donna22
|
Bom še jaz prosila za nasvete, kar na tej temi, da ne bom odpirala spet nove. Moja hčerka je stara 2 leti, nekaj dni je mlajša od fantka mini86. Že dolgo ve, kam bi se naj hodilo lulat, kakat itd., ampak dolgo časa sem jo pripravljala do tega, da se je sploh usedla na kahlo ali pa na wc. Dobrih 14 dni nazaj sem ji dala plenico dol in se pogovarjala z njo, kam mora it; ugotovila sem, da v plenici lulanja očitno niti zaznavala ni, dobesedno jo ustraši, ko začne lulat. Kakat mi je šla dvakrat v kahlico (no, enkrat se je malo mimo usedla ), ampak se boji kakcev, ko ga vidi, se začne kar histerično dret. Od takrat dalje ima še večji odpor do kahlice. Sicer pa se je tudi pokakala kar mimogrede že nekajkrat. Skratka, niti malo še ne kontrolira lulanja, kakanje pa tudi komaj kaj. Upala sem, da bo do 1.9., ko gre v vrtec, problem vsaj malo rešen, ampak zaenkrat nič ne kaže na to. Sploh ne vem več, kako naj nadaljujem Če ima plenico gor in začne lulat, se začne ful dret, noge da narazen in se dere, dokler se ne polula, potem pa hoče plenico takoj dat dol. Če se polula na tla, se dere, da je mokro ... Ko jo vprašam, ali bo šla lulat in kakat od zdaj naprej na kahlo/wc, vedno reče ne; če jo isto vprašam za plenico, reče ja. Kakšen nasvet, karkoli? Vem, da sem šele začela z odvajanjem, ampak se pri tako očitnem odporu sprašujem, ali še naj vztrajam ali še rajši malo počakam?
|