|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   torej...
24.7.2011 13:49:36   
mini86
Mali je star 2 leti in 1 mesecuser posted image

pa sem si rekla da bomo probali brez pleničke..seveda sem ga že prej dajala po malem tud v vrtcu hodi in naj bi imel ko se zbudi suho pleničko-doma nikoli še..
zdj pa sem nekje umes med 168 različnimi mnenjiuser posted image
eni pravjo da so mokre hlačke pač začetek odvajanja in da to mora bit, drugi spet da če otroka skos opominjaš za na wc na 15 min to ni nobeno odvajanje..ker nš ne pove da ga lulat..še ko se polula ga ne moti in če ne opazim sploh ne pove in se igra napraj..
danes smo zjutraj zamenjali 6 sp. hlačk in trenirk..
zdej pa..ali enostavno še ni pripravljen-kar se mi zdi ali pač to vzamem v zakup in furamo tako dalje..
nj povem da mi ni problem preoblačit ga če je to del odvajanja, če pa si lahko to prestavim, bi pa z veseljem si, pa pač čez kakšen mesec ali dva probamouser posted image

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: torej...
24.7.2011 14:36:50   
kajajaka
ja, res ima vsak svoje mnenje o odvajanju in svoj način odvajanja boš našla nekje vmes user posted image

moje mnenje pa je:
- star je dovolj !!
- če je v vrtcu že hodil, doma pa si ga dajala le občasno - si malo kiksnila - odvajanje naj bi bilo usklajeno v vrtcu in doma - morda si premalo odločna, da jim v vrtcu uspe kljub temu, da sta le dve vzgojiteljici in okoli 12 otrok user posted image
- čas je idealen - poletje in je lažje zamenjati 10 gatk čez dan, kot pa pozimi 10 gatk, žabic in še coptkov :)
enostavno ga imej samo v gatkah ali samo v kr.hlačah - je manj za prati - enostavno premencaš na roke, pa tik-tak je suho (ok, danes ni idelano vreme, ampak večino poletja pa je tako user posted image
- zelo redki so otroci, ki gredo iz plenice v suhe hlače - večina jih še malo lula v hlače, dokler ne dobijo občutka.
Mi smo začeli lani maja pri 22 mesecih, septembra v vrtcu je bila že popolnoma suha, po 1 letu je suha tudi ponoči - ponoči nisem nič odvajala, enostavno je nekega jutra bila plenica suha in drugi dan tudi...

Siliti otroka ni primeren način; čakati, da ti bo pri 5 letih sam rekel za kahlo pa tudi ne...
Jaz sem mnenja da potrebujejo malo spodbude in potrpežljivosti ter tudi polulanih gatk, pa je...

Najslabše kar lahko narediš pa je, da ga nekaj dni odvajaš, potem pa obupaš in mu daš plenico... s tem ga še bolj zmedeš - kot ga zmede najbrž že to, da v vrtcu hodi na kahlo, doma pa ne...
Pa srečno! user posted image

aja še to:
pozitivna motivacija! - kupite mu kahlo - naj si jo izbere sam in različne nalepke - in za vsako lulanje v kahlo dobi nalepko, in jo nalepi na kahlo. Zunaj pa oponašajte kužke, lulajte po drevesih, rožicah,... in bo uspelo. Pa seveda vprašaj ga vsake toliko časa, če ga kaj mudi -ne ravno vsakih 15 minut user posted image

< Sporočilo je popravil kajajaka -- 24.7.2011 14:40:09 >

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 2
24.7.2011 14:40:05   
mini86
tudi doma hodi na kahlo ampak pred spanjem, kopanjem..v vrtcu isto pred spanjem, če želijo tudi po spanju..
zanimivo mi je tudi da v vrtcu pravijo da je še čas..

ja raje bi sedaj malo menjala gatke pa sušila kot pa pozimiuser posted image

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
24.7.2011 15:14:12   
donna22
Bom še jaz prosila za nasvete, kar na tej temi, da ne bom odpirala spet nove.

