:50   
neejas
Na žalost je bil ponovni izvid slab, akutna toksoplazmoza, tveganje bi bilo preveliko, nosečnost prekinili, po nekaj mesecih lahko varno zanosim. Ni lahko, a sva se s partnerjem pomirila in odločila, da je tako najbolje, hčerki pa tudi razložila na primeren način in je razumela. 

(odgovor članu Šehi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
17.6.2011 12:25:38   
Teni_
Jaz imam v tej nosečnosti svežo okužbo z toxo. Od začetka sem na antibiotikih in bom do konca. Pri polnih 20T so mi naredili amniocentezo, da preverijo, če se je prenesla, pa se na srečo ni. Prej, ko je okužba v nosečnosti, manj možnosti je, da se prenese, potem pa se preprečuje z antibiotiki.

Je kar nekaj podobnih zgodb tukaj na RR in drugje po netu, pa so se večino vredu končale in so otroci zdravi.

Jaz se nisem na vrat na nos odločila za prekinitev in sem se odločila, da bi v primeru, da bi na AC pokazalo, da je šlo naprej, takrat prekinila nosečnost. So pa mene na začetku tudi prestrašili, ampak so mi potem v rizični ambulanti lepo razložili.

(odgovor članu neejas)
Neposredna povezava do sporočila: 7
17.6.2011 14:50:19   
Taddy78
Prijateljica je morala v 20.tednu rodit ravno zaradi te okužbe in okvare na otročkovih možganih, kot posledica.
Tudi mene je tega hudo strah, saj sem pri sinu bila negativna in tudi sedaj je pri prvem odvzemu bil test negativen. Se pa res izogibam vsega kar imamo doma na vrtu (konec koncev lahko muce hodijo tja kakat), če božam muce in ostale živali takoj umijem roke.

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 8
20.6.2011 10:51:23   
jutranja rosa
Tiste, ki ste se med nosečnostjo okužile s toxoplazmozo, se vam vsaj približno dozdeva, kje ste jo dobile? Mene strah pred to okužbo stalno preganja in sem vprašala ginekologa in pravi, da se je najlažje okužiti z mesom (biftek, salame,...). Da bi jo dobile s solato ali sadjem, da je majhna možnost, ker vse operemo. Kakšne so vaše izkušnje? Surovih mesnih izdelkov ne jem, solato iz vrta, ki jo najmanj 3x operem, pa skoraj vsak dan. Spomladi sem jedla tudi regrat. Se je bolje odpovedati domačim in surovim "vitaminom in rudninam"?

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 9
20.6.2011 14:21:22   
Teni_
Jaz mislim, da sem jo dobila kak mesec pred zanositvijo (možnost v 8 T je bila, da je okužba stara do 4 mesece), ko smo jedli biftek. 

(odgovor članu jutranja rosa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
10.7.2011 17:04:23   
Norica

IZVIRNO SPOROČILO: Teni RR

Jaz mislim, da sem jo dobila kak mesec pred zanositvijo (možnost v 8 T je bila, da je okužba stara do 4 mesece), ko smo jedli biftek. 

Teni, a si imela kakšne znake okužbe?

Lp

Otroci niso naša last...
So majhna bitja, ki se prikradejo
v naša življenja in nam prinašajo veselje in odgovornost - vendar niso naša last.
Samo pomagamo jim, da postanejo to, kar so.
- Ruth Nuneviller Steinman

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 11
11.7.2011 18:04:37   
Teni_
IZVIRNO SPOROČILO: Norica

IZVIRNO SPOROČILO: Teni RR

Teni, a si imela kakšne znake okužbe?

Lp

Znaki bi lahko bili taki kot pri angini. Nekaj takega sem prebolevala konec novembra, konec decembra pa je bil potem test nosečnosti pozitiven.Januarja so ugotovili okužbo s toxo.

< Sporočilo je popravil Teni RR -- 11.7.2011 18:05:36 >

(odgovor članu Norica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
28.8.2011 20:05:58   
lonypg
Sem v začetku 5. tedna nosečnosti...to sem ugotovila pred 2 dnevi..user posted image ..sem zelo vesela, saj sva načrtovala nosečnost takoj julija po najini poroki.

Me pa skrbi to, da ves čas jem zelenjavo in sadje z vrta in trgovine, saj nisem vedela , da sem že zanosila....Strah me je , saj ne vem če sem jo že prebolela in da se slučajno nisem okužila...Kdaj se to preveri pri ginekologu? Lahko takoj grem in preverimo zadevo?
Kakšna je nevarnost v tem času za user posted image ???

Hvala!

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 13
30.8.2011 15:11:02   
cilla
Ko pereš sadje in zelenjavo, dodaj v vodo sodo bikarbono. Sestra na GK je meni rekla, da je to neškodljivo "razkužilo" za zelenjavo in sadje. Sicer se jaz za kupljeno zelenjavo in sadje sploh ne bi sekirala, ker je njena pot od obiranja do našega krožnika tako dolga, da bi v vsem tem času virus tokse že umrl (če sem prav brala na netu, ima na luftu zelo kratko življenjsko dobo). Bolj bodi previdna pri brkljanju po vrtu (če ga imate), ker tam je pa vseeno bolj velika možnost, da bi kaka tuja mačka prišla opravit svojo potrebo, jo mal zakopala, ti pa bi kmalu za njo uletela in prišla v stik z okuženimi iztrebki (pa še za to je pravzaprav majhna možnost).
Bolj se ukvarjaj z mesom - izogibaj se surovemu mesu (tudi prijemanje z golimi rokami kao) in suhomesnatim izdelkom (pršut in podobno). Jaz sem se prve tri mesece izogibala vsemu nepredelanemu mesu (salame samo barjene). Sem pa prejšnji teden dobila rezultate testa in sem kot kaže tokso nekoč v preteklosti že prebolela, tako da ena skrb manj.

(odgovor članu lonypg)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?