*Neja*
|
Alo, Copek! Moram rečt, da sem vedno znova presenečena nad brezbrižnostjo v našem zdravstvu. Kar takole, mimogrede, človek izve, da je "fasal" tokso... ne moreš verjet. No, da povem mojo zgodbo: grem na krvni test, s katerim ugotavljajo tudi okužbo s toksoplazmozo. Ker moja (zdaj že bivša) G v okviru svoje ordinacije nima laboratorija, sem šla dat kri pač drugam (eno nadstropje višje). G mi - ob napotitvi na test - pove, da bodo rezultat testa une "punce iz laboratorija k'r same dol poslale... in da naj se ne obremenjujem..." O.K., si mislim, in grem torej dat kri. Naslednji redni pregled sem imela čez tri tedne... še prej pa se je (tri dni po tem, ko sem dala kri) zgodil :hudicek:SS. No, ampak, kar sem želela povedat, je to: moja G dobi lepo rezultate testa nazaj (na rezultatih piše, da je okužba SVEŽA, NOVA). In ona? NIČ!!!! Je bla tolk dobra, da mi je s to novico (o novi, sveži okužbi s tokso) "prihranila" do tistega pregleda, ki sem ga "morala" opraviti po SS (torej: test in splav v začetku marca, "novica" o okužbi pa v začetku aprila). Torej je ona (oz. predvidevam, da je bila njena medicinska sestra), ko je dobila rezultate iz laboratorija, te lepo pospravila v kartoteko in me je z okužbo blagovolila seznaniti šele en mesec in en SS kasneje. To sem morala napisat, ker mi je višek vsega. Itak, da sem jo zamenjala, babo zmešano, nepismeno, neodgovorno. To res ne moreš verjet. Ajde, lepo se imejte.
|