Moja hčerka je stara 2 leti, nekaj dni je mlajša od fantka mini86. Že dolgo ve, kam bi se naj hodilo lulat, kakat itd., ampak dolgo časa sem jo pripravljala do tega, da se je sploh usedla na kahlo ali pa na wc. Dobrih 14 dni nazaj sem ji dala plenico dol in se pogovarjala z njo, kam mora it; ugotovila sem, da v plenici lulanja očitno niti zaznavala ni, dobesedno jo ustraši, ko začne lulat. Kakat mi je šla dvakrat v kahlico (no, enkrat se je malo mimo usedlauser posted image ), ampak se boji kakcev, ko ga vidi, se začne kar histerično dret. Od takrat dalje ima še večji odpor do kahlice. Sicer pa se je tudi pokakala kar mimogrede že nekajkrat. Skratka, niti malo še ne kontrolira lulanja, kakanje pa tudi komaj kaj. Upala sem, da bo do 1.9., ko gre v vrtec, problem vsaj malo rešen, ampak zaenkrat nič ne kaže na to. Sploh ne vem več, kako naj nadaljujemuser posted image Če ima plenico gor in začne lulat, se začne ful dret, noge da narazen in se dere, dokler se ne polula, potem pa hoče plenico takoj dat dol. Če se polula na tla, se dere, da je mokro ... Ko jo vprašam, ali bo šla lulat in kakat od zdaj naprej na kahlo/wc, vedno reče ne; če jo isto vprašam za plenico, reče ja. Kakšen nasvet, karkoli?user posted image Vem, da sem šele začela z odvajanjem, ampak se pri tako očitnem odporu sprašujem, ali še naj vztrajam ali še rajši malo počakam?

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
24.7.2011 16:18:39   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu donna22)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
24.7.2011 16:39:47   
mini86
no sem za foro še tanč na monu vprašala in bom kr kopirala-mogoče bo komu pomagalo..no sem ugotovila da nš še ni pripravljen..
sm ga že na 10 min zanalašč dajala na kahlico in vsakič je naredil mini lužico..vmes še enkrat hlače preobleč in potem spet mini lužico..no potem pa ormk lužo da je kr po tleh teklo..
se mi zdi da tudi ko je na kahlici ne izprazni celega mehurja...

no kopiram
Otroka začnemo odvajati od pleničke, ko sam pokžae določeno stopnjo zrelosti za to in ne takrat, ko se nam zazdi, da bi poskusili. Znaki zrelosti so: otrok natančno ve, da se je polulal. Torej zazna lulanje in posledično mokroto. Otrok, ki se polčula in ga ne moti mokrota, še ni dojel in povezal občutka triščanja na lulanje, lulanja in posledične mokrote. Ko otrok nedvomno poveže tiščanje, lulanje in posledično mokroto, je naslednja stopnja, da pove, da ga tišči lulat. Takrat še mnogokrat uide, saj pove prepozno, je pa to zagotovo znak, da bo suh v najkrajšem času.
Otroka, ki mu v nekaj urah menjamo 6 hlačk in ne ve, zakaj je moker, ne navajamo na vzdržnost, pač pa sami sebi delamo nepotrebno delo in nejevoljnost.
Ko boste torej ugotovili, da otrok ve, da se je polulal, ko boste opazili, da ga tišči lulat (mencanje ali bo celo sam povedal), potem je primeren čas za trening vzdžnosti.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 6
24.7.2011 19:41:01   
Najaa
In Tanč ti je super odgovorila. Otrok sam pokaže, ko je pripravljen. Veliko je staršev, ki forsirajo odvajanje, ker je otrok dopolnil dolečena leta in bla bla... pol se pa mali polula in z mokrimi hlačami hodi okoli in ga to sploh ne moti. Eni rabijo več časa, drugi manj. Ne pa forsirat, ker se mu lahko vse skupaj upre.
Moji dve sta obe šli "mimogrede" iz plenice, ker sem počakala, da sta bili pripravljeni. Je pa res, da na začetku hočeš nočeš bo nekaj preoblačenja. Če ne druga jim med igro uide, ker pozabijo it lulat.

