puncica
|
IZVIRNO SPOROČILO: nu_tella Mene pa zanima kaj se vam zdi bolj pomembno, da oseba kot »glavni obrok« v dnevu med službo poje - en topel obrok (to je v restavraciji) - poje eno skledo domače solate (paprika s fižolom ali sirom, zelena solata, pohani malancani ali bučke in kruh) Drugače se oseba prehranjuje tako, da zjutraj poje skodelico kosmičev z jogurtom ali kos kruha s skuto + kavo z veliko mleka. Poje ta zelenjavni obrok. Pred odhodom domov poje kos sadja (jabolka, banana, …). Zvečer poje še neki na bazi toplega mleka (zdrob, kakav s kosom kruha) ali pač spet zelenjavo. Namreč zadnje čase sem full shujšala in ko sem mislila, da se je to hujšanje ustavilo, so se doma kr zgrozili (se zaradi dopustov 4 tedne nismo vidli). Nisem suhica (pri 164 cm imam 52 kg, pred 2 leti 65 kg). Ampak nimam niti ene mišice ampak samo salo na skokih in na trebuhu. Zadnje pol leta dokaj redno še zvečer rolam/kolesarim… zgolj z namenom pridobiti mišično maso in s tem kak kilogram… U bistvu mi niti ne gre toliko za te mišice, kolikor za to, da si nebi zapacala želodca. Doma vztrajajo da je bolje, da pojem nek obrok v restavraciji meni pa se to ne zdi ok. Raje pojem solato, ki si jo sama pripravim kot pa obrok v restavraciji, ki se mi itak vsi zdijo malo umetni…. Ne poslušaj jih, jaz pravim da je veliko bolje da jemo surovo sadje in zelenjavo kot pa kuhane zvarke, jaz pojem ogromno sadja in tudi solate so pogosto na meniju, čeprav mi manjka topla hrana (psihično) in zato tudi kuhano jem, najraje kak jajček al pa polnozrnati makaroni, ne bi mogla živet samo od presne in surove hrane, ker mi nekaj fali. Se mi pa zdi da ni nič narobe če ne poješ toplih zadev, sploh pa v restavracijah, kjer si lahko želodec čist zares zapacaš, ker ne veš kaj vse so noter poturili (razne zelenjavne/ mesne kocke, vegeta, zmrznjeni zrezki, pripravljena zmrznjena hrana...) Ti jej tako kot ti pravi telo, če ti paše da ješ solate, jih je, če ti paše da ješ kosmiče, jogurte,... potem to jej, sama se ravnam po telesu, jem to kar mi paše in kar si trenutno želim s tem da gledam da so to zdrave stvari npr. namesto belih makaronov polnoznati, namesto mlečne čokolade temna čokolada,... Je pa res da se sladkarijam in vnaprej pripravljeni hrani (juhe iz vrečk, omake iz konzerv, ala pogrej pojej varianta,...) izogibam in je doma sploh nimam. Sama imam isto kil in tud visoka sem tako kot ti 163/52 ampak sama nimam glih ful špeha ker laufam in telovadim (vaje za noge, trebuh,...) se trudim da bi tale špehec šel stran, trebušček pa bil tak kot si ga želim, kar še vedno ni (imam visoke kriterije) Tudi pri otrocih, mi je veliko bolj všeč da mi otrok zjutraj poje sadje (jabolko) kot pa razni čokolinoti in cornflakes al kej podobnega ampak to ni tako pogosto, ker pa vzgledi vlečejo in vidita mene ko zjutraj jem jabolko se hitro vštulta zraven in tudi onadva to jesta, še vedno pa je zanju zakon čokolino kljub protestiranju mamice