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 7
24.7.2011 20:52:57   
mini86
da nau kera narobe razumela..nič ga ne forsiram, nič ne silim samo poskusla sem..
pač se mi ni zdel pripravljen, sem pa vseeno probala da nebi kej spregledala..
itak je do 3 leta normalno da imajo plenice..
eni prej eni kasnej..

hvala

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
25.7.2011 7:36:06   
sončnica24
Moj sin je tudi sedaj v fazi odvajanja, pa me zanima sledeče, kako to speljete na morju? Mi namreč počasi gremo, včasih pove včasih še ne pove, na plaže kam gremo wc-ja ni, kaj naj naredim, naj s sabo jemljemo kahlico, ker da rečem da lahko lula po plaži - je več majhnjih plaž in nimaš nikamor na stran prav stopit ali v morje mam občutek da nas bodo full čudno gledali?

Ideje dobrodošle?

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 9
25.7.2011 13:18:38   
bodoča
Dajte še meni kak nasvet prosim. Podnevi se je v roku enga tedna odvadil, kak mesec pred 2 rd. Ga nisem silila, pač poletje je bilo, večinoma je bil nagec in je kar naeenkrat začel na kahlico hodit...
Naslednji mesec bo star 4 leta, zdaj se pa odvajamo od nočne plenice. Tu sicer ni sam pokazal zanimanja, ampak je imel pred dobrim mesecem grozne izpuščaje po ritnicah, odprte, gnojne...takrat sem mu po priporočilu zdravnika vzela plenico ponoči. V roku meseca in pol je bil mislim da 5x suh, ostalo vedno polulan, včasih tud večkrat na noč. Čez en teden gremo na morje in tam ne morem prat vsakodnevno posteljnine (za jogi bi že imela ono nepremočljivo podlogo). Naj mu dam plenice nazaj? Zdaj so tudi izpuščaji že posušeni, je pa tud res, da je rekel, da noče več plenice.

Aja, pa še eno foro sem opazila, polula se ne, če spi gol, brez hlačk ali pižame user posted image .

mojeustvarjanje

(odgovor članu sončnica24)
Neposredna povezava do sporočila: 10
25.7.2011 13:41:30   
mini86
punce js bi vam rade volje dala kšn predlog ampak se mi sanja ne kaj narest..

(odgovor članu bodoča)
Neposredna povezava do sporočila: 11
25.7.2011 14:43:58   
*soncek*
Moj sine je v vrtcu že hodil lepo lulat na kahljico, doma pa ni in ni hotel. Nekaj časa sem probavala, ampak sem ugotovila, da brez veze, dokler sam ne bo pripravljen tudi doma iti na kahljico. Nazaj sem mu dala plenico in čakala, dokler sam nekega dne ni prišel do mene in rekel, da ga lulat. Od takrat (1.2.2010)  je bil suh podnevi, 1.3.2010 pa še ponoči. V bistvu sem čakala, da je bil sam pripravljen in pri hčerki bom storila enako. Aja, se pravi je bil suh pri 2 letih in 5 mesecih., pri 2 in pol pa tudi ponoči.

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 12
25.7.2011 16:14:15   
pelin
 S tem odvajanjem od plenic zna biti včasih res križuser posted image ...ne bi rada  pametovala, pa čeprav imam s tem kar nekaj izkušenj...omenila bi le, da s tem ko otroku daste po  nekaj dnevnem "neuspelem"poskuševanju lulanja v kahlico ali wc, zopet nazaj na rito plenico, ga krepko pihnete. Otrok je v sebi tako zmeden, odvajanje pa s tem prestavite v najboljšem primeru za več mesecev....To vem tudi iz lastnih izkušenj, ko smo pri slabih dveh letih hčeri vzeli plenico, ker se nam je zdelo da je kao pravi čas...Lulanje smo še nekako kontrolirali, s kakanjem pa smo imeli takšne težave in travme ( jok, histerija, zaprtje...), da smo ji bili skoraj primorani dati nazaj plenico...Potem ni kazala skoraj celo leto interesa za kahlico, potem pa je neko jutro snela plenico in je ni več želela dati gor.Prav zaradi teh slabih izkušenj, smo se odločili, da bomo sina raje bolj opazovali in ga raje dlje pustili v plenicah, kot da bi spet prehitevali....Pa se je mali znebil plenice še pred drugim letom, kljub temu, da je fant in da so vse babice modrovale, da so fantje glede teh zadev še bolj počasni kot punce...Skratka...moje mnenje je, da je treba otroka res dobro poznati, ga opazovati in ujeti pravi trenutek...oz. raje kakšen dan kasneje kot prehitro....to dajanje plenic gor in dol ne pelje do kahlice ampak le do podaljšanja pleničarskega obdobja...

(odgovor članu *soncek*)
Neposredna povezava do sporočila: 13
25.7.2011 22:39:01   
Najaa
Se strinjam s tabo, pelin. Pri nas se je zgodilo točno to, kar opisuješ. Tavečja je zelo hitro šla ven iz plenic, pol ji je pa vzg. v vrtcu dala za spanje plenico in tamala je bila tako zmedena, da ni vedla več kam lahko kaka in je blato raje zadrževala... je kar nekaj mesecev trajalo, da je šla lepo na wc kakat. Moje mnenje je, da če daš plenico stran, je treba vztrajat. Ampak da daš plenico stran, mora bit otrok pripravljen.

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 14
26.7.2011 12:06:50   
*soncek*
IZVIRNO SPOROČILO: pelin

S tem odvajanjem od plenic zna biti včasih res križuser posted image ...ne bi rada  pametovala, pa čeprav imam s tem kar nekaj izkušenj...omenila bi le, da s tem ko otroku daste po  nekaj dnevnem "neuspelem"poskuševanju lulanja v kahlico ali wc, zopet nazaj na rito plenico, ga krepko pihnete. Otrok je v sebi tako zmeden, odvajanje pa s tem prestavite v najboljšem primeru za več mesecev....To vem tudi iz lastnih izkušenj, ko smo pri slabih dveh letih hčeri vzeli plenico, ker se nam je zdelo da je kao pravi čas...Lulanje smo še nekako kontrolirali, s kakanjem pa smo imeli takšne težave in travme ( jok, histerija, zaprtje...), da smo ji bili skoraj primorani dati nazaj plenico...Potem ni kazala skoraj celo leto interesa za kahlico, potem pa je neko jutro snela plenico in je ni več želela dati gor.Prav zaradi teh slabih izkušenj, smo se odločili, da bomo sina raje bolj opazovali in ga raje dlje pustili v plenicah, kot da bi spet prehitevali....Pa se je mali znebil plenice še pred drugim letom, kljub temu, da je fant in da so vse babice modrovale, da so fantje glede teh zadev še bolj počasni kot punce...Skratka...moje mnenje je, da je treba otroka res dobro poznati, ga opazovati in ujeti pravi trenutek...oz. raje kakšen dan kasneje kot prehitro....to dajanje plenic gor in dol ne pelje do kahlice ampak le do podaljšanja pleničarskega obdobja...

Vse je odvisno od otroka. Jest ko sem se odločla, da ne bom več s kahlico za njemu letala, ker je bilo, kot bi me zajebaval. Skril se je za vrata in se polulal v hlače, pol minute pred tem je bil pa na kahljici. In ko sem mu dala pleničko nazaj, je trajalo manj kot 14 dni, da je potem sam rekel, da ga lulat. Tako da to podaljševanje za nekaj mesecev ni pri vseh.

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 15
26.7.2011 16:17:04   
andea
Naša je brez plenic ostala pri 2- letih. Vzgojiteljica me je opozorila, da ko opaziš da začne otrok vleči hlače gor in dol, da je čas za odvajanje od plenic. Odvajal smo jo pa februarja. Do poletja je bila suha podnevi in ponoči. Za ponoči sem pa uporabila tabelo z smeškoti, rdeč če je bila suha in moder če je bila polulana. Da pa ni bilo preveč pranja, na jogiju je bla nepremočljiva podloga, pa sem na rjuho dala še eno nepremočljivo podlogo (tiste za enkratno uporabo) in čez en konec platna (stare rjuhe) in sem zavihala pod rob. Če se je polulala sem konc rjuhe dala prat, podlogo pa v smeti.

(odgovor članu *soncek*)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?